« Inapoi

Satul milionarilor: cea mai bogată așezare rurală din China

Satul milionarilor: cea mai bogată așezare rurală din China#1
Mărime font - +

 În lume există un sat în care practic toți locuitorii sunt milionari. Fiecare familie are cel puțin două mașini scumpe. Află mai multe detalii despre acest sat de poveste din articolul de mai jos.

Primul sat din China

Se numește Huaxi.

Satul este situat în provincia Jiangsu, la aproximativ două ore distanță de Shanghai. Chinezii l-au numit”Satul №1.” Localitatea seamănă mai mult cu o zonă de relaxare.

Liniștea care domnește aici este absolut neobișnuită pentru China, o țară mereu gălăgioasă.

Spre deosebire de alte așezări rurale, aici nu vei găsi câmpuri cu culturi care trebuie recoltate. În schimb aici sunt câteva zeci de fabrici și uzine moderne.

Cu 20 de ani în urmă Xuaxi avea o populație de 1,5 mii de oameni. Astăzi, satul ”a înghițit” 20 de sate vecine și are o suprafață de 35 de km. Populația satului este de aproximativ 60 de mii de oameni.

De unde a venit bogăția?

Pentru cei care sunt curioși să afle povestea satului, în localitate este un muzeu. De fapt secretul bunăstării este ascuns în dragostea față de muncă a chinezilor. Acest sat a trecut de la sărăcie la bogăție datorită conducătorului In Zhenbao. Ea a făcut o adevărată minune, de aceea pe teritoriul întregii localități sunt afișe cu chipul ei.

La începutul anilor 1960 conducătorul a pus bazele dezvoltării intelectuale. El le-a explicat oamenilor că prelucrarea pământului nu este cea mai profitabilă ocupație.Acum, după 30 de ani Xaoxi s-a transformat dintr-un sat sărac și înapoiat într-un sat progresist cu un venit aproximativ de 8-10 miliarde de dolari. În prezent aici sunt peste 80 de întreprinderi de metalurgie și industrie textilă. De aici sunt exportate mărfuri în peste 40 de țări.

 

In Zhenbao, tatăl minunii economice, a trăit o viață lungă, și a murit la 85 de ani. Toată munca a transmis-o fiilor săi. Acum ei îi continuie afacerea.

Cum trăiesc sătenii

Sătenii trăiesc minunat aici: ei chiar pot fi invidiați. Au case de 400-600 metri pătrați, câteva automobile.

Dar nu e totul chiar atât de simplu. Localnici muncesc 7 zile pe săptămână. Și nu primesc prea mulți bani: 1500 de yuani. La sfârșitul anului, 20% din întreg profitul satului se împarte în mod egal pentru toți localnicii. La împărțeală iau parte chiar și copiii mici. Acest premiu conține de la 100 la 400 de yuani. Restul de 80% sunt repartizați pentru  bunăstarea satului.

Comunismul în acțiune

Cu asemenea venituri enorme, în sat nu prea ai unde cheltui banii: produsele sunt ieftine, distracții nu prea sunt, medicina și școlile sunt gratuite. Apropos de școală: ea a fost construită pe banii localnicilor. După ce elevii absolvesc școala, administrația are grijă ca elevii să fie angajați în câmpul muncii.

Da, în sat există linii de legături pentru  transportul aerian. Mai mult, sătenii au adunat bani și au construit un zgârâie-nori. Probabil este singurul sat care se poate lăuda cu o asemenea construcție de 328 de metri.

Construcția a costat 470 de milioane de dolari. În clădire este un hotel cu 800 de camere, o sală de expoziții, bazin pe acoperiș și grădini impresionante.

Acest sat este un exemplu viu că oamenii dacă știu să muncească, pot face minuni!

 
Data publicarii: 16/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > STIINTA-SI-TEHNICA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 26.06.2017 - 1:21

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange