PREZENTARE Wimbledon 2018: Splendoare în iarba londoneză - Simona Halep și eliberarea presiunii

default

Dimensiune font:

| 02-07-2018 19:39

 

 


​Izvor nesecat de povești glorioase, Wimbledon-ul își așteaptă cu porțile larg deschise actorii care ne vor încânta la ediția cu numărul 132 (2-15 iulie). Nu e neapărat suprafața ei favorită, dar victoria de la Roland Garros ar putea să elibereze resurse nebănuite de încredere. La patru ani distanță de la cea mai importantă performanță reușită la Wimbledon (semifinale), Simona Halep a venit la Londra din postura de lider mondial și cu Grand Slam câștigat. Ajuns la aproape 37 de ani (îi va împlini pe 8 august), Roger Federer este îndreptățit să spere la titlul cu numărul 9 (!) la  "All England Lawn Tennis and Croquet Club" - nimeni nu "pictează" mai bine ca expresul elvețian pe iarbă. 

 
Cu cine vor juca fetele noastre în turul întâi:
 
Simona Halep (1 WTA) vs Kurumi Nara (101 WTA) / 1-0 meciuri directe 
Mihaela Buzărnescu (28 WTA) vs Aryna Sabalenka (45 WTA) / 0-2 
Irina Camelia Begu (33 WTA) vs Katie Swan (207 WTA) / 0-0
Sorana Cîrstea (47 WTA) vs Magdalena Rybarikova (19 WTA) / 1-1
Monica Niculescu (59 WTA) vs Naomi Osaka (18 WTA) / 0-0
Ana Bogdan (63 WTA) vs Lara Arruabarrena (46 WTA) /  0-1
Alexandra Dulgheru (126 WTA) vs Kristyna Pliskova (78 WTA) / 1-0
Gabriela Ruse (197 WTA) vs Agnieszka Radwanska (31 WTA) / 0-0.

Simona nu e printre favoritele specialiștilor 

Încununată învingătoare la Paris (acolo unde era dată drept favorită principală), Simona nu se află printre preferințele specialiștilor și a caselor de pariuri la al treilea Grand Slam al anului. Întemeiat sau nu (vom vedea în următoarele săptămâni), Serena Williams are cea mai mică cotă la câștigarea trofeului. O urmează îndeaproape Petra Kvitova, jucătoarea din Cehia practicând fără îndoială cel mai bun tenis al ei pe această suprafață. Serena, Kvitova, Muguruza, Pliskova și Sharapova sunt și ele în partea superioară a listei, însă până la urmă cotele nu joacă în locul tău pe teren.
 
 
Pe lângă Simona Halep, România va mai fi reprezentată pe tabloul de simplu feminin de Mihaela BuzărnescuIrina BeguSorana CîrsteaMonica NiculescuAna Bogdan (acceptate direct pe tabloul principal), Alexandra Dulgheru și Elena Gabriela Ruse (venite din calificări). La masculin, Marius Copil este singurul reprezentant al tenisului nostru la Wimbledon. 
 
Roger, eșecul de la Halle și drumul spre al nouălea trofeu 
A câștigat la Stuttgart, dar a pierdut surprinzător finala de la Halle (învins de Borna Coric). Poate că nu este la nivelul de anul trecut (așa cum au tot fost discuții în lumea sportului alb), însă cu siguranță Roger Federer este favorit să câștige un nou titlu la Wimbledon. Nimeni nu "pictează" mai bine ca expresul elvețian pe iarbă, suprafață care i-a adus cele mai mari satisfacții ale carierei (Fedex se simte pe centralul londonez precum acasă în Elveția).  
 
În mod surprinzător pentru ultimele sale performanțe de la Londra (a suferit multe eliminări premature la Wimbledon în ultimele sezoane), Rafael Nadal este al doilea pe lista jucătorilor cu cele mai mari șanse să ridice deasupra capului trofeul de la Londra. Urmează Novak Djokovic (aflat într-o evidentă revenire de formă) și Alexander Zverev. Au cote bune și jucători cu servicii puternice precum Juan Martin del Potro, Marin Cilic, Milos Raonic sau chiar John Isner.
 
 
Wimbledon 2018, promo 


 
Un final înseamnă de fapt un nou început 


 

 
 
1877, momentul startului 
 
În urmă cu 141 de ani, Wimbledon-ul pleca la drum. Concursul era pe atunci destinat doar bărbaților. Au fost 22 de jucători, fiecare plătind o guinee pentru a participa. Turneul a fost câștigat de Spencer Gore, un jucător de cricket din Surrey, în vârstă de 27 de ani. El l-a învins în finală pe William Marshall în trei seturi, scor 6-1, 6-2, 6-4, în doar 48 de minute. Învingătorul a primit 12 guinee și o cupa de argint.
 

 
Din anul 1884 au fost adăugate turneele de fete și pentru dublu masculin, iar în 1913 au avut loc primele competiții la dublu feminin și dublu mixt.
 
De asemenea, până în 1922 câștigătorul era calificat automat în finală ediției următoare, iar în 1937 a avut loc prima ediție televizată. La fel că și în cazul celorlalte turnee de Grand Slam, Wimbledon-ul era destinat doar amatorilor până în 1968, atunci când a debutat "era Open". 
 
Prima ediție la care au participat femeile - 1884 
 

 
Cum arăta complexul în 1922
 


1937, prima ediție televizată a Wimbledon-ului 



Arena centrală, bombardată în 1940 


 
Bjorn Borg, la ediția din 1981 

 
Martina Navratilova, la turneul din 1990 

 
Roger Federer jucând cu acoperișul tras pe arena centrală 


Capii de serie din 2018

Masculin: 

1. Roger Federer (Elveţia)
2. Rafael Nadal (Spania)
3. Marin Cilic (Croaţia)
4. Alexander Zverev (Germania)
5. Juan Martin del Potro (Argentina)
6. Grigor Dimitrov (Bulgaria)
7. Dominic Thiem (Austria)
8. Kevin Anderson (Africa de Sud)
9. John Isner (SUA)
10. David Goffin (Belgia)
11. Sam Querrey (SUA)
12. Novak Djokovic (Serbia)
13. Milos Raonic (Canada)
14. Roberto Bautista Agut (Spania)
15. Diego Schwartzman (Argentina)
16. Nick Kyrgios (Australia)
17. Borna Coric (Croaţia)
18. Lucas Pouille (Franţa)
19. Jack Sock (SUA)
20. Fabio Fognini (Italia)
21. Pablo Carreno Busta (Spania)
22. Kyle Edmund (Marea Britanie)
23. Adrian Mannarino (Franţa)
24. Richard Gasquet (Franţa)
25. Kei Nishikori (Japonia)
26. Hyeon Chung (Coreea de Sud)
27. Philip Kohlschreiber (Germania)
28. Denis Shapovalov (Canada)
29. Damir Dzumhur (Bosnia)
30. Filip Krajinovic (Serbia)
31. Marco Cecchinato (Italia)
32. Fernando Verdasco (Spania)

Feminin:

1. Simona HALEP (România) 

2. Caroline WOZNIACKI (Danemarca)
3. Garbine MUGURUZA (Spania)
4. Sloane STEPHENS (USA)
5. Elina SVITOLINA (Ucraina)
6. Caroline GARCIA (Franța)
7. Karolina PLISKOVA (Cehia) 
8. Petra KVITOVA (Cehia)
9. Venus WILLIAMS (USA)
10. Madison KEYS (USA)
11. Angelique KERBER (Germania)
12. Jelena OSTAPENKO (Letonia)
13. Julia GOERGES (Germania)
14. Daris KASATKINA (Rusia)
15. Elise MERTENS (Belgia)
16. Coco VANDEWEGHE (USA)
17. Ashleigh BARTY (Australia)
18. Naomi OSAKA (Japonia)
19. Magdalena RYBARIKOVA (Slovacia)
20. Kiki BERTENS (Olanda)
21. Anastasija SEVASTOVA (Letonia)
22. Johanna KONTA (Marea Britanie)
23. Barbora STRYCOVA (Cehia)
24. Maria SHARAPOVA (Rusia)
25. Serena WILLIAMS (USA)
26. Daria GAVRILOVA (Australia)
27. Carla SUAREZ NAVARRO (Spania)
28. Anett KONTAVEITT (Estonia)
29. Mihaela BUZARNESCU (România)
30. Anastasia PAVLYUCHENKOVA (Rusia)
31. Shuai ZHANG (China)
32. Agnieszka RADWANSKA (Polonia)

Nu vor juca la ediția din 2018


Masculin

Tomas Berdych - înlocuit de Guido Andreozzi 
Nicolas Kicker - Dudi Sela 
Lu Yen-hsun - Pablo Andujar
Jo-Wilfried Tsonga - Laso Dere

Feminin

Catherine Bellis - înlocuită de Arantxa Rus 
Sara Errani - Viktoria Golubic 
Beatriz Haddad Maia - Anna Blinkova
Laura Siegemund - Jana Fett 
Elena Vesnina - Andrea Petkovic 

All England Lawn Tennis and Croquet Club


Clubul a luat ființă pe 23 iulie 1868, sub numele de The All England Croquet Club. A suferit mai multe redenumiri până a ajuns la forma finală "The All England Lawn Tennis & Croquet Club" (pe 1 august 2011). 

Există cinci categorii de membri:
 Full Members, Life, Honorary, Temporary și Junior. În primele trei categorii pot fi maxim 500 de persoane. Honorary include, printre alții, foști campioni la simplu. Cele 18 terenuri de iarbă (incluzând aici și arena centrală și terenul 1) sunt proprietatea "All England Lawn Tennis & Croquet Club". 

Culorile oficiale ale complexului (verde închis și mov) au fost introduse începând cu 1909. Vechea combinație (albastru, galben, roșu și verde) era asemănătoare cu ceea ce folosește Marina Regală.
  

Suprafața de joc cel mai greu de întreținut de la toate Grand Slam-urile 


 
Complexul de la Wimbledon are în total o suprafață de aproximativ 17 hectare, iar capacitatea arenelor ajunge până la aproape 39.000 de spectatoriNeil Stubley este șeful celor care se ocupă de îngrijirea terenurilor, iar Grand Cantin este următorul pe linie ierarhică. 

16 persoane se ocupă pe durata întregului an de iarba terenurilor londoneze, îar în timpul Grand Slam-ului numărul celor din staff se ridică la 28 de oameni. În total, sunt 18 terenuri pe care se joacă meciurile oficiale de la Wimbledon. 

În ceea ce privește terenurile de antrenament, acestea au fost 22 în total, dar la ediția din acest an vor fi doar 20 (numărul a fost redus din cauza lucrărilor la acoperișul de pe Court 1). Pe iarba londoneză se poate juca în general din luna mai până în septembrie (excepție face Centralul, acolo unde se joacă doar pe durata Wimbledon-ului). 

Începând din 1955, iarba de pe arenele londoneze are o înălțime de 8 milimetri, perfectă atât pentru jocul actual cât și pentru o mai bună regenerare. 

Terenurile sunt însămânțate 100% cu "Perennial Ryegrass" (începând din 2001), iar organizatorii spun că este soluția ideală pentru o durabilitate crescută pentru jocul modern tot mai agresiv. 

Trasarea liniilor:
 organizatorii nu folosesc vopsea clasica, tradițională, ci un compus alb care conține dioxid de titan care îl face mai durabil. 
 
 
Temperatura va influența direct viteza execuțiilor pe durata celui de-al treilea Grand Slam al anului. Mingea va părea mai grea și mai lentă într-o zi umedă și rece, respectiv mai ușoară și mai rapidă într-o zi caldă cu soare. Conform organizatorilor, săritura mingii este influențată direct de sol și nu de iarbă. Solul trebuie să fie dur și uscat pentru a permite 13 zile de joc fără a afecta foarte mult suprafața terenului (sunt 13 zile și nu 14 pentru că în duminica de la jumătatea turneului nu se joacă). 

Centralul și Court 1 (cele mai mari arene de la Wimbledon) au o suprafață totală cu iarbă la dimensiunile 41m x 22m. Terenul de simplu are dimensiunea 23.77m x 8.23m, iar cel de dublu are 23.77m x 10.97m

Toate liniile au o lățime de 5 centimetri, cu excepția baseline-ului (linia de fund), care are 10 centimetri. 

Nouă tone de semințe
 sunt folosite în fiecare an. Toate terenurile sunt cosite zilnic. De asemenea, uzura curții, duritatea suprafeței și săritura mingii sunt măsurate în fiecare zi.

De știut: terenurile sunt însămânțate în aprilie. Iarba nouă este tăiată la înălțimea de 15 milimetri, iar apoi este tunsă de trei ori pe săptămână pentru a rămâne la cei 15 milimetri. Pe durata Grand Slam-ului londonez, iarba va fi tăiată zilnic, iar pe durata nopții va fi udată. În luna mai, terenurile au fost presate cu o rolă de o tonă pentru a întări astfel suprafața (să reziste mai bine la uzura mare pe care o vor suporta pe durata competiției). 
 

Vopsirea centralului pentru ediția din 2018 

 
Centralul londonez 

După ce am văzut cum a fost vopsit centralul, acum să trecem la câteva detalii despre cea mai mare arenă a complexului de la Wimbledon. Are o capacitate de 14.979 de locuri. Stadionul a fost renovat în 2009, iar costurile au fost de 100 de milioane de lire sterline. A găzduit pentru prima dată meciuri în 1922. A fost de asemenea și gazdă la Jocurile Olimpice de la Londra din vara anului 2012. Stația de metrou cea mai apropiată - Southfields. Dispune de sistemul hawk-eye
 
 
Court 1  - acoperișul retractabil al arenei va fi gata pentru ediția din 2019 a Wimbledon-ului (va costa în total 71 de milioane de lire sterline). Are o capacitate de 11.360 de locuri și a fost deschis în 1997
 

 
Mai mulți spectatori în 2016 decât în 2017 

La ediția din 2016, în cele 14 zile de întreceri au fost 493.928 de spectatori, în timp ce în 2017 în cele 13 zile au fost 473.372 de spectatori. 
 
Premiile din 2018, cele mai mari din istorie 

 
Comparație: Premiile de la începutul Erei Open și până astăzi 

 
VS
 

 

Distribuția punctelor 

Turul întâi: 10 / 10 (feminin/masculin)
Turul doi: 70 / 45
Turul trei: 130 / 90
Optimi: 240 / 180
Sferturi: 430 / 360
Semifinale: 780 / 720
Finalistă / Finalist: 1300 / 1200
Câștigator/ Câștigătoare: 2000 puncte. 

Aplicațiile oficiale 

 

 
Turneul de la Wimbledon are aplicații oficale atât pentru cei care folosesc iOS, cât și pentru cei care au terminale pe baza de android. 
 
ATM-uri în complex

Organizatorii anunță ca un ATM poate fi găsit la poarta numărul 1, în timp ce un altul se află la Terenul 17 (în partea opusă).
 


Loc special pentru sesiunile de autografe 

Interviurile și sesiunile de autografe vor avea loc lângă Aorangi Pavilion (se află lângă Court 1).

 
Bebelușii și copiii

Organizatorii sunt stricți și în ceea ce îi privește pe cei care vor veni cu bebeluși sau copii în cadrul complexului de la Wimbledon. Astfel, bebelușii și copiii sub 5 ani nu au voie pe următoarele terenuri: Central, Court 1, 2, 3, 12 și 18. 

Pentru copiii cu vârsta de minim 5 ani este nevoie de bilet (preț întreg). Copiii cu vârsta până în 16 ani trebuie să fie supervizați de un adult, iar cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 vor fi acompaniați tot timpul de un adult pe durata șederii în complexul de la Wimbledon. 
 


Copiii de mingi 

Vor fi în total 250 de copii de mingi (fete și băieți) care vor asigura buna desfășurare a turneului de Grand Slam de la Londra. Aceștia au fost aleși dintr-un total de 700 de aplicanți. Aproximativ 160 au fost selectați din cei cu vârsta de 9 și 10 ani, iar alți 90 au fost păstrați dintr-un număr de 160 care au luat parte și la ediția din 2017 a competiției. 

Media de vârstă este de 15 ani. Mulți dintre cei care se vor afla în complexul de la Wimbledon participă în general la două ediții.
 
Patru echipe de câte șase copii se vor ocupa de Central și de Terenul 1 (cei mai buni dintre ei). Celelalte echipe de câte șase se vor roti pe toate celelalte terenuri din complex, după următorul program: o oră pe teren și o alta liberă. 

De știut din istoria copiilor de mingi la Wimbledon: în 1977 și-au făcut apariția primele fete în postura de copii de mingi. În 1980 au apărut primele echipe mixte, iar din 1985 au apărut primelefete și pe arena centrală
 


Mingile folosite la turneu vor putea fi cumpărate de cei interesați 

Începând din 1902Slazenger oferă mingile oficiale de la Wimbledon. Mingile noi vor fi înlocuite în prima fază după șapte game-uri, iar apoi după fiecare nouă. 

Mingile folosite în meciurile oficiale vor putea fi cumpărate de cei interesați de la un chioșc care se va afla în apropiere de Terenul 14. Același lucru s-a întâmplat și la Roland Garros, acolo unde în complex puteai cumpăra mingi folosite pe durata turneului în curs.   
 

 
Tenis spectacol și muzică de calitate

Pe lânga tenis spectacol, în complexul londonez te poți delecta și cu muzică de calitate. În fiecare zi vor exista concerte după următorul program: între 10:30 și 13:00 și între 18:00 și 20:00 (ora Londrei). 

Iată programul complet al concertelor: 

2 iulie: Red Hot and Blue Orchestra / Mark Allaway Quintet
3 iulie: Budapest Cafe Orchestra / Budapest Cafe Orchestra
4 iulie: Carousel String Quartet / Baseline Dixielanders
5 iulie: Sonic Saxophone Quartet / Allison Neale Quintet
6 iulie: Matheus Nova Quintet     Bruce Adams/Alan Barnes Quintet
7 iulie: Red Hot and Blue Orchestra / Red Hot and Blue Orchestra
9 iulie: Carousel String Quartet / The Dime Notes
10 iulie: Wandsworth Pops Orchestra / Baseline Dixielanders
11 iulie: Bossa Nueva / Robert Fowler Quintet
12 iulie: Merton Youth Concert Band / Matheus Nova Quintet
13 iulie: Merton Youth Jazz Orchestra / Red Hot and Blue Orchestra
14 iulie: Central Band of the Royal British Legion / Red Hot and Blue Orchestra
15 iulie: Central Band of the Royal British Legion / Red Hot and Blue Orchestra. 
 


Bicicletele și Wimbledon-ul 

Locul special unde pot fi lăsate bicicletele se află în cadrul parcului auto numărul 8 (se află la intrarea dinspre Church Road, lângă Court 1). Orice bicicletă găsită într-o altă parte a complexului va fi ridicată de poliție. Organizatorii nu răspund de siguranța acestora, spectatorii lăsându-le pe propria răspundere.  
 

 
Acoperișul centralului 

Acoperișul arenei centrale are o greutate de 1000 de tone și acoperă aproximativ 5200 de metri pătrați. Este realizat din două părți (care se unesc la mijloc), iar acesta lasă lumina să intre (transparent) pentru a oferi senzația de aerisire. Înălțimea acoperișului de la nivelul solului este de 16 metri. Se închide complet între 8 și 10 minute. 



Parcările din complex 

Complexul de la Wimbledon oferă parcări pentru cei care doresc să vină la turneu cu mașina. Parcările sunt următoarele: 3, 4, 5, 6, 8 și 10. Se pot face rezervări sau se poate închiria chiar și de la fața locului (în funcție, desigur, de disponibilitate). Parcările 6 și 10 pot oferi locuri fără să fi făcut o rezervare. Se deschid la ora 6 (ora Londrei), iar o zi costă £30. Pentru motocicliști există parcarea 4, la un preț de £10 pe zi. 
 


Controlul de la intrarea în complex 

Ca la orice turneu important, controlul la intrarea în complex este unul riguros. Organizatorii au prezentat lista obiectelor cu care nu ai voie să intri la meciurile de la Wimbledon. 

Nu ai voie cu bagaje mai mari de 40cm x 30cm x 30cm, cu cutii de picnic, cu cutii de răcire, sticle opace, căni, scaune de camping, obiecte ascuțite, spray-uri, artificii, steaguri mari (peste 60cm x 60cm), bannere, diferite obiecte cu care se poate face gălăgie (ex: vuvuzele, fluiere), pălării supradimensionate. De asemenea, nu este voie nici cu selfie sticks. 

Cei care nu respectă regulamentul riscă să nu fie lăsați în complex sau să fie dați afară. Consumul de alcool este permis numai în barurile din complex și în alte spații autorizate. De asemenea, toate sticlele cu dop trebuie deschise înainte de a fi luate de spectatori. Cine va fi văzut consumând alcool în tribune va fi scos în afara incintei.  
 




Smartphone-ul, ghid de folosire în complex

Folosirea telefoanelor (tablete, etc) este acceptată în complex atâta timp cât acest lucru nu îi incomodează pe ceilalți sau pe jucători. Dacă se dorește ascultarea radioului turneului sau a unor melodii, este obligatorie folosirea căștilor din dotare. Nu este permisă fotografierea cu bliț.  

De asemenea, este interzisă folosirea dispozitivelor pentru a captura, furniza sau transmite date în scopuri de pariuri sau jocuri de noroc. 

Centre de prim ajutor


În complexul de la Wimbledon vor exista mai multe centre de prim ajutor, acestea desfășurându-și activitatea sub "St John's Ambulance". Două vor fi lângă Central, un centru va fi în apropierea Court 1, iar un altul între poarta de intrare cu numărul șapte și Terenul 2. 
 
 
Băutură rafinată și căpșuni proaspete

Organizatorii Grand Slam-ului londonez se laudă nu doar cu tenis de calitate ci și cu mancare și băutură la nivelul importanței competiției. Alcoolul poate fi consumat doar în locurile special destinate, în caz contrar existând chiar riscul de a fi scos în afara complexului. 

Pot fi servite căpșuni proaspete, pe durata celor două săptămâni fiind vândute aproximativ 140.000de porții de acest fel. Nu vor lipsi din complex peștele, chipsurile, sandwich-urile, ceștile de ceai, laptele (undeva peste 30.000 de litri), celebra înghețată londoneză și sticlele de șampanie de cea mai bună calitate.  

Nu au fost uitați nici cei care consumă fără gluten - pot găsi produsele dorite la "Aorangi Food Court", "Conservatory Kitchen" și "Café Pergola".
 
 
Ce și cât se consumă în medie la Wimbledon 

Există date din partea organizatorilor pentru tot ceea ce se consumă la o ediție a competiției londoneze. Astfel, în 2017 lucrurile au stat în felul următor: 330.000 de cești de ceai și cafea, 320.000 de pahare de Pimm's, 230.000 de sticle de apă, 110.000 de beri la draught, 86.000 de înghețate, 76.000 de sandwich-uri, 44.000 de litri de lapte, 30.000 de pizza, 29.000 de sticle de șampanie, 28.000 de kg de căpșuni proaspete, 25.000 de pachete de biscuiți, 16.000 de porții de pește și chipsuri, 10.000 de porții de iaurt înghețat și 5000 de kg de banane. O porție cu minim 10 căpșuni și cremă va costa £2.50, anunță organizatorii londonezi. 

Partenerii oficiali ai Wimbledon-ului pentru mâncare și băutură 
 









 
Celebrele căpșuni și mândria fermierilor de a fi la Wimbledon 
 
 
Hill - Locul de întâlnire al generațiilor de peste jumătate de secol

Cunoscut și drept "Aorangi Terrance", Hill (celebru deal) este situat la nord de Court 1. Este locul de unde putem vedea zilnic imagini în transmisiile tv. A fost denumit "Henman Hill" în perioada în care mândria britanicilor a fost Tim Henmann, iar mai apoi "Murray Mound" odată cu titlurile lui Andy de la Wimbledon.
 
 
Muzeul de la Wimbledon 

Complexul londonez găzduiește "The Wimbledon Lawn Tennis Museum" care este amplasat lângă poarta cu numărul 4. Poate fi vizitat doar pe durata Grand Slam-ului. Orarul: între 9:30 și 20:00 (ora Londrei). Prețul unui bilet este de £13 pentru adulți, £11 pentru studenți elevi și £8 pentru copiii cu vârsta până în 16 ani.
 
 
Partenerii oficiali ai Grand Slam-ului de la Wimbledon 

Slazenger - mingile oficiale. Partener al Wimbledon-ului începând din 1902. Pentru ediția din acest an, Slazenger va furniza 54.250 de mingi
 
 
Robinsons - "Official Soft Drink" (începând din 1935)
 
 
IBM - Furnizorul echipamentelor tehnice (începând din 1990)
 
 
Lanson - Șampania oficială (începând din 2001)
 
 
Ralph Lauren - Îmbrăcămintea oficială (începând din 2006) 
 
 
HSBC - Banca oficială (începând din 2008) 
 
 
Evian - apa oficială (începând din 2008)
 
 
Lavazza - furnizorul oficial de cafea (începând din 2011) 
 
 
Stella Artois, berea oficială (începând din 2014)
 
 
Jaguar, mașina oficială (începând din 2015)
 
 
Haagen-Dazs, <înghețata> oficială a turneului
 
 
Pimm's - Partener oficial începând din 2017
 
 
Pentru a reintra în complex este nevoie de o brățară specială pe care cei care au bilet valabil o pot lua de la porțile 5 și 13 (se deschid zilnic după ora 10:30 - ora Londrei). Fără aceasta, o revenire în complex nu va fi posibilă. 
 
 
Există chiar și o farmacie în complexul de la Wimbledon - "Lloyds Pharmacy". Ea poate fi găsită lângă Food Village, în apropierea Court 1 (în vecinătatea porții numărul 3).
 

Wimbledon-ul pe rețelele de socializare 
 

Când se joacă la Wimbledon 

Accesul pe arenele din complex este posibil începând cu ora 10:30 (ora Londrei), iar părăsirea incintei trebuie făcută într-o jumătate de oră de la terminarea ultimului meci. 

Partidele vor debuta la ora 13:00 pe Central în primele 11 zile și de la ora 14:00 pentru weekend-ul în care vor avea loc finalele. 

Pe Court 1 disputele vor începe la ora 13:00 în toate cele 13 zile de întreceri. Pe celelalte terenuri, partidele vor începe la ora 11:30 (ora Londrei, desigur). 

Diferența de fus orar între București și Londra este de două ore. Când în România este ora 12:00, la Londra este 10:00.
 
 
Taxiuri în apropierea complexului

Pentru cei interesați, pe lângă mijloacele de transport în comun există două locuri de unde pot lua taxiuri. În apropierea întrării 4 (Gate 4) și 13. 
 
 
Wimbledon Channel

Al treilea turneu de Grand Slam al anului are un canal propriu unde pot fi văzute meciurile competiției, dar și un radio. Emisia începe la ora 9:00 și se încheie odată cu ultimul meci al zilei. La microfonul postului vor veni diferite personalități (foști jucători de exemplu), dar vor fi și stiri de ultim moment și informații cu privire la scoruri sau prognoza meteo. Canalul oficial poate fi găsit pe site-ul competiției, pe YouTube, Twitter sau Facebook. 
 
 
Wimbledon 2018, prețuri bilete de intrare
 
 
Trofeele

Campionul de pe tabloul de simplu masculin primește un trofeu cu o înălțime de 47 de centimetri și un diametru de 19 centimetri. Se acordă începând cu 1887, iar pe el scrie "The All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World". Campioană primește un trofeu rotund de argint cu un diametru de 48 de centimetri, care este decorat cu figuri mitologice - "Venus Rosewater Dish". 
 
 
Transmisia TV 

Pe toate cele 18 terenuri pe care se vor juca meciuri oficiale vor exista transmisiuni în direct. Prima ediție televizată a Wimbledon-ului a avut loc în 1937, iar în 1967 au fost transmise primeleimagini color de la Londra

BBC (televiziunea care asigură transmisiile de la Wimbledon) va acoperi evenimentul cu aproximativ 100 de camere. Numai pe Central există 120 de locuri pentru comentatori. Mai mult de 80 de televiziuni vor transmite imagini de la fața locului. 

În România competiția va fi transmisă în direct de Eurosport. Vor fi (conform oficialilor de la Eurosport) aproximativ 250 de ore de transmisiuni în direct de la turneul londonez. În plus, Game Schett & Mats va fi realizat în premieră direct de la Wimbledon.
 
 
Arbitrii de la Wimbledon 

În total, la ediția din 2018 a Wimbledon-ului vor fi 358 de oficiali care vor asigura buna desfășurare a Grand Slam-ului londonez. Din aceștia, 330 vor fi arbitrii de scaun și de linie. În total, vor fi peste 650 de meciuri care vor fi arbitrate pe cele 18 terenuri de la Wimbledon.

42 de arbitri de scaun vor fi delegați în fiecare zi pentru a conduce partidele de la Wimbledon. Adrian Wilson va fi șeful arbitrilor la Londra. Hawk-Eye-ul va împărți dreptatea pe următoarele terenuri: Central, Court, 1, 2 și 3. Arbitrii de linie vor lucra după următorul program: 75 de minute cu alte 75 de minute de pauză. 
 
 
În complexul de la Wimbledon există mai multe locuri de unde poate fi luată apa potabilă. 
 
 
Lista câștigătorilor de la Wimbledon care nu au pierdut set până la ridicarea trofeului 

Feminin:

2013 - Marion Bartoli
2010 - Serena Williams
2008 - Venus Williams
2002 - Serena Williams
1999 - Lindsay Davenport
1990 - Martina Navratilova
1986 - Martina Navratilova
1984 - Martina Navratilova
1983 - Martina Navratilova
1981 - Chris Lloyd

Masculin:

2017 - Roger Federer
1976 - Bjorn Borg
1963 - Chuck McKinley
1955 - Tony Trabert
1938 - Don Budge
1913 - Anthony Wilding
1905 - Laurence Doherty
1904 - Laruence Doherty
1903 - Laurence Doherty
1894 - Joshua Pim
1884 - William Renshaw

Ce a fost în 2017, lista câștigătorilor 


Masculin: Roger Federer
Feminin: Garbine Muguruza 
Dublu masculin: Lukasz Kubot (POL) & Marcelo Melo (BRA)
Dublu feminin: Ekaterina Makarova (RUS) & Elena Vesnina (RUS)
Dublu mixt: Jamie Murray (GBR) & Martina Hingis (SUI)
 

Performanțele românilor la Wimbledon

De-a lungul timpului, sportivii din România nu s-au descurcat de minune la Wimbledon, trofeu care nu a fost câștigat de vreun jucător din țară noastră. Cea mai bună performanță îi aparține lui Ilie Năstase, două finale. În 1972"Nasty" a fost învins în cinci seturi de Stan Smith (6-4, 3-6, 3-6, 6-4, 5-7), iar în 1976 a fost depășit de Bjorn Borg (4-6, 2-6, 7-9). În clasamentul performanțelor urmează Simona Halep, cu semifinala din 2014 (a fost învinsă de Eugenie Bouchard).  

Albul domină arenele de la Wimbledon


Spre deosebite de celelalte trei turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros și US Open), Wimbledon-ul impune culoarea echipamentului. Astfel, turneul este foarte bine recunoscut după verdele suprafeței de joc (iarbă) și după echipamentele albe ale jucătorilor participanți. 

Regula "albului" a existat și la US Open, însă americanii au renunțat la ea începând din 1972. Pentru a întelege și mai bine strictețea organizatorilor, este suficient să ne aducem aminte de ediția din 2013. Atunci, Roger Federer a fost obligat să-și schimbe încăltările sportive. Motivul, cei de la Nike îi pregătiseră elvețianului tălpi de culoare portocalie. "Cred că e un pic prea mult", a precizat Roger Federer la acel moment într-o conferință de presă. 
 
 
Wimbledon-ul, singurul turneu de Grand Slam pe iarbă

Turneul de la Wimbledon a rămas singurul de Grand Slam din calendar care se mai desfășoară pe iarbă. Pe acesta suprafață s-a jucat la US Open până în 1975, iar la Australian Open până în 1988. Singură excepție: Roland Garros-ul, care s-a ținut mereu pe zgura. Rachetele de lemn au fost folosite în 1987 pentru ultima dată la Wimbledon. 

De știut din istoria Wimbledon-ului

Cele mai multe meciuri disputate la Wimbledon, la masculin:
 Jean Borota: 223. Între 1922-1939 și 1948-1964.

Cele mai multe meciuri disputate la Wimbledon, la feminin: 
Martina Navratilova 326.

Jucătorul cel mai slab clasat în ierarhie care a câștigat turneul: 
Goran Ivanisevic: locul 125 ATP, în 2001 (a beneficiat de un wild-card).

Jucatoarea cu cea mai slabă clasare care s-a impus la Wimbledon: 
Venus Williams, în 2007. Se află la acel moment pe locul 31 (favorită numărul 23).

Cel mai tânăr câștigător al Wimbledon-ului:
 Boris Becker, în 1985: 17 ani și 227 de zile.

Cea mai tânăra câștigătoare de la Wimbledon:
 Lottie Dod, în 1887: 15 ani și 285 de zile.

Cea mai lungă finală din istoria Wimbledon-ului:
 Roger Federer vs Rafael Nadal, din 2008. A durat 4 ore și 48 de minute.

Cel mai lung meci din istoria turneului londonez:
 John Isner vs Nicolas Mahut, în 2010: 11 ore și 5 minute. 
 

Finală cu cele mai multe game-uri jucate: Roger Federer vs Andy Roddick, în 2009: 77 de game-uri.

Meciul cu cele mai multe game-uri din istoria Wimbledon-ului:
 John Isner vs Nicolas Mahut, 2010: 183 de game-uri.

Cea mai lungă finală feminină:
 Lindsay Davenport vs Venus Williams, în 2005: două ore și 45 de minute.

Cel mai lung meci din turneul feminin: 
Chanda Rubin vs Patricia Hy-Boulais, în 1995: trei ore și 45 de minute.

Golden Set (set câștigat fără punct pierdut):
 Yaroslava Shvedova în 2012, împotriva sportivei Sară Errani. Setul a durat 15 minute. 
 
Jucătorul cu cei mai mulți ași într-o ediție: 
Goran Ivanisevic. A reușit 212 în 2001, atunci când a și câștigat competiția.

Jucatoarea cu cei mai mulți ași într-o ediție:
 Alexandra Stevenson (UȘA, 1999) și Serena Williams (UȘA - 2008). Ambele cu câte 57 de ași. 

Era Open, campionii de la Wimbledon

 
Lista tuturor câștigătoarelor de la Wimbledon:

2017 Garbine Muguruza 
2016 Serena Williams 
2015 Serena Williams 
2014 Petra Kvitova
2013 Marion Bartoli 
2012 Serena Williams 
2011 Petra Kvitova
2010 Serena Wiliams
2009 Serena Williams
2008 Venus Williams
2007 Venus Williams
2006 Amelie Mauresmo 
2005 Venus Williams
2004 Maria Sharapova
2003 Serena Williams
2002 Serena Williams
2001 Venus Williams
2000 Venus Williams
1999 Lindsay Davenport
1998 Jana Novotna 
1997 Martina Hingis
1996 Steffi Graf 
1995 Steffi Graf
1994 Conchita Martinez
1993 Steffi Graf
1992 Steffi Graf
1991 Steffi Graf
1990 Martina Navratilova
1989 Steffi Graf
1988 Steffi Graf
1987 Martina Navratilova
1986 Martina Navratilova
1985 Martina Navratilova
1984 Martina Navratilova
1983 Martina Navratilova
1982 Martina Navratilova
1981 Chris Evert Lloyd
1980 Evonne Goolagong Cawley  
1979 Martina Navratilova
1978 Martina Navratilova 
1977 Virgina Wade
1976 Chris Evert
1975 Billie Jean King
1974 Chris Evert
1973 Billie Jean King
1972 Billie Jean King
1971 Evonne Goolagong
1970 Margaret Court
1969 Ann Jones
1968 Billie Jean King

Începutul Erei Open

1967 Billie Jean King
1966 Billie Jean King
1965 Margaret Smith
1964 Maria Bueno
1963 Margaret Smith
1962 Karen Susman
1961 Angela Mortimer
1960 Maria Bueno 
1959 Maria Bueno
1958 Althea Gibson
1957 Althea Gibson
1956 Shirley Fry
1955 Louise Brough
1954 Maureen Connolly 
1953 Maureen Connolly 
1952 Maureen Connolly 
1951 Doris Hart
1950 Louise Brough
1949 Louise Brough
1948 Louise Brough
1947 Margaret Osborne 
1946 Pauline Betz 

Între 1940 și 1945 nu s-a disputat din cauza celui de-al doilea Război Mondial

1939 Alice Marble
1938 Helen Moody
1937 Dorothy Round
1936 Helen Jacobs
1935 Helen Moody
1934 Dorothy Round
1933 Helen Moody
1932 Helen Moody
1931 Cilly Aussem
1930 Helen Moody
1929 Helen Wills
1928 Helen Wills
1927 Helen Wills
1926 Kitty Godfree
1925 Suzanne Lenglen
1924 Kitty McKane
1923 Suzanne Lenglen
1922 Suzanne Lenglen 
1921 Suzanne Lenglen 
1920 Suzanne Lenglen
1919 Suzanne Lenglen

Între 1915 și 1918 nu s-a disputat din cauza Primului Război Mondial

1914 Dorothea Lambert Chambers
1913 Dorothea Lambert Chambers
1912 Ethel Larcombe 
1911 Dorothea Lambert Chambers
1910 Dorothea Lambert Chambers
1909 Dora Boothby 
1908 Charlotte Sterry 
1907 May Sutton 
1906 Dorothea Douglass
1905 May Sutton
1904 Dorothea Douglass
1903 Dorothea Douglass
1902 Muriel Robb
1901 Charlotte Sterry  
1900 Blache Hillyard
1899 Blache Hillyard 
1898 Charlotte Cooper
1897 Blanche Hillyard
1896 Charlotte Cooper
1895 Charlotte Cooper
1894 Blanche Hillyard
1893 Lottie Dod
1892 Lottie Dod
1891 Lottie Dod
1890 Lena Rice
1889 Blanche Hillyard
1888 Lottie Dod
1887 Lottie Dod
1886 Blanche Bingley 
1885 Maud Watson
1884 Maud Watson  

Lista tuturor câștigătorilor de la Wimbledon:


2017 Roger Federer 
2016 Andy Murray 
2015 Novak Djokovic 
2014 Novak Djokovic 
2013 Andy Murray 
2012 Roger Federer
2011 Novak Djokovic 
2010 Rafael Nadal 
2009 Roger Federer
2008 Rafael Nadal 
2007 Roger Federer
2006 Roger Federer
2005 Roger Federer 
2004 Roger Federer
2003 Roger Federer
2002 Lleyton Hewitt 
2001 Goran Ivanisevic 
2000 Pete Sampras
1999 Pete Sampras
1998 Pete Sampras
1997 Pete Sampras
1996 Richard Krajicek  
1995 Pete Sampras
1994 Pete Sampras
1993 Pete Sampras
1992 Andre Agassi 
1991 Michael Stich
1990 Stefan Edberg
1989 Boris Becker
1988 Stefan Edberg
1987 Pat Cash
1986 Boris Becker
1985 Boris Becker
1984 John McEnroe
1983 John McEnroe
1982 Jimmy Connors
1981 John McEnroe
1980 Bjorn Borg
1979 Bjorn Borg
1978 Bjorn Borg 
1977 Bjorn Borg
1976 Bjorn Borg (6-4, 6-2, 9-7 cu Ilie Năstase)
1975 Arthur Ashe
1974 Jimmy Connors
1973 Jan Kodes
1972 Stan Smith (4-6, 6-3, 6-3, 4-6, 7-5 cu Ilie Năstase) 
1971 John Newcombe
1970 John Newcombe
1969 Rod Laver
1968 Rod Laver

Începutul Erei Open 

1967 John Newcombe
1966 Manuel Santana
1965 Roy Emerson 
1964 Roy Emerson 
1963 Chuck McKinley 
1962 Rod Laver 
1961 Rod Laver
1960 Neale Fraser
1959 Alex Olmedo 
1958 Ashley Cooper
1957 Lew Hoad
1956 Lew Hoad
1955 Tony Trabert
1954 Jaroslav Drobny
1953 Vic Seixas
1952 Frank Sedgman 
1951 Dick Savitt 
1950 Bugde Patty
1949 Ted Schroeder
1948 Bob Falkenburg
1947 Jack Kramer
1946 Yvon Petra

Între 1940 și 1945 nu s-a disputat din cauza celui de-al doilea Război Mondial

1939 Bobby Riggs
1938 Don Budge
1937 Don Budge
1936 Fred Perry
1935 Fred Perry 
1934 Fred Perry
1933 Jack Crawford
1932 Ellsworth Vines
1931 Sidney Wood
1930 Bill Tilden 
1929 Henri Cochet
1928 Rene Lacoste
1927 Henri Cochet
1926 Rene Lacoste
1925 Rene Lacoste 
1924 Jean Borotra
1923 Bill Johnston 
1922 Gerald Pat

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei