1Horia Sabo poza mare
1Stelian Nicolae Lucian poza mica

Dimensiune font:

EXCLUSIV „Este un filfizon şi un ţepar. Se ascunde de mine pentru o datorie de 2.088 de lei!”

| 14-09-2018 15:46

 

CSM Politehnica Iaşi s-a asociat acum trei luni cu omul de afaceri Horia Sabo pentru ca echipa care sezonul trecut s-a calificat în play-off -ul Ligii 1 să scape de dificultăţile financiare ce planau asupra sa. Deşi prin Copou se vorbeşte că bani ar fi fost până la finalul acestui an şi că asocierea ar fi fost cam grăbită, fiind vorba despre un om de afaceri ar fi trebuit ca rezultatele firmei sau ale firmelor sale să aibă întâietate în faţa vorbelor de la prezentarea oficială. Horia Sabo însă a evitat cât a putut să dea astfel de detalii atât în cadrul conferinţei de presă, cât şi în discuţiile ce au succedat evenimentul, dar în schimb a furnizat asigurări că în Copou nu vor mai fi probleme cu banii. Deocamdată însă în contul clubului n-a intrat niciun ban din propriul său buzunar de director general la CSM Poli Iaşi, iar în privinţa câtorva dintre probleme iscate de el am atras atenţia, cele mai multe în exclusivitate.

Comisioane din subcontractarea lucrărilor câştigate!

Stelian Nicolae Lucian (împlineşte 57 de ani pe 6 octombrie), un fost angajat al său, a ţinut însă să avertizeze Iaşul în privinţa omului Horia Sabo, pe care l-a zugrăvit în culori sumbre. „Horia Sabo, împreună cu tatăl său, Laurenţiu, sunt cunoscuţi în mediul de afaceri prin firma SC Servirom AG Construcţii SRL, ce a solicitat în noiembrie 2016 intrarea în insolvenţă, precum şi prin actuala Antrepriza de Construcţii Transilvania ACT, care a preluat activitatea fostei SC Exclusive Body Fit SRL. De fapt, a preluat tot ce se mai putea prelua şi de la Servirom, firmă care nu mai poate evita falimentul”, a declarat Stelian Nicolae Lucian, fost consilier juridic al unor firme deţinute de Horia Sabo, foarte afectat că fostul său angajator nu i-a plătit drepturile băneşti cuvenite pentru munca prestată.

Lucian, angajat din 13.09.2016 la Servirom şi apoi la Antrepriză până în 31.05.2017, cu un contract de două ore pe zi, susţine că restanţele se ridică la 10.000 de lei, dar la acţiunea adresată Tribunalului Maramureş în 2017 (dosarul nr. 2092/100/2017) a obţinut o hotărâre definitivă anul acesta, în aprilie, pentru 2.088 de lei, însă nici măcar această sumă nu i-a fost achitată! „Deşi în contract figuram cu două ore pe zi, eu tot opt ore munceam, preluând atribuţiile avute la cealaltă firmă. Horia Sabo n-a fost om de cuvânt, dar măcar acei 2.088 de lei să-i fi plătit, precum şi contribuţiile cuvenite către stat. Ar fi trebuit ca în termen de cincisprezece zile de la hotărârea definitivă să o execute. Dacă nu-mi dă banii îi fac plângere penală”, a menţionat Lucian, care a explicat modul de a face afaceri al lui Horia Sabo: „El câştiga licitaţii pentru construcţii, dar cum să le execute când nu are nici utilaje şi nici oameni?! Nu a plătit niciodată la timp, mereu a vrut să înşele. Acele lucrări câştigate el le subcontracta contra unor comisioane. Aşa a lucrat mereu. Tot timpul a încercat să-şi înşele partenerii. L-am apărat în multe procese pentru ţepele trase prin ţară”, a precizat Stelian Nicolae Lucian, iar mărturie stau zecile de procese ale firmei Servirom începând din 2013 încoace, atât cu persoane fizice cât şi cu persoane juridice!

Horia Sabo este un filfizon şi un ţepar. Este şi un falsificator de semnături, există şi un dosar pe această speţă!”, a adăugat fostul consilier juridic al familiei Sabo, iar tirada sa a continuat în termeni ce pot fi consideraţi mai mult sau mai puţin subiectivi. Întrebat dacă întrevede posibilitatea ca Horia Sabo să folosească împotriva sa tot ce a declarat, Stelian Nicolae Lucian a răspuns: „Nu mi-e deloc frică. Este purul adevăr, pot dovedi. Încerc să dau de Horia Sabo de mai multe săptămâni. Şi-a schimbat numerele de telefon. De asta v-am căutat, ca să-i transmit să-mi achite datoria, dar şi să avertizez clubul de fotbal în privinţa modului său de a conduce. Chiar dacă a plecat din Maramureş nu are cum să-şi mai schimbe năravul”.

Mi-a pierdut 60.000 de euro! Cred că este procesoman”

Deşi nu i-a plăcut subiectul, Horia Sabo şi-a exprimat punctul de vedere în privinţa celor semnalate de fostul angajat. „Niciodată, niciodată nu am eu treabă cu achitarea acelei datorii. Ştiu că există acea sumă dată de către instanţă, există căi legale de recuperare, eu nu am să dau niciun ban. Cui am avut eu de dat bani am dat. Eu nu am procese, am un proces personal pentru o contravenţie rutieră, deoarece am depăşit viteza”, a precizat Sabo, după care şi-a îndreptat atenţia spre Stelian Nicolae Lucian: „Omul ăsta are zeci de procese. A dat în judecată Primăria Baia Mare, Direcţia Silvică, Direcţia Copilului. Mie mi-a pierdut un proces şi, implicit, 60.000 de euro. Banii erau câştigaţi deja, partea cealaltă a făcut apel şi el mi-a ascuns acest lucru (n.r. - Lucian susţine că de respectivul proces se ocupa celălalt jurist)! Nu am nicio datorie faţă de nimeni”.

Referitor la posibila plângere penală împotriva sa, Horia Sabo a replicat: „Omul are zeci de plângeri penale către toată lumea. Cred că este procesoman. Într-adevăr, am o firmă în insolvenţă, n-am ascuns asta niciodată, se mai întâmplă, dar sunt acţionar în mai multe societăţi comerciale. Din păcate, nu pot mulţumi pe toată lumea, deşi mi-aş dori asta”.

Explicaţia directorului general de la CSM Politehnica Iaşi pentru modul în care ar fi obţinut comisioane din subcontractarea de lucrări câştigate în construcţii a fost următoarea: „Sunt asociat în afaceri cu un om foarte respectat în ţara asta. Dacă vorbim de Antrepriză generală veţi vedea că este un concatenor, un concentrator al resurselor disponibile pe piaţă pe care le foloseşte în interesul unui beneficiar”.

Având în vedere cele semnalate, Stelian Nicolae Lucian se pregăteşte pentru participarea la un concurs, în timp ce Horia Sabo are, printre altele, de plătit salariile la CSM Politehnica Iaşi în contul lunii august... Dragoş GAŞPAR

 

SABOtaj în Copou: a început şicanarea jucătorilor!

 

Cheltuieli de zece ori mai mari cu oamenii lui Horia Sabo decât sponsorizările aduse de ei la CSM Politehnica Iaşi!

 

 

Ordin de la Horia Sabo în Copou: cinci puncte în următoarele trei etape!

 

 

Ritual modificat la CSM Politehnica Iaşi!

 

Am desluşit o primă clauză din asocierea CSM Politehnica Iaşi - Horia Sabo! Fotbaliştii lui Stoican ar trebui să fie încântaţi!

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie, etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 95% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 65.891 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 03, 10, 17 și 24.08.2018, ora 12.00; b. Preț de pornire 85% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 58.955 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 07, 14, 21 și 28.09.2018, ora 12.00; c. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 05, 12, 19 și 26.10.2018, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr. RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la Piraeus Bank – Sucursala Iași; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la Piraeus Bank Iaşi. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, sau tel: 0744520508, 0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNȚ LICITAȚIE MATINAL PRODCOM S.R.L CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENŢĂ IORGOAEA EUGENIA, reprezentată legal prin practician în insolvenţă IORGOAEA EUGENIA, în calitate de administrator judiciar al debitoarei MATINAL PRODCOM SRL, identificată prin CUI RO6959297 si nr. înregistrare la Registrul Comerţului: J27/2317/1994, având sediul social în com. Tupilati, jud. Neamţ, conform Încheierii de şedinţă din 10.04.2013 ce priveşte cauza ce face obiectul dosarului nr. 1969/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamţ organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru următoarele bunuri aparţinând debitoarei: 1. Construcţie beci semiîngropat - suprafaţa construită 583.6 mp,– 43.500 lei, amplasat pe teren concesiont de la Primăria Roman str. Plopilor; 2. Teren neconstruit - 2 parcele: 1455mp – 69.700 lei şi 1400mp – 67.200 lei aflate în Com. Hangu, sat. Grozavesti, Jud. Neamţ; 3. Teren neconstruit - 2 parcele: 2.161,50 mp - 41.400 lei şi 2.161,50 mp – 41.400 lei aflate în incinta SC Carpin S.A., Mun. Roman, Jud. Neamţ; 4. Terenul neconstruit în suprafaţă de 4.390 mp – 275.500 lei aflat în Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava. Valorile nu includ cota de TVA. Licitația va avea loc în zilele de 24, 26, 28.09.2018, orele 10.30, la sediul administratorului judiciar din Bucureşti, B-dul Mircea Vodă nr. 36, Bl M6, Sc. 2, Ap. 57, Int. 57, Sector 3. Regulamentul de vânzare poate fi consultat atât la sediul debitoarei cât şi la sediul administratorului judiciar sau poate fi solicitat la tel. 0722978184 şi e-mail expertiorgoaea@gmail.com.
Serena Williams, anunţul ce o pune într-o lumină foarte proastă
19/09/2018 16:21

 Jurnaliştii de la "The New York Times" au trecut la treabă şi au analizat toate avertismentele acordate in ultimii 20 de ani la turneele de Grand Slam. Concluzia raportului distruge tot ce su ...

Cine ratează meciul cu Dinamo
19/09/2018 16:17

  Antrenorul Flavius Stoican nu este nici in acest inceput de sezon scutit de numeroase probleme medicale din partea jucătorilor săi. Campania de transferuri nu i-a adus din păcate şi un fundaş centr ...

Garbine Muguruza, infrangere umilitoare la Tokio
19/09/2018 13:16

 Garbine Muguruza a sufeit, miercuri, o infrangere umilitoare in runda secunda a turneului WTA de la Tokio, Japonia. Fostul lider al clasamentului feminin a pierdut categoric, in doua seturi, scor 1-6, ...

VIDEO Champions League: Liverpool, victorie în prelungiri cu PSG, scor 3-2 (Rezultatele serii)
19/09/2018 10:17

 ​Marti au avut loc primele partide din noul sezon de Champions League. Liverpool s-a impus, scor 3-2, impotriva lui PSG, cu un gol marcat de Firmino in minutul 90+2. Barcelona a avut si ea un meci bun s ...

 

Liga Campionilor: Rezultatele inregistrate marti seara
19/09/2018 07:55

 Marti seara s-au disputat primele meciuri din grupele 2018/2019 al Ligii Campionilor. Liverpool si Paris Saint Germain s-au intalnit in cea mai asteptata confruntare a serii, iar cele doua echipe au of ...

FC Barcelona a facut spectacol la debutul in Liga Campionilor: Lionel Messi a reusit un hattrick VIDEO si CLASAMENTUL
19/09/2018 07:40

 FC Barcelona a castigat la pas, scor 4-0, partida disputata marti seara, pe Camp Nou, cu PSV Eindhoven, in prima etapa din Grupa B a Ligii Campionilor. Lionel Messi a jucatorul meciului, reusind un hat ...

Concluzia etapei a VIII-a * Fără surprize
19/09/2018 00:00

  Aşa cum anticipam şi in avancronică, runda a VIII-a, pe langă derby-ul de clasament CFR - FCSB, incheiat cu cel mai normal rezultat (1-1), nu a produs surprize, dar şi-a păstrat caracterul de echi ...

Avans urias pentru Simona Halep in clasamentul LIVE al WTA
18/09/2018 21:41

 Simona Halep are toate sansele sa-si mareasca avansul in fruntea clasamentului WTA dupa aceasta saptamana. Chiar daca se afla in vacanta, reprezentanta noastra ar putea avea, la inceputul saptamanii vi ...

HAOS în Italia: Campionatul Serie B a fost SUSPENDAT, iar Serie C nu mai începe
18/09/2018 21:10

Partidele din Serie B au fost suspendate pană la data de 9 octombrie, conform unei decizii a Federatiei Italiene de Fotbal Totul a pornit de la falimentul cluburilor Avellino, Bari şi Cesena, care erau inscr ...

Tragerea la sorti a Cupei Romaniei: Iata cu cine vor juca FCSB, Dinamo, CFR Cluj si CSU Craiova
18/09/2018 17:41

 La Casa Fotbalului s-a desfasurat marti tragerea la sorti a meciurilor din 16-imile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. Cel mai interesant duel din aceasta runda se anunta a fi cel dintre Viitorul ...