ORA PAMANTULUI 2017: Ziua în care tragem un semnal de alarmă. Toţi românii ar trebui să facă asta de Ora Pământului

default

Dimensiune font:

| 25-03-2017 10:53

ORA PAMANTULUI 2017: În 25 martie se întâmplă din nou: fix la 20.30, ora României, va începe Ora Pământului. În scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de oră, pentru a zecea oară de la lansarea acestei iniţiative, iar în mod ideal vor fi deconectate și toate aparatele electronice.
 

 ORA PAMANTULUI 2017. Pe 25 martie se intampla din nou: fix la 20.30, ora Romaniei, va incepe ORA PAMANTULUI. In scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din intreaga lume vor stinge luminile timp de ora, pentru a zecea oara de la lansarea acestei initiative, iar in mod ideal vor fi deconectate si toate aparatele electronice. In mod ipotetic, daca acest lucru s-ar intampla in toate gospodariile romanilor, in acest interval de numai o ora s-ar putea economisi conform estimarilor 1,4 milioane de kilowati-ora de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii CO2.

ORA PAMANTULUI 2017. Cantitatea de energie pe care gospodariile romanilor ar putea sa o economiseasca in timpul OREI PAMANTULUI ar fi suficienta, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an intreg sau pentru functionarea iluminatului public intr-un oras cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a tine aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani.

ORA PAMANTULUI 2017. „ORA PAMANTULUI este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze ce rol important avem in protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influenta in mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia in mod eficient”, a declarat Dan Morari, directorul general al E.ON Energie Romania. Un bec clasic de 100 KWh consuma anual 100 W, dar din aceasta cantitate doar 6% este transformata in lumina, restul de 94% se pierde! De aceea, este de preferat sa trecem de la aceasta varianta ineficienta la iluminatul inteligent cu LED-uri care consuma doar 20% din energia pe care o foloseste un bec clasic.

ORA PAMANTULUI 2017. La 10 ani de la prima ediție Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF, este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Intervalul orar rămâne același, 20:30 – 21:30, timp în care oameni și construcții emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schmbărilor climatice. Într-o perioadă în care umanitatea modelează schimbările de pe Pământ – perioadă denumită de cercetatori Antropocen – nu mai este nicio îndoială că rolul fiecăruia este extrem de important pentru a crea lumea de mâine.

Dăruiește naturii energia ta!

ORA PAMANTULUI 2017. Anul acesta mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii energia ta”. Îi invităm pe români să stingă luminile în case și să petreacă o oră în aer liber, fie la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consume energie acasă, să dăruiască propria energie, să o investească pentru a proteja natura.

ORA PAMANTULUI 2017. „De 10 ani Earth Hour mobilizează milioane de oameni ca să atragă atenția asupra impactului pe care noi oamenii îl avem asupra mediului. Am reușit să creăm o mișcare globală la care anual participă peste 1,5 miliarde de oameni, însă n-am reușit încă să generăm acel impact dincolo de Ora Pământului. Degradarea ecosistemelor se întâmplă într-un ritm din ce în ce mai accelerat, iar procesul poate fi oprit doar printr-o schimbare radicală a tendințelor de consum și de comportament din partea oamenilor și mult mai puțin prin intervenții de la nivel înalt, prin reguli și legi noi.

ORA PAMANTULUI 2017. Românii sting lumina de peste 7 ani și se vede clar o schimbare de comportament în ultimii ani. Au deveit mult mai conștienți de valorile naturale din jur, de pericolele la adresa lor și nu ezită să devină activi de fiecare dată când e nevoie de implicarea lor. Dacă reușim să transformăm acest interes dintr-unul reactiv, într-o atitudine proactivă, cu toții vom avea de câștigat”, a declarat Magor Csibi, Director WWF România.

ORA PAMANTULUI 2017. În București WWF organizează un eveniment în Parcul Izvor, în zona alveolei dinspre Bd. Națiunile Unite, sâmbătă, pe 25 martie 2017, începând cu ora 17:00. Vor avea loc activități pentru copii prin care aceștia pot învăța despre natură. Cu mic, cu mare, toată lumea este invitată să răspundă întrebării: Ce voi face eu anul acesta pentru a proteja natura?

ORA PAMANTULUI 2017. Pentru că dorim să promovam mijloacele de deplasare prietenoase cu natura și benefice pentru organism, de la ora 20.30, până la 21:30, bucureștenii pot alege o tură cu bicicleta alături de Adevărații VeloPrieteni pe traseul: Parc Izvor (alveola Națiunile Unite) – str. B.P. Hașdeu – Splaiul Independenței – Știrbei Vodă – Berzei – Calea Griviței – Dacia – Romană – Universitate – Unirii – Splaiul Independenței – Națiunile Unite – Izvor. Cei fără biciclete sunt invitați să danseze alături de Swing Dance Society București, tot de la 20:30, până la 21:30.

Earth Hour zi de zi

ORA PAMANTULUI 2017. Earth Hour este momentul în care ne putem hotărî să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem dușuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decât pe dorințe create artificial prin trucuri de marketing și acordând mai mult loc în coșurile noastre de cumpărături produselor responsabile – tradiționale, ecologice sau certificate FSC, ce atestă proveniența din păduri gestionate responsabil. Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acțiuni de mediu în fiecare zi și să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

O oră de plimbare cu bicicleta sau de dans cu ocazia evenimentului Ora Pământului 2017, concertul susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Christian Badea, expoziţia permanent din noul sediu al MNLR, inaugurat recent, precum şi premiera cinematografică a filmului de groază ”Life”, cu Ryan Reynolds în distribuţie, alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

World Wide Fund for Nature (WWF) invită bucureştenii să petreacă o oră în aer liber, cu ocazia Orei Pământului 2017, sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Parcul Izvor, unde vor avea loc activităţi pentru copii, şi în intervalul orar 20.30 - 21.30, la o plimbare cu bicicleta sau la dans, alături de Swing Dance Society Bucureşti.

Discovery Channel sărbătoreşte sâmbătă Ora Pământului şi îşi va întrerupe programul în intervalul orar 20.30 - 21.30, informează postul de televiziune.

La evenimentul dedicat copiilor, cei mici vor putea învăţa despre natură. Toţi participanţii vor fi invitaţi să răspundă întrebării: ”Ce voi face eu anul acesta pentru a proteja natura?”.

Între orele 20.30 şi 21.30, bucureştenii vor putea alege o tură cu bicicleta alături de ”Adevăraţii VeloPrieteni” pe traseul Parc Izvor - strada B.P. Haşdeu - Splaiul Independenţei - Ştirbei Vodă - Berzei - Calea Griviţei - Dacia - Romană - Universitate - Unirii - Splaiul Independenţei - Naţiunile Unite - Izvor.

Persoanele fără biciclete vor putea dansa alături de Swing Dance Society Bucureşti, tot de la 20.30, până la 21.30.

Până la finalul lunii martie, iubitorii de literatură vor putea vizita gratuit principalul nou sediu al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), unde se află expoziţia permanentă. Structurat pe patru niveluri, spaţiul de 1.000 de metri pătraţi din strada Nicolae Creţulescu găzduieşte manuscrise originale, fotografii, obiecte personale care au aparţinut scriitorilor. În plus, cu ajutorul unor sisteme audio-video, vor putea fi vizionate filme bazate pe romane celebre şi ascultate lecturi în interpretările unor actori cunoscuţi.

În cinematografele din ţară vor rula în premieră în acest weekend comedia ”CHIPs: Poliţişti de belea/ CHIPS”, regizată de Dax Shepard, cu Adam Brody, Dax Shepard, Jessica McNamee şi Michael Peña în distribuţie, drama ”Fata necunoscută/ La fille inconnue”, regizată de Jean-Pierre Dardenne şi Luc Dardenne, cu Adèle Haenel, Olivier Bonnaud şi Louka Minnelli în distribuţie, şi filmul de groază ”Viaţă, primele semne/ Life”, regizat de Daniel Espinosa, cu Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal şi Ryan Reynolds în distribuţie.

Iuitorii de teatru pot vedea gratuit spectacolul ”Cu jăraticul pe buze”, după romanul lui Ion Iachim, care va fi susţinut de Teatrul Dramatic ”Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul, duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Nottara, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Discovery Channel România se alătură mişcării de mediu Ora Pământului/ Earth Hour, iniţiată de World Wild Fund for Nature (WWF) şi sărbătorită la nivel global în ultima sâmbătă din luna martie.

Astfel, Ora Pâmântului va fi sărbătorită anul acesta pe 25 martie, ocazie cu care Discovery Channel îşi va întrerupe programul obişnuit, în intervalul orar 20.30 - 21.30, când pe ecran va rula un mesaj special care va încuraja telespectatorii să stingă lumina.

ORA PAMANTULUI 2017. În mod ipotetic, dacă acest lucru s-ar întâmpla în toate gospodăriile românilor, în acest interval de numai o oră s-ar putea economisi conform estimărilor 1,4 milioane de kilowați-oră de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii CO2.

Cantitatea de energie pe care gospodăriile românilor ar putea să o economisească în timpul Orei Pământului ar fi suficientă, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an întreg sau pentru funcţionarea iluminatului public într-un oraş cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a ține aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani.

„Ora Pământului este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie să conştientizeze ce rol important avem în protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influenţa în mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia în mod eficient”, declară Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Un bec clasic de 100 KWh consumă anual 100 W, dar din această cantitate doar 6% este transformată în lumină, restul de 94% se pierde! De aceea, este de preferat să trecem de la această variantă ineficientă la iluminatul inteligent cu LED-uri care consumă doar 20% din energia pe care o foloseşte un bec clasic.

„Sunt multe lucruri, în aparenţă mărunte, dar care ne ajută să economisim energie şi asta se va reflecta în factură! Încărcătoarele lăsate în priză consumă energie chiar dacă nu ne încărcăm telefonul, la fel şi aparatele electrocasnice lăsate în stand by. Şi fiindcă un sfert din consumul de curent din gospodărie este dat de funcţionarea frigiderului, iar 10% de maşina de spălat, putem reduce costurile folosind aparatură electrocasnică de clasă energetică superioară”, a adăugat Dan Morari.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei