„Cei mai mulți dintre noi uităm de darurile noastre”

1serenella violeta peste

Dimensiune font:

| 15-12-2021 07:00


„Ai nevoie de trei lucruri în viață – sănătatea ta, un scop și oamenii pe care să-i iubești. Asta e tot. Un corp în formă, o minte calmă și o casă plină de dragoste. Aceste lucruri nu pot fi cumpărate – trebuie câștigate”, spune Naval Ravikant, un antreprenor și filosof care a captivat lumea cu principiile sale pentru construirea bogăției și crearea fericirii pe termen lung. Și pentru că fericire fără echilibru nu există, am încercat să aflăm, cu ajutorul terapeutului Serenella Violeta Pește, cum putem fi mai sănătoși cu fiecare secundă ce se scurge din clepsidra fiecărei vieți. Îndrăgitul terapeut spune că secretul ar fi pacea interioară, la care nu se ajunge ușor dacă nu ești inițiat ori sprijinit, mai ales dacă apar și probleme de sănătate.
În căutarea vocației
Dacă destinul fiecăruia este scris de Univers, viața este un drum în căutarea lui, iar povestea multora dintre noi confirmă acest lucru. Pentru Serenella Violeta Pește, a fost legat de dorința de a face bine celor din jur. Specializată în multe terapii, ea oferă sprijin tuturor celor care, la un moment dat, au o problemă de sănătate ori un blocaj pe calea dezvoltării. „Când eram mică, îi vindecam luxațiile tatălui meu cu pietricele găsite pe jos. Luam pietricelele care îmi plăceau, le purtam tot timpul cu mine. Când tata avea câte o luxație, și avea des, le așezam în jurul gleznei, le cuprindeam în palme și făceam un masaj fără orice fel de cunoaștere, doar cu intenția de a-l ajuta să fie bine. Tata spunea că este mai bine. Acum nu știu dacă era așa sau voia doar să mă încurajeze, dar de acolo a pornit totul. Mi-a dat un feed-back bun, ca să mă motiveze. Era intenția lui bună, era dragul meu de a face bine”, am aflat de la terapeutul ieșean. Cumva, Serenella Violeta Pește a urmat un parcurs predefinit, iar întâmplările ulterioare au dovedit acest lucru. „În liceu, am primit de la o colegă un cristal de stâncă micuț, care mi-a plăcut foarte mult. La început, mi-a dat impresia că este o poveste, amica mea mi-a spus că acel cristal a vrut să vină la mine. Trăiam în niște timpuri în care nu prea se vorbea și nici nu era multă cunoaștere în domeniul terapiilor complementare, dar a avut dreptate. Îl pierdeam și-l regăseam mereu, cred că și acum îl mai am”, a zâmbit specialistul.
După liceu, a urmat Facultatea de Psihologie și, dorindu-și să-și plătească singură studiile, și-a căutat un loc de muncă, la un magazin plafar: „Mi-a plăcut foarte mult și am dezvoltare o pasiune în ceea ce privește fitoterapia și modul în care plantele rezonează cu noi. Ne ajută atât la nivel fizic, cât și emoțional. După doi ani, patroana mi-a propus să preiau un plafar, l-am preluat, apoi am deschis o rețea pe Iași. Era prin anii 2002-2006”. Serenella spune că a rezonat cu plantele încă de la început, le-am simțit energia și sprijinul. „Îmi plăceau foarte mult plantele amare, coada șoricelului, pelinul, dar și petalele de trandafir pe care le-am descoperit în ceaiurile unei firme de la București. Erau niște plante care făceau parte din medicina ayurvedică, așa cum ar fi Ashwagandha. Încercam cam toate ceaiurile. Voiam să văd ce textură și ce efect au. Unele ceaiuri, după ce le bei, se așează în interiorul tău, își găsesc locul lor, parcă te mângâie”.
În timp ce administra rețeaua de magazine plafar, și-a dorit să cunoască mai multe despre fitoterapie și a urmat cursurile de la ANATECOR organizate la Iași pe diferite domenii - presopunctură, bioenergoterapie, tot ce înseamnă bazele terapiilor alternative (cristaloterapie, reflexoterapie). „M-am înscris și eu la cursuri și de fiecare dată descopeream o altă lume de care eram fascinată. Am urmat multe cursuri, inclusiv Școala de Asistent Medical Generalist, iar acum m-am înscris la Școala de Osteopatie de la București. Nici prin cap nu-mi trecea vreodată că aș fi în stare să urmez o școală tocmai la București, dar în momentul respectiv am primit foarte multe ajutoare - clienți noi, feed-back că ar trebui să fac acest lucru și a fost foarte ușor. Așa este și cu terapiile alternative - simt că am fost îndrumată. Este ceva ce știi din interior că faci bine, îți place, nu te obosește. Privești omul din punct de vedere holistic și-ți dai seama cât de minunat este că ai mai multe piese dintr-un puzzle pe care le poți aduna ca să-i dai oarecum un sens provocării lansate de cel din fața ta”, a completat Serenella Violeta Pește.
„Arta terapeutică înseamnă să știi să ajungi la om”
În cabinetul ei, pacienții vin cu o problemă pe care o descriu, iar terapeutul alege o abordare din perspectiva psiho-emoțională a psiho-cauzalității bolilor, dacă nu este foarte acut, dacă nu doare. De-a lungul celor 20 de ani de practică, a ajutat mulți oameni, iar rezultatele obținute i-au adus multe bucurii: „Au fost enorm de multe satisfacții. Măcar pentru faptul că la o nouă întâlnire sunt cu 10-20 la sută mai bine decât ultima dată ședință terapeutică este o satisfacție extraordinară și nu mă refer la ego, ci la faptul că poți aduce o mică bucurie, o mică alinare care contează foarte mult la nivel de suflet. Pentru mine, la nivel interior, iar pentru ei, la nivel de sănătate”.
A întâlnit și cazuri foarte grave: „Da, au fost și sunt. Încerc să-i susțin cu absolut tot ce-mi stă în putință atât emoțional, energetic, cu tehnici. Instrumentele pe care le folosesc se așează în funcție de fiecare persoană în parte. Niciodată nu urmez o schemă predefinită. În momentul în care am persoana în față eu știu, la nivelul meu interior, de ce plante are nevoie, ce terapie, ce mesaj trebuie să-i transmit la nivel de emoție”.
Lucrând cu pacienții, Serinella Violeta Pește recunoaște că și ea a primit mult din partea lor: „Cei mai mulți dintre noi uităm de darurile noastre. Ne avem pe noi, în primul rând, plecând de la respirație care este conectarea cu Universul. Respirația este primul punct prin care ne conectăm cu Divinul, cu ceea ce ne înconjoară. Apoi este un dar faptul că vedem, că auzim, că putem merge, că putem iubi. Că putem simți din toată paleta de sentimente, de emoții, de vibrații. Este un mare dar. Eu sunt recunoscătoare pentru tot”. Terapeutul recunoaște că a întâlnit și persoane cu care nu rezonat: „Au fost mai mult pe terapii fizice. La început, când aveam plafarele, am deschis și un centru de terapii. Eram foarte încrezătoare și îmi veneau persoane relativ tinere, cu care mă simțeam stângace oarecum. Veneau o dată sau de două ori, apoi renunțau, iar eu dădeam vina pe mine. Îmi spuneam că poate nu am lucrat cum trebuie, că nu am spus ce trebuie, poate că sunt ușor ezitantă. Ulterior, din programarea neurolingvistică am aflat că fiecare dintre noi avem hărți mentale, iar arta de a comunica este talentul de a intra oarecum pe harta mentală a celuilalt ca să poți să-l simți, să vezi ce ar impacta subconștientul lui, absolut tot interiorul lui. Aici ar fi arta terapeutică, să știi să ajungi la om”. Cât despre viitor, își dorește să aducă echilibru atât în interiorul ei, cât și în ceilalți. „Am observat că pot face acest lucru plecând de la mine. Dacă am acest echilbru, acea pace de la care pleacă totul, se simte. Eu oricum ofer, doar că aș vrea să fie momente în care să pot dărui mai mult, să cunosc mai mult, dar nu neapărat mental, ci la la nivel de suflet, ceea ce se dobândește în timp. Depinde la ce vârstă energetică este fiecare”, a zâmbit Serenella Violeta Pește.
Serenella Violeta Pește este specializată în fitoterapie, reflexoterapie, bioenergoterapie, cristaloterapie, osteopatie, masaj terapeutic, maderoterapie și tehnici de curățare și reprogramare a tiparelor mentale.

Serenella Violeta Pește poate fi găsită la Centrul Longeviva Therapy, la tel 0756.922.007.
Maura ANGHEL
 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:00

Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, telefon 0232299690, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 60.765 mp, identificat cadastral în T43 HS759/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.971 mp, identificat cadastral în T43 HB760/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.988 mp, identificat cadastral în T43 HS762, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.892 mp, identificat cadastral în T43 HS763/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.401 mp, identificat cadastral în T43 HB765/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 39.907 mp, identificat cadastral în T43 HB767/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 873 mp, identificat cadastral în T43 HB767/4, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.382 mp, identificat cadastral în T43 HS768/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.986 mp, identificat cadastral în T44 P770, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 114.475 mp, identificat cadastral în T44 HB771/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 600 mp, identificat cadastral în T44 P772, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 46.159 mp, identifica cadastral în T44 HS773, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 601 mp, identificat cadastral în T44 HB774, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 4.338 mp, identificat cadastral în T44 HS777/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 42/09.06.2021, H.C.L. 84/22.11.2021, H.C.L. 87/25.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 16.02.2022, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 17.02.2022, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Iașul caută urgent 15.000 de locuri de parcare!
20/01/2022 12:30

Parcarea in Iaşi a constituit in permanenţă o problemă. Fie că vorbim de parcările cu plată, fie de cele rezidenţiale, cetăţenii au reclamat in permanenţă faptul că numărul acestora este insuficie ...

BROW Bar & More a deschis în ansamblul Palas o locație dedicată stilizării sprâncenelor
20/01/2022 10:32

Modelarea sprancenelor este conceptul care a revolutionat industria beauty de-a lungul timpului. Apărute recent, tehnici precum laminarea sau micropigmentarea au deschis o nouă eră in industrie. BROW Bar &am ...

Agresor iertat de victimă, nu și de judecători
20/01/2022 10:00

Pentru Mihai D. (57 de ani) din Podu Iloaiei, după-amiaza de 3 octombrie 2018 incepuse la fel de anost ca şi celalalte. Rămăsese fără ţigări, a ieşit din casă pentru reaprovizionare, pe drum s-a intal ...

Concurs de roboți la Liceul de Informatică
20/01/2022 09:49

Elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” organizează in acest an cea de-a doua ediţie a Concursului Peppers^^, o competiţie destinată elevilor de gimnaziu. Concursul este organizat de ...

Buget record la Piatra-Neamț
20/01/2022 09:15

Municipiul Piatra-Neamt va avea in acest an cel mai mare buget de investitii pe care l-a avut vreodată la dispozitie orasul in acest scop. „Anul acesta incepe cu premise bune pentru Piatra-Neamt. Fată ...

Investiții de 100 milioane de euro, la Suceava
20/01/2022 08:35

Este vorba de un total de 87.000.000 euro pe Programul Operational Regional Nord Est, la nivelul Zonei Urbane Functionale. Din această sumă, 42.500.000 euro reprezintă Prioritatea 4 - O regiune cu o mobili ...

Pericol de EXPLOZIE în Neamț. O cisternă plină cu hidrocarburi s-a răstunat la Grințieș
20/01/2022 08:24

Este pericol de explozie in localitatea Grinties (Neamt) după ce o cisternă incărcată cu xilen s-a răsturnat pe sosea. Pompierii au evacuat mai multe case din zona in care s-a produs accidentul rutier. Pom ...

„Facturile defecte” au ocolit școlile ieșene
20/01/2022 08:20

Primarul Iaşului a abordat ieri subiectul tarifelor majorate la energie electrică şi gaz, un subiect care, in viziunea edilului-şef, „ar trebui să ingrijorează orice persoană responsabilă din Roma ...

Zeci de şcoli fără directori
20/01/2022 07:52

Aproape 100 de posturi de director şi director adjunct au rămas vacante la nivelul judeţului Iaşi, urmand ca in următoarea perioadă să se desfăşoare o nouă sesiune a concursului pentru ocuparea acesto ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei