Efectele nebănuite ale MUŞTARULUI. Te vindecă rapid şi sigur de ACESTE BOLI

default

Dimensiune font:

| 30-11-2015 13:58

 Folosirea muştarului pentru combaterea stărilor febrile şi a gripelor este o metodă naturistă de vindecare cu efect sigur şi foarte rapid -  

Ea implică, însă, şi un oarecare risc, pentru că, nestăpânită perfect, poate avea urmări extrem de neplăcute: arsuri ale pielii cu formare de vezicule, îngreunarea activităţii cardio-vasculare şi chiar reacţii alergice. Din această cauză, modul de aplicare, durata şi măsurile de precauţie trebuie respectate cu stricteţe.
Sfera de utilizare: tuse (bronşite), răceli, gripe, astm, pneumonii, pleurite.

Muştarul ca remediu

Muştarul (Semen Sinapis) este un excitant intens al pielii, care stimulează puternic irigarea cu sânge şi produce înroşirea şi senzaţia de arsură. Pentru combaterea anumitor afecţiuni, cum sunt răceala sau gripa, nu se foloseşte muştarul alimentar, deşi este “fabricat” din aceleaşi seminţe, ci făina de muştar.
În general, pentru împachetări şi comprese, se foloseşte făină de muştar negru, măcinată cât mai recent. Dacă este mai veche de 6 luni, se face un test pentru verificarea reacţiei pielii sau se lăsă muştarul să acţioneze ceva mai mult.

Cum acţionează

În contact cu apa, boabele de muştar “eliberează” un ulei gras, care are asupra pielii un efect deosebit de excitant. Irigarea cu sânge devine mult mai intensă, iar temperatura pielii creşte semnificativ. Reacţia este, însă, foarte diferită, de la caz la caz. La unele persoane, pielea începe să ardă şi să se înroşească uşor, imediat după aplicarea prişniţei sau a compresei, în vreme ce la altele senzaţia de arsură apare abia după 6-8 minute.

Terapia cu muştar are un efect rapid, adesea surprinzător, stările febrile complicate şi chiar şi gripă putându-se ameliora vizibil, într-o perioadă foarte scurtă de timp. După şocul de rigoare, adulţii nu mai resimt aşa de intens arsura, poate şi din cauză că realizează efectiv că “se întâmplă ceva”.

Măsuri de precauţie

Fiind volatil, iritaţia produsă de muştar se poate extinde uşor asupra zonelor apropiate celei afectate. De aceea, trebuie protejate, fiind extrem de sensibile, mai ales mucoasa bucală, cea nazală şi ochii. Persoanele blonde, cele roşcate reacţionează mai puternic, astfel că în cazul lor se impune efectuarea unui test de piele, pe antebraţ. Verificaţi atent pielea după scurgerea timpului de aplicare recomandat. Este foarte posibil ca persoană bolnavă să nu perceapă singura arsură provocată de muştar. Şi încă ceva: este de la sine înţeles faptul că prişniţele sau compresele cu muştar se aplică doar pe o piele intactă.

Împachetări sau comprese?

Dacă folosiţi acest gen de terapie pentru prima dată, ar fi mai bine să optaţi pentru comprese, deşi împachetările sunt mai eficiente. Motivul: fierbinţeala şi arsura nu se concentrează într-un singur loc – de obicei cel mai sensibil, bolnav -, ci se răspândesc pe o suprafaţă mai întinsă.

Împachetări cu muştar

Materiale necesare: făină de muştar negru, lighean, ceas de bucătărie, pânză subţire, primul strat, care se aplică direct pe piele, fular gros de bumbac, al doilea strat, care se leagă deasupra; folie de plastic + prosop vechi pentru protejarea aşternutului, 4 bucăţi, mai mici, de pânză (eventual batiste), vaselină pentru protejarea zonelor sensibile, cârpă umedă, ulei pentru uns pielea.

Pânza care se aplică pe piele, primul strat, trebuie să fie de trei ori mai lungă decât toracele, pentru a o putea înfăşura o dată şi jumătate în jurul sternului.
Fularul, stratul al doilea, să nu fie de lână, pentru că uleiul de muştar atacă lâna. Evitaţi petele – nu ies întotdeauna la fiert.

Pregătirea: Presăraţi făină de muştar, într-un strat uniform, pe treimea din mijloc a pânzei, îndoiţi peste făină toate laturile acesteia, ca să nu iasă nimic afară, aşezaţi prişniţa, fără să o aplecaţi, peste lighean şi turnaţi peste ea apă fierbinte (până la 50 gr.). Stoarceţi prişniţa uşor, prin presare, şi apropiaţi-vă de persoana bolnavă culcată pe pat, peste şalul întins. Protejaţi axilele şi mameloanele (inclusiv la bărbaţi) cu un strat de vaselină şi o batistă aplicată deasupra şi înfăşuraţi prişniţa în jurul toracelui, astfel încât între muştar şi piele să nu fie decât un singur strat de pânză. Acoperiţi-o apoi, de jur împrejur cu fularul, puneţi peste umeri un prosop sau un şal şi fixaţi pe ceas durata de acţiune care trebuie neapărat respectată.

Durata de acţiune: Formula “cu cât mai mult, cu atât mai bine” nu este valabilă. Durata se stabileşte, în fiecare caz, după reacţia pielii şi după starea generală a pacientului.
Prima verificare se face deja după 1-3 minute de la aplicarea prişniţei. Dacă pielea nu s-a înroşit deloc sau s-a înroşit foarte puţin, puneţi prişniţa la loc, mai aşteptaţi 2 minute (tot după ceas) şi verificaţi din nou. Dacă apar, cumva, reacţii nedorite (de exemplu ameţeală), îndepărtaţi imediat prişniţa.

Dacă la prima aplicare de 5 minute prişniţa este suportată bine, prelungiţi durata la a doua şi a treia aplicare, de la 5 la 15 minute. (Cu multă atenţie!)
La o suportabilitate normală, prişniţele (şi compresele) cu muştar se aplică o dată pe zi, 3 zile la rând, după care se face o pauză. Tratamentul nu se reia decât după ce reacţia pielii la aplicarea anterioară a dispărut complet. Dacă nu este cazul (efectul de iritaţie poate dura 24-48 de ore), alternaţi prişniţa cu muştar cu o compresă mai “blândă”, cu ulei.

Comprese cu muştar

Se aplică pe piept (una) şi pe spate (două). După îndepărtarea compresei, tamponaţi pielea cu o cârpă umedă şi masaţi-o cu ulei.
Materiale necesare: făină de muştar negru, lighean, ceas de bucătărie, una sau două bucăţi de tifon sau de pânză subţire (40 x 40 cm), un şal gros de pus peste compresă, cârpă umedă, ulei pentru uns pielea.
Pregătirea: Este la fel ca la prişniţe, dar fără protejarea axilelor şi a mameloanelor. Presaraţi făină de muştar pe o compresă sau pe două şi aplicaţi-le pe partea superioară a spatelui, de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, sau pe piept (una singură), la nivelul bronhiilor. Puneţi şalul deasupra, înfăşuraţi-l în jurul toracelui şi fixaţi, pe ceas, durata de acţiune pe care o veţi respectă cu stricteţe.

Proceduri mai “blânde” cu muştar

Baia pentru picioare. Extrage “răul” din corp. Este eficientă, imediat după apariţia primelor simptome, în caz de răceală şi calmează, adeseori, durerile de cap. Amestecaţi circa 30 g de faină de muştar negru (cam 3 pumni) în 10 l de apă caldă (37 gr.), care trebuie să ajungă până sub genunchi, şi ţineţi picioarele în ea până simţiţi că vi se încălzesc complet (ţinând seama de reacţia pielii). Durata depinde de la caz la caz (în general 5-20 de minute). Dacă aveţi varice, apă cu muştar nu trebuie să treacă de labele picioarelor, dar efectul va fi mai puţin intens.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”
12/12/2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pămant? Ne intrebăm cum arată corpurile cosmice indepărtate, dar insăsi planeta noastră ne oferă niste locuri atat de iesite din comun, inc ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei