7 locuri abandonate în care ți-ar fi frică să intri pe cont propriu

default

Dimensiune font:

| 12-09-2017 14:08

 Locuri abandonate există în toată lumea, dar parcă cele mai triste și înspăimântătoare sunt cele care, la un moment dat, erau pline de oameni. Gări scoase din uz, orașe în care n-a mai rămas niciun suflet sau spitale cu trecut zbuciumat, toate aceste locuri par să transmită mesaje din trecut.

Îți prezentăm șapte astfel de locuri, în care orice om s-ar gândi de două ori înainte să intre.

1. Locuri abandonate – spitalul psihiatric Lier din Norvegia

Locuri abandonate - Spitalul psihiatric

Foto: deviantart.net

Spitalul psihiatric din orășelul Lier, situat în apropierea capitalei Oslo, are o istorie neagră. Pacienții internați aici de-a lungul vremii au fost supuși la tratamente experimentale inimaginabile. Între pereții acestei clădiri, acum în paragină, stă multă tristețe și suferință.

Lobotomiile și tratamentele cu electroșocuri erau ceva la ordinea zilei aici. Spitalul a fost înființat în 1926, iar în vremurile „de glorie” ale instituției aici erau internați peste 600 de pacienți. În 1984, patru din cele șapte clădiri ale spitalului au fost închise, ca o consecință a reformei sistemului de psihiatrie norvegian.

Locuri abandonate - Spitalul Lier

Foto: flickr.com

Spitalul a fost închis oficial în 1985, iar echipamentele, paturile, registrele și lucrurile personale ale pacienților au rămas în aceste locuri abandonate.

2. Gara Centrală din Detroit, Michigan

Locuri abandonate - Gara Centrala Michigan

Foto: theodysseyonline.com

Clădirea vechii gări din Detroit, Michigan este unul dintre cele mai sinistre locuri abandonate din lume. Odată tranzitată de mii de oameni, gara a fost probabil scena multor începuturi de drum sau despărțiri și regăsiri emoționante.

Clădirea a fost construită în 1913 și, pentru multă vreme, a fost un nod feroviar important. În anii ’80, însă, autoritățile au decis s-o închidă, astfel că pe 5 ianuarie 1988 din gară a plecat ultimul tren. După ce a fost închisă, clădirea s-a degradat continuu, iar acum are un aspect care-ți dă fiori.

3. Locuri abandonate – Sala Partidului Comunist din Bulgaria

Locuri abandonate - Sala Bulgaria

Foto: dailymail.co.uk

Sala în care își ținea uneori ședințele Partidul Comunist Bulgar arată bizar atât în exterior, cât și în interior. Clădirea, care seamănă cu un OZN, a fost abandonată imediat după căderea regimului comunist. Construcția a fost lăsată în paragină timp de peste 25 de ani.

Locuri abandonate - Sala Bulgaria 2

Foto: dailymail.co.uk

Hoții au prădat tot ce-au apucat, iar astăzi clădirea arată total sinistru.

4. Shanzi, orașul-fantomă din Taiwan

Locuri abandonate - Shanzi

Foto: dailymail.co.uk

Acest oraș trebuia să fie o stațiune luxoasă la mare, dar a ajuns printre cele mai celebre locuri abandonate. Imediat după începerea construcției, în 1978, în Shanziau început să se petreacă fenomene stranii.

Zeci de muncitori au murit după ce au căzut de la înălțime (deși erau asigurați cu chingi) sau au fost striviți de macarale. Toate aceste incidente i-au determinat pe localnici să creadă că locul e bântuit de spirite rele.

Ca o consecință firească, la finalul anilor ’80, după aproape un deceniu de strădanii, lucrările au fost oprite. Apartamentele au rămas goale, iar orașul a fost o priveliște dezolantă până în 2010, când a fost demolat.

5. De la glorie la decădere – Gunkanjima, Japonia

Locuri abandonate - Gunkanjima

Foto: atlasobscura.com

Un alt colț ce ar trebui să intre ușor în orice top despre locuri abandonate este Gunkanjima, din Japonia. Adevăratul nume al insulei este Hashima, însă aceasta a fost botezată „Gunkanjima”, care înseamnă „insula navelor de război”. Insula este locuită din 1810, când aici a fost descoperit cărbune.

Locuri abandonate - Gunkanjima 2

Foto: cnet.com

În următorii 50 de ani, a devenit locul cel mai dens populat de pe glob. 5.300 de oameni au trăit aici, în condițiile în care diametrul insulei este de sub 1 kilometru. În 1971, însă, zăcămintele de cărbune au fost epuizate, iar oamenii au început să părăsească treptat Gunkanjima.

Astăzi, accesul pe insulă este restricționat, însă localnicii au ce povesti despre trecutul incredibil al acestui loc.

6. Orașul înghițit de nisipuri – Kolmanskop, Namibia

 

 

Orașul-fantomă Kolmanskop, un alt punct de interes în atlasul nostru de locuri abandonate, a fost fondat într-o regiune unde odinioară se găseau mici diamante. Așezarea a avut cândva case frumoase, o școală, un spital și un stadion.

Locuri abandonate - Kolmanskop 2

Foto: craiglotter.co.za

Micuța localitate rurală devenise, practic peste noapte, un orășel german în toată regula. Toată lumea își făcea planuri de viitor și se gândea cum să se dezvolte, când diamantele au început să se împuțineze subit.

Locuitorii au început să părăsească orașul, și așa chinuit de furtunile de nisip și problemele de aprovizionare cu apă. Cele mai multe case zac acum îngropate în nisip, ceea accentuează și mai mult atmosfera sumbră a orașului Kolmanskop.

7. Pripiat, Ucraina

Locuri abandonate - Pripiat

Foto: longshadowofchernobyl.com

Pripat este un oraș abandonat, situat la aproximativ trei kilometri distanță de ruinele reactorului nuclear de la Cernobîl. După catastrofa din 1986, orașul a fost inclus în zona de excluziune, devenind astfel un simbol sinistru al puterii nucleare devastatoare.

Locuri abandonate - Pripiat 2

Foto: flickr.com

Astăzi, în Pripiat sunt organizate excursii turistice, iar pe străzi pot fi uneori văzute mulțimi de curioși dornici să simtă pe propria piele o urmă din tragedia care a devastat zona în 1986. Locul îi fascinează pe mulți oameni și a dat naștere unei suite întregi de legende urbane.Kolmaskop Namibia 4

Foto: hecktictravels.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei