Capul de piatră din Guatemala – Misterul uriașului cu fața spre cer

default

Dimensiune font:

| 18-05-2018 11:53

 Multe artifacte esențiale pentru înțelegerea ciclului vieții de pe Pământ și a legăturii dintre specia umană și „zei” au fost îngropate sub ruine de războaiele necontenite. Un astfel de exemplu este capul de piatră din Guatemala, un monolit gigantic, descoperit în jungla din America Centrală.

Capul avea trăsături foarte cizelate, buze subțiri și un nas mare și ascuțit. Ochii îi erau închiși, însă dacă ar fi fost deschiși, s-ar fi uitat spre cer.

Capul de piatră din Guatemala avea cel puțin nouă metri, judecând după cei trei oameni care stau pe el și după mașina parcată alături (așa cum se observă în fotografie).

Capul de piatră din Guatemala

Capul de piatră din Guatemala nu este nici pe departe singurul artefact misterios din această țară

Este o revelație unică și care nu seamănă cu nicio altă descoperire făcută până acum în America Centrală. Doctorul Oscar Rafael Padilla Lara a fost un entuziast al OZN-urilor, filosof și avocat.

Pe 16 august 1986, a primit o fotografie a monolitului. Locația exactă a acestuia nu era dezvăluită.  Singura referință era data scrisă pe spatele fotografiei.

Capul de piatră din Guatemala a făcut senzație

Imaginea fusese captată în 1950, de către proprietarul pământului pe care fusese găsit capul gigantic de piatră, însă acesta murise de mult.

Așa că Padilla a trebuit să descopere o altă modalitate de a găsi locul unde se găasea capul de piatră din Guatemala. În 1987, povestea bizarului monolit a fost publicată pentru prima dată, în „Ceruri Vechi”, revista Societății de Astronautică Antică.

Povestea a făcut senzație. Oamenii voiau să știe dacă era vorba numai de un cap sau dacă se găsea și un corp îngropat sub pământ. De asemenea, a reapărut întrebarea privitoare la locația sa exactă.

Capul de piatră din Guatemala

America Centrală este o comoară arheologică. Cu toate acestea, despre unele culturi care s-au răspândit aici în urmă cu mii de ani nu se cunoaște mai nimic

Din fericire, articolul a fost citit de David Hatchers Childress, un cercetător care vizitase mai multe locuri misterioase de pe glob și scrisese în detaliu despre ele în cartea sa, „Călătorii misterioase”.

Acest „Indiana Jones” și-a făcut un scop din a găsi locația misterioasei sculpturi de piatră. El s-a întâlnit cu Padilla și i-a cerut informații suplimentare în ceea ce privește locația capului de piatră din Guatemala.

Ruinele din junglă

La început, Padilla i-a vorbit despre o rudă care analizase fotografia și găsise un indiciu. Indiciul trimitea spre una dintre numeroasele proprietăți deținute de familia Biener.

Aceasta era singura pistă disponibilă. Padilla a pornit într-o călătorie periculoasă care l-a purtat adânc în jungla din Guatemala.

„Pentru a găsi sculptura, am mers la aproximativ 180 de kilometri de oraș, către Las Victorias, Los Encuentros, Saint Filipe Retalhuleu, pe coasta dinspre Oceanul Pacific a Guatemalei. De acolo, am urmat un drum principal preț de 5 kilometri, apoi am făcut încă 3 kilometri pe un drum de pământ și în final încă 5 kilometri prin junglă.”

Capul de piatră din Guatemala

Giganticele capete olmece antice par a înfățișa indivizi cu trăsături ale rasei negre. De ce? Nu se știe. Oficial, primii negri care au ajuns în zonă au fost sclavii aduși de europeni

Când a ajuns în cele din urmă în La Democracia, bucuria s-a transformat în angoasă. Statuia era plină de găuri de gloanțe și trăsăturile ei cizelate erau aproape de nerecunoscut.

„A fost distrusă de revoluționari cu vreo 10 ani în urmă. Găsisem statuia prea târziu. Fusese folosită drept țintă pentru antrenament de către rebelii care luptau împotriva guvernului. A fost complet desfigurată, așa cum Sfinxului din Egipt i-a fost distrus nasul. Însă aici situația era și mai gravă”, a spus ulterior Padilla.

El a luat notițe cu ceea ce rămăsese din statuiea care ar fi putut ajuta la rescrierea istoriei. Ochii, nasul și gura dispăruseră complet.

Statuia era cioplită în piatră de gresie moale, probabil pentru a pune în valoare trăsăturile sale delicate. Însă din cauza materialului moale, soarta statuii a fost pecetluită pentru totdeauna.

Capul de piatră din Guatemala nu este singurul mister

În cele din urmă, Childress a ajuns la locația din apropierea zonei La Democracia. A găsit capul în ruine, la fel cum îl găsise și Padilla.

După acest episod nefericit, povestea s-a încheiat. Asta, deoarece nu exista nicio dovadă relevantă care să confirme existența capului din fotografie.

Pentru a înțelege cât de specială era statuia, trebuie să ne concentrăm asupra regiunii în care a fost găsită aceasta. Este vorba de La Democracia, o zonă deja celebră pentru figurile de piatră care privesc spre cer.

Capul de piatră din Guatemala

Fața îndreptată spre cer a capuluide piatră ar putea fi un indiciu că oamenii care au construit acest monument venerau zei cu chip uman

Istoria acestor figuri este cunoscută. Capetele de piatră din apropierea orașului La Democracia, construite de civilizația olmecă (1400-400 î.e.n), nu au nicio legătură cu capul de piatră al lui Padilla.

Capetele olmece înfățișează figuri umane cu fețe plate, care privesc spre cer. Au în comun un stil cu totul diferit de cel în care era sculptat capul de piatră al lui Padilla.

„Se crede” mult, dar „se știe” foarte puțin

Vechea civilizație olmecă a fost anterioară civilizației Maya. Se crede că olmecii au fost primii care au construit piramide în Mesoamerica.

Dacă olmecii aveau mijlocele de a ciopli astfel de statui, este, oare, posibil ca ei să fi fost și autorii capului de piatră neobișnuit? Dacă nu, atunci cine l-a cioplit?

Phillip Coppens este un autor și realizator radio belgian. El susține că o altă civilizație antică, anterioară sau uletrioară olmecilor, a cioplit „capul lui Padilla”.

Dacă lucrurile stau așa, este posibil ca unicul artefact rămas moștenire de la această civilizație să fi căzut victimă războaielor necontenite ale vrmurilor noastre.

Șansele unei descoperiri similare sunt mici, fiindcă zona este în continuare bântuită de conflicte.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei