Poliţiştii locali riscă să fie transformaţi în paznici

default

Dimensiune font:

| 26-03-2013 10:34

* o propunere legislativă venită din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor riscă să desfiinţeze structurile de Poliţiei Locală * potrivit conţinutului acesteia, atribuţiile poliţiştilor locali ar putea fi mult diminuate, până la a se rezuma doar la paza obiectivelor publice

Legea 155 din 2010, în baza căreia funcţionează Poliţia Locală la nivel naţional, este la un pas de a fi modificată radical, în detrimentul actualelor atribuţii pe care le au poliţiştii locali, fapt ce se va reflecta şi asupra logisticii de care aceştia dispun. Practic, prin proiectul de lege pe care Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) doreşte să-l promoveze, structurile Poliţiei Locale ar urma să rămână fără atributul de ordine şi siguranţă publică şi, implicit, fără maşinile de patrulare. În aceste condiţii, reacţiile şefilor de Poliţii Locale, implicit ale celor din Iaşi, sunt cât se poate de radicale. „Condamnăm această propunere, din mai multe considerente. Prin aprobarea Legii Poliţiei Locale s-a dorit alinierea legislaţiei române cu cea a legislaţiei unor state europene pe linia siguranţei publice la nivel local. Schimbarea denumirii nu ar mai fi oportună, deoarece majoritatea statelor europene folosesc denumirea de Poliţie Locală, Poliţie Municipală, cu scopul de a avea şi competenţe mărite pe linia siguranţei cetăţeanului. În plus, denumirea de Gardă Locală ar presupune diminuarea acestor competenţe, lucru ce ar fi în defavoarea comunităţilor locale. Legea Poliţiei Locale stipulează explicit atribuţiile poliţistului local pe domeniile de ordine şi linişte publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială, evidenţa persoanelor, şi nu există confuzii la nivelul comunităţii pe acest segment de activitate. În sprijinul celor menţionate, precizăm faptul că toţi cetăţenii care s-au adresat instituţiei noastre au cunoştinţă despre atribuţiile poliţiştilor locali, neexistând cazuri în care să fi sesizat aspecte de competenţa poliţiei naţionale”, a declarat Alexandru Hordilă, directorul executiv al Poliţiei Locale Iaşi.

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

gp

Mar 27, 2013

la spjpp se fac angajari dar ma indoiesc ca va trece unul se dau probe serioase nu ca la politia locala prin cunostinte! asa ca va asteptam cu miloaga dupa ce va desfiinteaza! :))

spjpp

Mar 27, 2013

îi așteptăm la noi! :)) la s.p.j.p.p. iași se fac angajări! să trăiți bine! ha ha ha!

zoe

Mar 26, 2013

persoanele care posteaza comentarii impotriva politistilor locali,de fapt sunt deranjati din alte cauze. in tot spatiul ue exista si functioneaza politii locale(municipale),chiar si in sua,in romania de ce nu se poate?! este normal ca ordinea publica,rutiera,urbanismul,evidenta populatiei,comertul stradal si pietele(pana la limita infractiunii)sa fie coordonat pe plan local prin institutia primarului localitatii respective si nu centralizat.ministrul de interne nu stie ce se intampla pe plan local insa primarul stie exact,dealtfel are in responsabilitatile(fisa postului) sale ordinea publica,traficul rutier,etc.,conf.lg.215/2001. din puct de vedere vestimentar nu se creeaza confuzii intre politia locala si cea nationala,implicit privind atributiile. sunt de acord ca politistii nationali nu ar trebui sa se mai ocupe de ordine publica si dirijarea traficului rutier,ci numai de latura infractionala a acestor segmente.practic nu ar mai trebui sa observam pe strazi politisti nationali in uniforma,acestia sa isi desfasoare activitatile specifice in vestimentatie civila,respectiv cercetare penala,investigatie,criminalistica,arme si explozibili,trafic de droguri,prostitutie,etc.

zoe

Mar 26, 2013

persoanele care postează comentarii împotriva poliţiştilor locali,de fapt sunt deranjaţi din alte cauze. în tot spaţiul ue există şi funcţionează poliţii locale(municipale),chiar şi în sua,în românia de ce nu se poate?! este normal ca ordinea publică,rutiera,urbanismul,evidenţa populaţiei,comerţul stradal şi pieţe(până la limita infracţiunii)să fie coordonat pe plan local prin instituţia primarului localităţii respective şi nu centralizat.ministrul de interne nu ştie ce se întâmplă pe plan local însă primarul ştie exact,dealtfel are în responsabilităţile(fişa postului) sale ordinea publică,traficul rutier,etc.,conf.lg.215/2001. din puct de vedere vestimentar nu se creează confuzii între poliţia locală si cea naţională,implicit privind atribuţiile. sunt de acord că poliţiştii naţionali nu ar trebui să se mai ocupe de ordine publică şi dirijarea traficului rutier,ci numai de latura infracţională a acestor segmente.practic nu ar mai trebui să observăm pe străzi poliţişti naţionali în uniformă,aceştia să îşi desfaşoare activităţile specifice în vestimentaţie civilă,respectiv cercetare penală,investigaţie,criminalistică,arme si explozibili,trafic de droguri,prostituţie,etc.

adrian

Mar 25, 2013

corect trebuie desfiintati pentru ca mai nou cred ca au si atributiile sri-ului umbla si cu dispozitive de inregistrare ce nu zice domn hordila ce ii pune sa faca pentru el in mod special... sa se termine odata cu prostologia ce nu are nichita protectie cand face anumite deplasari prin oras... ne-am saturat sa ne fileze si sa ne tracteze masinile niste oameni care nu au pic de scoala...si chirica afirma faptul ca trebuie intelesi saracii ca provin din alte meserii nu au fost politisti de meserie. pai cum sa intelegem cand sunt prosti...s-au dus buluc si au facut dreptul la spiru haret toti si au reusit sa inchida pana la urma si facultatea=))

iesean

Mar 25, 2013

toti grajdarii,ciobanii si tarlanii de prin jurul iasului s-au facut mai intai gardieni pe la inceputul anilor 90,apoi comunitari si mai recent politisti locali.au fost chiar si controlori pe autobuze cand au produs adevarate drame in familiile copiilor prinsi fara bilet. le confiscau ghozdanele asteptandu-i cu banii de amenda la capat de linie ca se adunasera munti de ghiozdane,in realitate talhari cu cascheta.apoi cazul statuilor!grav si de neiertat!normal ar fi ca toti gardienii in frunte cu unul hordila parca sa plateasca refacerea lor iar la dezvelire sa participe tot ei ca exemplu de nemunca,indiferenta si delasare.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:48

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Cereri trăsnite în justiţia ieşeană
08/06/2021 10:45

Una din cele mai trăsnite cereri de chemare in judecată inregistrate anul ăsta la Iaşi a fost cea din data de 19 decembrie, prin care reclamanta Maria C. a solicitat instanţei să-l oblige pe Sorin M. la r ...

 Super concert și focuri de artificii în noaptea de Revelion
31/12/2019 15:29

  Cu ocazia trecerii in Noul An Primăria Municipiului Iasi va oferi din nou iesenilor traditionalul concert si focuri de artificii. Din păcate, programul anuntat initial al concertului a suferit o modi ...

FOTO - întâietatea la pețitul fetelor din Ruginoasa, tranșată de jandarmi!
31/12/2019 14:50

 Bătălia de la Ruginoasa, binecunoscuta incăierare de la sfarsit de an dintre deleni si văleni nu a mai avut loc! Cetele de urători, la fel ca in ultimii ani, au iesit pe ulite de la răsărit, doar c ...

Iaşul va avea un spital competitiv cu orice mare spital din lume
31/12/2019 14:22

Construcţia Spitalului Regional Iaşi va fi demarată mai repede decat ne-am fi aşteptat. Contractul de finanţare a fost semnat cu o zi inainte de incheierea anului 2019. „Am semnat, astăzi, contractu ...

Doar 949 ieşeni mai încasează indemnizaţie de şomaj
31/12/2019 14:20

* Iaşul inregistrează 8.242 şomeri, din care 3.723 sunt femei * dintre aceştia, doar 949 mai incasează indemnizaţie de şomaj, restul beneficiind doar de servicii de ocupare gratuite Conform ultimelor da ...

AJOFM Iaşi găseşte, lunar, de lucru pentru aproape 1.000 de oameni
31/12/2019 00:17

* principalii beneficiari sunt şomerii cu varste de peste 45 de ani, 3.221 dintre aceştia reuşind să-şi facă un rost in acest an * 2.711 sunt tineri intre 35 şi 45 de ani, 2.767 au intre 25 şi 35 de ani ...

„2020 ar putea fi anul creşterii gradului de integrare pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”
31/12/2019 00:08

DA-IS Club (supranumit şi Club de Dezvoltare a Autonomiei şi facilitare a Integrării Sociale) este un proiect de suflet al Asociaţiei Nevăzătorilor din Romania, Filiala Judeţeană Iaşi, promovat de Oana ...

Sănătatea ieşenilor a devenit, în sfârşit, o prioritate
31/12/2019 00:03

La nivelul judeţului Iaşi au fost implementate, in acest an, mai multe programe de screeing prin care a fost evaluată starea de sănătate a populaţiei. Printre ele se numără afecţiunile canceroase, cele ...

Ultima săptămână din an, cea mai incendiară dintre toate
30/12/2019 21:13

După aproape două săptămani de aşa-zisă acalmie, pompierii ieşeni au fost ultra solicitaţi in acest sfarşit de an. Nu vorbim aici despre intervenţiile „casnice”, gen scos căţei de prin f ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei