Într-o seară tihnită, cu lumina blandă a candelabrelor reflectandu-se in pahare de cristal, bucătăria boierilor moldoveni renaste in farfurii lucrate ca niste tablouri. Aromele de odinioară, pierdute in praful arhivelor, revin la viată prin ...
Iasul, vechea capitală a Moldovei, si-a castigat de-a lungul secolelor renumele de centru cultural, academic si politic al tării. Pe străzile sale, unde altădată boierii discutau viitorul principatelor, astăzi nomazii digitali si antreprenorii tec ...
În perioada interbelică, Romania a fost martora unei veritabile renasteri culturale si sociale, iar arta culinară a reflectat din plin această efervescentă. În saloanele boieresti si in restaurantele de lux din marile orase ale tării, m ...
Primii lăutari din Bucuresti. “Cantau de plangeau si ursii!”, dar erau robii boierilor si puteau fi vanduti sau dati cadou Lăutarii au insotit fiecare moment din istoria Bucurescilor, orasul Veseliei. Cantau cu mare ofta ...
În postul Pastelui, in Muntenia de la 1850, oamenii simpli mancau fasole, cartofi fierti, praz si varză acră si toată lumea mergea la spovedit si impărtăsit. Cum petreceau boierii Pastele? Ce jocuri erau la modă in zonele mai sărace? ...
Mai intai, in Ajun se mergea obligatoriu la colindat, băietii (feciorii) strangandu-se in cete de colindători. Seara, la Masa Crăciunului, in Casa Cetei, după ce popa sfintea bucatele, toti feciorii cetei se cinsteau cum se cuvine. Pe masă er ...