[VIDEO] Gala Premiilor UNITER 2013, spectacol-eveniment la Iaşi

default

Dimensiune font:

| 14-05-2013 15:00

* 30 de nominalizaţi, 9 premiaţi şi peste 500 de invitaţi din întreaga ţară sunt aşteptaţi astăzi la Iaşi, pentru ceremonia decernării Premiilor UNITER * cea de-a XXI-a ediţie a acestui prestigios eveniment, organizat anual de Uniunea Teatrală din România, va avea loc astăzi, începând cu ora 21.00, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”

 

Desfăşurată, în mod excepţional, pentru a doua oară în afara Bucureştiului, Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXI-a ediţie, va avea loc la Iaşi, astăzi, începând cu ora 21.00, în fastuoasa Sală Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”.
„Este un eveniment extrem de important, foarte aşteptat în Iaşi. În calitate de organizator, m-am confruntat cu numărul de locuri limitat din sală, 700, ceea ce înseamnă foarte puţin pentru dorinţa ieşenilor de a ajunge la aceste Gale. A fost complicat de gestionat această organizare, presiunea a fost uriaşă, dar există un aspect îmbucurător, toate acestea înseamnă că este mult loc în cultura ieşeană pentru evenimente noi. Sper, de asemenea, ca acesta să fie un preambul pentru Iaşi - Capitală Culturală Europeană, dat fiind că singurul moment în care aceste Gale s-au ţinut în afara Bucureştiului, a fost la Sibiu, în anul în care acest oraş a fost Capitală Culturală Europeană”, a spus Dan Lungu, managerul de proiect desemnat de Consiliul Judeţean Iaşi pentru acest eveniment.
Dincolo de artiştii nominalizaţi sau titularizaţi la premiile pentru întreaga activitate, printre vedetele aşteptate să sosească pe covorul roşu, astă-seară, se numără Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Ana Maria Marinca, Ilinca Tomoroveanu etc. Organizatorii îi invită pe ieşeni să urmărească spectacolul Galei într-o atmosferă inedită, în Parcul Teatrului Naţional, unde va fi amplasat un ecran gigant. Evenimentul va fi transmis în direct pe TVR 1 şi online, pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro. (Gina Popa)

 

Printre nominalizaţii pentru această ediţie a Galei Premiilor UNITER, se află şi teatrologul ieşean Oltiţa Cântec, la Categoria „Critică teatrală”, alături de Cristina Rusiecki şi Octavian Saiu (Bucureşti).

 

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale. Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, Senatul a acordat o serie de premii, printre care şi Premiul pentru întreaga activitate:
Actor: Matei Alexandru
Actriţă: Leni Pinţea-Homeag
Regizor: Alexandru Colpacci
Scenografie: Axenti Marfa (Iaşi)
Critică şi istorie teatrală: Constantin Paiu (Iaşi)
Premiul special pentru o viaţă dedicată poeziei autentice: Tudor Gheorghe.
 

Alte nominalizări:


Cea mai bună scenografie:
* Dragoş Buhagiar, pentru scenografia spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
* Adrian Damian, pentru scenografia spectacolului „Viaţa e vis” la Teatrul Naţional Timişoara
* Helmut Stürmer, pentru scenografia spectacolului „Două loturi” la Teatrul Naţional Bucureşti

Cel mai bun actor în rol secundar
* Bányai Kelemen Barna, pentru rolul „Florin” din spectacolul „Beznă” de mină la Teatrul Naţional Târgu Mureş - Compania „Tompa Miklós”
* András Hatházi, pentru rolul „Judecătorul Brack” din spectacolul „Hedda Gabler” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj
* Marius Manole, pentru rolul „Povestitorul” din spectacolul „Două loturi” la Teatrul Naţional Bucureşti

Cea mai bună actriţă în rol secundar
* Enikő Györgyjakab, pentru rolul „Doamna Elvsted” din spectacolul „Hedda Gabler” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj
* Ofelia Popii, pentru rolul „Sofia Egorovna” din spectacolul „Platonov” la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
* Olga Török, pentru rolul „Sylvia” din spectacolul „Das Mädchen im Goldfischglas/Fetiţa din bolul peştelui auriu”, la Teatrul German de Stat Timişoara

Cel mai bun actor în rol principal
* George Costin, pentru rolul „Maiorul” din spectacolul „Familia Tót” la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti
* Lari Giorgescu, pentru rolurile din spectacolul „D'ale noastre” la Teatrul Naţional Bucureşti
* Nicu Mihoc, pentru rolul titular din spectacolul Platonov la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

Cea mai bună actriţă în rol principal
* Emilia Dobrin, pentru rolul „Capra” din spectacolul „Capra cu trei iezi” la Teatrul ACT Bucureşti
* Imola Kézdi, pentru rolul titular din spectacolul „Hedda Gabler” la Teatrul Maghiar de Stat Cluj
* Tania Popa, pentru rolul „Fata” din spectacolul „Fata din curcubeu” la Teatrul Naţional Bucureşti

Cea mai bună regie
* Radu Afrim, pentru regia spectacolului „Năpasta” la Teatrul Naţional Bucureşti
* Alexandru Dabija, pentru regia spectacolului „Două loturi” la Teatrul Naţional Bucureşti
* Silviu Purcărete, pentru regia spectacolului „Călătoriile lui Gulliver„ la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

Cel mai bun spectacol
* „Călătoriile lui Gulliver”, exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
* „D'ale noastre” de Gigi Căciuleanu la Teatrul Naţional Bucureşti
* „Platonov” de A.P. Cehov la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

 

 

 

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Secretul Mariei Ciobanu. Care este numele adevărat al
23/12/2021 17:05

Sunt multe vedete ale căror nume reale nu le cunoastem. Printre acestea se află si Maria Ciobanu, celebra cantăreată de muzică populară. Iată care este numele ei adevărat si de ce l-a schimbat.  L ...

O boală ginecologică i-a distrus viața lui Marilyn Monroe. Cea mai faimoasă blondă a tuturor timpurilor
03/03/2021 11:15

Marilyn Monroe, stim cu totii, a fost si rămane un sex-symbol, indiferent cati ani vor trece de la moartea ei. Ce nu stie nimeni e că cea mai frumoasă femeie din lume suferea de o boală care nici in ziua nu ...

Artista care a avut încasări fabuloase în 2019 din concerte
19/12/2019 12:24

Pink a fost desemnată artistul anului 2019, după ce s-a clasat pe primul loc in topul 100 al turneelor din ultimele 12 luni, cu incasări de 215,2 milioane de dolari si 1,8 milioane de spectatori la 68 de con ...

BMW anunţă suport pentru Android Auto. Când va fi disponibil şi pe ce telefoane va funcţiona
13/12/2019 12:38

La numai cateva zile după ce a anunţat că nu va mai taxa utilizatorii de iPhone pe bază de abonament pentru conectarea telefonului la sistemul de infotainment al maşinii, BMW are o veste bună şi pentru u ...

Corneliu Vadim Tudor a scris o poezie pentru președintele ales, Klaus Iohannis.  CĂPŞUNĂ VODĂ
14/11/2019 17:22

 Corneliu Vadim Tudor, fost senator, europarlamentar si multiplu candidat la presedintia Romaniei, a scris o poezie pentru presedintele ales, Klaus Iohannis. CĂPŞUNĂ VODĂ   E un munte de sl ...

Un roman va conduce Orchestra Nationala a Frantei
12/11/2019 18:56

 Dirijorul roman Cristian Macelaru a fost numit pentru a-i succeda in 2021 francezului Emmanuel Krivine in fruntea Orchestrei Nationale a Frantei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfoni ...

Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei