Repriza secolului!

default

Dimensiune font:

| 13-11-2018 15:05

 

Trupa lui Flavius Stoican a început din nou să respire cu ambii plămâni după succesul înregistrat sâmbătă la Giurgiu, 2-1 cu Astra după 0-1 la pauză, într-un meci contând pentru etapa a II-a a returului Ligii 1.

 

Citeşte şi: CSM Politehnica Iaşi a pierdut litigiul cu Gabriel Bosoi!

 

Până şi un rezultat de egalitate pe terenul Astrei ar fi venit cum nu se putea mai bine după cinci înfrângeri consecutive în campionat, printre care s-a strecurat şi eliminarea din optimile Cupei României. Seria nefastă l-a obligat practic pe Stoican să caute golul încă din primele secvenţe ale partidei şi a folosit un singur „închizător”, Qaka, lăsându-l pe banca de rezerve pe Chelaru, fotbalist care însă n-a mai jucat de pe 24 august, din etapa a VI-a, singurul meci de atunci în care a fost inclus în lotul de 18 fiind cel din runda a XII-a, pe 19 octombrie! Antrenorul de la CSM Poli a optat pentru acelaşi sistem de joc 4-1-4-1 cu care s-a prezentat şi Astra, doar că băieţii săi au fost mult mai mobili şi mai determinaţi. Au câştigat mai toate duelurile individuale, au deposedat eficient şi, firesc, au avut o posesie mai bună. Alibec era izolat în coasta liniei ieşene de fundaşi, aşa că fazele gazdelor erau de regulă înăbuşite în faşă.

 

Citeşte şi: S-au ridicat până şi deasupra blestemului roşu!

 

CSM Poli a atacat şi cu fundaşii laterali Gallego, preferat în dauna lui Bosoi, lăsat acasă din cauza litigiului cu clubul, şi Sin, iar ocaziile au apărut încă din minutul 3, când Mihalache şi Platini n-au avut însă cele mai bune lovituri de cap posibile la două cornere executate de Cristea. Căpitanul Cristea a coborât de multe ori să-şi facă rost de mingi, dar de prea puţine ori a fost inspirat. P. Petre, folosit mijlocaş stânga, s-a zbătut, a alergat mult şi el, iar Platini a alternat momentele bune cu altele mai puţin fericite. Flores a fost prea discret, iar Astra a replicat de pe partea ei dreaptă de atac, acolo unde fundaşul Belu a centrat bine de două ori, dar Roşu şi Begue n-au fost nici ei prea convingători cu loviturile de cap reţinute de portarul Rusu.

Minutele blestemate!

Ambele echipe păreau să lase în seama actului secund soarta disputei, dar Sin, din prea multă determinare, a intrat în minutul 41 la Mrzljak prin alunecare, neglijent, în preajma careului advers, şi a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat. Colac peste pupăză, după două minute Astra a deschis scorul la o centrare din zona rămasă cam descoperită după eliminarea lui Sin şi cu un luft al lui Gallego care i-a permis lui V. Gheorghe să reia imparabil din voleu!

Aşa da!

CSM Poli a acuzat din plin şocul eliminării, dar la pauză probabil a realizat că nu mai are chiar nimic de pierdut! Stoican l-a trimis pe Panţîru să facă legea pe flancul stâng, renunţând la P. Petre, iar echipa ieşeană s-a avântat în atac cât încă mai avea resurse. Elanul lui Panţîru parcă le-a dat aripi şi colegilor, Sanoh a avut egalarea la îndemână, dar a şutat pe centrul porţii! La faza următoare, Alibec a nimerit bara, şansa fiind de partea formaţiei ieşene. Un nou atac purtat pe stânga de Panţîru a continuat cu o centrare de manual şi cu o finalizare de fotbalist de rasă a lui Platini: preluare cu pieptul prin care l-a depăşit pe stoperul Cestor şi şut din voleu, cu stângul, fără speranţe pentru portarul Lazar! CSM Poli simţea că nu trebuie să se mulţumească doar cu egalul, aşa cum a fost în turul sezonului regulat trecut, la acel 0-0 în care Astra a evoluat în 10 oameni, şi din nou mingea a fost dusă de Panţîru la marginea careului advers, acolo a intervenit Cristea şi l-a angajat pe Platini, centrarea acestuia fiind oprită cu mâna de Belu. Căpitanul echipei ieşene a transformat impecabil penalty-ul acordat şi a părăsit terenul, în locul său fiind trimis Enoh.

Astra avea mai mult de jumătate de oră la dispoziţie pentru a modifica tabela, dar tot CSM Poli a avut două bune oportunităţi, însă Enoh le-a stricat pe amândouă! Gazdele au dominat finalul de joc, dar fără luciditate, şi-au creat câteva bune situaţii, însă tot formaţia ieşeană putea da lovitura de graţie, în minutul 90, când Panţîru a urcat cu ultimele puteri pentru a crea superioritate pe stânga la contraatacul purtat de Zaharia, intrat în locul lui Flores, a centrat din nou precis, dar Enoh a trimis pe lângă poartă din poziţie bună!

Emoţii la poarta ieşeană au apărut şi în minutele de prelungiri, dar defensiva condusă cu brio de cuplul de stoperi Mihalache-Frăsinescu a rezistat până la capăt, intervenţia lui Platini de la ultima fază fierbinte spunând totul despre cum toţi jucătorii s-au înhămat la muncă pentru a întrerupe seria neagră. Succesul a venit la timp, echipa a arătat cam ca în sezonul trecut când a reuşit calificarea în play-off, rămâne doar ca veleităţile etalate cu Astra să poată fi văzute cât mai des cu putinţă, primul prilej fiind etapa viitoare, când, pe 25 noiembrie (ora 20:30) Copoul va fi vizitat de FCSB! Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei