Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USV), Facultatea de Ingineria Resurselor Animale si Alimentare (FIRAA), in parteneriat cu Directia pentru Agricultură Judeteană Iasi organizează concursul national ,,IDE ...
Air-fryer-ul este una dintre cele mai cool invenţii din bucătărie. Acest tip de friteuza te ajută să prepari o mulţime de feluri de mancare rapid şi foarte sănătos, fără să fie nevoie să foloseşti cantităţi mari de ulei. Unde mai p ...
La inceputul săptămanii, Coreea de Sud a reglementat consumul cărnii de caine. “Consumi carne de caine?” este una dintre cele mai controversate intrebări pe care le poate pune un străin in Coreea de Sud - desi reactia si răspunsul depind ades ...
Bucuria de a fi cu totii la masă in zilele de sărbătoare sau pur si simplu cand se iveste o ocazie este nemărginită. Cu sigurantă că vrei să le oferi tot ce este mai bun celor dragi tie, insă pentru putină inspiratie inainte de ...
Traditii si obiceiuri de Crăciun, din mosi-strămosi. Tăierea si prepararea porcului Tăierea porcului este o traditie importantă in Romania, care se desfăsoară in fiecare an, de obicei in luna decembrie, inainte de Crăciun. În Muntii Apuse ...
Cu sigurantă, mesele nu sunt doar despre mancare, ci si despre băuturile care le insotesc. Fie că suntem la o cină romantică, la un eveniment special sau la o petrecere cu prietenii, alegerea băuturii potrivite poate imbunătăti experienta gustat ...
Dacă vrei o retetă rapidă si delicioasă de dulceată de gutui, poti incerca varianta pe care ti-o propunem: fără fierbere. Ingrediente - 5 gutui - 5 cm de rădăcină de ghimbir - 1 kg de miere - 1 lingură de pulbere de scortisoară - 1 l ...
O shaorma gigant, care a măsurat 125 metri lungime, a fost realizată, duminică, la Ploieşti, iar 520 de porţii au fost distribuite gratuit de autorităţi, in condiţiile in care anul acesta se implinesc 520 de ani de atestare documentară a oraşu ...
Salata Caprese provine din insula Capri, un loc mitic situat in apropiere de Napoli. Acolo a fost creată această combinatie gustoasă si unică. Este unul dintre simbolurile gastronomice ale Italiei, nu doar datorită gustului minunat, ci si datori ...
O astfel de retetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, incă in secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard. Femeia avea un hotel si era in căutare de retete d ...
Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei si nu ai niciun motiv sa sari peste aceasta daca medicul tau nu ti-a recomandat sa procedezi astfel. Micul dejun iti ofera energie pentru a-ti incepe ziua, dar si un moment de respiro atunci ...
Din cand in cand, este ideal să mai diversifici mancarea gătită acasă. Cea mai bună metodă de a te ambitiona să diversifici este să iti propui să gătesti o dată pe săptămană ceva diferit. În scurt timp acest lucru va deveni u ...
Cafeaua Menengiç, care are o aromă distinctivă, cu o aromă picantă si lemnoasă, este o băutură foarte populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate recent. Ar trebui sa incercati si cafeaua Menengiç, pe care o put ...
Matcha este un ceai verde de inaltă calitate. Pudra de ceai verde se bate in apă fierbinte, in loc să fie inmuiată, pentru a forma o băutură spumoasă. Actul meditativ de a pregăti, prezenta si sorbit matcha este coloana vertebrală a ceremonie ...
Ciorbă este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria romanească. Străbunicii, bunicii si mamele noastre au gătit acest fel principal la aproape fiecare masă. Ciorba se acreste diferit in functie de regiune. De exemplu, in Munteni ...
Borsul de hribi este cu adevărat o delicatesă. Hribii sunt cele mai consistente şi gustoase ciuperci sălbatice din zona de munte şi se culeg vara, fiind conservaţi prin uscare. Avem nevoie de 500 grame hribi, ceapă, usturoi, praz, mo ...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a aplicat anul trecut amenzi in valoare totală de peste 40 de milioane de euro, insă nu a reuşit să incaseze pană acum decat a cincea parte din această sumă. Cea mai mare sancţiune, de 2 ...
Începand de joi, 26 ianuarie 2023, de la ora 9.00, inspectorii Primăriei Municipiului Iasi si reprezentanti ai Politiei Locale vor face controale la toate punctele ambulante de preparare / comercializare a produselor alimentare aflate pe do ...
Ajunul Bobotezei reprezintă ziua in care cerurile se deschid, iar crestinii tin post pentru putea gusta din apa sfintită- Agheasma Mare. Totodată, aceasta este o zi a traditiilor, a obiceiurilor si a superstitiilor transmise din generatie in generati ...
Daca sunteti vegetarieni convinsi si sunteti in cautarea unor preparate culinare pentru masa de Revelion, va oferim un meniu vegetarian special creat pentru zilele de sarbatoare: salate, aperitive, supe, sosuri, mancaruri cu legume, zarzavat ...
Vinul fiert este băutura preferată in serile friguroase. Un pahar cu vin fiert cu scorţişoară oferă nu doar o savoare deosebită, ci are şi puteri tămăduitoare pentru cei care suferă de răceală. Pentru prepararea celei mai că ...
Checul cu ciocolată este un desert uşor de preparat şi delicios. Pentru prepararea checului cu ciocolată aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană făină, cană de zahăr, un praf de sare, 6 ouă, un pliculeţ de praf de copt, un pl ...
Cafeaua la ibric pare simplu de preparat, insa daca ne dorim sa pastram traditia, trebuie sa facem rost, mai intai, de un ibric din cupru si sa cautam o cafea macinata fin sau chiar sa ne ocupam singuri de macinarea boabelor, pentru a avea parte de o ...
Ceaiul verde nu se prepară cu apă clocotită. Pentru fanii culturii ceaiului, acesta este o regulă. Orice amator de ceai, care a simtit gustul bogat al ceaiului verde chinezesc, iti va spune: apa clocotită distruge complet atat gustul, cat si pro ...