« Inapoi

Invenții ciudate: Au vrut să revoluționeze munca, dar a ieșit de râsul lumii

Invenții ciudate: Au vrut să revoluționeze munca, dar a ieșit de râsul lumii#1
Mărime font - +

 Nu te poți concentra la serviciu? Încerci să fii productiv, dar în jurul tău se întâmplă tot felul de lucruri care-ți distrag atenția? E clar, ai nevoie de un „izolator”! Lăsând gluma la o parte, „izolatorul” a fost una dintre acele invenții ciudate ale anilor ’20, pe care istoria le-a dat uitării. Și, spunem noi, bine a făcut.

Inventii ciudate - izolator 1

Foto: boredpanda.com

Izolatorul era o cască bizară (și oarecum sinistră), inventată în 1925 de americanul de origine luxemburgheză Hugo Gernsback. Gernsback a fost nu doar inventator, ci și scriitor și editor.

Scopul acestei invenții ciudate: creșterea productivității

Gernsback este numit uneori „Părintele Science-Fiction-ului”, iar când te uiți la bizara lui invenție e ușor de înțeles de ce. Scopul izolatorului era simplu: casca din lemn bloca orice fel de sunet venit din exterior. Vizorul avea menirea de a-l ajuta pe purtător să-și concentreze privirea asupra a ceea ce avea de făcut. Pentru a face posibilă respirația, casca era conectată printr-un furtun la un tub de oxigen.

Inventii ciudate - izolator 2

Foto: boredpanda.com

Gernsback susținea că excentrica invenție poate reduce zgomotul cu până la 95% și că vizorul îngust elimină aproape total orice mișcare din apropiere. Unul dintre dezavantajele al acestei invenții ciudate era că te făcea să arăți complet ridicol, dar cel puțin persoana care o purta rămânea anonimă.

Dispozitivul lui Gerbsback nu a avut priză la public. E ușor de înțeles de ce: imaginează-ți că un coleg de-al tău vine la serviciu cu o asemenea cască pe cap. Nu-i așa că n-ai mai putea să te concentrezi? </div>
			</div>
			<div class=

Data publicarii: 20/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > STIINTA SI TEHNICA > BINE DE STIUT

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

 

editia online din 25.06.2017 - 5:01

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange