« Inapoi

Un vechi mister al Titanicului, rezolvat de oamenii de stiinta

Un vechi mister al Titanicului, rezolvat de oamenii de stiinta#1
Mărime font - +

Dupa catastrofa celebrului vas Titanic au aparut unele teorii care s-au dovedit false, ele fiind legate inclusiv de victimele de pe acest vas.


O informatie eronata, mentinuta astfel timp de 70 de ani, o are ca protagonista pe o fetita despre care se spunea ca a murit pe aceasta nava.

Atunci cand Titanicul s-a scufundat a aparut informatia ca o singura victima care calatorea la clasa I a murit in acea catastrofa.

Numele ei este Loraine Allison, iar ea avea atunci varsta de doi ani. Se spunea ca fetita nu a reusit sa ajunga intr-o barca de salvare, deoarece parintii ei il cautau pe celalalt copil al familiei, fratele lui Loraine. El, insa, se afla deja intr-o barca de salvare, fara ca cei doi parinti sa stie acest lucru. Totusi, ramasitele lui Lorraine nu au fost gasite niciodata in nava scufundata.

In 1940, dupa 28 de ani de la scufundarea Titanicului, o femeie pe nume Helen Kramer a vorbit la un post de radio sustinand ca ea este Lorraine Allison. Femeia a sustinut ca a fost salvata chiar de catre cel care a construit Titanicul, Thomas Andrews, acesta murind la bordul navei.

Timp de 50 de ani, femeia a incercat sa dovedeasca bogatei familii Allison ca este ruda cu ei, insa fara succes. Batrana a murit in 1992, iar nepoata ei, Debrina Woods, a scos la iveala documente pe care ea le-a lasat in urma.

In plus, in urma testelor ADN efectuate pe ramasitele femeii si pe cele ale membrilor familiei Allison, s-a dovedit ca ea avusese dreptate.

ziare.com

Data publicarii: 22/01/2014
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine noua

Alte titluri din evenimentul > STIINTA SI TEHNICA > BINE DE STIUT

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

În luna mai începe modernizarea străzilor de pe splai Bahlui

În luna mai începe modernizarea străzilor de pe splai Bahlui

Aprobate încă din octombrie anul trecut, proiectele vizând modernizarea celor(...)
Darurile şi blestemele Prutului DOSAR

Darurile şi blestemele Prutului DOSAR

Apa este mereu o sursă importantă în economia unei zone, indiferent de cât(...)
Primarul Pantazi le întoarce spatele păşcănenilor

Primarul Pantazi le întoarce spatele păşcănenilor

Nici şedinţa de ieri a CLM Paşcani nu a adus noutăţi în ceea ce priveşte criza(...)

 

editia online din 01.04.2015 - 6:07

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange