« Inapoi

Peştera misterioasă din România care ascunde o poartă spre o altă lume. Se aud zgomote ciudate

Peştera misterioasă din România care ascunde o poartă spre o altă lume. Se aud zgomote ciudate#1
Mărime font - +

Multe locuri din România au legende pline de farmec sau de mister. La loc de cinste printre acestea se află o peştera despre care localnicii susţin că se întinde, în subteran, pe o distanţă impresionantă. În plus, din adâncuri se aud zgomote ciudate, iar cei care se încumetă prea departe de intrare nu se mai întorc niciodată.
 

 Situată la numai câţiva kilometri de Mangalia, despre peştera misterioasă se spune că cei care s-au încumetat să-i descopere tainele, nu s-au mai întors. Ascunsă sub dealul ce mărgineşte comuna Limanu, acest loc nu a putut fi niciodată explorat în întregime, din cauza labirintului întortocheat de peşteri. Localnicii povestesc că peştera această ciudată este o poartă către lumea de dincolo de moarte.

Peştera are o lungime de aproape 4 kilometri şi sute de galerii care şerpuiesc pe sub sat. Se spune că în această peştera s-au adăpostit dacii împreună cu toate bunurile lor mai de preţ, pentru că erau prigoniţi de către români. Tot aici s-au adăpostit mai apoi primii creştini, în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii de afară.

În jurul acestui loc misterios s-au născut, aşa cum era de aşteptat, câteva legende care fascinează şi azi. Astfel, se spune că peştera este străjuită de însuşi Zamolxis, care păzeşte intrarea în tărâmul sacru până când strămoşii daci se vor întoarce. Potrivit localnicilor, bătrânii satului spuneau că înlănţuirea de peşteri s-ar întinde prin beciuri şi fântâni din Limanu până în Bulgaria sau chiar Turcia.

O altă legendă spune că aici se aud câteodată nişte vaiete stranii şi înspăimântătoare care vin din străfundurile pământului, iar cei care le aud sunt de-a dreptul hipnotizaţi de ele şi pornesc în căutarea glasului,

realitatea.net

Data publicarii: 05/07/2016
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > TURISM

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 21.07.2017 - 1:45

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange