CRĂCIUN 2017. Destinaţii inedite de vacanţă în România şi în străinătate

default

Dimensiune font:

| 21-11-2017 17:34

CRĂCIUN 2017. Destinaţii de vacanţă în România:

1. Arefu, judeţul Argeş. Localitatea Arefu, judeţul Argeş, se află la câţiva kilometri de Barajul Vidraru, pe drumul Transfăgărăşan - DN7C. Este o locaţie potrivită să petreci Crăciunul atât cu familia, cât şi cu gaşca de prieteni. Din această zonă se poate ajunge uşor la Curtea de Argeş, asta în cazul în care vrei să admiri Mănăstirea meşterului Manole sau poţi escalada Munţii Făgăraş de care o să te îndrăgosteşti de îndată.

2. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Hotelul a fost construit în iarna anului 2005-2006, primul de acest gen din Europa de sud-est. Este o destinaţie inedită pentru Crăciun, o experienţă ce merită trăită măcar o dată în viaţă. Hotelul, Biserica de gheaţă şi Winter Park-ul unde poţi să faci schi şi snowboard fac din Hotelul de Gheaţă o destinaţie atractivă pentru Crăciun.

Hotelul este construit din blocuri de gheaţă decupate în fiecare an din Lacul Balea şi lipite cu zăpadă de pe versant, iar interiorul este luminat cu instalaţii cu leduri ecologice poziţionate strategic pentru a crea o imagine de neuitat. În camere, paturile de gheaţă sunt acoperite cu blănuri şi saci de dormit, astfel încât frigul să fie ţinut la distanţă, iar în restaurantul hotelului vei servi mâncarea pe platouri de gheaţă şi băutură din pahare de gheaţă sculptată.

3. Borşa. Să mergi în Maramureş este o idee bună în orice perioadă a anului, însă dacă ajungi la Borşa de Crăciun vei fi uluit de frumuseţea locului şi de tradiţiile păstrate încă din bătrâni. La Borşa găseşti şi pârtii de schi foarte bune: Runc-Stiol, Telescaun şi Pătrat. Oraşul este situat la o altitudine de 700 m, înconjurat de munţii Rodnei, Maramureşului şi Ţibău.

 

Ofertele de cazare sunt numeroase, atât la hoteluri şi pensiuni, cât şi la localnicii care-şi întâmpină oaspeţii cu preparate tradiţionale, dar şi cu obiceiuri păstrate din generaţie în generaţie.

4. Băile Balvanyos. Balvanyos se află în judeţul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc şi este o staţiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar şi pentru peisajele superbe. "Cetăţile Păgânilor", în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munţilor Bodoc şi dispun de instalaţii moderne pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalaţii pentru mofete şi de electroterapie.

Staţiunea dispune de numeroase locuri de cazare în vile, pensiuni şi hoteluri, dar şi de numeroase atracţii turistice în împrejurimi: ruinele cetăţii Balvanyos, Grota cu Alaun, Cimitirul Păsărilor şi Peştera Ucigaşă. De asemenea, la 10 kilometri de Balvanyos este Lacul Sfânta Ana unde trebuie să încerci săniuşul pe drumul ce duce până la lac.

5. Sâmbăta de Sus. Sâmbăta de Sus este un sat de poveste, din Ţara Făgăraşului, aflat chiar la poalele Munţilor Făgăraş. Prima atestare documentară a satului a avut loc în 1437 şi a fost una dintre moşiile familiei Brâncoveanu. Dacă ajungi în Sâmbătă de Sus în preajma sărbătorilor de Crăciun, vei avea impresia că timpul a stat în loc. Tradiţiile şi obiceiurile din strămoşi încă se păstrează cu sfinţenie. Veţi fi martori la ceata de feciori, care în seara de Crăciun umblă cu colindul în tot satul. În prima zi de Crăciun, ceata merge la slujba de la biserică unde colindă, apoi tot alaiul împreună cu sătenii merg la balul de la Căminul Cultural.

6. Valea Drăganului. Valea Drăganului este situată la poalele munţilor Vladeasa şi Meses, lângă depresiunea Huedin, la 65 de kilometri distanţă de Cluj. Drumul către Valea Drăganului este accesibil, iar cu cât înaintezi către Apuseni cu atât peisajele de-o frumuseţe extraordinară îţi vor tăia respiraţia. Dacă îţi doreşti un Crăciun liniştit alături de familie, Valea Drăganului este un locul potrivit. Locaţia dispune de numeroase pensiuni unde îţi poţi încărca bateriile înainte de petrecerea de Revelion.

 

7. Satul Cund. Satul Cund din judeţul Mureş este un loc de poveste unde poţi petrece sărbătorile de iarnă şi te poţi relaxa alături de prieteni sau de cei dragi.

8. Bucovina este una dintre cele mai frumoase şi mai vizitate regiuni de la noi din ţară deoarece găzduieşte monumente istorice şi lăcaşe de cult ce au jucat un rol covârşitor în dezvoltarea noastră ca naţiune. Farmecul munţilor, bunătatea oamenilor şi feeria unei petreceri de Crăciun tradiţionale sunt toate dublate de prezenţa impunătoare a mănăstirilor din zonă, a sit-urilor arheologice, a parcurilor şi rezervaţiilor naturale.

 

9. Sighișoara este fără îndoială unul dintre cele mai fermecătoare orașe din România, iar de sărbători străzile sale medievale și clădirile colorate prind viață sub luminile de Crăciun. În perioada sărbătorilor de iarnă, în Sighișoara au loc o mulțime de concerte de colinde, iar după ce ai explorat toate turnurile și clădirile vechi din cetate, poți să te încălzești cu o cană de ciocolată caldă sau vin fiert într-una dintre cafenelele din centrul orașului, unde atmosfera medievală se împletește cu melodiile de Crăciun.

 

10. Gârda de Sus. Petrece un Crăciun rustic în patria moților, într-unul dintre cele mai frumoase sate din județul Alba. Aflat pe valea Arieșului Mare, satul Gârda de Sus este o alegere excelentă, dacă îți dorești sărbători tradiționale, pline de voie bună, colinde și mâncăruri delicioase. Din Gârda de Sus poți face o mulțime de drumeții în zone minunate din Apuseni, inclusiv la Peștera Scărișoara care se află la doar 10 kilometri, asta dacă și vremea ține cu tine.

 

CRĂCIUN 2017. Destinaţii de vacanţă în străinătate:

1. Insulele Caraibe reprezintă una dintre cele mai bune destinaţii pentru a petrece Crăciunul. Destinaţia se mândreşte a avea 2.500 mile de-a lungul lanţului de insule în apele cristaline ale Mării Caraibelor şi unele dintre cele mai bune plaje din lume. Sărbătorirea Crăciunului în Caraibe va fi cu siguranţă o experienţă de neuitat.

2. Goa, India. Vă doriţi soare, mare, plaje, nisip şi fructe de mare? Veţi avea toate acestea şi multe altele într-una dintre cele mai frumoase destinaţii din India, statul Goa. Goa este un amestec fascinant de viaţă modernă şi moştenire istorică ce vă va oferi un Crăciun minunat.

 

3. Olanda. Olanda este un loc frumos ce se mândreşte cu stilul de viaţă rustic, dar şi cu viaţa urbană chic a localnicilor. Întinderile mari de lalele colorate, peisajele rurale pitoreşti, terenurile agricole imense fac din Olanda un loc unde poţi petrece un Crăciun liniştit la un hotel confortabil alături de familie.

4. New York. Times Square din New York este unul din locurile preferate de turişti din toată lumea pentru a petrece Crăciunul. Bucuraţi-vă de fiecare minut al vieţii atunci când sunteţi în New York. Plimbările pe străzile minunate ale oraşului sunt cele mai potrivite pentru a petrece Crăciunul şi pentru a face multe cumpărături.

5. Noua Zeelanda se află în Oceanul Pacific şi cuprinde mai multe insule mici, oferind turiştilor o experienţă cu totul diferită în perioada Crăciunului. Este cel mai bun loc unde vă puteţi relaxa şi întâmpina sărbătorile.

6. Rio de Janeiro este împodobit foarte frumos cu ocazia Crăciunului. Festivităţile de Crăciun includ târguri şi parade extravagante de-a lungul străzilor. Femei, bărbaţi şi copii participă activ la toate acestea, ceea ce face ca Rio de Janeiro să fie una dintre cele mai bune destinaţii pentru a sărbători.

7. Sydney. În timpul sezonului festiv de Crăciun, Sydney, cel mai mare oraş din Australia oferă vizitatorilor săi plaje superbe, locuri uimitoare, decoraţiuni frumoase şi produse alimentare delicioase. Este un loc minunat unde vă puteţi petrece Crăciunul.

 

8. Mariazell, Austria. Austria este cunoscută ca fiind o ţară dedicată sporturilor de iarnă, iar oraşul Mariazell nu dezamăgeşte nici el la acest capitol. Având în jur de 1.600 de locuitori, este un orăşel pitoresc, faimos datorită statuii Fecioarei, făcătoare de minuni, din biserica Gnaden. În Mariazell sunt multe biserici în stil gotic ce merită vizitate, perfecte pentru o escapadă de Crăciun. Pe de altă parte, priveliştea lacului Erlaufsee cu munţii Alpi în spate este cea pe care nu o vei uita prea curând. Spiritul sărbătorilor la austrieci îl simţi încă de la începutul lunii decembrie, odată cu sărbătorirea Coroanei Adventului. Până în ajunul Crăciunului, toate oraşele sunt frumos decorate, tinerii mănâncă castane fierbinţi şi patinează, iar în data de 24 decembrie totul se închide pentru ca lumea să poată sărbători Crăciunul.

 

9. Castleton, Anglia. În Anglia, luna decembrie este una în care oamenii trimit felicitări prietenilor şi încep decorarea casei în stil tradiţional, cu roşu şi verde, activitate la care participă, de obicei, toată familia. Oraşul englezesc este decorat fastuos şi te face să intri în spiritul sărbătorilor din timp. Castleton, sau bijuteria vârfurilor cum este poreclit, se află într-o vale, înconjurat de munţi. Este o adevărată atracţie turistică, având tot ce ai nevoie pentru o călătorie culturală: privelişte superbă, un castel în ruine, un orăşel mic şi localuri unde să te încălzeşti.

10. Chamonix, Franţa. Oraşul Chamonix se spune că este în topul celor mai bune staţiuni de schiat din Franţa, deşi este cunoscut şi pentru un alt sport mai aventuros - escaladarea. Majoritatea turiştilor vin aici pentru pârtiile lungi şi pentru a admira munţii Alpi. Aici vei găsi atmosfera perfectă de iarnă de Crăciun, cu străduţe mici, multă zăpadă şi oameni ospitalieri. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei