Tot mai multi romani cu dare de mana au inceput sa-si faca nuntile pe plaje exotice

default

Dimensiune font:

| 15-01-2018 15:34

Un trend social interesant, care reprezinta o provocare pentru agentiile de turism, chiar daca se afla inca la inceput de drum in Romania, este acela al nuntilor organizate in destinatii exotice precum Maldive, Cuba, Bali, Mexic sau Thailanda.
 

 "In ultimii ani s-a impamantenit si pentru tinerii insuratei, mai cu dare de mana, ca o saptamana de miere e mai potrivita in Maldive, Thailanda, Vietnam sau mai nou in Bali si Zanzibar. O anumita categorie de romani, iubitori de calatorii, si ma refer aici la antreprenori, angajati in functii de top management, dar si la expati, aleg sa isi oficieze nunta pe malul marii intr-o destinatie indepartata", spune Raluca Anghel, specialist in marketing turistic.

Ea subliniaza, insa, ca nunta nu este, de obicei, una ce pastreaza ritualuri traditionale, ci are un caracter mult mai restrans, de obicei din alai facand parte doar mirii, nasii si membrii foarte apropiati ai familiei. Astfel, nunta si luna de miere se intampla in acelasi loc, dar experienta este cu adevarat una pentru o viata.

"Atunci cand avem cereri de organizare a unor astfel de evenimente speciale cum ar fi nunta si luna de miere ne ajuta relatia foarte buna pe care o pastram cu marile hoteluri din destinatii precum Republica Dominicana, Costa Rica, Singapore, Thailanda, Mexic,Cuba, Brazilia etc. Dupa ce specialistii nostri afla dorintele viitorilor miri, impreuna cu reprezentantii hotelului ales organizam evenimentul in detaliu in asa fel incat clientii nostri sa aiba nunta visata", precizeaza Daniela Shah, coproprietar Eturia.

Avand in vedere ca acest tip de solicitari reprezinta evenimente aparte pentru agentia de turism, ele se incadreaza la vacante de tip 'tailor made' si, astfel, este dificil de specificat un buget, explica Daniela Shah. Bugetul este unul diferentiat dupa hotel, cereri, destinatie, durata etc.

In ceea ce priveste pachetele de honeymoon, Eturia are sejururi in Kuala Lumpur & plaja Pangkor Laut de 10 zile pornind de la 1.750 euro/persoana, sejur Singapore & plaja Krabi Thailanda, 10 zile de la 1.850 euro/persoana, dar si luna de miere in Brazilia, 14 zile 3.090 euro/persoana.

"Cred ca acest trend s-a dezvoltat mai ales prin copiere sa zic asa. Am vazut cum fac vecinii nostri occidentali si ne-am gandit: de ce nu? Adevarul este ca, uneori, cu bani mult mai putini reusesti sa iti creezi un moment unic departe de asa zisa 'nebunie' care are loc in jurul fiecarei ceremonii organizate in tara. Mirii care aleg genul acesta de nunta cu siguranta cheltuie mai putin pentru festivitatea in sine, dar se bucura mai mult de ea", spune Raluca Anghel.

Aceasta apreciaza ca in anii care vor urma, daca economia isi pastreaza o crestere echilibrata, agentiile specializate pe destinatii exotice vor inregistra cereri mult mai multe pe acest segment de public si de vacante.

"O astfel de nunta in Republica Domnicana, Cuba, Maldive, Singapore, Mexic nu se desfasoara asemenea unei din Romania. In general, mirii cauta ceva simplu, o ceremonie religioasa in spiritul locului, pozitionata cat mai aproape de plaja sau, dupa caz, intr-o capela construita exact pentru astfel de ocazii. Ornamentele sunt importante, pozele si cina care urmeaza juramintelor nu sunt de neglijat. Nunta si luna de miere sunt create de specialistii nostri in jurul unor teme romantice astfel incat turistii sa fie cu adevarat fericiti", a precizat Daniela Shah, coproprietar Eturia.

Aceasta spune ca, din experienta ei, mirii a caror nunta s-a desfasurat in astfel de locuri fac recomandari si prietenilor sa aleaga pentru nunta lor tot destinatii exotice.

"Am avut astfel de cereri in principal, de la tineri. Solicitarile au fost pentru mai multe persoane, insa nu pentru grupuri mari. Cele mai cerute destinatii pentru astfel de evenimente sunt Grecia, SUA, Mexic, Republica Dominicana, Indonezia (Bali), Thailanda, Maldive, Seychelles.

Mirii ne cer pachete care sa includa pachetul de zbor, transfer, cazare cu masa, organizare si formalitati pentru oficierea casatoriei (cu preot local sau din tara, in functie de religie sau destinatie). Tot noi ne ocupam ca certificatul de casatorie sa aiba apostila, cea care valideaza casatoria si pe teritoriul Romaniei", a precizat Oana Bucur, director turism extern compania de calatorii EXIMTUR.

Pachetele includ decoruri, flori, buchetele pentru mireasa si nase, tortul, masa festiva. Pentru un astfel de eveniment organizat in afara tarii, rezervarile trebuie facute cu destul de mult timp inainte, cel putin circa sase luni.

Oana Bucur spune ca mirii trebuie sa se adreseze din timp agentiei de turism din mai multe motive principale - disponibilitate si pret, organizarea efectiva deoarece sunt multe restrictii pe fiecare destinatie in parte, foarte multe documente de tradus si transmis, organizarea efectiva a evenimentului si efectuarea si plata rezervarilor.

"Tarifele difera extrem de mult. Depind in primul rand de destinatie, daca se doreste organizarea nuntii in Europa sau in destinatii exotice. Apoi depind de momentul solicitarii rezervarii (disponibilitate, reduceri early booking), de numarul de participanti si de numarul de servicii contractate (doar oficierea ceremoniei si un decor simplu sau servicii suplimentare ca de exemplu buchet de mireasa, tort, muzica live, servicii foto/video sau chiar servicii inedite ca de exemplu oficierea sub apa sau in aer) ", a precizat Oana Bucur.

Orientativ, tarifele, strict pentru eveniment (fara a include transport si cazare), incep de pe la circa 1.500 euro, in Grecia, dar pot depasi 7.000 euro, in Las Vegas pentru un pachet premium.

Santorini, Tenerife si Sharm El Sheikh sunt destinatiile preferate ale turistilor Cocktail Holidays pentru petrecerea lunii de miere. Preturile incep de la 537 euro/persoana in Santorini la un hotel de 4 stele si se apropie de 1.000 de euro de persoana in Tenerife.

Reprezentantii agentiei spun ca majoritatea mirilor isi rezerva voiajul de nunta cu cel putin doua luni inainte si solicita hoteluri 'adults only'.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei