ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR
ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR_CONSENT_755
Câtă sare trebuie să consumăm pe zi. Multă lume nu ştie şi greşește

Câtă sare trebuie să consumăm pe zi. Multă lume nu ştie şi greşește

sare

Dimensiune font:

| 17-08-2022 12:02

Suntem preveniţi din toate sursele de pericolul la care ne supunem atunci când consumăm sare în exces. Din acest motiv trebuie să ştii dacă sarea este cu adevărat un pericol sau dacă poate aduce beneficii sănătăţii tale.


Câtă sare trebuie să consumăm zilnic?

 

 

Ei bine, sarea este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră de zi cu zi. Cantitatea de sare de care are nevoie un om sănătos este de 6 grame pe zi, transmite Știri.md

Pentru că preparatele cu care ne bucurăm papilele gustative nu ar avea acelaşi gust necondimentate, putem pune mai puțină sare în mâncare și mai multe condimente care nu ne afectează în nici un fel sănătatea (tumernic, ghimbir, rozmarin, cimbru, busuioc, oregano).

Ce beneficii aduce consumul de sare?

Pe lângă gustul pe care îl oferă preparatelor, sarea aduce câteva beneficii sănătăţii tale, bineînţeles, atunci când este consumată în cantităţi mici.

Are efect alcalinizant

Mai ales în zilele călduroase, când transpirăm mult, este important să consumăm sare. Potasiul din conținutul acesteia ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare a organismului.

Acest mineral, dar și altele de care avem nevoie pentru a ne hidrata le mai putem găsi și în plicurile cu săruri de rehidratare din farmacii.

Reglează nivelul glicemiei

Persoanele care consumă cu moderaţie sare de mare sunt ferite de căderile de glicemie, printr-o mai bună utilizare a glucozei din sânge.

De aceea, sarea de mare este un element esenţial al dietei persoanelor cu diabet, dar şi al dietei celor care au risc de a face boala.

Toate aceste beneficii se exculd însă din lista efectelor consumului de sare atunci când cantitatea este mai mare de 6 grame pe zi. Ba mai mult, consumul excesiv de sare este dăunător pentru sănătatea ta.

Acesta este responsabil cu îngroşarea pereţilor vaselor de sânge şi poate duce chiar la fibroza ţesuturilor renale, aportul mare de sare afectând ţesuturile rinichilor.

Atenţie!

Nu uita că majoritatea produselor pe care le cumperi din comerţ conţin anumite cantităţi de sare.

Printre alimentele la care ar trebui să fii mai atent se numără conservele de carne sau legume, carnea afumată si sărată, brânzeturile, murăturile, sosurile, supele instant, chipsurile şi covrigeii. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:40

 Terapii complementare - Cum se prepară ceaiul de liliac
07/10/2022 16:45

  Un leac mai putin cunocut, ceaiul de liliac poate fi de ajutor in anumite suferinţe. În scop terapeutic, de la liliac se utilizează scoarţa, frunzele, mugurii şi florile. Planta conţine glu ...

Nu contează cât ești de gras, ci unde este depozitată grăsimea
07/10/2022 13:12

Forma corpului, in special in cazul in care apar depozite de grăsime, poate prezice starea de sănătate a sistemului cardiovascular, arată un nou studiu. Această constatare are o legătură intre indicel ...

Ce este ceaiul albastru și ce beneficii are asupra organismului
07/10/2022 11:12

Ceaiul albastru este o tendintă alimentară populară in ultima vreme, datorită beneficiilor minunate pe care le conferă pentru sănătatea umană, precum promovarea pierderii in greutate, detoxifierea corpu ...

 O treime dintre români  iau medicamente în funcție de informațiile găsite pe Internet
07/10/2022 10:19

Într-o lume modernă, cucerită de Internet, romanii folosesc informatiile medicale disponibile online pentru a se diagnostica si trata, desi scopul acestora este să ii ajute pe oameni să inteleagă cu ...

„Modificări ale microbiomului uman în contextul stresului generat de antibiotice” – Comunicat de presa privind inchiderea proiectului
07/10/2022 09:27

  Două unităti de biologie moleculară, dotate cu echipamente speciale in tehnice de secventierea ADN-ului, au dezvoltat in cadrul proiectului transfrontalier „Modificări ale microbiomului uman ...

Medicii din Italia au realizat primul implant de retină artificială. Pacientul are 91 de ani
06/10/2022 11:30

Medicii italieni au făcut primul implant de retină artificială. Pacientul are 91 de ani, este din Roma si suferea de maculopatie atrofică, o boală care afectează in principal persoanele de peste 65 de a ...

Alertă! ANPC a retras de pe piață un oțet care, de fapt, este acid acetic
05/10/2022 21:11

Autoritatea Naţională pentru Protecia Consumatorului anunţă, miercuri seară, că analiza de laborator confirmă că unul dintre oţeturile comercializate pe piaţă, ”Oţet din Vin SEINEANA” es ...

Beneficiile Terapiei Gerson. Poate vindeca tuberculoza și cancerul
05/10/2022 17:14

Terapia Gerson este o formă de tratament natural, bazat pe o dietă organică ce include plante, sucuri si clisme, si care activează si stimulează capacitatea organismului de a se vindeca. Medicul Max Ger ...

  Moringa, copacul care ne dă energie
05/10/2022 15:01

  Originar din India si Africa, copacul Moringa este o inestimabilă sursă de energie. Toate părtile componente ale plantei (răsină, fructe, frunze, scoartă, rădăcină, seminte si ulei din seminte) ...

  COVID-19 modifică chiar şi personalitatea umană
05/10/2022 09:45

  Un ultim studiu efectuat de cercetători de la Colegiul de Medicină al Universitătii de Stat din Florida, Statele Unite, arată că pandemia de COVID ar fi putut modifica cursul personalitătii indivi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei