Trei motive pentru care ar trebui sa mancati mai multe alimente picante
Dimensiune font:
Stim ca ardeii iuti ofera aroma alimentelor, dar acestia au mai multe beneficii pentru sanatate. Noile cercetari arata ca acestia ar putea avea beneficii de combatere a tumorilor. Exista trei motive solide pentru care ar trebui sa luati in considerare adaugarea alimentelor picante in dieta.
Poate reduce riscul aparitiei tumorilor
Un nou studiu pe soareci, publicat in revista Journal of Clinical Investigation, a constatat ca substanta chimica picanta din ardeii iuti, capsaicina, poate activa receptorii din mucoasa intestinala, creand o reactie care reduce riscul dezvoltarii unei tumori. Oamenii de stiinta sugereaza ca substanta, care este utilizata si ca analgezic, ar putea ajuta la opri un receptor, care stimuleaza cresterea tumorilor.
Imbunatateste viata sexuala
Exista o dezbatare referitoare la cat de eficiente sunt afrodisiacele naturale pentru imbunatatirea apetitului sexual, dar o revizuire a cercetarilor publicate in revista Food Research International in 2011 a descoperit ca ginsengul si sofranul stimuleaza performantele sexuale. Insa, inca nu se stie care sunt dozele cele mai eficiente si care este cel mai bun mod in care le-am putea consuma.
Ajuta la pierderea in greutate
Cercetarile au aratat ca alimentele condimentate pot creste satietatea, dar cercetatorii de la University of California au aratat ca ardeii iuti ar putea incuraja organismul sa arda mai multe calorii. Intr-un studiu restrans cu femei si barbati, cei carora li se administrau pastile cu componente din ardeii iuti au ars mai multa grasime, intr-o luna, decat cei care luasera o pastila placebo. Un alt studiu de la Universitatea Purdue a constatat ca mai putin de o lingura de ardei iute uscat a redus pofta de mancare si a stimulat arderea caloriilor.
Sursa: Time
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau