Nici măcar fructele si legumele nu mai sunt alimente sigure! In spatele mirajului că ar fi o sursă de vitamine, minerale si nutrienti esentiali, se ascund pesticidele pe care producătorii le aruncă peste recolte. Specialistii recomandă să le spă ...
Securitatea alimentară a devenit un subiect extrem de discutat in ultimii ani. Alertele alimentare nu lipesc din mai toate tările europene. De multe ori insă apar zvonuri false, acestea creand panică printre cumpărători. Proiectul Science+ a cent ...
Salatele in pungi "prea contaminate cu pesticide", avertizează un studiu realizat in Franţa, relatează Rador Radio Romania. Salatele nu ar fi atat de verzi, arată studiul citat. Un studiu realizat de revista "60 Millions de consomm ...
O analiză a Autoritătii nationale Fitosanitare arată că in peste 40% din legumele romanesti sunt urme de substante periculoase. Cele mai periculoase sunt mărarul, salata si rosiile. Peste 1.300 de probe de legume din Romania au fost analizate de ...
Ursula von der Leyen a anuntat in plenul Parlamentului European că renuntă la măsura ce prevede reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor chimice si a riscului aferent acestora pană in 2030. Propunerea pe care Ursula von der Leyen o retrage a fo ...
Într-o epocă in care accentul pe o alimentatie sănătoasă este mai puternic ca niciodată, prezenta pesticidelor pe fructe si legume devine o preocupare tot mai mare. Pesticidele, care sunt esentiale pentru a proteja culturile de dăunători si ...
Cele mai consumate legume şi verdeturi sunt şi cele care contin multe pesticide. Potrivit unui raport, se constată că sunt folosite cantităti tot mari de chimicale. Mai exact, aproape tot ceea ce cumpărăm din pietele romanesti este contaminat. 3 ...
Csaba Lengel, administrator de sere, consideră că problema folosirii pesticidelor in exces este una care nu va fi rezolvată, precizand că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nu are laboratoare de analiză, doar Agenţia Naţiona ...
Legumicultorii din comuna Glodeanu Sărat, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară, susţin că roşiile din sere şi solarii nu sunt forţate pentru a se coace mai repede cu ajutorul unor substanţe chimice, contractele pe care le au inc ...
Romania se pronunţă pentru menţinerea unei stări fitosanitare adecvate a plantelor şi a produselor vegetale, alături de celelalte şapte state semnatare, astfel că o reducere cu 35% ar afecta nivelul de producţie, ceea ce poate să ducă, de a ...
Oamenii de stiintă de la Institutul Karolinska din Suedia, care au publicat un studiu in revista Advanced Science din 7 iunie 2022, au anuntat că au conceput o inventie specială, un dispozitiv care poate detecta pesticidele din fructe, in do ...
Pesticidele sunt relativ omniprezente in agricultura industrializată, astfel că multe dintre alimentele sănătoase pe care le consumăm zilnic contin reziduuri. Este bine să ne ferim pe cat putem de aceste substante toxice periculoase, care pe terme ...
Carrefour a anuntat că retrage de la vanzare peste 12 tone de portocale cu reziduri de pesticide peste limita admisă, distribuite de un furnizor care a menţionat eronat pe etichetă că portocalele provin din Grecia, deşi sunt din Egipt. Vicepreş ...
Zeci de tone de fructe cu pesticide ajung pe rafturile din magazinele romaneşti. Este vorba, mai exact, despre 20 de tone de lămai, struguri şi mandarine. Fructele conţineau pesticide periculoase şi, din păcate, au ajuns in magazinele din R ...
Desi sunt recomandate in cadrul unei diete echilibrate si diversificate, fructele si legumele ne pot pune sănătatea in pericol, din cauza substantelor cu care sunt tratate. Aproximativ 80% din fructele cultivate in mod conventional si peste 55% din ...
Conform ultimelor teste făcute de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), o persoană care manăncă legume sau fructe proaspete ingerează pană la 10 pesticide diferite. Dintre legume, cartoful conţin ...