Topul celor mai tari telefoane de mici dimensiuni (Video)

default

Dimensiune font:

| 23-08-2017 07:41

 Smartphone-urile devin din ce in ce mai mari si se apropie de dimensiunile tabletelor - cel putin asta este trendul. Insa producatori de telefoane nu i-au uitat pe cei care inca vor sa manevreze un dispozitiv cu o singura mana.

Da, un ecran generos are numeroase avantaje, in special in ceea ce priveste fotografiile, jocurile si videoclipurile. Tocmai de aceea smartphone-urile "cresc" cu fiecare generatie. Insa inca exista pe piata telefoane performante, care iti incap in palma.

Digital Trends a alcatuit un top al celor mai bune telefoane de mici dimensiuni.

Google Pixel

Telefonul reprezinta cea mai buna cale de a avea parte de experienta Android in stare pura.

Google a permis ca acest sistem de operare sa fie folosit si de alti producatori (Samsung, HTC, Huawei etc.), insa in loc sa il ia ca atare, acestia au preferat sa-i aplice o interfata personalizata, lucru ce s-a dovedit a fi o greseala destul de mare, caci modificarile aduse la Android mai rau incurca decat ajuta.

Fix pe acest lucru mizeaza Google. Telefonul sau Pixel ruleaza cu versiunea nativa de Android, ceea ce ofera o experienta grozava utilizatorului: aplicatiile nu se blocheaza, meniul e intuitiv, fara aplicatii inutile si comenzile sunt executate fara probleme. Iar avand in vedere ca ecranul are o diagonala de doar 5 inchi, poate fi manevrat foarte usor cu o singura mana.

In ciuda dimensiunilor mai reduse (comparativ, Samsung Galaxy S8 are 5,8 inchi), pretul il incadreaza la categoria premium (in jur de 3.500 de lei, la liber, varianta cu memorie interna de 32 GB).

Ce primesti de acesti bani, in afara de o versiune curata de Android? Ei bine, e vorba de una dintre cele mai performante camere foto existente pe un telefon. Si nu o zice Google, ci un laborator independent. Mai bine ca Pixel, care a primit de la DxOMark un scor de 89 din 100, sta doar HTC U11 (90 din 100) la acest capitol.

Asta inseamna ca Pixel a depasit rivali puternici precum Samsung Galaxy S8 (88 puncte), HTC 10 (88 puncte) si iPhone 7 (86 puncte) in ceea ce priveste camera foto.

In plus, telefonul de la Google are o carcasa din metal si sticla, ce ii ofera un aspect premium.

Cat despre lipsuri, Pixel nu este rezistent la apa si nu se incarca wireless, ca alti rivali. De asemenea, nu are spatiu pentru card de memorie si nici speakere stereo.

Totusi, utilizatorii primesc spatiu nelimitat in Google Drive pentru fotografiile facute cu acest telefon, incarcare rapida (bateria ajunge de la 30% la 100% in doar 15 minute), iar actualizarea sistemului de operare se va face imediat (acest lucru e foarte important pentru reperarea erorilor sau vulnerabilitatilor de software, ce pot fi exploatate de hackeri sau pot face telefonul sa nu functioneze cum trebuie; de obicei, ceilalti producatori de telefoane intarzie cu aceste update-uri pentru ca trebuie sa le customizeze dupa interfata proprie).



iPhone SE

Daca nu esti fanul sistemului de operare Android, ci al iOS, dar nu vrei o "caramida" in buzunar, iata ca Apple a lansat un telefon mic pentru cei ca tine.

iPhone SE are un display de doar 4 inchi - ceea ce inseamna ca trebuie sa ai o vedere foarte buna pentru a citi ceva de pe acest afisaj... sau sa maresti dimensiunea textului. Evident, acest smartphone poate fi manevrat fara probleme cu o singura mana.

Dar sa nu va lasati pacaliti de ecranul minuscul, caci sub carcasa se afla niste specificatii impresionante.

In fapt, Apple a reusit sa "inghesuie" o multime din functiile lui iPhone 6S intr-un dispozitiv atat de mic. Astfel, telefonul are un display cu rezolutie de 640 x 1136 pixeli, procesor puternic dual-core de 1,84 GHz, baterie de 1624 mAh si senzor de amprenta.

 


Exista si unele minusuri. Camera din spate are 12 MP si e la fel ca cea cu care e dotat iPhone 6S, insa cea frontala e o gluma: 1,2 MP. De asemenea, spatiul de stocare nu poate fi extins cu un card de memorie.

Insa daca esti fan Apple (si al telefoanelor liliputane), atunci aceste aspecte nu te vor deranja prea mult, mai ales ca SE ruleaza cu cea mai noua versiune de iOS. Pretul e de 1.650 de lei (versiunea de 16GB).

In cazul in care SE ti se pare totusi prea mic, poti opta pentru iPhone 7, care are 4,7 inchi.



Huawei P10

Huawei, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din China, devine din ce in ce mai cunoscut in Occident. Produsele sale au specificatii apropiate de cele ale rivalilor Apple si Samsung, dar preturi mai mici. Cu alte cuvinte, compania mizeaza pe raportul calitate-pret.

E si cazul lui P10. Dispozitivul are un ecran cu diagonala de 5,1 inchi, cea mai mare din aceasta lista. Insa designul e de asa natura incat poate fi manevrat fara probleme cu o singura mana.

Ca tot veni vorba de aspect, carcasa e facuta din aluminiu si sticla, asa ca arata foarte bine. In fapt, chinezii s-au inspirat pe ici, pe colo de la iPhone 6S, dar asta nu inseamna neaparat ca e un lucru rau.

Display-ul are o rezolutie de 1.080 pixeli, iar producatorul a aplicat propria interfata, EMUI, peste sistemul de operare Android. Asta inseamna ca meniul si functiile sunt diferite fata de ce ofera Google Pixel si telefoanele Samsung, deci iti trebuie un scurt timp de acomodare daca treci de la alt brand la Huawei.

In rest, telefonul e surprinzator de bun: camera e performanta, procesorul Kirin 960 e puternic, iar bateria de 3.200 mAh ar trebui sa tina mai mult de o zi. In plus, e dotat cu o tehnologie de reincarcare rapida, care garanteaza ca va ajunge de la 0% la 100% in 90 de minute (da, mai are de recuperat fata de Samsung; totusi, nu e rau deloc).

Huawei P10 costa cam 2.500 de lei (varianta de 32 GB).



Moto E4

In cazul in care vrei un telefon care sa nu iti afecteze bugetul prea mult (adica sa nu coste cat salariul mediu pe economie in Romania), atunci poti opta pentru Moto E4.

Dar sa nu va ganditi ca veti avea parte de un design premium la acesti bani. Materialul ce predomina e plasticul si lipsesc unele functii precum NFC-ul (pentru plati).

Ecranul de 5 inchi e decent, rezolutia fiind de 720 de pixeli, adica mai mult decat suficient. Camera face poze nici prea grozave, dar nici proaste, iar bateria te va tine cam o zi.

Insa marele plus al Moto E4 e ca ofera surprize placute: merge excelent, display-ul raspunde repede la comenzi si meniul e intuitiv. In plus, functioneaza cu cea mai recenta varianta de Android.

In ciuda limitarilor, telefonul e chiar grozav. Pretul e de 680 de lei.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei