Cei mai cunoscuti paraziti cu care posibil sa locuiesti in casa

default

Dimensiune font:

| 19-03-2014 15:50

Vrei-nu vrei, in casa ta pot salaslui o multime de paraziti, iar unii dintre ei sunt destul de periculosi si iti pot afecta sanatatea. Afla mai jos cum sa scapi de insectele nedorite.

1. Acarienii

Aceste mici fiinte, ce dau batai de cap persoanelor care sufera de astm sau de eczeme, traiesc in saltele si perne. Se “hranesc” cu transpiratie si cu piele moarta. Un pat de o persoana contine miliarde de acarieni. Insa nu ei insisi sunt problema, ci excrementele lor. Cand se descompun, acestea devin un praf fin care cauzeaza probleme respiratorii.

Cum le vii de hac? Tine salteaua si pernele in huse pe care sa le fierbi regulat. De asemenea, spala des asternuturile. Pentru ca acarienii iubesc vremea calda si umeda, ai grija ca in dormitor sa pastrezi aerul cat mai proaspat.

 

2. Pestisorii de argint

Pe cat de incantatoare le este denumirea, pe atat sunt de neatragatoare aceste insecte. Ele pot fi gasite in baie, toaleta, spalatorie si bucatarie, iar pe timpul zilei se ascund in crapaturi intunecoase, dupa masinile de spalat sau sub tapetul dezlipit. In numar mic, nu sunt periculoase, insa raspandirea in masa poate fi daunatoare. Aceste insecte prefera hrana bogata in faina, zahar, cleiul de la carti sau de la tapet, insa “savureaza” si piele moarta, insecte moarte, bumbac sau matase.

Cum le vii de hac? Pastreaza casa curata si bine aerisita, in special dulapul in care tii alimentele. Astupa gaurile si crapaturile din podea, pentru a restrange variantele de ascunzisuri. Aspira regulat cotloanele intunecate.

 

 

3. Mustele


Mustele sunt foarte periculoase. Intrucat ele nu fac deosebire intre mancarea de pe masa si excrementele catelului, riscul de a-ti infesta alimentele este enorm.

Cum le vii de hac? Pastreaza alimentele acoperite si ai grija unde tii gunoiul.

 

4. Gandacii

Ii gasesti in zonele umede din casa: conducte, scurgeri etc. Ele ies dupa mancare noaptea si contamineaza cam tot ce intalnesc in cale. Riscul toxiinfectiilor alimentare este deosebit de mare in cazul in care ai in casa gandaci.

Cum le vii de hac? Contacteaza o firma specializata ca sa fii sigur ca scapi de aceste insecte nedorite. De unul singur, s-ar putea sa nu le faci fata.

 

5. Plosnitele

Avand in vedere standardele ridicate ale societatii moderne, plosnitele au cam disparut. Insa te mai poti intalni cu ele in camerele de hotel neingrijite si le poti aduce acasa din concediu. Mult mai mari decat acarienii (1,5 cm), plosnitele se hranesc cu sange uman. Dupa ce s-au saturat, se ascund doua-trei zile pentru a digera.

Cum le vii de hac? Contacteaza o firma specializata ca sa fii sigur ca scapi de aceste insecte daunatoare.

 

6. Paduchii

Aceste insecte parazitare se hranesc cu sange din scalp. Paduchii se inmultesc foarte greu si, in cazul in care nu-i observi, pot trece pana la 3 luni inainte sa-ti dai seama ca-i ai (atunci cand apar mancarimile).

Cum le vii de hac? Piaptana parul des, de preferat cand este ud. Cere sfatul medicului sau al farmacistului pentru a-ti recomanda o lotiune impotriva lor.

 

 

7. Puricii

Daca ai un animal de casa este foarte posibil sa te fi confruntat des cu aceasta problema. Puricii se inmultesc foarte repede si nu se delecteaza doar cu sangele animalelor, ci si cu sange uman.

Cum le vii de hac? Cere sfatul medicului veterinar pentru a gasi cea mai buna solutie impotriva acestor paraziti. De asemenea, aspira foarte des prin casa, in special in locurile in care sta animalul, pentru a preintampina raspandirea puricilor.

sfatulparintilor.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei