« Inapoi

Zona zoster sporeşte riscul de criză cardiacă şi AVC

Zona zoster sporeşte riscul de criză cardiacă şi AVC#1
Mărime font - +

Pacienţii care suferă de zona zoster prezintă un risc considerabil mai mare de a suferi o criză cardiacă sau un accident vascular cerebral (AVC), au anunţat cercetători sud-coreeni, citaţi de AFP

Studiul lor a stabilit că persoanele care au zona zoster se confruntă cu un risc cu 41% mai mare de a suferi din cauza unei probleme cardiovasculare, în comparaţie cu pacienţii de aceeaşi vârstă cu ei, dar care nu suferă de această maladie infecţioasă dureroasă.

Riscul de a suferi o criză cardiacă creşte cu 59% la pacienţii suferind de zona zoster şi cu 35% în privinţa posibilităţii de a suferi un AVC, precizează autorii acestui studiu apărut în revista americană Journal of the American College of Cardiology.

Rezultând din reactivarea virusului varicelei, zona zoster este caracterizată prin apariţia unor vezicule cutanate aflate la terminaţiile nervilor şi poate să provoace dureri puternice.

Un american din trei suferă de zona zoster

În cursul primului an după infectare riscul cardiovascular este cel mai ridicat, afirmă cercetătorii sud-coreeni, care au stabilit, de asemenea, că probabilitatea de a suferi un AVC este mai ridicată la pacienţii cu vârste mai mici de 40 de ani.

Cercetătorii asiatici, care au monitorizat 519.880 de persoane între anii 2003 şi 2013, recunosc totuşi că nu au reuşit să explice legătura dintre zona zoster şi riscul sporit de tulburări cardiovasculare.

Deşi aceste descoperiri necesită desfăşurarea unor cercetări mai amănunţite despre mecanismul aflat în spatele faptului că pacienţii care suferă de zona zoster prezintă riscuri mai mari de a suferi o criză cardiacă şi un AVC, este important ca medicii care îi tratează pe aceşti pacienţi să îi informeze deja imediat în legătură cu aceste riscuri sporite“, a declarat Sung-Han Kim, coordonatorul departamentului de boli infecţioase de la Asan Medical Center din Seul, principalul autor al studiului.

Există un vaccin împotriva zona zoster. Aproape un american din trei suferă de această maladie, potrivit statisticilor oficiale furnizate de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite.

Data publicarii: 05/07/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SANATATE > STIRILE ZILEI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 1:45

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange