« Inapoi

Schimbări de amploare în Sănătatea ieşeană

Ţibichi la CJAS, Dâncă la Maternitate!

Ţibichi la CJAS, Dâncă la Maternitate!#1
Ţibichi la CJAS, Dâncă la Maternitate!#1Ţibichi la CJAS, Dâncă la Maternitate!#2
Mărime font - +

Cea mai mare maternitate din Moldova va avea conducere nouă după ce, atât directorul medical al instituţiei, prof. dr. Maria Stamatin, cât şi managerul, prof. dr. Iolanda Blidaru, au ieşit la pensie * potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, în locul acestora vor prelua „frâiele” maternităţii Robert Dâncă, până de curând director al CJAS Iaşi, pe post de manager interimar, şi prof. dr. Mircea Onofriescu, care va fi director medical interimar * la conducerea CJAS Iaşi va veni Radu Ţibichi, acesta câştigând concursul, din postura de candidat unic 

Maternitatea “Cuza Vodă” din Iaşi va avea conducere nouă începând de astăzi după ce, directorul medical al spitalului, cât şi managerul, au împlinit vârsta de pensionare. Atât directorul medical, prof. dr. Maria Stamatin, cât şi managerul prof. dr. Iolanda Blidaru, vor rămâne la maternitate pe funcţiile pe care le ocupau, numai că vârsta nu le mai permite să se deţină şi poziţie de conducere în management. „Am împlinit 65 de ani şi nu am voie să mai ocup funcţie de conducere în managementul spitalului. Am rămas medic în secţie şi şef de secţie la Secţia de Neonatologie II. În aprilie am împlinit vârsta de pensionare şi preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să fixeze pe cine va pune în conducere. De mâine (azi, n.r.) am înţeles că avem şi manager interimar”, a declarat prof. dr. Maria Stamatin, fostul director medical al unităţii. Managerul Iolanda Blidaru nu a putut fi găsită ieri pentru un punct de vedere referitor la acest subiect.

Cine vor fi noii şefi
Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, instituţie în subordinea căreia se află maternitatea, a numit ieri alte persoane în conducere pentru trei luni, până la organizarea unui nou concurs. Surpriza vine de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi unde tocmai s-a desfăşurat concurs pentru postul de director al instituţiei. Fostul director executiv ec. Robert Dâncă a fost numit în conducerea maternităţii pentru perioada de interimat, potrivit deciziei preşedintelui CJ, iar la Casa de Sănătate concursul a fost câştigat cu punctaj maxim de către singurul candidat Radu Ţibichi. „În locul doamnei Blidaru, ca manager a fost numit Robert Dâncă, de la Casa de Sănătate, pentru trei luni, iar în locul directorului medical a fost numit deja de mai mult timp medicul Mircea Onofriescu”, a spus Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.
În ceea ce îl priveşte, Robert Dâncă a confirmat aseară decizia de numire ca manager interimar la Maternitatea Cuza Vodă. „Este o mare onoare şi responsabilitate pentru mine, fiind o continuare a experienţei de aproximativ cinci ani la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, activitate care spun eu că a fost pentru îmbunătăţirea actului medical. Nu pot decât să continui cea ce am început să fac, dar pentru un spital de elită. La Casa de Sănătate am avut un obiectiv, l-am încheiat şi nu am mai continuat pentru că am considerat că e timpul să fac în altă parte ceea ce am învăţat”, a declarat Robert Dâncă.

Concurs controversat la Maternitate
Reamintim că Maternitatea „Cuza Vodă” a fost măcinată de un mare scandal, legat de concursul pentru postul de manager. Totul a pornit în luna septembrie a anului 2015, când a fost organizat concursul, iar candidaţi au fost Iolanda Blidaru şi medicul Emil Anton. Atunci, Iolanda Blidaru a obţinut postul de manager pe o perioadă de trei ani, cu nota 9,35. Contracandidatul acesteia, Emil Anton, a fost respins cu nota 8,48, după care a deschis un proces la Tribunalul Iaşi, contestând modul în care s-a desfăşurat concursul, susţinând că Iolanda Blidaru nu ar fi avut actele necesare pentru a se înscrie la examen. Mai exact, nemulţumirea acestuia se referă la faptul că, din dosar, Iolandei Blidaru i-ar fi lipsit un document care să demonstreze faptul că a absolvit cursuri de management sanitar, aceasta având doar o adeverinţă în acest sens. Judecătorii i-au dat curând câştig de cauză medicului Emil Anton, dar decizia nu este definitivă.

Roxana NĂSTASĂ, Andrei DASCĂLU

Cine este noul preşedinte al CJAS
Radu Tibichi este cunoscut de mult în sistemul medical ocupând de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere. La CAS Iaşi a venit în anul 1999, iar din anul 2005 şi până în luna martie 2013, a ocupat funcţia de director la Direcţia pentru relaţii cu furnizorii de la Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi. Apogeul a fost atins în martie 2013, când acesta a fost numit preşedinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Acum, a fost singurul candidat pe post, reuşind să treacă cu punctaj maxim de probele de concurs pentru şefia CJAS Iaşi.

Data publicarii: 19/05/2017
loading...
 
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SANATATE > STIRILE ZILEI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul pentru vineri, 26 mai 2017

Horoscopul pentru vineri, 26 mai 2017

BERBEC Sunteti obligat sa recunoasteti ca ati pierdut un pariu, iar situatia va streseaza(...)
AICI GASITI CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI

AICI GASITI CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI

       90% dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Iasi sunt(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 26 mai 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 26 mai 1917 GALERIE FOTO

 NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 26 mai 1917(...)

 

editia online din 26.05.2017 - 19:49

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange