„Trei-patru jucători valoroşi, pregătire bună şi rezolvarea problemelor financiare”

default

Dimensiune font:

| 27-12-2016 11:00

Eugen Neagoe a preluat echipa CSM Politehnica Iaşi într-un moment delicat şi tensionat după demiterea predecesorului său, Nicolo Napoli. Gruparea din Copou cobora vertiginos în clasament, iar noul tehnician a început să schimbe multe din mers. S-au scurs zece etape sub comanda fostului „secund” al lui Victor Piţurcă la echipa naţională, primele patru însemnând însă tot atâtea înfrângeri. A avut mulţi jucători indisponibili, dar nu s-a plâns niciodată de acest lucru. N-a căutat niciodată scuze pentru eşecuri, ci soluţii, iar rezultatele au început să ne facă iar cu ochiul. În celelalte şase etape echipa a pierdut doar în deplasare cu FC Viitorul, înregistrând însă patru victorii, dintre care ultimele trei au fost consecutive. Ele au apărut pe fondul unui joc din ce în ce mai consistent de s-a ajuns în situaţia de a vorbi acum din nou de calificarea în play-off, distanţa până la acea zonă fiind de doar cinci puncte!

 

-- Domnule Neagoe, începutul la CSM Politehnica Iaşi n-a fost deloc unul fericit, cu patru înfrângeri consecutive. Cum aţi găsit echipa la acea oră? Ce n-a mers în acele etape?

-- Am încercat să schimbăm repede pentru că nu aveam timp. Am schimbat puţin programul de antrenament, fiecare antrenor având metodele sale de pregătire. Nici eu nu cunoşteam prea bine toţi jucătorii, dar jocul a fost unul de pe urma căruia meritam mai mult şi în acele partide pe care le-am pierdut. Mă refer în special la Cluj, contra celor de la CFR, mă refer la Mediaş, cu Gaz Metan, în care am deschis scorul şi am pierdut în minutul 90 şi cred eu că am făcut o partidă bună. Şi acasă, cu FC Steaua, chiar dacă am jucat în zece oameni, vicecampioana nu şi-a creat situaţii clare de gol şi am primit un gol dintr-o lovitură liberă executată magistral de Tamaş. Cred că meritam oricum mai mult şi-n aceste prime patru etape.

-- Ce aţi mai schimbat în afară că aţi renunţat la apărarea în zonă la fazele fixe şi aţi trecut la marcajul om la om?

-- Eu nu sunt adeptul să mă apăr în zonă, mai ales la cornere, unde totdeauna ne-am apărat om la om şi cred că n-am procedat rău, deoarece avem fotbalişti buni la jocul aerian, greu de depăşit în astfel de dueluri unu contra unu. Jucătorii trebuie să fie responsabilizaţi, pentru că atunci când te aperi în zonă la cornere este mai greu. Un jucător poate să nu sară, un altul poate să rămână doar cu privirea asupra unui adversar care să plece de lângă el... Fiecare trebuie să ştie foarte bine ce are de făcut, totul trebuie antrenat, trebuie pregătit la antrenament, altfel nu se poate.

-- După acel şir de înfrângeri v-aţi gândit vreo clipă să renunţaţi, v-aţi gândit cumva că poate lotul de jucători nu vi se potriveşte?

-- În niciun moment nu m-am gândit să renunţ, aveam încredere mare în băieţi şi eram convins că vor veni şi rezultatele.

-- Ce aţi mai reuşit să schimbaţi de au apărut şi victoriile, dar mai ales jocul a început să capete tot mai multă consistenţă?

-- Din primul moment când am venit la Iaşi am spus că aş vrea să jucăm ofensiv, să marcăm multe goluri, dar nu este uşor. Acum eu le-am cerut şi altceva, să avem o posesie bună, să construim începând de la portar.

Un jucător ieşean în vizorul echipe naţionale!

-- Aveţi fotbalişti care să se poată plia pe această strategie?

-- Avem, aşa cum s-a şi văzut în ultimele şase meciuri, chiar dacă am pierdut acel meci în deplasare cu FC Viitorul, unde echipa gazdă n-a avut ocazii clare de gol şi a înscris cu destulă şansă. Am avut însă noi o fază discutabilă, cu un ofsaid inexistent la Creţu, care a scăpat pe partea dreptă şi i-a pasat în careul lui Boiciuc care marcase şi putea fi 1-1 în final. Nu o spun eu că n-a fost ofsaid, ci specialiştii care au văzut reluările acelei faze.

-- Dacă tot aţi adus vorba de Creţu, el a fost ţinut pe tuşă la începutul sezonului pe motiv că nu vrea să-şi prelungească angajamentul scadent în 2017. În schimb, Creţu a fost titular din primul meci sub comanda dumneavoastră, deşi nu s-a schimbat nimic în privinţa contractului său.

-- Eu nu ştiu de ce n-a jucat. Eu nu ştiu nimic despre aceste lucruri. Eu n-am discutat niciodată cu preşedintele Florin Prunea, nu s-a pus problema ca un jucător să nu joace din cauză că n-ar vrea să-şi prelungească angajamentul. Preşedintele nu mi-a spus niciodată lucrul acesta în discuţiile zilnice pe care le purtăm. Eu îl cunoşteam pe Creţu, l-am urmărit în multe jocuri la reprezentativa României de tineret pe când eram antrenor secund la echipa naţională.

-- A fost cumva Creţu în atenţia echipei naţionale în mandatul lui Victor Piţurcă?

-- Sigur că da, bineînţeles. Era unul dintre jucătorii de la care speram să facă saltul cât mai repede spre echipa mare.

-- Pentru ce post? Mijlocaş central sau fundaş central?

-- Mijlocaş central. Din punctul meu de vedere el este mijlocaş central. Că poate juca şi alte posturi este adevărat, dar eu cred că dă cel mai bun randament ca mijlocaş central.

Toţi jucătorii au şanse egale, fără excepţii!

-- O altă decizie curajoasă a fost menţinerea lui Bosoi ca titular pe post de fundaş dreapta chiar şi după ce căpitanul Ionuţ Voicu îşi ispăşise o suspendare şi era apt de joc.

-- Eu am discutat totdeauna cu jucătorii, inclusiv cu Ionuţ. El n-a trecut printr-o perioadă prea bună din punct de vedere moral cu tot ce-a fost înainte la echipă, apoi au apărut şi problemele financiare. El a fost puţin demoralizat de toată situaţia creată. Bosoi a jucat bine, echipa a câştigat, iar pentru mine toţi jucătorii sunt la fel, fără excepţii. Bosoi şi-a câştigat locul în echipă şi nu puteam să schimb jucători de dragul de a schimba. Voicu este un jucător valoros, un jucător important, dar am fost mulţumit de randamentul lui Bosoi.

-- Bilanţul bun din celelalte şase etape a apărut totuşi pe fondul nemulţumirilor provocate de problemele financiare.

-- Băieţii au dat dovadă de mare caracter. Noi ne-am pregătit normal, băieţii au dat totul şi la antrenament, şi la jocuri. Noi n-am prea discutat despre aceste probleme, preşedintele ştie mai bine ce are de făcut. Nu este deloc uşor nici pentru el.

-- Aţi încheiat anul 2016 cu trei victorii consecutive şi cu un joc tot mai consistent utilizând o formulă de echipă fără Mitic, fotbalist de altfel indispensabil. Cum îi veţi găsi şi lui loc în prima echipă?

-- Mitic a avut o problemă medicală, o leziune musculară, a fost o perioadă în care nu s-a putut antrena, a revenit spre final, iar la partida cu Dinamo a jucat toată repriza a doua şi a făcut-o foarte bine. Toţi jucătorii sunt însă egali, cu şanse egale, iar din data de 5 ianuarie 2017, când va fi reunirea, urmează perioada de pregătire şi orice se poate întâmpla. Jucătorii mă cunosc de acum destul de bine şi ştiu că încerc să fac lucrurile cât mai bine cu putinţă. Deocamdată nu se pune problema să avem un prim 11 cristalizat.

De joc trebuie să ne ocupăm noi”

-- Sunt jucători care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră?

-- Sunt jucători care cred eu că puteau să ajute mult mai mult echipa.

-- Cine anume?

-- Asta ţin doar pentru mine. Ei trebuie să fie conştienţi de evoluţiile pe care le-au avut şi să-şi dorească în fiecare zi mult mai mult pentru a putea juca mai bine decât în 2016.

-- Ultimele rezultate au apropiat echipa de play-off. Ce i-ar mai trebui pentru ca în ultimele cinci etape din sezonul regulat să poată lupta cu speranţe reale la un loc în primele şase clasate?

-- Trei-patru jucători valoroşi pentru a fi mai puternici, pregătire bună, rezolvarea problemelor financiare, iar de joc trebuie să ne ocupăm noi. Simplu nu este, nu este uşor să faci o echipă bună cu care să te baţi la play-off, mai ales că multe grupări din frunte se vor întări.

-- Ce jucător vi-l doriţi neapărat transferat la CSM Poli?

-- Nu pot să vă spun pentru că nu l-am mai putea lua. Ne-am gândit la câţiva fotbalişti, dar ne va fi foarte greu să-i aducem. Asta este însă treaba preşedintelui şi am spus că misiunea sa nu este deloc uşoară.

-- Putem spune, amintindu-ne mai ales de ultimele trei jocuri, că începe să se vadă mâna lui Eugen Neagoe în jocul echipei?

-- Îmi doresc să câştigăm toate jocurile, dar să avem şi o prestaţie bună. Fără un joc bun nu se pot câştiga puncte. Mi-aş dori să jucăm mult mai bine decât în ultimele trei etape, pentru a avea alături de noi cât mai mulţi suporteri şi vreau să le urez lor, cât şi tuturor ieşenilor şi iubitorilor de fotbal, Sărbători fericite şi un 2017 cât mai bun cu putinţă! Dragoş GAŞPAR

 

 

Este adevărat că am purtat o discuţie foarte serioasă cu dl. Neagoe, eu fiind afectat de acea perioadă mai puţin reuşită pe care am traversat-o la începutul sezonului. Am făcut în vestiar un legământ ca Iaşul să nu retrogradeze sub nicio formă. Nu ştiu dacă se vede, dar eu am pus şi pun mult suflet în echipa asta. Are mai puţină importanţă cine joacă sau cine poartă banderola, cea mai importantă este echipa şi binele ei. Eu am contract cu CSM Poli până în vara anului 2017 şi am de gând să-l duc la bun sfârşit”

Ionuţ Voicu,

 

căpitan CSM Poli Iaşi

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei