5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

default

Dimensiune font:

| 11-07-2018 10:39

  

 

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

De-a lungul prolificei sale cariere, Nikola Tesla a inventat o sumedenie de tehnologii de vârf, care, din păcate, au fost date uitării sau chiar distruse ori ascunse de autorități. Un astfel de caz este cel al Razei morții, o armă futuristă inventată de Tesla și confiscată de guvernul american.

La șapte decenii după ce FBI-ul a confiscat aproape două camionete de documente care aparținuseră celui mai celebru inventator din lume, ele au fost, în sfârșit, date publicității (pot fi studiate online aici). Acestea oferă detalii care schimbă ceea ce știam despre marele inventator, despre viața, invențiile și moștenirea lui.

Fără îndoială, Tesla era un geniu cu o gândire mult mai avansată decât mentalitatea vremurilor în care trăia. A fost un om care a schimbat lumea, dar, din păcate, multe dintre invențiile sale au fost ascunse.

În acest articol, vom trece în revistă cinci invenții „pierdute” ale marelui inventator. Dacă nu ar fi fost cenzurate (sau deturnate în scopuri militare), este foarte probabil că ele ar fi avut un impact benefic uriaș asupra omenirii.

Nu putem decât să speculăm care ar fi fost cursul istoriei…

1. Tehnologia antigravitație

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

 

Puțini știu că Nikola Tesla a proiectat un aparat de zbor revoluționar, al cărui aspect seamănă cu un OZN. Se crede că aparatul conceput de Tesla avea drept „ochi” o serie de lentile electro-optice, care îi permiteau pilotului să vadă mediul înconjurător.

Conform proiectului lui Tesla, ecranele și monitoarele erau montate pe o consolă, de unde puteau fi observate toate împrejurimile.

Invenția incredibilă a lui Tesla includea lentile de augmentare, care puteau fi folosite fără ca vehiculul să-și schimbe poziția.

Dovada existenței unui astfel de vehicul poate fi găsită într-un interviu luat lui Nikola Tesla de publicația The New York Herald în 1911:

Mașina mea zburătoare nu va avea aripi sau propulsoare. Dacă ai vedea-o pe pământ, nu ai ghici niciodată că este un aparat de zbor. Însă ea se va putea mișca în libertate prin aer, în orice direcție, în siguranță totală, la viteze mai mari decât au fost atinse până acum.

Mașina va zbura indiferent de vreme și de golurile de aer sau de curenții descendenți. Ea va putea să rămână pe loc în aer, chiar și în prezența vântului, pentru o perioadă lungă de timp.

Puterea ei de ascensiune nu va depinde de dispozitive delicate, cum ar fi aripile folosite de păsări, ci de acțiunea mecanică pozitivă”, spunea marele inventator.

2. Energie gratuită și electricitate wireless

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

Cu ajutorul unei finanțări de la miliardarul J. P. Morgan, Tesla a construit și a testat cu succes celebrul Turn Wardenclyffe.

Structura era o stație masivă de transmisie fără fir a energiei care, potrivit lui Tesla, avea capacitatea de a emite energie la distanțe mari.

Tesla privea Turnul Wardenclyffe ca fiind începutul unui proiect masiv de obținere a energiei gratuite. Tesla voia să folosească Turnul nu numai pentru a transmite energie gratuită, ci și pentru a comunica pe întreg Pământul.

Teoriile lui Tesla se bazau pe ideea că planeta noastră are capacitatea de a conduce semnalele. Folosind un anumit număr de turnuri ca relee, Tesla ar fi putut să-și pună ideea în practică.

Însă, așa cum am văzut de-a lungul istoriei, ideea de „energie gratuită” nu sună tocmai bine pentru marile corporații. La urma urmei, de ce să dai energie gratuită maselor, când le poți pune să plătească bani grei pentru ea?

În cele din urmă, finanțarea lui Tesla a fost sistată și turnul a fost distrus, alături de ideea lui Tesla de a avea o lume alimentată de energie gratuită.

3. Oscilatorul, aparatul care producea cutremure

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

Acest aparat electromecanic a fost patentat de Tesla în 1893. Dispozitivul a căpătat denumirea populară de „Mașina de cutremure a lui Tesla”, după ce inventatorul a susținut că o versiune a acestui dispozitiv a cauzat un seism în New York în 1898.

Cu alte cuvinte, dacă dispozitivul putea produce cutremure, înseamnă că putea sluji drept armă.

Anumiți istorici sunt convinși că această tehnologie a lui Tesla a fost dezvoltată mai departe și că în prezent este folosită de autoritățile americane în cadrul proiectului HAARP (pentru mai multe detalii despre acest subiect, îți recomandăm filmul documentar Găuri în cer – HAARP și tehnologia Tesla).

4. Avionul futurist al lui Tesla

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

Pe lângă faptul că a creat dispozitive care ar putea fi folosite ca arme și structuri care ar putea oferi energie gratuită lumii întregi, Nikola Tesla a lucrat și la niște aparate de zbor alimentate cu energie electrică.

Potrivit relatărilor, astfel de aparate ar putea transporta pasagerii de la Londra la New York în doar trei ore.

Aceste mașini zburătoare gândite de Tesla nu erau niște vehicule obișnuite. Se presupune că erau capabile să ia energie direct din atmosfera Pământului, nefiind nevoite să oprească pentru a realimenta.

Însă de ce să avem avioane care folosesc energie gratuită, dacă există corporații care pot să facă profituri de miliarde din vânzarea acestei energii?

5. Drone în 1898

5 tehnologii de vârf inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

Cu mai mult de o sută de ani în urmă, Tesla a inventat dronele. Cine crede că dronele sunt produsul unor tehnologii de dată recentă comite o eroare.

Dispozitivele erau numite „Teleautomaton”, iar unii oameni de știință cred că guvernul SUA se află în posesia acestei tehnologii de mai bine de o sută de ani.

Astfel, se ridică un număr de întrebări. Este posibil ca guvernul să fi adoptat, dezvoltat și folosit „drone” cu mai mult de o jumătate de secol în urmă?

Iată un extras din patentul pentru drone al lui Tesla:

Eu, Nikola Tesla, cetățean al Statelor Unite ale Americii, cu domiciliul în New York, am inventat niște dispozitive capabile să controleze de la distanță motoarele cu propulsie, dispozitivele de ghidare, precum și alte mecanisme aflate la bordul aparatelor de zbor sau al ambarcațiunilor.”

„Invenția pe care am descris-o se va dovedi folositoare în multe feluri. Vase sau vehicule potrivite pot fi folosite și pentru a transmite scrisori, pachete sau provizii. De asemenea, se poate iniția comunicarea cu regiuni inaccesibile, pe care le putem explora.”

„Însă cea mai valoroasă parte a invenției mele este efectul pe care îl va avea asupra tehnicii de război și armamentului. Din cauza puterii sale de distrugere nelimitate va aduce și va menține pacea permanentă între națiuni”, credea inventatorul.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei