« Inapoi

Rugby * Politehnica Iaşi

Victoria care obligă

Victoria care obligă#1
Mărime font - +

 

Rugbiştii de la Politehnica Iaşi, pregătiţi de antrenorii George Sava, Cosmin Raţiu şi Ioan Iftode, au obţinut vinerea trecută, în deplasarea de la Cluj, o victorie în care puţini mai credeau după un nou început nefast de partidă. Dacă şi în faţa codaşei eşti condus cu 14-0 după vreo zece minute de joc, atunci chiar că sunt probleme, dar despre problemele echipei ieşene am tot vorbit... Important este că de data aceasta băieţii au avut o atitudine admirabilă şi au găsit puterea să creadă până la capăt în şansa lor. Puteau foarte bine să cedeze, să arunce vina pe acele probleme, deloc de neluat în seamă, şi nimeni nu le-ar fi putut reproşa ceva. Chiar dacă au avut doar două rezerve la dispoziţie, ei s-au înverşunat să reziste tot meciul în picioare şi au dat lovitura în final, de parcă pentru ei meciul abia începea. Nu este exclus să se fi întors acasă şi cu punctul bonus ofensiv dacă disputa ar mai fi durat câteva minute, dar şi acel 24-23 poate fi pus în ramă în contextul în care a fost obţinut.

Băieţii însă n-au timp de savurat acest succes, deoarece îi aşteaptă duminică un meci şi mai dificil, iar victoria de la Cluj practic îi obligă la o continuare pe măsură. De la ora 14:00, ei vor primi pe Stadionul „Tepro”, în contul etapei a XII-a a SuperLigii, vizita celor de la Dinamo, ocupanta locului 4, cu 16 puncte, în ierarhia de şapte grupări. Politehnica împarte locul 5 cu CSM Bucureşti, ambele cu câte 13 puncte în cont, aşa că echipa ieşeană are şansa să treacă pe locul 4 în cazul unui succes cu punct bonus ofensiv în faţa celor de la Dinamo, deoarece CSM va sta în această rundă.

Meciul se anunţă dificil, formaţia oaspete neluând probabil în calcul vreun alt deznodământ în afara celui care să-i aducă măcar patru puncte în clasament. Politehnica nu se va putea baza pe N. Moa, care îşi va ispăşi şi cea de-a doua etapă de suspendare, dar există siguranţa că va putea fi folosit sud-africanul Prins, cel care a şi evoluat la începutul sezonului pentru gruparea ieşeană. Un alt aspect îmbucurător este că rugbiştii de la Politehnica au început să fie aduşi cu drepturile băneşti la zi, discutabilă fiind doar lentoarea cu care se desfăşoară operaţiunea estimată a se încheia săptămâna viitoare.

Ne aşteaptă un meci foarte greu. Vom întâlni o echipă de tradiţie în rugby-ul românesc, care practică un joc foarte frumos. Are un moral bun, este o echipă mare şi porneşte ca favorită în acest meci. Noi n-avem nimic de pierdut şi ne vom vinde cât mai scump pielea”, a declarat Bogdan Şaramet, managerul formaţiei ieşene. Dragoş GAŞPAR

Data publicarii: 21/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SPORT

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE -  25 IUNIE

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE - 25 IUNIE

                         (...)
Horoscopul de weekend, duminică, 25 iunie 2017

Horoscopul de weekend, duminică, 25 iunie 2017

BERBEC Va confruntati cu o criza financiara serioasa, desi nu va puteti plange ca ati(...)
Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

„Parlamentari roşii din toate colţurile, uniţi-vă!“. Nu pentru că aţi(...)

 

 

 

editia online din 25.06.2017 - 22:03

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange