Israel---vector-map

Dimensiune font:

Tel Aviv: plaje, muzici si trupuri-GALERIE FOTO

| 07-12-2017 10:23

 Greu sa gasesti in lume un oras care petrece mai mult, care se odihneste mai seren. Un New York pe Malul Mediteranei, un colt de Europa sofisticata in Orientul Mijlociu, o destinatie de plaja excelenta, un oras in care noptile de distractie se continua si dupa ce se crapa de ziua. 

Oameni pe longboard-uri colorate coboara spre faleza orasului, de multe ori purtand doar o pereche de pantaloni scurti. Esti in inima civilizatiei est-mediteraneene, cu hedonismul ei milenar, cu cultul inca pastrat al corpurilor frumoase, cu o senzualitate subtila, dar neascunsa. La doar 50 de km de Ierusalim, la Tel Aviv oamenii vin sa se bucure mai mult de trup decat de suflet. Orasul are nenumarate plaje, pentru nenumarate feluri de a fi.

E si o plaja segregata, pentru cei mai religiosi si mai retinuti. E si plaja Hilton, cu un club de surf, un bar si un restaurant excelente care-ti livreaza la sezlong lucrurile comandate. Exista si o plaja pentru caini, unde patrupedele pot alerga linistite unele langa altele. Umbrelele in culorile curcubeului semnalizeaza o plaja gay. Gordon, Frishman si Bograshov sunt pentru toata lumea, pline ochi vinerea si sambata de cautatorii de soare si nisip. 

Mergand spre sudul orasului, alte mai mici sau mai mari plaje publice, impecabil amenajate, ofera diferite surprize calatorilor: la Banana, vinerea, cei mai talentati percutionisti din oras (si nu numai) dau un spectacol plin de nerv sau in Jaffa, zilele cu vant sunt ale surferilor, unii dintre ei foarte iscusiti. De pe faleza Mediteranei, Tel Aviv pare o mega-statiune estivala, cu hoteluri in buza plajei si o infrastructura publica impecabila pentru a-i face pe calatori sa se simta bine. 

Se spune despre Tel Aviv ca e capitala distractiei din Orientul Mijlociu, dar, desigur, data fiind configuratia politica si sociala a zonei, nu e prea greu sa ajungi la acest renume. Dar dincolo de asemenea consideratii, orasul are nopti agitate, in cluburile si barurile de pe principalele bulevarde. Allenby, Rotschild, Ben Yehuda, sunt doar cateva din numele care, inevitabil, te conduc inspre nopti interesante. Kuli Alma (care in traducere din aramaica inseamna Intreaga lume) este o institutie a vietii de noapte din Tel Aviv. E detinut de un colectiv de DJ si artisti care curatoriaza, intocmai ca intr-un muzeu viu, expozitii si performance-uri de la care nu lipseste un public numeros, nu numai local, ci si international. Se danseaza pana dimineata si cocktailurile lor sunt absolut delicioase. 

Pentru firi mai linistite exista sute de baruri in care nu lipsesc, de obicei, nici cele mai exotice bauturi ale lumii, dar nici excelentele vinuri israeliene. Atmosfera e prietenoasa, barmanii adesea fac conversatie cu clientii, intotdeauna veniti din toate colturile lumii. Pe bulevardul Ben Yehuda, e un mic asemenea stabiliment, Jeshua (in traducere chiar Iisus) in care esti intampinat cu un mesaj incurajator, scris pe usa: "Mi-e mila de oamenii care nu beau. Cand se trezesc dimineata, stiu ca tot atat de bine se vor simti intreaga zi". Pe langa mahmureala (posibila) data de lungile petreceri din Tel Aviv, e bine sa stiti ca o noapte in oras, in doi, fara excese exceptionale costa, in general, peste 100 de euro.

Scena de food a orasului e exceptionala si in permanenta evolutie. Oamenii din Tel Aviv ies mult si sunt avizi de noutati, asa ca locurile hip din oras se schimba in aproape orice sezon. De la restaurante georgiene la restaurantul romanesc Mamaia, de la italienesti impecabile la yemenite, de la japoneze la thailandeze, toate se intrec in a face mancare delicioasa. Unul dintre cele mai bune locuri sa intelegi gastronomia din Tel Aviv este o zona de restaurante din spatele Marii Sinagogi. Sunt vesnic foarte pline, asa ca e nevoie de rezervare, iar recomandarea mea este Santa Katarina, un loc care practica o bucatarie fusion mereu suprinzatoare. Felurile de carne sunt excelente, iar cele care au fructe de mare, absolut neasteptate. Tel Aviv e o destinatie de shopping foarte interesanta, pentru ca poti pleca acasa de aici cu cele mai scumpe achizitii posibile in materie de moda sau cu vechituri est-europene sau nord-africane. Pasiunea pentru cumparaturi a Orientului Mijlociu n-a ocolit Israelul si daca o impartasiti si voi, o sa va simtiti minunat. Pentru achizitii de lux, zonele Kikar Hamedina si strada Dizengoff sunt cele mai cunoscute. Pentru cei care vor moda locala, originala si foarte cool, o vizita in buticurile din cartierele Neve Tzedek si Gan Hahashmal s-ar putea sa le aduca mai mici sau mai mari revelatii. Vechituri cu patina si poveste se gasesc in Jaffa, iar mancare delicioasa, nimicuri de tot felul, condimente se pot cumpara in cel mai mare si tipic bazar evreiesc din cate exista, Carmel Market. Si pentru cei care au o slabiciune pentru humus trebuie spus ca varianta evreiasca a acestui aliment oriental este absolut incredibila. Se gaseste in cutii mari la supermarketuri si niciodata n-ai cumparat indeajuns de mult. 

Sfaturi pentru o calatorie confortabila

  • Folositi transportul in comun: este rapid, civilizat si relativ ieftin. Pentru zona de faleza, se pot inchiria biciclete, e modalitatea cea mai buna de transport. Uber e destul de popular, iar o cursa medie costa in jur de 30 de lei. 
  • Tel Aviv are o zona foarte mare de plaje publice, gratuite, bine amenajate. Bucurati-va de ele!
  • Aprilie, mai, septembrie si octombrie sunt lunile in care soarele e mai domol, dar nu cat sa nu puteti face plaja. 
  • Sunt sute de hoteluri in Tel Aviv, dar si multe aparthoteluri care, uneori, va ofera o experienta locala mai pronuntata, la preturi mai prietenoase
Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
WhatsApp anunță că va limita o funcție folosită de toți utilizatorii
20/07/2018 18:56

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp a anunţat joi că a decis să limiteze forwardarea mesajelor pentru toţi utilizatori, după ce autorităţile din India au incercat să limiteze răspandirea zvonurilor ...

Google, Facebook, Microsoft și Twitter colaborează pentru a permite utilizatorilor să își mute datele de pe o platformă pe alta
20/07/2018 16:33

    Google, Facebook, Microsoft si Twitter au anuntat o nouă initiativă de standardizare denumită Data Transfer Project, concepută ca o nouă modalitate de a muta datele intre platform ...

ATENEU evenimente luna iulie 2018
20/07/2018 00:00
S-a câştigat marele premiu la LOTO
19/07/2018 21:55

 REZULTATE LOTO, LOTO 6 DIN 49, LOTO 6/49. La tragerea Loto 6/49 de astazi, 19 iulie, s-a castigat premiul de categoria I la Loto 6/49, in valoare de 9.720.865,12 lei (peste 2 milioane de euro). Acesta est ...

 

Se întâmplă în Mumbai, India – Câinii maidanezi au devenit albaștri
19/07/2018 12:55

 În metropola indiană Mumbai, un fenomen „plin de culoare” ii afectează pe cainii vagabonzi, mai ales pe cei care-si fac veacul in cartierul industrial Taloja. Unele patrupede făr ...

SFÂNTUL ILIE 2018. Tradiţii şi superstiţii: De ce nu e bine să mănănci mere pe 20 iulie
19/07/2018 12:18

 Sfantul Ilie a trăit in Regatul de Nord al lui Israel, in vremea domniei regelui Ahab. El a fost fiul preotului Sovac din Tesvi (din neamul lui Aaron) şi a trăit cu mai bine de 800 de ani inainte de Hr ...

MESAJE DE SFANTUL ILIE 2018: cele mai frumoase urari de Sf. Ilie
19/07/2018 11:44

MESAJE DE SFANTUL ILIE 2018: Trimite si tu FELICITARI DE SF. ILIE Mesaje de Sfantul Ilie 2018 • Urări de Sfantul Ilie. SMS-uri şi felicitări de „la mulţi ani” pe care le poţi transmite p ...

Renunta la blond in favoarea brunetului!
19/07/2018 10:27

  Se pare ca perioada crizei economice a cumintit si vedetele si nu pentru ca ele ar duce lipsa de bani ci pentru ca, pur si simplu, societatea nu mai este atat de incantata la aparitia blondelor. Multe ...

Primul serial cu supereroi in care personajul principal e gay
19/07/2018 09:24

 Show-ul va fi produs pentru televiziunea americana The CW, care difuzeaza mai multe seriale bazate pe personajele universului DC. Personajul fictiv Batwoman a fost creat si introdus in universul DC, in a ...

Mesajul Ministerului de Interne pentru cei care merg la Electric Castle: Aveti grija ce
19/07/2018 08:29

 Tinand cont de specificul meteo al Electric Castle si ca cei care au ajuns la festival de azi au avut parte si de prima ploaie, politistii au avut un mesaj pentru petrecareti. Sau mai exact doua mesaje: u ...