Eşti antrenor mare, Stoicane!

default

Dimensiune font:

| 27-02-2018 16:30

 

Flavius Stoican a ajuns în vară la Iaşi cu o piatră de moară legată de gât, cea de antrenor care tocmai o retrogradase pe Pandurii. Conjunctura nu mai conta, CSM Poli urma să fie preluată de un tehnician care de câteva săptămâni îşi trecuse în cont o retrogradare. A găsit un club răvăşit de declaraţiile înlocuitului Florin Prunea din postul de preşedinte, dar mai ales un lot din care fuseseră păstraţi doar câţiva jucători. În puţine cuvinte, trebuia să facă din mers o echipă care să se situeze măcar la înălţimea ultimelor două play-out-uri câştigate.

 

Citeşte şi: FC Botoşani propune, CSM Poli Iaşi acceptă!

 

Obiective măreţe”

El însă a vorbit de la început de lucrurile măreţe pe care are de gând să le facă la Iaşi. A început să le spună şi în vestiar şi probabil că băieţii îşi dădeau coate unul altuia. Echipa a început timid, dar chiar din prima etapă am sesizat că fundaşii pasează între ei, chiar şi cu portarul, şi nu mai bubuie repede mingile cât mai departe de propria poartă. Stoican a cerut de la început ca echipa să încerce să joace fotbal, iar după primele patru runde am avut prima discuţie cu el materializată într-un interviu-fluviu. Avea atunci patru puncte, fiind salvat de victoria la Chiajna venită graţie unui autogol! Toate răspunsurile sale, bine argumentate, m-au determinat să-i spun că dacă el reuşeşte să ducă acea echipă în play-off înseamnă că este antrenor mare.

A urmat o serie de trei meciuri la capătul căreia mulţi îl vedeau plecat de la Iaşi. A câştigat însă cu Dinamo la Iaşi pe finalul unui joc în care suporterii au plecat fericiţi de la stadion, aşa cum mereu a spus că şi-ar dori. Rezultatul a fost încadrat de egalurile cu FCSB pe „Arena Naţională”, dar şi cu Astra, la Giurgiu, într-un meci în care ar fi putut forţa mai mult victoria. Au fost însă cinci puncte nesperate, iar băieţii au început în vestiar să fie mai atenţi la vorbele antrenorului privind faptele măreţe.

Duşul rece a venit acasă cu nou-promovata Sepsi, după un început furibund de meci, cu atâtea ocazii clare cum de multă vreme nu s-a mai văzut în Copou. Putea să-şi ia punctele înapoi în deplasare cu Juventus, dar a fost doar egal, a câştigat cu FC Voluntari, dar un alt semn pozitiv a fost egalul, 3-3, de la Botoşani. CSM Poli egalase după ce echipa gazdă a condus cu 2-0 şi încă o dată la 3, pentru ca în următorul joc, din penultima etapă a turului, să remizeze cu ACS Poli Timişoara după ce i-a fost anulat pe nedrept golul de 2-0 şi a fost egalată la ultima fază a meciului! Finalul de tur a însemnat o înfrângere ruşinoasă la Ovidiu, cu FC Viitorul, dar în acel meci au lipsit, ca şi în ultimul joc din retur, mai mulţi titulari, centrul defensivei fiind asigurat de tânărul Moisi şi fundaşul stânga Bădic!

Play-off?

Debutul în retur n-a fost favorabil, dar înfrângerea în compania Craiovei a fost urmată de victoria înregistrată la Mediaş şi de cea cu Concordia. La Cluj-Napoca echipa a cedat greu, arătând că este în stare să joace de la egal la egal cu cele mai bune grupări din campionat, iar victoria din Copou cu FCSB nu mai părea chiar o simplă surpriză plăcută. CSM Poli a cedat greu în deplasare cu Dinamo, iar acasă a mai făcut o victimă, Astra. Băieţii începeau şi ei să creadă că obiectivele măreţe le sunt la îndemână.

Ca şi în tur, însă, a venit o nouă înfrângere cu Sepsi, după ce Iaşul deschisese scorul, acela fiind primul meci în care Stoican n-a fost inspirat la schimbări. A intrat însă în vestiar spărgând cam tot ce i-a ieşit în cale, a cerut linişte şi a spus ce va face cu echipa, pas cu pas, până la calificarea în play-off, de parcă ar mai fi văzut acest film. Victoria cu 3-1 cu Juventus în Copou, în ultimul joc al anului trecut, a fost cât se poate de normală, iar echipa ajunsese într-un punct pe care mai nimeni nu-l putea anticipa în vară: victorii în cele patru runde rămase de disputat şi era sigură de calificarea în play-off-ul de care şi preşedintele Adrian Ambrosie vorbea de la începutul sezonului.

Stoican a spus înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya că va veni înapoi cu echipa în maximum de formă. Era singura şansă de a-şi surprinde adversarele şi dacă era hotărât să facă performanţă în câteva luni trebuia să joace bine de la prima etapă a anului, nu să aştepte câteva meciuri pentru ca trupa sa să reintre în ritm. A efectuat câteva transferuri, cel al portarului Rusu în detrimentul promovării unor juniori ieşeni lipsiţi de orice legătură cu Liga 1 fiind un alt atu în favoarea sa, dar credit a dat tot fotbaliştilor cu care ajunsese într-un punct în care el a crezut de la început.

A început anul cu un entuziasmant 4-0 în deplasare cu FC Voluntari, echipa arătând tot mai multă maturitate, jucătorii fiind deja convinşi că vorbele antrenorului n-au fost deloc în vânt! A spus mereu că fotbalul îi răsplăteşte pe cei care muncesc şi a câştigat cu 1-0 meciul cu FC Botoşani, un meci în care fotbalul a vorbit mai puţin. La Timişoara s-a impus fără dubii, cu 2-1, dar în ultima etapă a pierdut cu FC Viitorul un meci în care i-au lipsit trei dintre cei mai buni jucători ai săi.

Un dram de noroc

A fost ajutat însă de rezultatele altor două meciuri ca să ajungă în play-off, dar eu unul n-am văzut antrenor mare fără pic de noroc. Fotbalul i-a făcut cu ochiul pentru că de când a ajuns în Copou n-a încercat deloc să-l păcălească, făcând echipa încropită în autocarul ce o ducea în vară în cantonament la Tiraspol să joace cum de ani buni n-a mai văzut Iaşul. A făcut nişte jucători care abia se cunoşteau, abia se înţelegeau, abia se acomodau să arate a echipă închegată, a echipă matură, cu un bun echilibru între faza defensivă şi cea de atac, a echipă care ştie când să se năpustească peste adversare şi când să facă un pas înapoi pentru a le da lovituri de graţie pe spaţiile lăsate descoperite, i-a făcut pe băieţi să paseze, să aibă posesie, să deseneze trasee apreciate şi de multe dintre adversare, făcându-i să creadă că într-adevăr sunt capabili de performanţă, jonglând cu tact inerentele probleme din vestiar, depăşind cu brio mediatizatul conflict cu Mihalache, jucător pe care după ce l-a reprimit în lot l-a determinat să joace de ne pare rău că a împlinit deja 32 de ani. În alte puţine cuvinte, Stoican a spulberat practic ideea că este nevoie de timp pentru a face o echipă nou-nouţă să intre în play-off.

După primele patru etape ale campionatului îmi spunea că putea să închidă jocul în unele momente ale partidelor, să se retragă, dar a vrut să joace fotbal până la capăt şi iată că fotbalul pe care-l venerează i-a surâs în ultima etapă a sezonului regulat când foarte bine putea să-i întoarcă spatele. Sigur, ar fi fost acelaşi şi ar fi avut aceleaşi merite chiar dacă ar fi ratat intrarea în primele şase, dar când şi norocul este de partea sa atunci chiar pot să spun că eşti antrenor mare, Stoicane! Dragoş GAŞPAR

 

 

Qaka va fi singurul jucător suspendat de la CSM Poli Iaşi pentru prima etapă a play-off-ului, sâmbătă, de la ora 20:45, în deplasare, cu CFR Cluj, celorlalţi fiindu-le şterse cartonaşele.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei