Vrei un abdomen plat? Iată 20 de tehnici eficiente să arzi grăsimile

default

Dimensiune font:

| 16-05-2013 18:16

Daca te gandesti ca n-ai nici o sansa sa slabesti daca nu mergi zilnic la sala si nu tii regimuri drastice, afla ca e o mentalitate perdanta. Intai de toate, baga-ti in cap cel mai important lucru: orice calorie in minus conteaza! Asa ca data viitoare cand decizi sa mananci si o prajitura, ca oricum ai mancat cartofi prajiti, opreste-te! Cand iti spui ca n-are sens sa iei coarda copilului si sa topai prin casa 10 minute, ca oricum nu va avea acelasi efect ca mersul la sala, apuca-te de sarit!

Iata o lista de trucuri marunte si foarte usor de implementat de la expertii Prevention.com, care te vor ajuta sa mai “pierzi” niste calorii in mai putin de 60 de secunde. Daca ti se pare ca rezultatele nu merita efortul, te inseli! Cateva calorii de ici, cateva de colo, si se aduna o suma importanta fara sa-ti dai seama. Totul e sa fii constienta ca efortul nu e chiar atat de mare, iar rezultatele pot sa te surprinda.


1. Fa-ti un spritz din suc

In loc sa bei un pahar de suc de fructe, pune-ti doar jumatate de pahar si restul completeaza cu apa minerala. Poti reduce astfel aportul caloric cu pana la 85 de calorii pe pahar si acest singur gest te poate ajuta sa dai jos in jur de 2,5 kg intr-un an.


2. Nu sta cand vorbesti

Arde calorii in timp ce vorbesti la telefon: pune rufe la spalat sau strange-le de pe sarma (68 calorii / 30 min.); aseaza masa (85 calorii / 30 min.); uda florile (102 calorii . 30 min.).

 


3. Citeste etichetele

La prima vedere, ciocolata aceea (sau punga de biscuiti, sau de chipsuri, etc.) are doar 220 de calorii. Insa uita-te mai atent si vei vedea ca aceea e cantitatea pe 100 de grame, iar ciocolata are mai mult de atat, ajungand uneori sa contina si dublul caloriilor trecute pe ambalaj!

 


4. Bea ceai verde inainte de a iesi la plimbare

Cafeina elibereaza acizii grasi din tesuturi, facandu-i mai usor de eliminat prin arderi. Iar polifenolii (antioxidantii) din ceaiul verde, in combinatie cu cafeina se pare ca intensifica arderile metabolice. (Daca esti hipertensiva, sari peste acest truc).

 


5. Fa-ti pachetel pentru pauza de pranz

Daca mananci la restaurant, autoservire, bufet, cantina de peste cinci ori pe saptamana, mananci mai mult (cam cu 300 de calorii) decat daca mananci mai rar in oras si iti iei in schimb un pachetel de acasa.

 


6. Unge painea cu ulei

Inlocuieste untul din sandvis cu ulei de masline. E mai sanatos si te poate ajuta chiar sa slabesti. Studiile au aratat ca cei care isi ung felia de paine cu ulei de masline consuma in medie cu 52 de calorii mai putin decat cei care folosesc unt.

 


7. Presara in pe cereale

Semintele de in, intregi sau pisate, sunt foarte bogate in fibre. Ele iti pot taia pofta de mancare ajutandu-te astfel sa elimini calorii. Presara-le pe cereale, sau pune-le in iaurt sau poti chiar sa le amesteci, pisate, cu faina din care faci paine sau alte aluaturi.

8. Fa-ti analizele

Aproximativ una din 12 femei sufera de hipotiroidie fara sa stie. Din cauza ca glanda tiroida e lenesa, metabolismul e semnificativ incetinit.

 


9. Mananca salate cu legume mari
 

In loc sa dai pe razatoare sau sa te chinuiesti sa tai cat mai fin legumele din salata, taie-le in bucati cat mai mari. Mestecarea bucatoaielor de legume necesita mai mult efort, deci arde mai multe calorii, si vei manca mai putin din celelalte feuri de mancare.

 


10. Suna un prieten

Umple momentele de singuratate cu conversatie si companie placuta, nu cu bomboane.

 


11. Fa-ti un jurnal alimentar

Sa scrii intr-un carnetel tot ce mananci te ajuta sa reduci caloriile de la o zi la alta sai sa iti controlezi alimentatia pentru ca ai cifrele sub ochi. Nu e nevoie sa notezi totul la miligram sau calorie si nici sa recapitulezi tot ce ai scris. Beneficiul e in faptul ca notezi consumul si il tii astfel din scurt.

 


12. Cumpara portii mici

Un studiu recent a aratat ca cu cat e mai mare punga sau cutia sau portia pe care o cumperi dintr-un aliment, cu atat ai tendinta sa mananci mai mult – chiar cu pana la 44% decat daca ai fi luat o portie mai mica.

13. Sprinteaza

Daca te plimbi, intercaleaza scurte intervale de alergare usoara. Daca deja alergi, intercaleaza scurte intervale de 60 de secunde de sprint. Aceste intervale scurte te vor ajuta sa parcurgi mai repede distanta obisnuita, sa arzi grasimi si calorii, fara sa prelungesti durata programului tau de exercitii fizice. Impactul crescut cu solul va ajuta si el la intarirea oaselor.

 


14. Fa 10 flotari

Inainte sa dai iama in galeata cu inghetata fa 10 flotari sau 10 exercitii pentru abdomen. Exercitiul iti va reaminti de forma fizica a corpului tau si de telurile tale.


15. Evita supele crema

In timpul unui studiu, subiectii care au mancat supa clara, cu bucati mari de legume in ea au declarat ca se simt mai satui si au mancat la masa de pranz cu 20% mai putin decat cei care au mancat aceeasi supa, dar cu legumele pasate.

 


16. Absoarbe grasimea cu prosoape de hartie

Inainte sa mananci pizza, tamponeaza feliile cu prosoape de hartie pentru a absorbi grasimea in exces. Crezi ca nu conteaza? De pe doua felii de pizza mare se poate absorbi o lingurita de ulei, adica 40 de calorii sau 4,5 grame de grasime.

 


17. Evita alimentele usoare

Usoare la propriu! Nu doar grasimea si caloriile iti dau senzatia e satietate, ci si greutatea mancarii. Mananca mai putin si pe saturate apeland la alimente de “categorie grea”, dar sarace in calorii, precum portocalele, capsunile, grapefruitul, pepenele galben, spanacul gatit si brocoli.

 


18. Mananca peste

Pestele bogat in acizi grasi Omega-3 (tonul, macroul, codul, somonul) te pot ajuta sa scapi de kilogramele in plus pentru ca imbunatatesc metabolizarea grasimilor. Intr-un studiu pe persoane supraponderale, subiectii care au tinut un regim sarac in calorii care includea zilnic peste si-au redus greutatea cu 20% mai mult decat cei a caror dieta nu continea peste.

 


19. Pacaleste-ti papilele gustative

Daca ti-e pofta de dulce sau alte alimente interzise, baga in gura un drops mentolat sau o bomboana de tuse cu eucalipt sau mentol. Pofta va disparea instantaneu.

 


20. Incurajeaza-te

Ca sa nu te abati de la regimul tau sanatos, lipeste post-it-uri cu incurajari in locuri strategice: pe frigider, televizor, pe bordul masinii sau pe monitorul calculatorului. Sugestii: “Am sa infrunt fiecare zi asa cum vine” sau “E o batalie pe care pot s-o castig in fiecare zi”.

sfatulparintilor.ro

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei