România, inclusă de CNN în top 10 destinații inedite în vacanță

default

Dimensiune font:

| 24-05-2014 21:41

CNN a alcătuit o listă cu zece noi destinații de vacanță trecute cu vederea de cei mai mulți turiști, inclusiv România, nu însă fără a le semnala celor care se pregătesc pentru concediu că nu e nevoie de o doză de adrenalină pentru ca vacanța să se transforme într-o aventură, ci doar de o schimbare a destinaţiei.
Noi nu vă trimitem în zone de război, ci puteți alege un plan de călătorie neconvențional, de la cel mai nordic punct al lumii, până la deşerturile de sare din America de Sud, precizează CNN, scrie stirileprotv.ro.
În destinațiile mai puțin cunoscute recomandate de CNN se regăsește și România, "o sursă de inspirație pentru romanul "Dracula", scris de Bram Stoker".


"În interiorul frontierelor sale, arhitectura stalinistă contrastează cu arta şi arhitectura medievală spectaculoasă, care evocă o istorie bogată, secole de conflicte. Deşi se îndreaptă rapid spre modernizare, România atrage turiştii prin construcţii vechi de sute de ani. Cetăţile şi sutele de sate medievale, unele datând chiar din secolul al XIII-lea, sunt exemple perfecte ale arhitecturii Evului Mediu şi unele dintre cele mai bine păstrate construcţii saxone din Europa", relatează CNN.

Autorii recomandă drumeţiile prin munţii Carpaţi, pentru peisajele superbe şi pentru fauna interesantă, în special urşii și lupii din pădurile din sudul Transilvaniei. De asemenea, Carpaţii Meridionali sunt o alternativă a Alpilor mai puţin cunoscută, mai puţin aglomerată şi mult mai ieftină. Conform CNN, un obiectiv care nu trebuie ratat este Castelul Bran, deși Vlad Țepeș nu a petrecut aici mai mult de câteva nopți. Sighișoara este, de asemenea, un alt obiectiv turistic semnalat, fiind cel mai faimos dintre cele șapte orașe cetate ale țării. Nici mânăstirile din nordul Moldovei nu lipsesc din prezentarea CNN, precizând că aici se pot vedea fresce bizantine uimitoare din secolele XV-XVI.


Ce alte destinații inedite se află în Top 10, realizat de CNN
În top 10 destinații de vacanță trecute cu vederea de cei mai mulți turiști, alături de România se mai află:
- Bolivia, cu Isla de Sol, lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, dar și Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare din lume sau drumul Yungas, unul dintre cele mai periculoase din lume.
- Malawi, pentru multe peisaje neatinse de intervenţia umană şi de rezervaţii naturale, lacul Malawi, al treilea lac din Africa după suprafaţă şi al nouălea din lume, care găzduieşte cele mai multe specii de peşti dintre toate întinderile de apă dulce din lume, în jur de o mie.
- Mongolia, cu spaţii mari, neaglomerate şi liniștite. Vizita ţării lui Ginghis Han, care a pus bazele Imperiului Mongol, cel mai întins din lume la un moment dat, ar trebui făcută călare, iar în deşertul Gob se pot întâlni urşi şi cămile sălbatice.
- Idaho, Statele Unite, singurul stat din vestul Americii care nu are un parc naţional important, dar care beneficiază însă de peisaje la fel de spectaculoase ca şi statele cu care se învecinează. O activitate care nu trebuie ratată este raftingul pe râul Salmon, experienţă care durează şase zile şi străbate peisaje splendide.
- Cape Breton, Canada, dominată de cultura scoţiană, de la muzică până la tradiţii şi relief. Barurile şi terasele locale sunt renumite, în special Red Shoe.
- Cercul Polar Arctic, unde vara soarele soarele nu apune de pe 19 aprilie şi până pe 23 august. Regiunea cuprinde porţiuni din opt ţări, Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia, Statele Unite, Canada, Danemarca şi Islanda, iar arhipelagul Svalbard este cel mai nordic loc din lume locuit permanent şi este zona perfectă pentru a vedea urşi polari sau alte animale arctice. Vara, soarele nu apune de pe 19 aprilie şi până pe 23 august. O experienţă care nu trebuie ratată este atingerea Polului Nord, fie că o faceţi pe schiuri sau cu elicopterul.
- Bhutan, singura ţară din lume care măsoară fericirea cetăţenilor şi, spre deosebire de India şi China. Nu trebuie ratat traseul Omului de Zăpadă, o rută dificilă, care durează 24 de zile, străbate unsprezece trecători la mare altitudine în munţii Himalaya, nefiind recomandată celor mai puţin experimentaţi.
- Northland, Noua Zeelandă, zonă, cunoscută pentru cultura şi civilizaţia maori, este perfectă pentru scufundări şi cele peste 140 de insule din regiune merită explorate.
- Spaţiul cosmic. Space Adventures a trimis şapte vizitatori pe Staţia Spaţială Internaţională, la mai mult de 400 de kilometri deasupra Pământului, timp de zece zile. Costul unui singur bilet este însă de 50 de milioane de dolari, mult prea scump pentru cei mai mulţi dintre noi.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei