Totul despre Apple Watch

default

Dimensiune font:

| 13-03-2015 06:57

 

Apple obişnuieşte să-şi lanseze produsele la scurt timp după prezentarea oficială, însă nou-lansatul ceas inteligent Apple Watch este una dintre puţinele excepţii: dezvăluit la începutul lunii septembrie a anului trecut, gadgetul a avut nevoie de încă şase luni pentru finisarea aspectelor hardware şi dezvoltarea ecosistemului software

 

După cum ştiam deja din toamnă, Apple Watch este oferit în trei versiuni de bază. Cel mai accesibil model este Watch Sport, acesta folosind o carcasă fabricată din aluminiu (disponibilă pe argintiu sau gri), un capac posterior din material compozit, un geam protector mineral şi brăţări colorate fabricate din cauciuc sintetic. Modelul principal este denumit simplu Watch, şi acesta face saltul la o carcasă din oţel inoxidabil (disponibilă pe argintiu sau negru), geam protector din safir, spate din ceramică şi curele din piele, oţel sau acelaşi cauciuc sintetic. Costisitorul model de lux Watch Edition este similar modelului principal Watch, însă acesta abandonează oţelul în favoarea aurului de 18 Karate. Carcasa este oferită în culoarea tradiţională aurie sau pe roz.

Toate ceasurile sunt disponibile în versiuni de 38 sau 42 de milimetri, în funcţie de preferinţe, iar Apple oferă optsprezece tipuri diferite de brăţări. Carcasele sunt rezistente la transpiraţie sau ploaie, însă nu sunt ermetice şi nu au vreo certificare IP.

Dincolo de aceste detalii, toate cele trei versiuni diferite de Apple Watch ascund aceleaşi componente. Ceasurile folosesc un procesor Apple S1, despre care încă nu prea ştim mare lucru, 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de memorie internă (ultimele detalii sunt neconfirmate oficial). Apple a afirmat că Watch are o deviaţie maximă zilnică de +/- 50 ms, precizia fiind remarcabilă chiar şi atunci când o comparăm cu un mecanism cu cuarţ din gama superioară.

Încărcător wireless cu prindere magnetică

Apple Watch mai oferă interfeţe NFC, Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi 802.11 b/g/n, senzor de puls capabil să folosească atât spectrul vizibil cât şi cel infraroşu, barometru, microfon, difuzor, un sistem electromagnetic pentru vibraţii care poate fi particularizat, giroscop, accelerometru şi un încărcător wireless cu prindere magnetică similar cu MagSafe. Din păcate, zvonurile care afirmau că Watch nu va include senzori mai avansaţi s-au adeverit, produsul Apple fiind astfel destul de banal din acest punct de vedere.

Apple Watch foloseşte un ecran cu rezoluţie de 272 x 340 pixeli, în cazul versiunii de 38 milimetri, sau 312 x 390 pixeli, în cazul versiunii de 42 de milimetri. Compania nu a oferit prea multe detalii tehnice, însă se pare că avem de-a face cu un panou P-OLED fabricat de către LG, susţine go4it.ro. Ecranul nu va fi activ în permanenţă, însă va oferi un mod de previzualizare numit Glances care îşi va schimba culoarea pentru a indica şi starea bateriei. Suprafaţa tactilă a acestuia este sensibilă la presiune şi poate face diferenţa dintre o atingere şi o apăsare, iar modul de interacţiune este completat de un remontoar digital care imită obişnuita cheiţă a unui ceas tradiţional şi un buton pentru accesarea rapidă a listei de contacte.

Cu ce modele de iPhone se poate conecta

Ceasul se va putea conecta doar la terminalele Apple iPhone 5 sau mai noi şi va oferi o extensie consistentă pentru sistemul de notificări, va permite preluarea sau iniţierea apelurilor telefonice, se va integra cu Siri, Health şi Apple Pay, va fi compatibil cu funcţia Handoff din iOS 8 sau OS X 10.10 şi va oferi funcţii suplimentare pentru controlul Apple TV, pentru controlul camerei foto de pe iPhone şi pentru transmiterea în timp real unor anumite tipuri de date, cum ar fi un desen sau valoarea pulsului. Printre aplicaţiile iOS care vor beneficia de extensii Watch se numără Mail, Maps, Calendar, Reminders, Clock, Passbook, Music sau Weather. Ceasul va folosi atât conexiunea Bluetooth cât şi cea Wi-Fi, oferind astfel o rază mai mare de acţiune în cazul în care avem în preajmă o reţea wireless cunoscută.

Ceasul va putea funcţiona şi offline, însă funcţiile sale vor fi limitate la indicarea orei, redarea muzicii din memoria internă şi înregistrarea activităţilor de fitness. Un mic truc tehnologic interesant este dezactivarea funcţiilor de notificare atunci când Watch este scos de la mână, acest mod de lucru economisind energie în situaţiile în care utilizatorul nu are în mod evident nevoie de notificări pe ceas.

 

 

 

Apple Watch va oferi doar 18 ore de autonomie, durata fiind teoretic suficientă pentru acoperirea unei zile întregi, dar rămânând totuşi dezamăgitoare.

 

 

Apple Watch Sport va avea preţuri de 349 de dolari în cazul versiunii de 38 milimetri şi 399 de dolari în cazul versiunii de 42 milimetri. Apple Watch va avea preţuri între 549 şi 1049 de dolari, respectiv între 599 şi 1099 dolari, preţurile variind în funcţie de brăţara aleasă. Modelul din aur Watch Edition va avea un preţ care va începe de la 10.000 de dolari.

 

 

Apple Watch va fi disponibil începând cu data de 24 aprilie, însă lista ţărilor în care acesta va fi disponibil este mică şi nu include România.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei