FedCup: Romania vs Marea Britanie 3-2/ Halep, victorioasa in fata Johannei Konta; Irina Begu a adus punctul decisiv dupa ce a invins-o pe Heather Watson - Tricolorele se mentin in Grupa Mondiala II

default

Dimensiune font:

| 23-04-2017 18:13

 Romania a invins echipa Marii Britanii, scor 3-2, in confruntarea din cadrul barajului de mentinere in Grupa II Mondiala a FedCup. Dupa prima zi a intrecerilor, in care spectacolul de pe teren a fost umbrit de comportamentul lui Ilie Nastase, cele doua echipe au obtinut fiecare cate un punct. Incurajata de publicul care a umplut arena de la Mamaia, Simona Halep a reusit duminica prima victorie in fata britanicei Johanna Konta, scor 6-1, 6-3, in timp ce Irina-Camelia Begu a adus punctul decisiv pentru echipa tricolora. Jucatoarea aflata pe locul 33 in clasamentul mondial a dispus de Heather Watson, scor 6-4, 7-5. Partida de dublu a fost castigata de jucatoarele britanice, Halep si Niculescu fiind depasite de perechea Jocelyn Rae/Laura Robson.

 
Simona Halep si Monica Niculescu au fost invinse de perechea Jocelyn Rae/Laura Robson, scor 6-3, 1-6, 10-8, in ultimul meci al intalnirii dintre Romania si Marea Britanie. Cele doua romance au cedat dupa o ora si cinci minute.

Romania vs Marea Britanie, rezultate:

S-au disputat sambata:

Simona Halep vs Heather Watson 6-4, 6-1
Sorana Cirstea vs Johanna Konta 2-6, 3-6

Au avut loc duminica:

Simona Halep vs Johanna Konta 6-1, 6-3
Irina-Camelia Begu vs Heather Watson 6-4, 7-5
Monica Niculescu/Simona Halep - Jocelyn Rae/Laura Robson 3-6, 6-1, 8-10.

Statistica meciului Begu vs Watson:

Asi: 3-2
Duble greseli: 6-3
Puncte castigate cu primul serviciu: 28/38 (74%) - 33/61 (54%)
Puncte castigate cu al doilea serviciu: 19/37 (51%) - 12/21 (57%)
Puncte de break castigate: 5/12 (42%) - 3/10 (30%)
Total puncte castigate: 87-79
Durata meci: doua ore si doua minute.

Desfasurarea livescore a partidei Irina-Camelia Begu vs Heather Watson:

Setul II

Heather Watson serveste prima in setul secund si isi adjudeca si primul game. Irina castiga la 15 al doilea game al setului si egaleaza scorul. Begu rateaza o minge de break si britanica isi castiga in cele din urma serviciul. Jucatoarea noastra se impune cu dificultate pe propriul serviciu, dupa un game extrem de disputat in care Watson a ratat doua mingi de break. Game alb reusit de Heather Watson, care preia din nou conducerea: 3-2. Romanca finalizeaza foarte bine cu forehandul si pastreaza egalitatea. Irina reuseste primul break al setului si trece la conducere: 4-3. Re-break facut de britanica, dupa ce Irina a condus cu 30-0. Begu rateaza trei mingi de break, iar Watson se afla la un game distanta de castigarea setului al doilea: 5-4. Irina isi face serviciul si ramane in meci. Scorul este 5-5. Britanica reuseste sa salveze doua mingi de meci, insa Irina profita de a treia sansa si va servi pentru castigarea partidei. Begu se impune cu 7-5, dupa o ora si 19 minute. Romania invinge Marea Britanie si ramane in Grupa II Mondiala a FedCup.

Setul I

Partida dintre Irina-Camelia Begu si Heather Watson a inceput cu jucatoarea britanica la serviciu. Begu debuteaza cu un break, start de meci identic cu cel al Simonei Halep. Irina salveaza o minge de re-break, insa Watson se impune in cele din urma pe serviciul jucatoarei noastre. Begu reuseste din nou break-ul si trece in avantaj pe tabela: 2-1. Irina Begu este prima jucatoare care castiga pe propriul serviciu in acest meci si se distanteaza la 3-1. Game alb reusit de Heather Wtason, care se apropie la un game de jucatoarea noastra. Watson recupereaza din nou break-ul si egaleaza situatia pe tabela: 3-3. Irina fructifica prima sansa pe care o are si realizeaza inca un break. Begu isi face serviciul cu ceva emotii, dupa ce britanica a ratat o minge de break. Watson isi castiga si ea serviciul si ramane in meci. Este 5-4 pentru Begu. Irina Begu inchide primul set dupa 44 de minute: scor 6-4.

Ce a spus Simona Halep

"Am facut un meci bun. Cred ca am jucat la cel mai inalt nivel al meu din ultimul an. Am fost foarte motivata si m-am focusat numai pe meci, sa castig partida. De fiecare data cand am jucat contra ei am condus si am dominat meciurile, dar nu le-am putut inchide. Astazi am stiut ceea ce trebuie sa fac. Ca trebuie sa joc punct cu punct pana la final, deoarece este o jucatoare de top si nu cedeaza niciodata. Sunt foarte bucuroasa de ceea ce am facut astazi pe teren", a  mai spus Simona Halep, conform News.ro.

"Vreau sa continui sa joc asa, sa ma antrenez la fel, sa muncesc din greu pe partea de atitudine, asa cum mi-am dorit dupa Miami si se pare ca ca am facut deja un progres. O sa continui sa fac aceleasi lucruri si sa ajunga sa fiu capabila sa castig un turneu de Grand Slam. Nu stiu cand, dar asta imi doresc", a precizat Halep.

"Vreau sa castigam neaparat meciul cu Marea Britanie. Este prima oara cand aduc doua puncte pentru Romania si ma bucur ca s-a intamplat acasa, la Constanta. Nu a fost deloc usor azi, dar publicul a fost alaturi de mine si m-au motivat! Va multumesc ca m-ati incurajat astfel si sper sa fiti la fel de galagiosi si in meciurile urmatoare" - a spus Simona Halep la finalul partidei cu Johanna Konta, potrivit Digi Sport.

Statistica meciului Halep vs Konta:

Asi: 3-1
Duble greseli: 3-2
Puncte castigate cu primul serviciu: 22/33 (67%) - 24/46 (52%)
Puncte castigate cu al doilea serviciu: 14/21 (67%) - 0/5 (0%)
Puncte de break castigate: 5/11 (45%) - 1/4 (25%)
Total puncte castigate: 65 - 45
Durata meci: o ora si 11 minute.

Desfasurarea livescore a partidei Simona Halep vs Johanna Konta

Setul II

Setul al doilea a inceput cu Simona Halep la serviciu. Jucatoarea nascuta la Constanta castiga cu dificultate primul game al setului, dupa ce Johanna a avut doua mingi de break. Konta greseste mai putin in acest start de set, este mai concentrata si reuseste un game alb. Halep salveaza o minge de break, insa britanica este mai inspirata si castiga primul game pe serviciul Simonei. Konta salveaza trei mingi de re-break si se distanteaza pe tabela la 3-1. Halep reduce din diferenta: 3-2 pentru Johanna Konta. Johanna comite o dubla greseala la 30-0 si ii ofera jucatoarei noastre trei sanse de break. Britanica le salveaza pe primele doua, insa la 40-30 mingea se opreste in plasa fileului si Halep egaleaza scorul. Halep trece in avantaj, la capatul unui game foarte dispuatat. Este 4-3 pentru numarul 5 WTA. Halep face break-ul si este la un game distanta de castigarea partidei.Halep revine de la 0-30 si isi adjudeca setul cu 6-3, dupa 45 de minute de joc.
 
Setul I

Partida a inceput cu Johanna Konta la serviciu. Simona este incurajata de spectatorii prezenti in tribune. Start de meci excelent pentru jucatoarea noastra, care a revenit de la 15-40 si a reusit break-ul. Halep incearca sa o plimbe din colt in colt pe adversara si isi face serviciul la 0. Simona pare foarte determinata isi ia revansa in fata Johannei Konta, fructifica a doua minge de break si duce scorul la 3-0 in favoarea sa. Simona Halep castiga la 15 al patrulea game al setului, dupa ce finalizeaza foarte bine cu un voleu drive. Konta isi adjudeca si ea primul game din acest meci: 4-1 pentru Halep. Simona Halep isi face serviciul si se apropie la un singur game de castigarea primului set. Halep castiga la zero ultimul game al setului si bifeaza al treilea break. Joc perfect facut de a cincea jucatoare a lumii, care se impune cu 6-1 dupa doar 28 de minute.

Johanna Konta conduce cu 2-0 in meciurile directe cu Simona Halep. Ultima intalnire a avut loc in luna martie a acestui an, cand jucatoarea britanica s-a impus in sferturile turneului de la Miami, scor 3-6, 7-6(7), 6-2. Vezi aici mai multe detalii.

Intalniri directe:

2015, Wuhan (optimi): 6-3, 3-6, 7-5 pentru Johanna Konta
2017, Miami (sferturi): 3-6, 7-6(7), 6-2 pentru Johanna Konta
2017, FedCup: 6-1, 6-3 pentru Simona Halep.

Prezentarea celor doua echipe:

Echipa Romaniei:

Simona Halep - locul 5 WTA
Irina Camelia Begu - locul 33 WTA
Monica Niculescu - locul 47 WTA
Sorana Cirstea - locul 61 WTA

Echipa Marii Britanii:

Johanna Konta - locul 7 WTA si 136 la dublu. Traverseaza o perioada buna, a castigat turneul de la Miami, iar in sferturi a invins-o pe Simona Halep (are 2-0 in meciurile directe cu Halep). Este pregatita de Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep in 2014.

Heather Watson - 110 WTA si 80 la dublu.
Laura Robson - locul 209 WTA si 292 la dublu.
Jocelyn Rae - locul 105 WTA dublu, fara clasament la simplu. 

Romania vs Marea Britanie a facut parte din barajul de mentinere in Grupa II Mondiala a FedCup. Disputa a avut loc la "Tenis Club IDU", din Mamaia, pe zgura, in aer liber. 

Echipa Romaniei a ajuns la baraj dupa ce a pierdut, in februarie 2017, meciul cu Belgia.

Marea Britanie nu a cucerit niciodata trofeul, desi a disputat nu mai putin de patru finale de-a lungul timpului: 1967, 1970, 1972 si 1981.

FOTOGALERIE

"Fotografii realizate cu echipament Nikon"
FOTO: Adrian Ilincescu








































































 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei