Politia 

Localitatea Băceşti a fost declarată zonă specială de siguranţă publică, după ce mai multe persoane au provocat scandal şi au comis acte de violenţă, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi a jandarmilor.

 

În cursul zilei de marţi, opt persoane din Băceşti, cu vârste cuprinse între 15 şi 66, de ani fuseseră reţinute tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere, acestea fiind plasate ulterior sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

  • "Faţă de alţi patru bărbaţi, cu vârste între 21 şi 32 de ani, trei din comuna Băceşti şi unul din oraşul Negreşti, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi, pe 11 august 2022, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive.
  • Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În cadrul zonei speciale, ordinea şi liniştea publică sunt menţinute de poliţişti şi jandarmi. 

Potrivit publicaţiei Vremea Nouă, scandalul între cele două tabere ar fi pornit de la un imobil pe care ambele clanuri îl revendică și s-a ajuns la lupte de stradă în localitatea vasluiană Băiceşti.

Autorităţile locale, citate de Ştirile PRO TV, susţin că cele două clanuri voiau să cumpere aceeaşi casă şi s-au luat la bătaie în plină stradă pentru că una din familii nu ar fi respectat o înțelegere mai veche și a cumpărat locuința, chiar dacă stabiliseră cu cealaltă familie că nu o va face.