Autoritățile caută medici de familie pentru șapte comune ieșene

NDQwJmhhc2g9ZjYyNjVjNDdmYjNmNzg4NzhiZDc2ZDZiNWI5MDAyN2U=.thumb

Dimensiune font:

| 03-08-2021 08:02

* mii de locuitori din mediul rural sunt nevoiți să facă naveta kilometri buni pentru o consultație sau o simplă rețetă * acest lucru se întâmplă pentru că nu au medic de familie * potrivit datelor furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate Iași, localitățile cu deficit de medici sunt Heleșteni, Răchiteni, Sirețel, Tătăruși, Ipatele, Ion Neculce și Lungani, motiv pentru care autoritățile au anunțat că va rămâne deschisă contractarea de furnizori care doresc să intre în relaţii contractuale cu CAS Iaşi

Se facilitează accesul persoanelor la servicii medicale decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași, prioritate urmând a avea cabinetele de medicina familiei din mediul rural și cele din zonele deficitare din mediul urban. Sesiunea de contractare a serviciilor medicale, a medicamentelor în tratamentul ambulatoriu, a dispozitivelor și echipamentelor medicale pentru anul 2021 s-a încheiat, motiv pentru care CJAS a prezentat principalele segmente din domeniul sănătății care vor avea prioritate la servicii medicale decontate. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru asistența medicală primară, având în vedere faptul că medicii de familie au în evidență pacienți cronici.

La nivelul județului Iași sunt înscriși 399 de medici de familie cu liste proprii aflați în relație contractuală cu CJAS Iași, listă care a fost elaborată pe baza criteriilor privind necesarul de cadre medicale din județ.

Pentru a acoperi deficitul de medici, CJAS a dispus înființarea posturilor de medicină de familie în cadrul comunelor Lețcani și Costești, pentru ca locuitorii din zonă să aibă acces mai ușor la servicii medicale. „A fost stabilit numărul minim de persoane asigurate înscrise pe listele medicilor de familie din mediul rural, pe unităţi administrativ -teritoriale, pentru care se încheie contract de furnizare de servicii medicale din asistenţa medicală primară cu casele de asigurări de sănătate, respectiv 500”, a transmis CJAS Iași.

Există zone de la nivelul județului Iași unde pacienții trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru a ajunge la un cabinet de medicină. Astfel, unele cabinete de medicină de familie au în evidență un număr mare de persoane, cum ar fi medicul din comuna Lespezi, care are înscriși pe listă un număr de 366 asigurați. Acolo, Serviciul Evaluare - Contractare din cadrul CJAS Iași a analizat situația și a decis să aprobe încheierea contractului de furnizare de servicii medicale din asistenţa medicală primară pentru CMI dr. Buiuc Doina Ecaterina.

Localitățile deficitare privind asistența medicală primară, la 30 iunie 2021, sunt Heleșteni, Răchiteni, Sirețel, Tătăruși, Ipatele, Ion Neculce, Lungani, motiv pentru care autoritățile au anunțat că va rămâne deschisă contractarea de furnizori care doresc să intre în relaţii contractuale cu CAS Iaşi.

Trei comune au rămas fără medic de familie

Mai multe comune din județ suferă de deficit de medici, în timp ce unele nu au nici măcar unul care să asigure asistența medical primară. În aceste condiții, oameni, unii dintre ei, în vârstă, măcinați de boli, sunt nevoiți să facă naveta pentru o simplă rețetă, trimitere sau consultație. „Din cunoștințele mele, trei comune nu au deloc medic de familie, fiind vorba în principal de comune unde nu se poate aduna numărul minim de persoane asigurate, astfel încât acei medici care merg acolo să poată rămâne. Sunt, de regulă, comune în care medicii au plecat și pacienții s-au transferat în alte localități în acest timp. În unele cazuri, fiind vorba de ani de zile, oamenii au mers în altă parte, iar când vine un medic nou în comună, ei nu se mai schimbă înapoi, ci rămân la medicul la care s-au înscris și astfel cel venit nu-și poate susține cabinetul”, a declarat Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor Iași.

Potrivit acestuia, principala problemă a deficitului de medici din mediul rural, o constituie si faptul că se scot foarte puține locuri la rezidențiat pentru medicina de familie, în condițiile în care sunt mulți tineri dornici să aleagă această specialitate.

„Medicina de familie este defavorizată și principala problemă o constituie faptul că se scot extrem de puține locuri la rezidențiat. Dacă nu mă înșel, anul trecut au fost doar 15 locuri, ceea ce este un număr infim iar din acest motiv, din cauza lipsei locurilor, în ultimii ani numărul medicilor de familie a scăzut cu 9%”, a mai spus acesta.

La nivelul municipiului Iași există un singur medic care are înscriși pe listă un număr de 761 asigurați la data de 01.07.2021, respectiv CMI dr. Popovici Evelina Sorina. „Comisia a analizat situația și a decis faptul că se aprobă încheierea contractului de furnizare de servicii medicale din asistenţa medicală primară pentru CMI dr. Popovici Evelina Sorina, însă medicul de familie are un termen de 6 luni de la data încheierii contractului de a înscrie pe listă numărul minim de asigurați, conform prevederilor legale în vigoare. Până la data de 30.09.2021, se vor aplica sporurile stabilite în cadrul ședinței comisiei mixte pentru asistența medicală primară din data de 25.08.2020 urmând ca acestea să fie revizuite”, a mai transmis CJAS Iași.

Noi servicii medicale pe lista celor decontate

Pentru a veni în sprijinul pacienților cronici, Casa de Asigurări a anunțat că au fost introduse noi servicii medicale pe lista celor decontate. Acestea sunt consultaţiile pentru afecţiunile cronice şi consultaţiile pentru bolile cu potenţial endemoepidemic ce necesită izolare pot fi acordate şi la distanţă, prin orice mijloace de comunicare, cu respectarea acelorași condiții de acordare ca și consultațiile în cabinet pentru afecțiunile cronice. „Documentele vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică; consultaţiile la domiciliu acordate de către medicul de familie pentru un asigurat înscris pe lista proprie – pentru boli cronice: se decontează o consultaţie pe lună pentru toate afecţiunile cronice/asigurat (în prezent maximum patru consultaţii/an pentru bolile cronice). În categoria serviciilor adiţionale au fost introduse servicii noi (ce pot fi acordate conform curriculei de pregătire a medicului): efectuarea spirometriei, măsurarea ambulatorie a tensiunii arteriale timp de 24 de ore, măsurarea indicelui de presiune gleznă – braţ, efectuare și interpretare EKG pentru monitorizarea bolilor cardiovasculare confirmate; decontarea acestor servicii se realizează din fondul aferent asistenței medicale primare, fiind cuantificate prin puncte pe serviciu medical”, a mai transmis Casa de Asigurări. Corina ISTRATI, Oana POPA

 

 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL, în calitate de lichidator judiciar desemnat prin sentinţa civilă nr.260 din data de 12.02.2014 pronunţată de Tribunalul Iaşi-Secţia Civilă-Faliment în dosarul nr.7176/99/2012 (464/2012) privind pe debitoarea S.C. RHODOS SERV SRL cu sediul social în Paşcani, Aleea Sportului nr.9, jud. Iaşi, având nr. de înregistrare în R.C. J22/982/2006, C.U.I. 18589805, organizează 4 licitatii publice saptamanale, in urmatoarele zile: 30.09.2021, 07.10.2021, 14.10.2021 si 21.10.2021 la ora 14, la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi str. Anastasie Panu nr.27, bl. Moldova 3, et.2, ap.6. Nr. crt. Denumire Preţ de evaluare Euro Preţ de pornire 80%. 1. IMOBIL- situat in Paşcani, str. Dragoş Voda nr. 160A, cu o suprafata desfasurata de 576,13 mp (P+1E+M) constând în spaţiu comercial, spălătorie auto şi spaţiu de locuit, cu număr cadastral 1646, 1646-C1, înscris în CF nr.60540, 60540-C1- Paşcani. 97.000 Euro, 77.600 Euro. Preţul nu conţine TVA. În cazul adjudecării, preţurile vor fi achitate în lei, la cursul BNR din ziua plăţii. Condiţii generale de participare la licitaţie vor fi: Depunerea, cu o zi înaintea fiecărui termen de licitaţie, până la ora 16:00, a urmatoarelor documente: -cerere de participare la licitaţie; -xerocopie dupa actele societatii/act de identitate; dovada achitării garantiei de participare de 10% din pretul de evaluare fara TVA; -dovada achitării caietului de sarcini, în valoare de 2.000 lei la care se adauga TVA; -împuternicire acordată persoanei care reprezintă participantul la licitaţie, dacă este cazul.
Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 23.09.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009 4.400,00 PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP 2011 4.700,00 LEXUS RX 450H PRESIDENT 2009 8.400,00 TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D 2011 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB 2011 9.200,00 Licitația va avea loc în data de 23.09.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 23.09.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 22.09.2021, ora 15:00): (i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie; (ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare) Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
650 de lei pentru un loc de parcare!
23/09/2021 00:00

    În urma reorganizării fostei Directii de Administrare a Patrimoniului Public si Privat şi a măsurilor implementate de municiplitatea ieşeană, incasările din activitătile de exploata ...

Ieşeanul care a blocat tramvaiele în Rond Agronomie, amendat cu 725 de lei
23/09/2021 00:00

    Pentru nerespectarea normelor de convietuire socială, a ordinii si linistii publice, politistii locali au aplicat, intr-o singură zi, 8 sanctiuni (Legea nr. 61/1991). Dintre acestea, 3 procese ...

Peste 480 ieșeni spitalizați, cu COVID
23/09/2021 00:00

    Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ieri, 22 septembrie, la Iaşi mai erau libere doar două paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19, unul la Spitalul „Sfant ...

Lapte şi cornuri pentru elevii din 471 școli ieșene
23/09/2021 00:00

    După ce, luna trecută şi-au dat acordul pentru Acordul cadru de furnizare a merelor, laptelui si produselor lactate şi produselor de panificaţie in scolile din 95 de unităţi administrativ ...

Ciobanul care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă
22/09/2021 23:48

La inceputul acestui an a avut loc un omor in familie care a şocat chiar şi pe procurori, criminalişti şi legişti prin violenţa cu care s-a produs. Sorin Şandru (38 de ani), deşi a absolvit o şcoală ...

Criză de muncitori, la Iași
22/09/2021 23:44

Conform ultimul centralizator remis presei de către A.J.O.F.M. Iaşi, oferta de pe piaţa muncii din judeţ a revenit deja la nivelul de dinaintea pandemiei. Acum sunt 870 posturi disponibile, cu 14 mai multe ...

Medicii din Neamț trimit pacienții COVID în alte județe
22/09/2021 21:31

  * cum incidenta cazurilor COVID este in crestere, depăsind in unele comune chiar si 8 la mia de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a luat ieri unele măsuri destul de d ...

 Evergreen plătește taxa notarială! Achiziționează unul din apartamentele noastre până pe data de 30.09.2021 și profită de ofertă!
22/09/2021 15:04

Fii la curent cu stadiul constructiilor: Blocurile C7 si C8 vor fi finalizate in decembrie 2021. Blocurile C5 si C6 vor fi finalizate in octombrie 2022. Blocurile C3 si C4 vor fi finalizate in octombrie 2023 ...

Arde depozitul de furaje de la Hadâmbu
22/09/2021 14:09

Un depozit de furaje a luat foc la Hadambu, judetul Iasi. Peste stingerea flăcărilor care au cuprins cele 10 tone de furaje s-au deplasat trei autospeciale de pompieri, 

Începe cea de-a 60-a ediție a Congresului Național de Cardiologie
22/09/2021 11:45

În contextul preventiei cardiovasculare ca temă generală, astăzi incepe cea de-a 60-a editie a Congresului National de Cardiologie. Printre noutătile editiei desfăsurate pe parcursul a patru zile se ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei