Singapore: farmecul orasului-stat din Asia de sud-est

default

Dimensiune font:

| 06-11-2012 08:49

Republica Singapore este un stat-oras insular si cea mai mica tara din Asia de Sud-est. Este situat la sudul Peninsulei Malay si a statului malaysian Johor, 137 km nord de la ecuator.Singapore este alcatuit din 63 de insule, inclusiv insula principala Singapore. Exista doua conexiuni cu Johor, Malaysia - Johor - Singapore Causeway in nord, si Tuas Second Link in vest. Jurong, Pulau Tekong, Pulau Ubin si Sentosa sunt cele mai importante dintre multele insulite din Singapore. Cel mai inalt punct natural este Bukit Timah Hill, de 166 m.

Ce puteti vedea ?

Singapore este o insula si un oras-stat, una din cele mai mici tari din lume, in care se vorbesc oficial patru limbi iar limba engleza este una dintre ele, universal cunoscuta si vorbita.
Vegetatie luxurianta, zgarie-nori si blocuri moderne, cladiri coloniale, shopping mall-uri uriase, temperaturi de peste treizeci de grade tot anul si un amestec interesant de populatie asiatica si occidentala:luate fiecare in parte si toate la un loc, fiecare dintre acestea defineste Singapore.

Singapore, in acelasi tip oras, insula si tara, a fost intemeiat de Sir Stamford Raffles pe raul cu acelasi nume, care continua sa fie adevarata "inima" a statului, aici concentrandu-se, de-a lungul cheilor, principalul district de afaceri, cat si sursele de distractie. De la un sat pescaresc a devenit unul dintre cele mai prospere orase din lume. Mai ales la gura raului Singapore, traditia asiatica se intalneste cu zgarie-norii, iar templele hinduse si chinezesti tintuiesc orasul. Cele mai importante atractii turistice sunt situate in trei districte: Orchard Rd, Chinatown si Little India. La prima vedere, Singapore pare in acelasi timp socant prin modernitate, dar, la fel de surprinzator, discret si anonim.

Primele dovezi ale locuirii Singapore-ului sunt din secolul 3 DC. Insula era un adapost a imperiului Srivijaya din Sumatra si purta numele Temasek, Orasul Marii. Temasek a devenit rapid un important centru comercial, dar a decazut spre sfarsitul secolului XIV. Mai sunt putine ramasite ale vechiului Temasek in Singapore, dar arheologii din Singapore au adus la suprafata dovezile civilizatiei si locuirii.

Insula Singapore, de forma alungita, este constituita dintr-un platou granitic cu altitudini scazute - 60 m altitudinea medie, 177 m altitudinea maxima - ocupat in intregime de orasul Singapore cu aglomeratia sa urbana. Singapore este un oras sofisticat, multicultural si cosmopolit, in care traditia si modernul, estul si vestul coexista intr-o armonie perfecta. Singapore este in primul rand un oras tipic asiatic, aici fiind pastrate inca traditiile stravechi ale chinezilor, malaezienilor si indienilor.

Jurong-ul este centrul industrial al statului, dar chiar si aici turistii pot gasi locuri interesante ce merita sa fie vizitate.Jurong, desi la prima vedere nu pare o atractie turistica, ascunde in pintecele sale Vila Haw Par - un spectaculos parc tematic inspirat din mitologia chineza -, parcul cu pasari Jurong, Gradina Chinezeasca ori Centrul de Descoperiri Singapore.

Orasul colonial
Sir Stamford Raffles si-a lasat o amprenta inconfundabila in centrul orasului. Mutand districtul de afaceri in sudul raului si transformand partea de nord in centru administrativ, a creat o structura eficienta ce se mentine pana astazi. Principalele locatii de interes turistic in aceasta zona sunt Empress Place Building, o impozanta cladire construita in stil victorian in anul 1865, ce gazduieste acum un muzeu, galerii de antichitati si un restaurant chic, hotelul Raffles, care a devenit un adevarat simbol al luxului oriental, biserici impozante, cum ar fi St Andrew's Cathedral si Cathedral of the Good Shepherd.


Orchard Rd atrage iubitorii vietii de lux, fiind zona de elita a orasului, cu hoteluri de inalta clasa, centre comerciale, localuri de noapte, restaurante si baruri ce satisfac chiar si pretentiile celui mai exigent turist occidental.

Orasul chinezesc, Chinatown-ul cum il numesc bastinasii, este inima artistica si religioasa a insulei, fiind presarat cu puzderie de temple, terase decorate luxuriant si piete ample ultraaglomerate.Pe strazile aglomerate din Chinatown, printre prezicatori, caligraficieni si credinciosi, puteti descoperi farmecul a ceea ce multi numesc "Centrul Comercial Dinamic". Altfel spus un lacas al culturii hinduse si al moscheelor impunatoare contrastand izbitor cu magazinele aglomerate de matasuri fine si bijuterii lucrate manual cu multa rabdare.

In Little India puteti cumpara cel mai bun material specific indian, numit sari, mirodenii rare sau tablouri cu zei hindusi. In micile magazine de pe Arab St veti auzi rasunand vocea puternica a imamului din Moscheea Sultanului.


Arab St
Centrul musulman al orasului este districtul textilelor traditionale, al esarfelor indoneziene, sarong-urilor, songkok-urilor, hajj-urilor si matasurilor, al numeroaselor specii de trandafiri si al esentelor florale.

Aici se afla cea mai mare si cea mai vizitata moschee din Singapore, Sultan Mosque, dar si cea mai frumoasa, micuta si cocheta Malabar Muslim Jama-ath Mosque. Restaurante cu specific indian se afla pretutindeni de-a lungul strazilor North Bridge Rd si Bussorah St, oferind un adevarat spectacol gastronomic in serile din perioada Ramadamului.


Insula Sentosa
este cea mai vizitata zona a orasului. Are numeroase parcuri, muzee, acvarii, plaje, restaurante si facilitati pentru practicarea sporturilor. Daca doriti sa zaboviti mai mult aici veti gasi un camping, pensiuni, dar si hoteluri de lux.


Multe dintre lacasurile de cult au fost construite in timpul perioadei coloniale. Templul Sri Mariamman, moscheea Masjid Jamae si biserica Church of Gregory the Illuminator sunt unele dintre aceste locasuri construite in timpul perioadei coloniale. in prezent se depune efort pentru conservarea acestor monumente religioase sub denumirea Monumentele Nationale ale Singapore-ului.

 

Ar trebui ca sa vedeti:

Podul Elgin
Construit in 1929, podul Elgin a fost numit dupa Lordul Elgin, guvernatorul Indiei pe vremea aceea.Scopul in sine al constructiei a fost acela de a face legatura comerciantilor chinezi din partea de sud a raului Singapore cu negustorii indieni din partea de nord. Astazi poti ajunge aici fie de pe North Brodge Road, fie de pe South Bridge Road.

Parcul Merlion este construit in jurul simbolului statuar al orasului, o bestie pe jumatate leu care arunca apa prin gura, noaptea in inegalabile culori.

Templul Sri Krisnan
Moscheea Sultan
Moschee Hajjah Fatimah
Centrul de Patrimoniu Malaez
Parcul Fort Coming
Teatrul si Sala de concerte Victoria
Fantana muzicala
Podul Benjamin Sheares

 

Vizitati Underwater World si incercati senzatia de a-i avea deasupra pe cei mai periculosi rechini sau priviti fantasticul show al fantanilor muzicale, unde apele tasnesc din sute de tevi, dansand la comanda calculatorului si sustinute de lumini colorate, foc, lasere si artificii, ce va trimit intr-o lume de vis.
Vizitati in Suntec cea mai mare fantana din lume si descoperiti cum puteti beneficia de arta feng-shui, care este integrata in desenul acestuia.
Bucurati-va de splendidele culori ale pasarilor tropicale din Jurong Bird Park, unde se afla si cea mai mare cascada facuta de om. Relaxati-va in gradinile celui mai mare spa in aer liber din Asia - Spa Botanica.
Incercati safari noaptea sau priviti cele mai frumoase si diverse specii de orhidee din parcurile imense, pline de fantani luminate pe timpul noptii.

Festivalul Hinduz Thaipusam este in luna februarie iar Festivalul de Mancare din Singapore este in aprilie. Un Festival anual de arte este organizat de Consiliul National al Artelor care incorporeaza arte teatrale, dans, muzica, arte virtuale, precum si alte posibilitati.
Un prim Singapore Biennale a avut loc in 2006 si a avut ca tinta expunerea artei contemporane.

 

Shopping

Strada principala de cumparaturi este Orchard Road. De fapt, Singapore luat in intregime pare un mare shopping-mall. Magazinele diverse va ofera intre altele hainer frumoase si ieftine si cu un stil complet aparte fata de cele europene, comode la purtat.Daca vreti, puteti sa faceti cumparaturi la 4 dimineata in Mustafa Mall (deschis non-stop).Pe strazile Orasului Chinezesc, Kampong si ale Micii Indii monumente religioase se adapostesc printre magazine de antichitati.
Recomandari

Cetatenilor romani care intra pe teritoriul Republicii Singapore in scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive, li se va permite intrarea pe teritoriul acestui stat pentru o perioada de 30 de zile, perioada care

Riscul amenintarilor teroriste in Singapore este scazut,

Singapore are una din cele mai scazute rate de criminalitate din lume. Tipurile cele mai frecvente de infractiuni sunt furtul de telefoane mobile si laptopuri.

Cei care incalca legea risca pedepse aspre, munca in folosul comunitatii si amenzi pe loc, in special pentru traversare prin locuri nepermise si pentru aruncarea pe jos a gunoaielor, iar pentru abateri mai grave, cum ar fi traficul de droguri, se practica pedeapsa cu moartea.


Combinatia de culturi si inovatie a inspirat o mare varietate de experiente gastronomice. De la strazile din Orasul Chinezesc si centrele de vanzatori ambulanti, la cafenelele chic si restaurantele elegante, va puteti satisface poftele cu bucataria internationala sau locala, cu feluri ca pui cu orez Hainanese si crab chili.

In Singapore nu exista cai ferate.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei