Cinci tari in care ai ce vedea si unde nu e plin de turisti (Galerie foto)

default

Dimensiune font:

| 28-05-2016 09:11

 Cu peste 50 de milioane de turisti straini anual, tari ca Franta, SUA sau China domina lista celor mai populare destinatii de vacanta. Din pacate, spun turistii care au vrut sa incerce si altceva, Turnul Eiffel, Statuia Libertatii si Mare Zid pun in umbra atractii poate la fel de impresionante.

Pe baza comentariilor internautilor amatori de
vacante peste hotare, BBC a intocmit o noua lista de tari ce ar merita vazute in vacanta.

O prima oprire ar trebui facuta in Austria. Adesea trecuta cu vederea de turistii care aleg in schimb sa mearga in Praga, Cehia, sau in Munchen, in Germania, Austria e locul in care se afla muzee incredibile, nenumarate galerii de arta si palate impresionante, cum e Schonbrunn.


Foto: Facebook/Dragana Katanic

In Viena, toate sunt la cateva statii distanta, calatorind cu foarte accesibilul metrou, renumit si pentru curatenia si siguranta pe care le ofera calatorilor.

In plus, statiunile de schi sunt unele dintre cele mai frumoase din lume; nu degeaba destinatii de peste Ocean, ca Vail, Stowe sau Tahoe, incearca sa le copieze.

La capitolul mancare, cei care inca nu au ajuns acolo ar trebui sa stie ca aceasta e o combinatie intre bucataria italiana, germana si cea tipica din centrul Europei.

In plus, daca in alte orase artistii stradali canta rock sau danseaza pe ritmuri moderne, aici vei auzi pe strada muzica clasica, Mozart, cel mai adesea.

Desi multe tari africane merita sa se regaseasca in aceasta lista, Mozambic are un punct in plus, gratie incredibilelor sale plaje cu nisip alb si apelor calde ale Oceanului Indian. Dincolo de coasta Mozambicului, sunt insule care in orice moment pot rivaliza cu Maldivele, de exemplu. In plus, sunt nelocuite, rar calcate de turisti.

Se poate face safari in valea raului Limpopo, surfing sau scufundari pentru a vedea recife aproape de coasta Tofo ori chiar inota cu balenele si pisicile de mare, langa arhipelagul Bazaruto.


Foto: Facebook/Bazaruto Island

De ce ai merge in Bhutan? Nu o data aceasta tara a fost declarata cea mai fericita din lume. Poate ca locuitorii ei au un secret pe care ar merita sa-l descoperi. Aflata intre China, India si Nepal, Bhutan nu e foarte intinsa si de aici poti incerca sa urci cat poti pe Himalaya.

Descopera Bhutanul, tara cu cei mai fericiti oameni din lume (Galerie foto)

O tara linistita, plina de peisaje ce ar merita toate imortalizate - asa e Bhutanul. E mai cu seama verde, din moment ce 72% din teritoriu e acoperit de padure. Poti pierde ore privind Gangkhar Puensum, cel mai inalt munte necucerit pana acum de om. E o tara izolata de restul lumii, iar daca asta cauti, ai nimerit in locul potrivit. Nu are ambasade decat in India si Bangladesh.

Iar daca ajungi in capitala Thimphu, vei avea surpriza sa cauti degeaba semafoare; e singura capitala din lume unde nu exista asa ceva.

Malta, vecina cu Mediterana, e o tara calda, si la propriu si la figurat, ieftina, accesibila - o alternativa perfecta la Italia si Grecia, extrem de vizitate. Localnicii vorbesc engleza, dar si italiana si malteza. Intreaga tara poate fi vazuta in doua trei zile.

Daca-ti plac mancarea si vinul ca in Italia, le vei gasi si aici din plin. In plus, aici e regula sa mananci si sa bei afara (bautura e mult mai ieftina ca in alte tari europene), iar cum vremea permite asta intreg anul (iarna sunt 15 grade Celsius), poti profita din plin.

Comanda pastizzi, un tip de paste traditionale savuroase, de obicei cu ricotta si cere bere Cisk - acestea sunt sfaturile celor care au trecut pe acolo.

Indestulat cu bucate una si una, mergi sa vizitezi vestitele templele megalitice, construite cu 5.000 - 7.000 de ani inainte de Hristos.


Foto: Facebook/Megalithic Temples of Malta

Cele mai vechi temple din lume (Galerie foto)

In timp ce SUA atrage incontinuu turisti, locurile laudate fiind marile orase si parcurile nationale, vecinul sau nordic, Canada, e adesea uitat. Insa exista orase precum Vancouver, unde poti face atat snowboard, cat si surf, in aceeasi zi.

Lasa-ti timp sa vizitezi si Toronto sau Quebec City, orase din afara Europei, dar cu arhitectura tipica acesteia. Pentru o portie de cultura, mergi in Montreal.

Parcurile nationale sunt nenumarate, iar numarul turistilor cu mult mai mic decat in SUA; loc berechet sa explorezi fara a vedea tipenie de om. In parcul Algonquin din Ontario vei auzi cum urla lupii, chiar daca nu-i vei vedea. La fel de pitoresti sunt si parcurile Gros Morne sau Terra Nova.


Foto: Facebook/Algonquin Provincial Park

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei