Cum elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului sau tabletei

default

Dimensiune font:

| 02-09-2015 15:20

Tocmai ai cheltuit 2.000 lei pe un smartphone de ultimă generație și te-ai trezit cu o dungă de toată frumusețea pe mijlocul ecranului. Cum elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului?

Cu toate că situația pare de speriat și deja te gândești că valoarea dispozitivului a scăzut, să elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului sau tabletei este o sarcină relativ simplă.

În funcție de profunzimea zgârieturii, am selectat o serie de trucuri utile. Nu vei avea nevoie de instrumente complicate ca să elimini zgârieturile de pe ecran, ci de câteva obiecte pe care s-ar putea să le ai la îndemână chiar în momentul acesta.

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu o radieră

Poate suna ciudat, dar unul dintre cele mai simple și populare trucuri pentru eliminarea zgârieturilor de pe ecran este folosirea unei radiere.

Pe Youtube este plin de persoane care susțin că această metodă funcționează pentru zgârieturile fine, ca cele provocate de contactul capsei de deasupra buzunarului cu ecranul.

Îți trebuie o radieră obișnuită (nu de una foarte abrazivă) și puțină răbdare. Tot ce trebuie să faci este să miști radiera de-a lungul zgârieturii, iar aceasta ar trebui să dispară.

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu pastă de dinți

Dacă nu găsești o radieră prin casă, nu trebuie să faci o vizită până la librărie, ci până la baie. Întâi curăță bine ecranul cu cârpă din microfibră, după care unge vârful unui bețișor de urechi cu puțină pastă de dinți.

Aplică pasta de dinți în mișcări circulare și observă cum dispare zgârietura. După ce ai terminat, folosește o cârpă umedă pentru a șterge excesul de pastă de dinți. Totuși, trebuie să ai grijă ca pasta de dinți să nu intre în spațiul dintre ecran și carcasă, și poate nu ar strica să aplici un pic de bandă adezivă pe margini, pentru a proteja acele zone.

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu praf de copt.

Poți încerca să elimini zgârieturile de pe ecran cu praful de copt. Dă o fugă până în bucătărie și amestecă, într-o ceșcuță, două părți de praf de copt și o parte apă. Nu folosi prea mult, pentru că nu ai nevoie și s-ar putea să nu mai ai ce pune în prăjituri.

Amestecă ingredientele până când se formează o pastă densă și aplic-o cu un bețișor de ureche, la fel ca mai sus. Poți face același lucru și cu pudră de talc.

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu alcool

O altă metodă care ar trebui să dea rezultate implică folosirea de alcool. Înainte de toate, pregătește o soluție de alcool (spirt, de exemplu) și apă. Ar trebui să amesteci o parte alcool și 20 de părți de apă, pentru ca soluția să nu fie prea puternică.

Îmbibă soluția pe o cârpă umedă și freacă ușor zona în care se află zgârietura. Metoda ar trebui să aibă rezultate fiindcă majoritatea ecranelor au un strat anti-glare (anti-strălucire) care, odată ajuns în contact cu alcoolul, se dizolvă și umple spațiul format de zgârietură.

Dacă nu ai rezultate din prima, încearcă să crești cantitatea de alcool din soluție, dar să nu folosești numai alcool, pentru că riști să îți deteriorezi dispozitivul. După ce ai terminat, șterge ecranul cu o cârpă umedă.

Cum elimini zgârieturile de pe ecran cu vaselină

Această metodă nu face zgârieturile să dispară neapărat, ci le maschează. Cu un bețișor de ureche sau cu o cârpă moale, aplică foarte puțină vaselină pe zona zgâriată. Vaselina ar trebui să umple spațiul produs de zgârietură. Problema este că va trebui să repeți această procedură din când în când, dar poți folosi și un strop de ulei vegetal. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”
12/12/2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pămant? Ne intrebăm cum arată corpurile cosmice indepărtate, dar insăsi planeta noastră ne oferă niste locuri atat de iesite din comun, inc ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei