viata

Dimensiune font:

Știința dovedește că EXISTĂ viață după moarte!

| 28-10-2017 20:00

Un studiu privind activitatea creierului după moartea ar putea fi relevant în problematica existenței vieții după moarte.

Lumini strălucitoare, căldură, întâlniri cu spirite sau detașarea de corp sunt lucrurile pe care mii, poate chiar milioane de oameni, le-au raportat când s-au apropiat de moarte, dar s-au întors. Aceste așa-numite experiențe apropiate de moarte (NDE) sunt fenomene întâlnite pe scară largă, dar mereu au fost întâmpinate cu scepticism considerabil în rândul comunității medicale și științifice, iar unii consideră că aceste experiențe sunt halucinative sau iluzorii.

În ciuda numărului de rapoarte anecdotice privind NDE există foarte puține studii obiective. Acum, cercetători de la Universitatea din Southampton au finalizat un studiu care a durat patru ani de-a lungul căruia au analizat peste 2.000 de pacienți cu stop cardiac. Ei au oferit o perspectivă obiectivă asupra unuia dintre cele mai controversate subiecte existente.

Totul a intrat însă într-un circuit ciudat odată ce-a fost tabloidizat subiectul, după cum probabil l-ai și văzut în România. The Independent, de exemplu, a spus că „Știi că ești mort atunci când ai murit“. Pe scurt, o persoană decedată ar putea să mai audă, după ce-a murit. Ceea ce e ciudat și greu de verificat, dar asta n-a oprit pe nimeni să creadă că „moartea tocmai a devenit şi mai înfricoşătoare“. Ei bine, e la fel de înfricoșătoare și studiul trebuie puțin clarificat.

Așa cum este descris în „Resuscitare”, studiul AWARE (conștientizarea în timpul resuscitării), acesta a urmărit examinarea gamei largi de conștientizări și experiențe mintale asociate cu stop cardiac. Ei au testat validitatea experiențelor raportate pentru a determina dacă e ceva real sau e totul imaginat.

Dintre cei 2.060 de pacienți înscriși în studiu, 330 au supraviețuit și 140 au reușit să realizeze interviuri structurate despre amintirile lor cu privire la eveniment. Ei au descoperit că 39% din acești indivizi au descris o anumită conștientizare a timpului care a precedat resuscitării, adică atunci când inimile lor au încetat să bată.

Majoritatea acestor pacienți, cu toate acestea, nu au avut amintiri specifice ale evenimentului, sugerând că mulți oameni au într-adevăr activitate mintală în timpul unui stop cardiac, dar își pierd amintirile după recuperare. Doctorul Parnia spune că acest lucru se datorează leziunilor cerebrale sau a medicamentelor sedative.

De exemplu, ketamina, un anestezic disociativ folosit pentru sedare și anestezie generală, este cunoscut că face pacienții să simtă un puternic sentiment de detașare de corpul lor și un sentiment de pace sau bucurie. Starea indusă este adesea descrisă ca fiind similară cu cea a experiențelor apropiate de moarte.

Un studiu anterior a examinat activitatea creierului a șapte pacienți aflați în stare critică. Nu li se mai dădea nicio șansă la viață, dar în creierul cărora s-a găsit activitate neuronală în apropierea momentului decesului. Autorul principal al studiului a raportat că crizele din regiunile de memorie ale creierului pacientului ar putea fi responsabile pentru NDE.

Deși pacienții din studiul actual nu și-au putut aminti detalii specifice, mulți au avut amintiri cu teme specifice. Unii dintre ei au spus că au simțit liniște și au văzut lumini strălucitoare și animale, în în timp ce alții au simțit frică și chiar au relatat că s-au simțit târâți prin ape adânci.

Interesant e că 13% din acești indivizi s-au simțit despărțiți de corpul lor, iar un om a povestit că s-a desprins total de corpul lui și privea cum medicii îl resuscitau. Trei minute le-a luat pentru a porni din nou inima acestui om, însă el a putut descrie în detaliu ceea ce s-a întâmplat.

Știm că creierul nu funcționează atunci când inima a încetat să mai bată, a explicat doctorul Parnia. Dar, în acest caz, omul a fost conștient timp de trei minute, în timpul în care inima nu a avut activitate, asta deși creierul se oprește la maximum 30 de secunde după ce inima încetează.

Concluzia a fost cât de cât simplă și previzibilă: doar 2% din „cobai“ și-au amintit sunete care ar putea fi legate de evenimente reale, dar procentul este atât de mic, încât nu-i concludent. Altfel spus, nu, încă nu e clar dacă mai… trăiești după ce mori, potrivit playtech.ro. 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. VINI COM COPOU S.R.L. Iași, prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., numit potrivit Încheierii nr. 171/19.07.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5373/99/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 și ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 20.06.2018, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 01.10.2018, orele 12.00, la sediul administratorului judiciar din Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, a următoarelor categorii de stocuri: Nr. crt. – Active propuse spre valorificare – Cantitate – Preţ unitar pe buc./litru (lei, cu T.V.A. inclus) – Valoare de pornire a licitaţiei (lei, fără T.V.A.) 4. – RIESLING ITALIAN DOC – vin vrac* – 16.828 litri – 2,00 lei/litru – 33.656,00* * În cazul în care acest activ nu se va valorifica la prețul din prezenta publicație de vânzare, în cadrul aceleiași licitații el va putea fi valorificat la cel mai mare preț oferit, cu condiția să nu fie derizoriu. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 28.09.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul administratorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași, până la data de 28.09.2018, ora 12.00, documentele prevăzute în publicația de vânzare ce poate fi vizualizată pe site-ul www.insolventa.ro. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a activului care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0749244377, 0755132471, 0232/243864.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. Util Store S.R.L. C.U.I. 26185417, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava, numit conform Sentinței nr. 309/03.04.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3845/86/2014*, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 și ale H.A.C. din 28.03.2017, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 10.10.2018, orele 14.00, a activului: Restaurant și pensiune Luxor*** (Sc 309 mp, suprafața desfășurată 716 mp, amplasate pe un teren intravilan curți construcții 418 mp, la ieșirea din com. Marginea spre Sucevița, jud. Suceava, vis-a-vis de Muzeul de ceramică neagră Marginea), împreună cu mobilier restaurant, echipament profesional bucătărie, alte bunuri mobile. Proprietatea imobiliară este de tip P+1E+M, cu finisaje de înaltă calitate, mobilier, aer condiționat și sistem de ventilație a aerului. Restaurantul are o capacitate de 300 locuri, mobilier și echipament profesional pentru bucătărie. Spațiul de cazare este la mezanin, format din 2 apartamente și o cameră dublă fiecare cu baie proprie. Proprietatea dispune de rețea alimentare apă și canalizare în regie proprie, rețea energie electrică de la rețea locală, două boilere electrice, centrală termică și are o deschidere frontală la DN 17A de 16 mp. Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.) - 479.412,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 09.10.2018, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 09.10.2018, orele 14.00, toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 09.10.2018, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0749244377, 0757545545, 0232/243864. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava
Publicaţie de vânzare bun mobil SC Sanrotex SRL LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Sanrotex SRL, Sat Hemeius, com. Hemeius, jud. Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, vinde prin licitaţie publică următorul activ: 1. Bun mobil: Maşină de împachetat RVE 210 – preţ 8.882 lei. Preţul nu conţine TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 28 septembrie 2018, 12 şi 26 octombrie, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitãrii cauţiunii - 10% din valoarea bunului licitat, fără TVA; c.dovada achitãrii taxei de participare – 500 lei; d.dovada achitãrii caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxele se vor achita în contul nr. RO31BTRL00401202439798XX, cont deschis pe numele debitoarei SC Sanrotex SRL la Banca Transilvania SA. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacau cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Informaţii lichidator judiciar la numerele de telefon 0746153363, 0745630037. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
Roverele trimise de japonezi pe un asteroid au aterizat cu bine si au trimis deja primele imagini
23/09/2018 11:11

 Sonda spatiala Hayabusa-2 a ajuns la mica distanta fata de asteroidul Ryugu, cu diametrul de 900 de metri, la sfarsitul lunii iunie 2018, dupa o calatorie in spatiu de trei ani si jumatate. Vineri, rover ...

Roverele trimise de japonezi pe un asteroid au aterizat cu bine si au trimis deja primele imagini
23/09/2018 00:07

 Doua rovere miniaturale robotizate, eliberate vineri de la bordul unui vehicul spatial nipon, au reusit sa se plaseze pe suprafata unui asteroid, iar sambata au trimis deja primele imagini. Sonda spati ...

Dezvaluiri despre cel mai vechi animal de pe Pamant: Era plat si n-avea gura
22/09/2018 12:45

 Mii de fosile de Dickinsonia au fost gasite in ultimii 75 de ani pe Terra, insa apartenenta sa la regnul animal - unul dintre marile regnuri de vietuitoare, alaturi de plante si ciuperci - a generat dezba ...

Legatura dintre om si caracatita, dovedita cu ecstasy
22/09/2018 09:47

"Acestea au tendinta de a incolaci cusca in care se afla si isi pun si gura pe ea. Este o reactie similara cu cea a oamenilor cand consuma MDMA, pentru ca si ei se ating intre ei frecvent", sustin cer ...

 

7 obiecte obișnuite care îți pot salva viața într-o situație de urgență
22/09/2018 09:26

 Cand te confrunti cu o situatie de urgentă, reactia rapidă este, in cele mai multe cazuri, esentială. O minte ageră si prezenta de spirit te pot scoate din multe incurcături si iti pot chiar salva vi ...

Descoperire revoluţionară: cum pot distruge nanoroboţii celulele canceroase
21/09/2018 17:26

  Nanoroboţii profilaţi potrivit ADN-ului au vizat vasele de sange din jurul tumorilor canceroase, injectandu-le cu medicamente specifice pentru oprirea fluxului sanguin către acestea. Tratamentul a f ...

Premieră în astronomia din România. Descoperire făcută de Observatorul din Galaţi: Cinci stele variabile
21/09/2018 16:45

Stelele au fost botezate cu numele oraşul Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul unui telescop performant, iar informaţiile au fost raportate Asociaţiei America ...

Facebook te ajută să îţi găseşti jumătatea! Facebook Dating, aplicaţie lansată de... probă
21/09/2018 16:17

  În primăvară, cei de la Facebook au anuntat că lucrează la o functie de dating pentru celebra reteaua socială. Şi iată că acest lucru a devenit realitate: Facebook Dating a fost lansat in ...

Imediat dupa lansare, un telescop NASA a descoperit doua noi planete:
21/09/2018 14:36

Telescopul NASA, cunoscut sub numele de TESS, a facut descoperirea a doua noi planete denumite "super-Pamant" si "Pamant fierbinte", in sisteme solare situate la cel putin 49 de ani-lumina, ...

Dacă primești acest sms, nu te panica! Alertă de ultimă oră!
21/09/2018 12:22

  Reprezentanţii ISU au testat felul in care funcţionează aplicaţia, dar şi reacţiile oamenilor la citirea mesajului. În mesajul transmis de ISU Bucureşti-Ilfov s-a specificat că acesta este ...