AFINELE medicament si ce trateaza. Efecte impresionante

afine

Dimensiune font:

| 23-11-2020 20:00

 Desi este vremea vacantelor, a soarelui arzator si a bucuriei ultimei luni de vara, natura se pregateste de... iarna.

Cele mai puternice fructe si legume terapeutice apar acum, ca un ajutor oferit tuturor vietuitoarelor pamantului, pentru a se proteja impotriva anotimpului rece. Iar intre ele, afinele ocupa un loc de frunte. Cu fructul lor ca niste margele negre, brumate, inglobeaza in ele toata energia solara captata pe platourile muntoase pe care cresc.

Sunt fructe specifice marilor inaltimi, dar oferite special, parca, pentru a completa hrana destul de saraca a oamenilor de munte. O portie de afine valoreaza cat 3-4 casete cu vitamine, cu specificatia ca vitaminele A, E, F, PP si B (B1 si B2) continute de afine sunt mult mai usor de asimilat, deoarece sunt in formula naturala.

Cat despre actiunile terapeutice, lista lor impresioneaza atat prin marime, cat si prin efectul neobisnuit al acestor alimente-medicament sau, mai bine zis, medicamente-aliment, care sunt afinele. Fructul proaspat de afin, dar si cel uscat ajuta la regenerarea vaselor de sange, la normalizarea glicemiei si la regenerarea purpurei retinei, creste sensibilitatea fotoreceptorilor de la nivelul ochiului, neutralizeaza infectiile din intestin, dilata usor vasele coronare, protejeaza organismul contra radioactivitatii. Mirtilina, o substanta continuta de fructe si frunze, penetreaza celula bacteriei si ii slabeste vitalitatea, iar administrata intern, scade glicemia.

Pigmentii care dau nuanta albastruie fructului protejeaza corpul impotriva radioactivitatii si regleaza anumite procese imunitare.

Din lista de afectiuni in care se folosesc cu succes fructele de afin am selectat cateva, dar, inainte de a le cunoaste, sa aflam cateva lucruri despre soiul afinelor care se folosesc si cum se prepara acestea.

Ce fel de afine sunt recomandate

"Industria fructelor de padure" este de data ceva mai recenta, dar deja se face simtita si in supermarketurile noastre, sub forma unor caserole cu afine, care se pastreaza un timp incredibil de indelungat. Secretul pentru ca afinele sa ajunga la distante mari in buna stare este sa fie trimise cand inca nu sunt coapte complet, pe de o parte, iar pe de alta parte, de cele mai multe ori li se mai administreaza si o doza buna de radiatii. Adaugati ca mai sunt crescute cu tot felul de chimicale si veti obtine un tablou suficient de descurajant incat sa evitam aceste "bunatati" de import. Alte "falsuri" aparute pe pietele noastre sunt afinele mai mari de cateva ori decat cele obisnuite, destul de bune la gust, dar fara aroma specifica fructului natural, cules din flora spontana de munte.

Acestea sunt afine de cultura, cultivate in ultima vreme si in Romania, in satele de la poalele Muntilor Fagaras, de unde sunt apoi livrate in toata tara si, mai ales, la export. Afinele de cultura autohtone sunt mult mai sanatoase decat suratele lor importate la caserola, desi au un procentaj de vitamine, pigmenti, minerale mai redus decat afinele de munte, culese direct din flora spontana, micute si cu gust intens, care sunt cele mai bogate in vitamine si vor fi cautate cu predilectie pentru a obtine rezultate terapeutice.

Mod de administrare

De la bun inceput trebuie spus ca substantele vindecatoare (cum ar fi pigmentii care dau culoarea albastra-inchisa afinelor si care au totodata si un efect puternic antioxidant) se gasesc exclusiv in afinele proaspete, precum si in cele uscate la temperaturi scazute si, intr-o masura ceva mai mica, in cele congelate, nu insa si in cele preparate termic. Ca atare, pentru a obtine efecte terapeutice, ne vom orienta doar spre consumul fructelor proaspete, netrecute prin foc.

Afinele in consumul obisnuit

 



Doza minima pentru a obtine beneficii de pe urma administrarii acestor fructe este de 150 grame pe zi. Aceasta este si portia zilnica minima recomandata de nutritionisti pentru toate fructele de padure, fie ca este vorba de fragi, coacaze negre sau zmeura. Numai in aceasta doza, fructele incep sa aiba efectele scontate de prevenire a bolilor. Pentru a vindeca insa anumite afectiuni este necesar sa marim mult cantitatea ingerata si sa stabilim un anumit interval de timp de administrare. Cu alte cuvinte, avem nevoie de o cura, despre care vom vorbi in continuare:

Cura cu afine

Zilnic se consuma 200-400 grame de afine, in mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute inaintea meselor principale. Se mananca fructele bine spalate, din care s-au indepartat toate partile stricate sau intrate in fermentatie (pentru a evita deranjamentele gastro-intestinale). O cura cu afine dureaza minimum 7 zile si maximum 1 luna, dar de cele mai multe ori este limitata de timpul in care gasim aceste fructe proaspete, care nu este mai mare de trei-patru saptamani.

Afinele uscate


Se pot obtine casnic doar prin uscare in uscatoarele speciale electrice (se gasesc in marile magazine de electrocasnice) ori in cuptorul electric, reglat la maximum 50 de grade Celsius. Uscarea trebuie sa fie suficient de rapida pentru ca fructele sa nu intre in fermentatie, dar la o temperatura care sa nu distruga principiile active. Prin deshidratare, afinele pierd practic toata apa pe care o contin, capatand aspectul si consistenta unei stafide, moment in care procesul de uscare s-a incheiat si fructele se pun in pungi de hartie, pastrate in locuri intunecoase si reci. Pulberea de afine (obtinuta prin macinarea cu rasnita electrica de cafea a fructelor uscate) se administreaza ca atare, cate 4-6 lingurite pe zi, pe stomacul gol.

Maceratul la rece

Intr-o cana (250 ml) se pun 2-3 lingurite de pulbere de afine uscate, restul completandu-se cu apa calduta, care nu trebuie sa depaseasca temperatura de 40 de grade Celsius. Amestecul se tine la macerat, la temperatura camerei, vreme de 8 ore, dupa care se consuma indulcit cu miere lichida.

Cel mai bine este sa se consume maceratul nefiltrat, inghitindu-se si resturile de fructe ramase pe fundul canii, resturi care sunt foarte bogate in principii active, extrem de utile in tratament.

Boli prevenite cu ajutorul afinelor

* Alzheimer - un studiu facut in 1999, de un colectiv de cercetatori americani de la Universitatea din Boston, Statele Unite, sub conducerea dr. J. A. Joseph, a aratat ca administrarea afinelor ajuta la prevenirea imbatranirii sistemului nervos si, de asemenea, ajuta la pastrarea unor functii cognitive si motorii. Un regim alimentar de mai multe saptamani in care 3-4% din portia alimentara zilnica era alcatuita din afine a dus chiar la cresterea capacitatii de invatare, la imbunatatirea memoriei si a coordonarii motorii. Aceste efecte se datoreaza actiunii antioxidante a principiilor active din afine, care impiedica procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central.


* Dementa vasculara - mai multe studii facute in China, in anii 2005-2006, au aratat ca administrarea sistematica de afine ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange din creier, prevenind tulburarile cognitive.

Pentru a obtine aceste efecte, se tin cure de 1-3 luni pe an, timp in care se consuma cate 200 de grame de afine proaspete sau 25 de grame de afine uscate (sub forma de macerat la rece, care se consuma nefiltrat) pe zi. Alte alimente care previn dementa vasculara sunt spanacul, broccoli si alga numita spirulina.

 



In Romania, afinele "adevarate" se gasesc peste tot

Degenerescenta maculara - continutul mare de pigmenti si de vitamine, in special vitamina C, din afine le recomanda ca pe un excelent mijloc de prevenire al acestei afectiuni degenerative. Un studiu publicat in revista americana "Archives of Ophthalmology" arata ca persoanele care consuma fructe de padure de culoare neagra-albastruie (ceea ce arata prezenta anumitor pigmenti), de macar 5 ori pe saptamana, au un risc de a face degenerescenta maculara cu 36% mai scazut decat persoanele care consuma foarte rar sau deloc aceste fructe.


Boala canceroasa - o substanta continuta in afine, numita acid elagic, are un puternic efect antioxidant, impiedicand aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organismul uman. Se tin cure cu afine pe timpul verii, pe parcursul carora se consuma cate 300 de grame de fructe proaspete pe zi, vreme de macar trei saptamani. Alte fructe de padure care previn boala canceroasa si cu care se poate face cura in timpul sezonului estival sunt murele, fragii si coacazele negre, toate fiind bogate in acelasi principiu activ anti-tumoral - acidul elagic.


Cancer gastric si intestinal - acelasi acid impreuna cu pigmentii antocianici si pectina din afine sunt un excelent protector al tubului digestiv in fata afectiunilor tumorale maligne, toate aceste substante avand efecte antimutagene si antitumorale. Pe timpul sezonului, se recomanda cura cu afine proaspete, cate 200-300 grame zilnic. In rest, se consuma maceratul la rece, cate 2-3 pahare zilnic.


Artrita reumatoida - afinele sunt extraordinar de bogate in vitamina C, vitamina considerata printre cei mai puternici agenti de prevenire a bolii reumatice.



Un studiu facut pe un numar impresionant de persoane (peste 20.000 de subiecti) arata ca o suplimentare a vitaminei C din alimentatie atrage dupa sine o reducere la peste 40% a frecventei puseurilor reumatice. O portie mare de afine, adica de 400 grame consumate zilnic, asigura mai mult decat necesarul zilnic de vitamina C.


*
 Boala coronariana si infarctul miocardicnul rosu, numita resveratrol, face senzatie prin efectele sale extraordinare de prevenire a ischemiei cardiace si a infarctului. Ce se stie mai putin insa este ca o portie de 300 de grame de afine contine resveratrol mai mult decat un litru de vin rosu de cea mai buna calitate. Asadar, consumati afine cu incredere - nu va vor ameti deloc, in schimb vor preveni depunerea colesterolului si trigliceridelor pe artere, vor preveni formarea trombilor si blocarea irigarii cu sange a muschiului cardiac.

Tratamente interne cu afine

Tulburari de memorie - daca ati observat de la o vreme ca uitati tot felul de informatii, daca memoria de scurta durata nu va mai ajuta sau, pur si simplu, vreti sa va imbunatatiti aceasta capacitate cognitiva, atunci consumati afine cat de des puteti. Cand le gasim proaspete, vom consuma minimum 200 de grame pe zi, iar din pulberea uscata vom lua cate 15 grame zilnic, in cure de 40-60 de zile. Pigmentii care dau culoare albastru-inchis afinelor sunt un excelent stimulent al memoriei.


Oboseala oculara, scaderea acuitatii vizuale - se consuma pulberea de afine, cate 15-20 de grame pe zi, in cure de macar sase saptamani. Aceiasi pigmenti din afine care imbunatatesc memoria ajuta si la mentinerea acuitatii vizuale, protejand ochii si de o sumedenie de alte neplaceri, cum ar fi cataracta sau glaucomul. Nu in ultimul rand, administrarea afinelor mareste acuitatea vederii pe timp de noapte, actiune terapeutica verificata prin studiile facute pe pilotii militari din Marea Britanie.


Daca mergeti in drumetii pe munte cautati fructele albastrii

Colesterol si trigliceride marite - o jumatate de kilogram de afine consumat zilnic asigura mai mult de 50% din necesarul de fibre alimentare de care are nevoie organismul uman si care ajuta la reducerea nivelului colesterolului si al trigliceridelor din sange. La persoanele care consuma vreme de cateva saptamani afine in doze suficiente se produce o scadere a nivelului colesterolului total si al colesterolului negativ (LDL) in medie cu peste 10%.


Adjuvant contra varicelor si fragilitatii capilare - substantele antioxidante din afine stopeaza formarea varicelor si a hemoroizilor, imbunatatesc circulatia venoasa si ajuta la vindecarea rapida a echimozelor produse de catre fragilitatea capilara. Se tin cure de minimum patru saptamani, timp in care se consuma maceratul la rece de afine, cate 3-4 pahare pe zi, consumate cu minimum 15 minute inainte de masa. Acest tratament este un bun adjuvant si in cazul ulcerelor varicoase.


Reumatism - cercetatorii americani de la Universitatea de Medicina Harvard au facut un studiu gigant pe nu mai putin de 27.000 de femei, pentru a vedea impactul alimentatiei asupra afectiunilor articulare. Conform acestui studiu, afinele si murele (cele doua contin pigmenti similari) sunt printre cele mai bune antireumatice. Pentru tratarea artritei reumatoide, a artrozei, a bolilor reumatice, in general, se recomanda cura de afine sau mure, in care se consuma minimum 300 de grame de fructe pe zi, pe o perioada de minimum 4 saptamani.


Guta - se consuma cate 300 de grame de afine proaspete zilnic, pe o perioada de timp de minimum 30 de zile. Daca nu mai gasim afine proaspete, putem consuma maceratul la rece obtinut din aceste fructe uscate, cate un litru pe zi. Este o cura simpla, dar care mobilizeaza puternic sarurile acidului uric din tesuturi si ajuta la eliminarea lor prin urina, ajuta la rarirea pana la eliminare a crizelor de guta, la redobandirea aspectului normal si a mobilitatii articulatiilor afectate.



Constipatie, diaree - da, ati citit bine, aceste fructe pur si simplu trateaza ambele afectiuni ale tranzitului intestinal. Contra constipatiei, se consuma afinele proaspete, cate 300 de grame in fiecare zi, dimineata, pe stomacul gol. Enzimele, fibrele si acizii organici din afinele proaspete accelereaza tranzitul intestinal si curata intreg colonul de reziduuri. In cazul diareei, se recomanda afinele uscate (minimum 10 grame zilnic) sau remediul romanesc pe baza de afine, numit "Eridiarom", despre care vom vorbi detaliat in acest articol, intrucat merita din plin toata atentia cititorilor nostri.


Adjuvant in cancerul intestinal - un studiu american a aratat ca administrarea interna de afine inhiba proliferarea cancerului de colon si induce apoptoza (moartea programata a celulelor canceroase). Ca adjuvant in tratarea acestei forme de cancer, se administreaza zilnic 300 de grame de afine proaspete (pot fi folosite si fructele decongelate).


Adjuvant in cancerul ovarian - chempferolul, o flavonoida continuta in abundenta de catre afine, este foarte activa in prevenirea si in combaterea bolii canceroase cu aceasta localizare. Un studiu facut intre 1984 si 2002 pe un numar de 66.940 de femei a aratat ca cele care consuma cantitati mai mari de chempferol au un risc de a dezvolta aceasta boala cu 40% mai redus. De asemenea, aceasta substanta, administrata bolnavelor cu cancer ovarian, incetineste evolutia bolii si imbunatateste starea generala. Se recomanda curele cu afine proaspete, din care se consuma cate 300 de grame, pe o perioada cat mai lunga de timp. Alte alimente bogate in chempferol sunt ceapa, spanacul, broccoli, varza creata, prazul.


Viroza respiratorie, viroze in general - curele cu afine proaspete sau uscate intaresc membrana celulara, prevenind infectarea celulei, imbunatatesc imunitatea in fata agresiunilor virale, cresc rezistenta organismului la accesele de febra. Pentru prevenirea si pentru combaterea afectiunilor virale se recomanda curele de vara, in care se consuma cate 250-300 de grame de afine pe zi, vreme de macar 3 saptamani. Pe timpul iernii, se consuma maceratul la rece, cate 500-1000 ml pe zi, in cure de 20-30 de zile.


Infectie urinara - atat fructele, cat si frunzele afinului au o puternica actiune antibacteriana, mai ales contra E. Coli, care este principala vinovata pentru majoritatea cistitelor. Mai mult, afinele au efecte cicatrizante si protective asupra epiteliilor reno-urinare, afectate de catre infectie. Se recomanda afinele proaspete, cate 250 de grame pe zi, in cure de minimum doua saptamani. Pe timpul sezonului rece, se consuma maceratul la rece, din care se bea cate un litru zilnic.
 
Pe toate marginile de drum din zonele cu paduri sunt oameni care vand afine

Adjuvant in diabet - se consuma cate 300 de grame de afine zilnic, pe o perioada cat mai lunga de timp. Inca nu se stie exact de ce, dar acest tratament simplu ajuta la stabilizarea valorilor glicemiei - un element de maxima importanta la diabetici, mai ales la cei insulino-dependenti. Mai mult, cura cu afine previne bolile cardiovasculare, care sunt principala si cea mai periculoasa complicatie a diabeticului.


Imbatranirea prematura - mai multe studii facute in Statele Unite ale Americii indica aceste fructe ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea si chiar pentru "inversarea" proceselor de imbatranire. In principal, afinele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos, protejand in special memoria. Apoi, ele ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor si a vaselor de sange, precum si a tonusului muscular. Pe timpul sezonului de vara, se tin tratamente de pana la patru saptamani, timp in care se consuma jumatate de kilogram de afine pe zi.


Avitaminoza C - o doza de doar 300 de grame de afine asigura aproximativ 110% din necesarul de vitamina C al unui adult. Persoanele care au un deficit din aceasta vitamina vor consuma minimum 4500 de grame de afine, vreme de doua saptamani. Aceasta "supradoza" de vitamina C este extrem de favorabila in afectiuni cum ar fi alergia, astmul, virozele respiratorii, afectiunile insotite de febra si de inflamatie, in general.

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu afine

Principala precautie la tratamentele interne cu afine uscate este pentru constipatie, caz in care administrarea acestor fructe se va face cu prudenta, in cantitati mici la inceput, pentru a nu incetini sau bloca tranzitul intestinal. Exista si un medicament pe baza de afine la care acest neajuns al constipatiei nu exista. Numele sau este "Eridiarom" si vom vorbi despre el in continuare.


Un remediu romanesc exceptional obtinut din afine:
ERIDIAROM

Eridiaromul este descoperirea prof. dr. ROMAN MORAR, de la Universitatea din Cluj, fiind un concentrat natural total, obtinut din afine culese din flora spontana a Muntilor Apuseni. Este realizat dupa procedee originale, care pastreaza principalele principii active ale afinelor, la care se adauga glucoza, amidon si lactoza, pentru tabletare. In compozitia Eridiaromului exista principii active de exceptie: antocianozide, vitamine, saruri minerale, fitoncide, acizi vegetali, pectine etc.
 

Eridiarom este lipsit de toxicitate, nu creeaza dependenta si, important, nu constipa. Prin actiunea principiilor active componente, Eridiarom micsoreaza peristaltismul intestinal, este astringent al mucoasei gastro-intestinale, bacteriostatic, antiseptic, antihistaminic, antiparazitar si hipoglicemiant. Regleaza permeabilitatea vasculara si tranzitul intestinal, fiind absorbant si protector al mucoasei, pe care o reface. Restabileste rezistenta vasculara si tonifica sistemul venos, marind acuitatea vizuala. Iata si cateva recomandari pentru acest produs extraordinar:


* Diaree - in forma acuta se vor administra 9 comprimate pe zi, cate 3 comprimate inainte de mesele principale, timp de 3-5 zile. In mod normal, Eridiarom trebuie luat in momentul in care bolnavul simte primele crampe abdominale (actioneaza in circa 7 minute). Daca diareea debuteaza cu crampe puternice, insuportabile, se pot lua 9 tablete deodata si dupa aceea cate 2-3 la fiecare doua ore, timp de 3-5 zile. Pentru a trata diareea in forma cronica, se vor lua cate 6-9 comprimate pe zi, timp de 20 de zile pe luna.


* Diaree la sugari - se vor administra in fiecare zi cate 3-4 comprimate, dizolvate in putin ceai caldut de musetel sau de fenicul. Tratamentul dureaza 3-5 zile.


* Colita de fermentatie - daca afectiunea este in faza acuta, se incepe cu o doza de soc de 9-12 comprimate pe zi, cate 3-4 comprimate inainte de mesele principale, timp de 3-5 zile. Apoi se continua cu un tratament de intretinere, in care se vor lua cate 6 comprimate pe zi, douazeci de zile pe luna.


* Rectocolita ulcero-hemoragica - in aceasta afectiune au fost obtinute rezultate mai bune cu Eridiaromul, decat cu antibioticele cele mai sofisticate. La debutul tratamentului, daca boala este insotita de diaree puternica si de dureri intense, insuportabile, se pot lua 9 tablete deodata si dupa aceea cate 2-3 la fiecare doua ore, timp de 3-5 zile. Apoi tratamentul se va continua, luand cate 6-9 comprimate pe zi, timp de 20 de zile pe luna, pana la vindecare.

 

* Diabet - produsul Eridiarom se poate asocia cu insulinoterapia, determinand reducerea cantitatii de insulina injectabila. Pe langa reducerea cantitatii de insulina administrata zilnic, tratamentul cu Eridiarom ajuta la prevenirea efectelor secundare devastatoare ale diabetului, prevenind cardiopatiile, arteriopatiile, chiar orbirea cauzata de aceasta afectiune. Se iau cate 6 comprimate pe zi, timp de 20 de zile pe luna.


* Adjuvant in arteriopatii (arterite ale membrelor inferioare, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, sechele dupa infarct miocardic, coronarite, tulburari vasculare de senescenta) - se iau cate 6-9 comprimate pe zi, timp de 20 de zile pe luna. Acest tratament previne depunerea placilor de aterom pe artere, scade usor tensiunea arteriala, ajuta la refacerea miocardului dupa infarct.


* Adjuvant in radioterapia folosita in boala canceroasa - acest produs pe baza de afine are rol protector in timpul iradierilor terapeutice, care dau de multe ori efecte secundare, in special diaree. Se iau cate 6 comprimate pe zi, timp de 20 de zile pe luna. Este un tratament care ajuta in toate formele bolii canceroase, datorita efectelor antioxidante ale principiilor active din afine 

 

Afinele ar putea deveni noul remediu pentru Alzheimer

Micile fructe aromate sunt adăugate adesea la cereale, salate, deserturi sau sunt consumate simple, dar ar putea dobândi curând valoarea unui medicament. În afară de reducerea riscului de cancer și boli cardiace, se pare că afinele te pot proteja și împotriva maladiei Alzheimer.

 

 
Oamenii de știință s-au orientat spre afine ca remediu potențial pentru boala Alzheimer. Recent au fost realizate 2 studii efectuate de echipa de cercetători a Centrului Academic al Universității din Cincinnati. „Descoperirile pe care le-am făcut confirmă rezultatele obținute în trecut în cadrul studiilor efectuate pe animale, precum și în studiile la care au participat oameni. Am reușit să susținem ideea că afinele sunt foarte utile pentru îmbunătățirea memoriei și menținerea funcțiilor cognitive în cazul adulților de vârsta a treia”, a spus dr. Robert Krikorian, autorul studiului.
Culoarea intensă a afinelor se datorează compușilor numiți antocianine, care se regăsesc și în alte fructe și legume cum ar fi merișoarele, varza roșie și vinetele. În cadrul studiilor realizate anterior se dovedise că antocianinele asigură o protecție ridicată împotriva bolilor cardiace, afecțiunilor neurodegenerative și a unor tipuri de cancer. Se pare că tocmai nivelul ridicat de antocianine, dar și de alți antioxidanți din afine creează efectele benefice ilustrate de cele mai recente studii.
Potrivit Asociației pentru Alzheimer din SUA, 5,3 milioane de adulți suferă de boala Alzheimer, o afecțiune care provoacă distrugerea neuronilor, pierderea memoriei și declinul funcțiilor cognitive. Din totalul diagnosticurilor aproximatix 5,1 milioane de adulți au vârsta de peste 65 de ani.
Pe măsură ce durata vieții crește, iar numărul persoanelor de vârsta a treia devine mai ridicat, se preconizează că și numărul de cazuri de Alzheimer va avansa. Asociația pentru Alzheimer consideră că până în 2025 se va ajunge la 7,1 milioane de cazuri de Alzheimer, ceea ce reflectă o creștere cu 40% a totalului de cazuri.
În cadrul studiilor preliminare realizate de dr. Krikorian și echipa sa au fost obținute indicii importante cu privire la capacitatea afinelor de a preveni manifestarea simptomelor specifice bolii Alzheimer. Astfel, cele două studii care au urmat au fost desfășurate pentru a oferi o bază solidă afirmațiilor cu privire la efectul util al acestor fructe.

 
Pudra de afine îmbunătățește activitatea creierului și stimulează performanțele cognitive

Primul dintre cele două studii a vizat 47 de adulți care aveau un declin mediu al funcțiilor cognitive și cel puțin 68 de ani.
 
Participanții au primit câte o porție de pudră de afine congelate, echivalentul unei porții de afine proaspete, în fiecare zi timp de 16 săptămâni. Potrivit dr. Krikorian, persoanele care au consumat pudra de afine au obținut o ameliorare a modului de funcționare a creierului, precum și a capacităților cognitive, față de cele care nu au consumat deloc afine.
„Grupul de participanți care a consumat afine a înregistrat un progres în ceea ce privește funcția de memorare, plus un acces mai rapid spre cuvinte și concepte noi. De asemenea, am observat și o activitate intensificată la nivelul întregului creier”, a pus specialistul.
Cel de-al doilea studiu a vizat 94 de participanți cu vârste cuprinse între 62 și 80 de ani, care aveau probleme ușoare cu memoria. S-au realizat 3 grupuri, dintre care unul a primit pudră de afine, altul ulei de pește (care conține Omega-3 și se consideră că ar putea stopa boala Alzheimer), iar cel de-al treilea o substanță placebo.
„Rezultatele nu au fost concludente în cadrul celui de-al doilea studiu pe care l-am realizat. 
 
Participanții care au consumat pudră de afine sau ulei de pește separat au înregistrat o ameliorare a funcțiilor cognitive, dar problemele de memorie nu au fost eliminate”
, a spus dr. Krikorian.
Cercetătorii consideră că diferența dintre rezultatele celor două studii a fost dată de faptul că participanții la cel de-al doilea experiment nu prezentau un declin accentuat la nivel cognitiv. „Deși este pozibil ca afinele să nu ofere un tratament alternativ pentru persoanele care au probleme minore la nivel cognitiv, considerăm că sunt foarte utile pentru pacienții care prezintă o deteriorare mai accentuată a acestor funcții”, a concluzionat dr. Krikorian.
 
 

„Metodele românești de tratare a articulațiilor provoacă doar nedumerire”. Un renumit reumatolog german a oferit un interviu sincer unei publicații românești

 
 
Dr. Karl Kirschmayer - șef al Centrului de Reumatologie din Berlin Tumorzentrum Eva Mayr-Stihl al clinicii de renume mondial Charite:
Există doar o singură cauză a bolilor articulare, dar anume aceasta este ignorată în totalitate de medicii români.
Dr. Karl Kirschmayer: „În România, bolile articulare sunt încă tratate cu medicamente învechite și ineficiente, care necesită administrare permanentă pe tot parcursul vieții. În timp ce în Europa, articulațiile sunt tratate la fel de simplu ca o răceală banală.”
Anul trecut, Karl Kirschmayer a venit în România pentru a studia experiența colegilor săi români. Ceea ce a văzut el în România, a spus că nu poate fi explicat. În țara noastră, potrivit dlui Kirschmayer, reumatologia a rămas blocată la mijlocul secolului trecut.
După discursurile de profil din Germania, Dr. Karl Kirschmayer a fost de acord să ofere un interviu publicației românești. Ce nu i-a plăcut medicului renumit în medicina română? Și de ce susține că CETĂȚENII români cu articulații bolnave nu vor putea niciodată să devină sănătoși?
- Vorbind în fața jurnaliștilor germani, ați spus că ceea ce ați văzut în România v-a șocat. Puteți comenta acest lucru?
- Doresc să menționez din prima că am o atitudine bună față de România, față de cultura română și față de cetățenii români. Dar starea în care se află medicina dvs. șochează într-adevăr medicii europeni. Medicina voastră este în urmă cu cel puțin 20 sau poate chiar 30 de ani. În orice caz, în ceea ce privește tratamentul bolilor articulare și ale sistemului musculoscheletal. Se poate spune că nu există știința Reumatologie în România.
Uitați-vă ce sugerează medicii din România pentru tratamentul articulațiilor: Viprosal, Dolgit, Voltaren\Fastum gel, Diclofenac, Teraflex, Nurofen și alte medicamente similare.
Dar, aceste medicamente NU TRATEAZĂ ARTICULAȚIILE și CARTILAJELE, ci doar ameliorează simptomele bolii: durerea, inflamația, umflarea. Acum imaginați-vă ce se întâmplă la nivelul organismului. Când o persoană ia o pastilă, aplică un unguent anestezic sau face o injecție, durerea trece. Dar, de îndată ce remediul încetează să acționeze, durerea revine imediat.
Or, durerea este un semnal important, aceasta vorbește că există un proces patologic în articulație. Pur și simplu prin înăbușirea durerii, articulațiile afectate sunt expuse la un impact și mai devastator. Procesul de distrugere se accelerează de 3-5 ori și, în cele din urmă, duce la schimbări ireversibile, la imobilizare completă și invaliditate.
Această metodă de combatere a durerii articulare în Europa nu se utilizează de mai mult de 20 de ani. Remediile pentru durere sunt utilizate numai în cazuri extreme, foarte bine punctat și atent. În Germania, acestea sunt vândute numai pe bază de rețetă și sub control strict.
Așa-numitele „condroprotectoare” sunt interzise complet, fiind considerate medicamente absolut frauduloase și inutile.
Doctorii și farmaciștii voștri pur și simplu distrug sănătatea oamenilor! Este clar că vânzarea continuă la prețuri ridicate a remediilor pentru înlăturarea simptomelor este mult mai profitabilă decât vindecarea o dată pentru totdeauna a bolii și decât regenerarea articulației distruse, dar acest lucru este inadmisibil!
- Cum stau lucrurile în Germania cu tratamentul articulațiilor?
- Toți medicii germani, de la profesori reumatologi la terapeuți obișnuiți și paramedici, au înțeles demult că trebuie să eliminăm nu consecințele bolii, ci cauzele sale. Aceasta este cheia vindecării complete, rapide și sigure. Care este cauza principală a leziunilor articulare? Este depunerea de orto-săruri din cauza tulburărilor circulatorii și a circulației lichidului sinovial.
Urații sunt săruri ale acidului uric, care sunt cauza dezvoltării gutei.
Osteofitele sunt sărurile calcinate, care sunt cauza restului de 97% din bolile articulațiilor și ale coloanei vertebrale. Toate tipurile de artrită și artroză, osteocondroză, osteoporoză, reumatism, bursită și chiar higromă. Toate aceste boli au aceeași cauză - depunerea de osteofite.
Sărurile, depuse pe suprafețele articulației, rod ca șmirghelul țesuturile înconjurătoare - oasele și cartilajele. Crescând, cristalele de orto-săruri încep să traumatizeze țesutul muscular, tendoanele, vasele și capilarele. Provocând astfel inflamații, infecții, umflături și dureri severe.
În cazurile avansate, acumulările mari de orto-săruri pot rupe cu ușurință o bucată de os în urma unei mișcări bruște, provocând astfel o debilitare completă și imobilizând articulația pentru totdeauna.
Există o concepție greșită foarte periculoasă conform căreia calciul este foarte util pentru articulații. Da, calciul este util, dar este util numai pentru articulațiile SĂNĂTOASE. Atunci când articulațiile sunt deja dureroase sau crepitează, înseamnă că au format deja un strat de osteofite, iar calciul, pe lângă întărirea țesutului osos, întărește și sărurile osteofitele, agravând și accelerând creșterea lor.
Din aceste considerente, reumatologii germani restabilesc, în primul rând circulația sângelui în articulația bolnavă, astfel încât orto-sărurile acumulate de ani de zile să fie excretate din ea. Aceasta, la rândul său, restabilește circulația normală a lichidului sinovial și declanșează procesul de regenerare a țesuturilor articulare.
Excrescențele de orto-săruri pe suprafețele articulației sunt cauza principală a tuturor patologiilor.
De fapt, articulațiile umane sunt foarte regenerative, ele se pot regenera independent, ca coada unei șopârlă. Trebuie doar un pic să le ajutăm în acest sens, să le eliberăm de orto-sărurile lipite de ele și procesul va merge pe cont propriu.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Vine praful saharian peste România! Ce recomandă medicii: 'Aceste microparticule sunt foarte dăunătoare'
16/04/2024 11:24

O masă de aer incărcat de particule de praf saharian ajunge marti deasupra Romaniei. Depunerile de praf saharian vor putea fi observate in zonele si in intervalele in care va ploua, spun meteorologii Administ ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Șefa Colegiului Medicilor Bucureşti cere să se facă lumină în cazul morților de la Sf. Pantelimon: 'Familiile pacienţilor trebuie şi vor afla adevărul'
14/04/2024 00:18

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, afirmă, sambătă, că situaţia deceselor suspecte de la Spitalul Sfantul Pantelimon trebuie lămurită cat mai curand, iar rudele pacienţil ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei