17 OAMENI,cu puteri supranaturale

0000   917418852800

Dimensiune font:

| 21-08-2020 18:18

 

17 OAMENI CU PUTERI SUPRANATURALE


In istorie, mutatiile genetice si nu numai au dotat oamenii cu abilitati noi si caracteristici uimitoare. Puterile supranaturale sunt efecte ale accesului la functionarea holografica, nondualista sau divina. Va prezentam mai jos cativa oameni cu puteri supranaturale, potrivit  oddee.com:



17. Daniel Tammet – Omul cu creier fenomenal

1Daniel
                                                          Tammet

Daniel Tammet s-a nascut la 31 Ianuarie 1979 si a fost al noualea copil in familia sa. S-a nascut si a crescut in estul Londrei. La varsta de 4 ani a suferit mai multe atacuri de epilepsie, de care a scapat in urma unui tratament. Inca de mic a inceput sa efectueze in minte calcule din ce in ce mai complexe. La 25 de ani a fost diagnosticat de catre specialisti ai Centrului de cercetare a autismului de la Universitatea din Cambridge cu sindromul Aspenger, o forma rara de autism.  

Daniel Tammet face parte dintr-o categorie aparte a speciei umane: aceea a persoanelor cu aptitudini neobisnuite, incredibile (desi dovedite) si de neinteles pentru stiinta moderna. Daca ar fi intelese, probabil ca ar reprezenta un progres fabulos pentru om, presupunand ca astfel de abilitati ar putea fi cumva activate la fiecare dintre noi. Pentru a fi si mai concreti, sunt mai putin de 50 de oameni pe planeta care intra in aceasta categorie. Daniel Tammet este unul dintre cei mai remarcabili din acest grup exclusivist...

Care sunt aptitudinile lui Daniel? Pe de-o parte usurinta uluitoare de a face mental calcule cu cifre uriase, fara efort si fara greseala, iar pe de alta parte abilitatea de a invata o limba straina intr-un timp care pentru omul obisnuit nu este suficient nici sa se familiarizeze cu aceasta.

Spre deosebire de alti oameni cu aptitudini deosebite, Daniel Tammet este capabil sa ofere explicatii despre ceea ce se intampla in mintea lui atunci cand, de exemplu, i se cere sa dea raspunsul la urmatorul calcul mental: ridicarea la puterea a patra a numarului 37. Daniel afirma ca pentru el efectuarea calculelor, oricat de dificile, nu reprezinta, asa cum este pentru noi ceilalti, un efort mental, de multe ori coplesitor. Dimpotriva, rezultatul ii este pur si simplu oferit de creierul sau, in forma vizuala. La inceput vede niste scantei, care apoi prind forma. Aceste forme sunt transparente si nu reprezinta foarte clar numerele pe care le reprezinta, dar Daniel stie foarte bine care este semnificatia fiecarei forme in parte.


16. Ben Underwood – Omul care vede fara ochi

1Ben
                                                          Underwood

Ben Underwood s-a autoinitiat in tainele ecolocatiei pentru a se misca prin lumea din jurul sau. Ecolocatia este ceea ce liliecii si delfinii folosesc pentru a-si gasi drumul prin intuneric, respectiv prin apa.  

Emit un sunet, asteapta ca ecoul sa se intoarca si il folosesc pentru a descifra, in functie de directie si durata, pozitia, dimensiunea si distanta la care se afla un obiect. Surprinzator, si oamenii pot folosi ecolocatia. Ea le este accesibila in special celor orbi, deoarece dureaza foarte mult timp sa stapanesti si sa ascuti senzitivitatea fata de sunetul reflectat. Dar este o tehnica si se invata, nu o abilitate innascuta. Pentru a naviga cu ajutorul ecolocatiei, o persoana creaza, voit, un sunet (cel mai frecvent loveste incet cu bastonul) si determina, in functie de ecoul creat, unde sunt pozitionate obiectele in jurul sau. Cei bine initiati pot spune adesea unde se afla un obiect, cat este de mare si ce densitate are. Este si cazul lui Ben Underwood, din SUA, care si-a pierdut ambii ochi din cauza unui cancer de retina, la varsta de numai trei ani, si care se foloseste de ecolocatie in viata de zi cu zi cu un succes deosebit.


15. Daniel Browning Smith – Baiatul de cauciuc

RUBBERBOY  

Daniel Browning Smith este cel mai flexibil om din lume, recunoscut de Cartea Recordurilor, si este poreclit "Omul de cauciuc".  

Daniel este actor, animator, contorsionist si este cunoscut sub numele de Omul de cauciuc. Dealtfel, este cel mai flexibil om din lume. Fata de alte persoane care reusesc sa isi rasuceasca doar intr-o singura directie corpul (in fata sau in spate), Daniel poate foace rotiri in toate directiile. Acesta isi poate disloca ambele brate si ambele picioare, poate face o rasucire de 180 de grade, ceea ce ii permite sa isi atinga partea dorsala cu nasul. Omul de cauciuc a intrat in Cartea Recordurilor pentru flexibilitatea sa si a devenit unul dintre cei mai faimosi contorsionisti din lume.


14. Michel Lotito – Omul-Mananca Tot

 1Michel
                                                          Lotito 

Michel s-a nascut in 1950 si e francez. Consuma tot: biciclete, televizoare, a ros si... un avion de mici dimensiuni, ca sa nu mai vorbim de pahare si farfurii. El le dezmembreaza pe toate si apoi le mananca pe rand.  

Pentru avion a avut nevoie insa de doi ani, intre 1978 si 1980. De mic copil a inceput sa toace lucruri din jur si totul a devenit public si organizat din 1966. Michel nu sufera de niciun fel de efect advers, chiar daca unele materiale contin si substante considerate otravitoare. Se pare ca peretii stomacului sau sunt de doua ori mai grosi decat ai unui om normal, iar acizii gastrici produsi sunt foarte puternici.

13. Dean Karnazes – Omul care poate alerga la nesfarsit\

1Dean
                                                          Karnazes

Dean Karnazes este faimos pentru ca a alergat 50 de maratoane in 50 de zile consecutive, ba mai mult, a alergat fara oprire pe o distanta de peste 560 de kilometri, in trei zile si jumatate in care n-a dormit deloc. In 2007, Karzanes, care este si scriitor, nu doar alergator de cursa lunga, a fost inclus de revista "Time" printre cei mai influenti 100 de oameni din lume.  

Oamenii de stiinta care i-au studiat organismul au conchis ca americanul are o rezistenta iesita din comun pentru ca efortul pe care il depune ii distruge mai putin muschii decat in cazul oamenilor obisnuiti. Mai mult, de la un punct incolo, celulele musculare ale lui Karnazes devin imune la efort. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca maratonistul are o cantitate mai mare de sange in sistemul circulator decat restul persoanelor si ca, in conditiile in care ar reusi sa se hidrateze si sa se alimenteze in mod constant si n-ar trebui sa doarma, americanul ar putea alerga la nesfarsit.


12. Rathakrishnan Velu – Regele maselelor

 1Rathakrishnan
                                                          Velu 

Un vegetarian din Malaezia a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a pus in miscare o locomotiva si sapte vagoane folosindu-se doar de forta maxilarelor. Putini malaezieni ii stiu numele adevarat. Pentru ei, Rathakrishnan Velu este "Regele Dinte" si asta pentru ca maxilarele barbatului au o 

forta impresionanta.  

Greutatea totala urnita din loc de barbat, cu ajutorul unui cablu subtire de otel, a fost cu adevarat impresionanta: 297,1 tone.

"Habar n-am ce fel de pasta de dinti foloseste, dar sunt sigur ca multe companii producatoare il vor cauta de acum incolo pentru a le face reclama produselor de igiena orala", a declarat Maximus Ongkili, reprezentant al Guvernului malaezian.

11. Liew Thow Lin – Barbatul magnet

1Liew
                                                          Thow Lin  

Liew Thow Lin, un pensionar de 70 de ani din Malaezia a ajuns senzatia orasului natal dupa ce a tras o masina pe o distanta de 20 de metri cu puterea lui magnetica. Barbatul, cunoscut pentru capacitatile magnetice (tacamuri lipite pe piept, fiare de calcat lipite pe brate, etc) si-a lipit o placa metalica pe piept, a agatat un carlig cu lant de ea si a tras masina pe o distanta de 20 de metri.

La varsta de 70 de ani.

10. Kim Peek – Omul care n-a uitat nimic in viata lui

1Kim
                                                          Peek

Cand a murit, in 2009, Kim Peek stia pe de rost 12.000 de carti. Ca sa va faceti o idee ce inseamna asta, daca ati citi o carte in fiecare zi, v-ar lua mai bine de 32 de ani numai sa cititi volumele pe care Peek le-a memorizat.  

Unul dintre motivele pentru care Peek a reusit sa ajunga la aceasta performanta a fost faptul ca era capabil sa citeasca cate doua pagini ale unei carti odata, fiecare cu cate un ochi. Potrivit savantilor care l-au studiat, americanul a retinut 98% din experientele pe care le-a trait, a fost geniu in cel putin 15 domenii, precum muzica si matematica, insa a avut judecata unui copil de cinci ani de zile.


9. Thai Ngoc – Omul care nu a dormit de 30 de ani

1Thai
                                                          Ngoc

Thai Ngoc, un vietnamez in varsta de 68 de ani sustine ca n-a putut dormi timp de 32 de ani in urma unei stari febrile capatate in anul 1973.

Timp de 11700 de nopti, Thai Ngoc a numarat siruri nesfarsite de oi fara rezultat. Vietnamiezul se tine insa tare, reusind sa care de doua ori pe zi cate 50 de kilograme de fertilizator pe o distanta de 4 kilometri si sa se intoarca teafar acasa, conform spuselor sotiei sale. Actualmete, Ngoc locuieste la ferma sa de 5 hectare avand grija toata ziua de porci si de gaini. In afara de o mica disfunctionalitate la ficat, medicii nu au reusit sa gaseasca nimic in neregula cu sanatatea lui.


8. Isao Machii – Omul Matrix

1Isao
                                                          Machii

Japonezul Isao Machii a devenit faimos datorita reflexelor sale supranaturale si a preciziei extraordinare cu care isi coordoneaza miscarile.  

El poate taia in doua cu o sabie de samurai bile care se apropie de el cu o viteza de 50 de metri pe secunda. Astfel, samuraiul modern poate lovi lucruri care se misca prea rapid pentru a putea fi vazute, iar cercetatorii banuiesc ca ar fi vorba aici de o forma de perceptie extrasenzoriala. Asemanarea cu cavalerii Jedi este evident.


7. Tim Cridland – Omul care nu simte durerea

 1Tim
                                                          Cridland 

Tim Cridland din New York , SUA, sustine ca e capabil sa isi anuleze senzatia de durere. Aceasta capacitate aparent supraomeneasca de a depasi praguri de durere normale pentru un om este extraordinara, iar el si-o demonstreaza, de pilda, intepandu-se cu tepuse si sangerand foarte putin sau chiar deloc.  Inca de la o varsta frageda, Tim a fost fascinat de imaginile cu fachiri indieni pe care ii vedea stand pe paturi de cuie si intepandu-si muschii sau pielea cu tepuse ascutite. Decis sa invete cum sa reziste in fata durerii, Tim a studiat tehnicile lor stravechi, iar acum sustine ca a invatat cum sa stapaneasca materia doar prin forta mintii. Astfel, el sustine ca poate nu numai sa blocheze perceptia durerii, ci si sa isi impiedice corpul sa sangereze cand isi infige in brate si in gat spite ascutite, de bicicleta. Prin meditatie, Tim spune ca poate sa reziste aproape la orice, asa incat Daniel ii testeaza puterile, pentru a afla daca Tim e cu adevarat un “supra-om”


6. Kevin Richardson – Omul care vorbeste cu lei

1Kevin
                                                          Richardson


Kevin Richardson, zoolog si specialist autodidact in comportamentul animalelor, poate comunica cu leii, leoparzii si alte carnivore de talie mare.  

El nu le domina, ci le convinge. Metodele pe care le foloseste sunt originale si neobisnuite: iubire, intelegere, respect, incredere si intuitie. Intocmai asa cum o mama il intelege pe copilul sau, el cunoaste personalitatea fiecarui animal cu care interactioneaza. Inca de la varsta de trei ani, Kevin a manifestat o preocupare deosebita fata de animale, ingrijind greieri sub pat si crescand un pui de pasare. In adolescenta a fost numit "Omul pasarilor din Orange Grove". Richardson a venit prima oara in contact cu leii in urma cu 11 ani. El a avut sansa sa se apropie de doi pui nascuti in captivitate pe care ii numeste fratii sai. Acestia sunt acum maturi si se numesc Tau si Napoleon. A lucrat la Parcul Leului din Johannesburg , Africa de Sud, folosindu-si relatia speciala cu pradatorii de talie mare in cadrul documentarelor si reclamelor.


5. Claudio Pinto - Omul care isi scoate ochii din orbite

1Claudio
                                                          Pinto

El pretinde ca a ajuns la performanta de a-si scoate ochii din orbite in proportie de 95%. Claudio Pinto, in varsta de 48 de ani, a facut mai multe investigatii medicale, toti specialistii fiind de acord ca nu au mai vazut asa ceva.  

"Castig bani usor deoarece pot sa-mi scot ochii din orbite pana la 4 centimetri distanta. Este un dar de la Dumnezeu, ma simt binecuvantat", a adaugat el.

4. Prahlad Jani – Omul care nu mai mananca si nu mai bea nimic de 70 de ani

  1Prahlad
                                                          Jani

Yoghinul Prahlad Jani, in varsta de 83 de ani, a fost internat pentru o serie de analize care, spera medicii, sa le dezvaluie noi secrete despre corpul uman. Barbatul se afla in spital sub supraveghere video 24 de ore din 24 si nu a consumat nicio picatura de apa, nu a mancat si nu a mers la toaleta de cand a fost internat. Ascetul sustine ca la varsta de opt ani a fost binecuvantat de o zeita si de atunci traieste fara alimente.  

"Aceste observatii vor aduce putina lumina asupra supravietuirii omului in conditiile lipsei de apa si hrana. Analizele vor ajuta la elaborarea unor strategii de supravietuire in cazul unor catastrofe naturale, al unor conditii extreme de stres sau al unor misiuni spatiale pe Luna sau Marte", a declarat unul dintre specialistii indieni.


3. Ma Xiangang – Omul imun la socuri electrice

1Ma
                                                          Xiangang

Ma Xiangang poate face un lucru care i-ar ucide cu siguranta pe restul oamenilor care ar incerca sa-l imite: poate atinge un gard electric fara sa fie ranit si fara sa simta vreo urma de durere.

Chinezul si-a descoperit superputerea dintr-o intamplare. Intr-o zi, dupa ce televizorul i se oprise, Xiangang s-a dus la contorul electric pentru a vedea ce este in neregula si s-a curentat. Incidentul ar fi putut omori alti oameni, insa chinezul n-a simtit absolut nimic. A atins firul inca o data si din nou nu s-a intamplat nimic. Ulterior, a descoperit ca poate atinge cabluri prin care trec sute de volti (suficient pentru a dobori cai) fara sa simta vreo durere. Oamenii de stiinta nu pot explica exact superputerea chinezului, insa banuiesc ca trupul sau are o conductivitate de cateva ori mai scazuta decat oamenii obisnuiti, scrie  cracked.com.


2. Wim Hof – Omul invulnerabil la frig

 1Wim Hof 

Wim Hof a rezistat 72 de minute la Polul Nord, fiind imbracat doar in pantaloni scurti. Acesta sustine ca isi poate controla temperatura corpului utilizand o metoda tantrica folosita de calugarii din Tibet .  

A inotat aproape 60 de metri in apa atat de rece incat i-ar ucide aproape instantaneu pe oamenii obisnuiti. Olandezul isi poate controla sistemul nervos vegetativ (numit si autonom deoarece activitatea sa este involuntara in conditii normale) si reactiile sistemului imunitar.

  





1. Matthew Manning - Omul cu puteri paranormale



Manning a ajuns in atentia opiniei publice pentru prima data in 1974, ca urmare a unei emisiuni de la BBC, cu titlul The Frost Interview (Interviul inghetat).  

A provocat o adevarata senzatie nationala facand o demonstratie de scriere automata – transcria mesaje de la morti – in care diagnostica foarte corect bolile de care sufereau unele persoane din public. Dar pentru familia lui, pentru colegi si fostii colegi de scoala, aceasta performanta era putin surprinzatoare in comparatie cu demonstratiile uimitoare pe care le facuse in trecut.



= = = 0 0 0 = = =


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cercetătorii transumaniști lucrează la crearea de embrioni umani cu ADN provenind de la doi bărbați
27/03/2024 14:02

Oamenii de stiintă sunt "tot mai aproape" de a crea embrioni umani folosind ADN-ul a doi bărbati si nicio femeie. Cercetările sunt efectuate de oamenii de stiintă de la Oregon Health & Science University (O ...

Roboții românilor vor lucra în 2.500 de magazine online
26/03/2024 04:48

  O echipă de tineri romani, fondatorii unei companii de tehnologie, a conceput cinci roboţi pe bază de Inteligenţă Artificială (AI), care pot munci non-stop in funcţii de manager de brand, agent d ...

23 martie - Ora Pământului
23/03/2024 10:55

Desfăşurată in ultima sambătă a lunii martie, pe 23 martie 2024, Ora Pămantului (Earth Hour) este cunoscută pentru momentul "stingerea luminilor", la care au participat oameni din intreaga lume ...

De ce a fost anulată lansarea navei spațiale rusești Soyuz cu câteva secunde înainte de decolare
22/03/2024 00:15

Joi era programată lansarea unei nave spatiale rusesti Soyuz spre Statia Spatială Internatională (ISS). Cu cateva secunde inainte de decolare, aceasta a fost anulată, iar echipajul, format dintr-un rus, un ...

Chinezii pregătesc o lege privind utilizarea Inteligenței Artificiale
21/03/2024 11:54

Academicieni chinezi au prezentat la Beijing o propunere pentru o lege privind inteligenţa artificială (AI) menită să reglementeze utilizarea acestei tehnologii in gigantul asiatic, informează EFE. Proiec ...

DEZASTRU! Au piat Facebook și Instagram!
05/03/2024 18:40

Mai multe servicii apartinand companiei Meta, cele mai importante fiind Facebook si Instagram au devenit inaccesibile pentru foarte multi utilizatori in această după amiază, 5 martie, in jurul orei 17.30. ...

Schimbări majore la WhatsApp: Ce vor putea face utilizatorii
29/02/2024 14:02

WhatsApp a adăugat recent patru noi optiuni de formatare a textului, pentru a imbunătăti experienta utilizatorilor in comunicare. Aceste optiuni includ posibilitatea de a crea liste cu marcaje si numerotări ...

Polistirenul NU arde. Diferența față de vata minerală
24/02/2024 10:43

Odată cu incendiul din Valencia, a reajuns in spatiul public ipoteza conform căreia focul s-ar fi intins rapid din cauza anvelopării cu polistiren. Întretinerea arderii de către polistirenul folosit ...

ChatGPT a luat-o razna. A început să emită cuvinte fără niciun înțeles
22/02/2024 13:20

Foarte populara interfaţă a inteligenţei artificiale (AI) generative ChatGPT, care a făcut cunoscută această tehnologie, a luat-o razna timp de mai multe ore şi le-a răspuns utilizatorilor prin fraze f ...

 Oamenii autotrofi. O viață în simbioză cu energia solară
22/02/2024 09:30

Într-o lume in care consumul excesiv de resurse naturale si poluarea au devenit o amenintare reală pentru mediul inconjurător, oamenii au căutat mereu modalităti de a trăi mai sustenabil. Un grup de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei