LIVE Creste numarul deceselor in Romania si ajunge la 265. Spania are cel mai mic bilant din 24 martie

virus  151837800

Dimensiune font:

| 10-04-2020 10:12

LIVE TEXT cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume:

 Datele statistice pentru toate statele lumii sunt inregistrate zilnic AICI.

 270 de morti, 5.467 infectati si 8 ordonante militare. Cam asta e situatia in acest moment de criza COVID-19 pentru Romania.

 


Asa cum ne-a obisnuit deja, ministrul de Interne Marcel Vela a iesit in miez de noapte sa anunte noi masuri si am aflat ca avem voie la pescuit si sa ne cumparam masina, insa se interzic exporturile de cereale si orice produse de panificatie.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, estimeaza un varf al epidemiei cu 10-12.000 de cazuri. Dar acest numar se poate modifica, in functie de evolutia din urmatoarele doua saptamani, considerate "grele".

Pe de alta parte, romanii au inceput sa plece la munci sezoniere, in Vest, desi acolo se expun pericolului COVID. Insa premierul Ludovic Orban spune ca nu are cum sa ii impiedice sa isi ia zborul.

La nivel mondial, exista peste 1,6 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus si mai mult de 100.000 de decese confirmate.

20:18 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat vineri ca relaxarea prematura a masurilor de limitare a epidemiei de COVID-19 poate provoca un nou val de imbolnaviri, transmite AFP.

20:05 - Un fermier din judetul Timis a fost amendat cu 5.000 de lei pentru ca nu isi justifica prezenta in Timisoara, incalcand Ordonanta militara nr. 3, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Aurora Voicila.

19:47 - La nivel mondial, s-a trecut pragul de 100.000 de decese provcate de COVID-19, conform worldometers.info.

19:41 - Premierul britanic Boris Johnson a putut merge pe distante scurte in cadrul ingrijirilor de care beneficiaza pentru recuperare, a anuntat vineri biroul sau.

"Prim-ministrul a putut face plimbari scurte, intre perioadele de odihna, in cadrul ingrijirilor de care beneficiaza", a declarat un purtator de cuvant al Downing Street.

19:36 - Regatul Unit a inregistrat 980 de decese provocate de Covid-19 intr-o singura zi, un nou record, bilantul total fiind de 8.958 de morti, a anuntat vineri ministrul Sanatatii, Matt Hancock, potrivit AFP.

19:34 - Numarul mortilor din Statele Unite puse pe seama noului coronavirus a depasit, vineri, 17.000, conform unui bilant publicat de Reuters, care remarca si ca masurile de izolare la domiciliu luate de autoritatile de la Washington incetinesc raspandirea virusului.

19:25 - Bilantul de vineri anuntat de oficialii italieni arata ca numarul persoanelor vindecate a crescut, a scazut cel al internarilor si este stabil numarul bolnavilor. Decesele sunt inca multe raportate intr-o zi, 570, potrivit Protectiei Civile, scrie La Repubblica.

19:18 - 20 din cele 38 de cadre medicale de la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe au fost diagnosticate cu COVID-19, a anuntat vineri conducerea institutiei.

19:02 - Inca 5 decese provocate de coronavirus au fost inregistrate in Romania. Astfel, totalul ajunge la 270 de morti in tara noastra.

19:00 - Cancelarul german Angela Merkel a catalogat vineri acordul Eurogrupului drept o "riposta comuna si soldara" in fata noului coronavirus, in contextul in care Germania este criticata dur din cauza refuzului "mutualizarii" datoriilor.

18:45 - Cel mai mare oras din Turcia si epicentrul epidemiei de COVID-19 din tara ar putea ramane in curand fara paturi la terapie intensiva in contextul raspandirii rapide a noului coronavirus, a avertizat un expert medical.

18:28 - Politia italiana a declarat vineri ca a intervenit pentru a ajuta un tanar care cumparase un catel pentru bunica sa, dar nu i-l putea duce personal din cauza restrictiilor de circulatie stricte impuse in Italia pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

18:20 - Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord pune la dispozitia cetatenilor romani aflati in situatii de urgenta din cauza pandemiei COVID-19 un formular online de inregistrare pentru a solicita asistenta consulara.

18:12 - Presedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a declarat vineri ca va propune saptamana viitoare extinderea masurilor nationale de izolare pentru a limita circulatia noului coronavirus pana la 1 mai, in contextul in care numarul de cazuri de infectie cu coronavirus raportate de Portugalia a depasit 15.000.

18:06 - Un barbat si o femeie au incercat sa ii duca unui membru al familiei, aflat intr-un centru de carantina din Bucuresti, pachetele cu o substanta vegetala a carei detinere este interzisa, anunta Jandarmeria. Pachetelele erau ascunse intr-o pereche de sosete.

17:51 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite la Vaslui, ca odata cu masurile impuse in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava autoritatile spera sa fie limitat focarul existent in acest judet.

17:43 - Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a fost externat din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) dupa ce s-a vindecat de COVID-19, iar de vineri si-a reluat activitatea, scrie Agerpres.

17:37 - Un centru de spitalizare pentru persoane noncritice va fi organizat intr-o cladire situata pe centura Capitalei, in zona Bucurestii Noi - Chitila, iar cazurile mai grave vor fi transferate catre alte unitati spitalicesti, a anuntat vineri Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), intr-un comunicat.

17:31 - Noul manager al Spitalului Judetean Neamt le transmite nemtenilor ca cea mai importanta masura in lupta cu coronavirusul este autoizolarea si ca fiecare persoana va fi, la un moment dat, contaminata in epidemie.

17:30 - Politia Capitalei le cere cetatenilor ca in perioada sarbatorilor de Florii si de Paste sa respecte ordonantele militare emise de autoritati prin evitarea aglomeratiilor si pastrarea distantei sociale, pentru a "nu transforma febra cumparaturilor in alt fel de febra".

17:27 - Numarul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a crescut vineri in Olanda cu 1.335, pana la 23.097, inregistrandu-se 115 decese noi.

17:24 - Primaria Capitalei anunta ca achizitioneaza 25 de ventilatoare mecanice si un ansamblu mobil Computer Tomograf (CT), capabil sa depisteze sute de cazuri zilnic de infectare cu noul coronavirus, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

17:18 - Un barbat a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce, in urma cu doua saptamani, a tusit in fata unui politist local din Cluj-Napoca, amenintandu-l ca ii transmite Covid-19 deoarece omul legii incerca sa-l impiedice sa plece din Unitatea de Primire Urgente.

17:11 - Conducerea Universitatii Petrol Gaze (UPG) Ploiesti a anuntat, vineri, ca va produce doua produse dezinfectante, unul pentru spalarea mainilor si celalalt pentru spalarea suprafetelor, cu eficienta in indepartarea coronavirusului.

17:00 - Ministrul Sanatatii a mers vineri in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, cel mai mare punct vamal de la frontiera de Est a Romaniei, unde a facut o evaluare a numarului de persoane care intra in tara in aceasta perioada, dar si o evaluare a ajutoarelor care sunt trimise din Romania in Republica Moldova.

16:51 - Polonia, aflata practic intr-o stare de asediu din cauza pandemiei noului coronavirus, a comemorat discret, vineri, un deceniu de la catastrofa aeriana din Rusia, soldata cu moartea a 96 de persoane, intre care si presedintele Lech Kaczynski.

16:43 - America Latina si Caraibe inregistrau vineri peste 50.000 de cazuri de COVID-19, dintre care peste 2.000 soldate cu decese, potrivit unui bilant realizat de AFP pe baza cifrelor furnizate de guverne si de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

16:31 - Personal din Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT), Statul Major al Fortelor Aeriene (SMFA), precum si o echipa de specialisti din Academia Tehnica Militara "Ferdinand I" (ATM) au inceput productia de viziere, pentru protectia celor care participa la actiuni de limitare a raspandirii noului coronavirus.

16:17 - Sute de persoane au mers, vineri, in Piata Obor din Bucuresti pentru a cumpara alimente, fara sa pastreze regulile distantarii sociale. Jandarmii au intervenit pentru a limita accesul persoanelor in piata.

16:06 - Spitalul Judetean Deva este al doilea dupa cel din Suceava care are conducere militara, iar medicii militari au cerut testarea tuturor persoanelor aflate in spital. Vineri, alte sapte cadre medicale au iesit pozitive, fiind vorba de asistente si infirmiere care lucrau la Oncologie, potrivit Mediafax.

15:54 - Ministerul Sananatii a facut o analiza a cazurilor de COVID-19 inregistrate in Romania in perioada 26 februarie - 5 aprilie 2020, cand au fost raportate 4.051 de infectii. Astfel, mai multe femei s-au imbolnavit, dar mai multi barbati au murit.

15:45 - Trupa U2 a donat 10 milioane de dolari pentru echipamente de protectie destinate spitalelor irlandeze. Banii vor fi donati unei initiative la care participa companii publice si private din Irlanda.

15:37 - Primarul unei comune sucevene aflate in carantina a eliberat adeverinte pentru cei care voiau sa plece la munca in strainate. Pe acte scrie ca posesorul nu apare in baza de date a DSP Suceava ca fiind izolat acasa sau in carantina.

15:22 - Mai multe asistente din judetul Neamt au sustinut, in timp ce ministrul Sanatatii vizita spitalul, ca sunt mult mai multe cadre medicale infectate decat cele anuntate oficial. In replica, Tataru a spus ca personalul va fi testat in totalitate, avand in vedere ca acolo e focar.

15:09 - Numarul deceselor provocate de noul coronavirus in Elvetia a urcat la 805 vineri, de la 756 joi, a informat Ministerul Sanatatii din aceasta tara. In acelasi timp, numarul cazurilor de infectare a crescut la randul sau, ajungand la 24.308, de la 23.574 joi.

14:58 - Teste efectuate la bordul portavionului francez Charles-de-Gaulle au confirmat 50 de cazuri de COVID-19, a anuntat vineri Ministerul francez al Armatelor. Trei marinari au fost evacuati "preventiv" pe cale aeriana catre Toulon, via Lisabona.

14:49 - Ungaria a anuntat vineri 210 de contaminari cu noul coronavirus - cel mai mare bilant zilnic inregistrat pana acum - care creste numarul total al imbolnavirilor la 1.190. Guvernul a anuntat si 77 de morti pana in prezent.

14:40 - Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Caritas din Rosiorii de Vede, teleorman, destinat pacientilor cu noul COVID-19, a fost inchisa dupa ce 12 din 14 asistente de aici au fost confirmate pozitiv. Managerul spitalului a fost demis vineri, informeaza Mediafax.

14:26 - Boris Johnson nu este inca "in afara pericolului" si are nevoie de timp pentru a-si reveni dupa infectia cu coronavirus, a declarat vineri tatal premierului britanic, Stanley Johnson.

14:15 - Alti 8 romani au murit de coronavirus, numarul total se ridica la 265. Este vorba despre 5 barbati si 3 femei din: Bacau, Bihor, Bucuresti, Galati, Suceava si Timis.

14:04 - Spania a inregistrat in ultimele 24 de ore un numar de 605 noi decese, cea mai scazuta cifra raportata dupa data de 24 martie. Bilantul total al victimelor se ridica la 15.843, iar cel al persoanelor infectate la 157.022, dintre care 55.668 s-au vindecat.

13:55 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a admis, vineri, ca ia in calcul desemnarea unor medici militari la conducerile tuturor spitalelor din Romania atunci cand "managementul civil nu merge".

"Fiecare unitate medicala din aceasta tara este evaluata separat. In masura in care vedem ca un management civil nu merge sau acel management civil ne cere ajutorul demisionand, asa cum s-a intamplat in celelalte unitati medicale, luam in calcul si acest lucru (n.r.- desemnarea unei conduceri militare)", a afirmat Tataru, potrivit Agerpres.

13:53 - Rusia a inregistrat in ultimele 24 de ore 1.786 de contaminari, cel mai mare bilant zilnic al epidemiei noului coronavirus. In total, sunt 11.917 de cazuri. Numarul deceselor a crescut vineri la 94, cu 18 mai multe decat joi.

13:46 - Gabriela Firea vrea sa cumpere 3.000 de teste de tip RT-PCR pentru a verifica daca personalul din administratia locala are sau nu COVID-19, se arata intr-un proiect de hotarare propus pentru ordinea suplimentara de zi a sedintei Consiliului General de vineri, 10 aprilie. Aceste teste ar urma sa fie cumparate cu bani de la bugetul local.

13:30 - Numarul deceselor cauzate de COVID-19 in Belgia a ajuns la 3.019. Totodata, in raport cu ziua de joi au fost inregistrate 1.684 de noi cazuri, ceea ce aduce la 26.667 numarul total al persoanelor cu coronavirus.

13:19 - Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus s-au inregistrat pana in prezent la Suceava - 1.529, Bucuresti - 688, Timis - 259 si Neamt - 234.

13:15 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca managerul Spitalului Judetean Piatra-Neamt a fost demis in urma unor deficiente, atat epidemiologice, cat si la nivel de organizare.

"Ce am putut observa, au fost niste deficiente atat in anchetele epidemiologice cat si la nivel de organizare. Noul manager vine din focarul de la Suceava, a limitat ceea ce se intamplat acolo, ne bazam ca va face si aici acelasi lucru", a spus Nelu Tataru.

13:09 - Procurorii din Targu Jiu au inceput o ancheta, dupa ce un medic de la Spitalul Judetean Targu Jiu - Sectia Infectioase si ar fi refuzat sa examineze pacienti suspectati de infectare cu COVID-19.

13:00 - Alti 4 romani au murit in strainatate: 2 in Italia, unul in Franta, unul in Belgia. De la inceputul epidemiei de coronavirus si pana la acest moment, 42 de cetateni romani aflati in strainatate au murit:13 in Italia, 8 in Franta,11 in Marea Britanie, 6 in Spania, 2 in Germania, unul in Belgia si unul in Suedia.

12:51 - Romania inregistreaza 265 de noi cazuri de coronavirus, iar numarul total ajunge la 5.467. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 729 au fost declarate vindecate si externate. La ATI, in acest moment, sunt internati 183 de pacienti.

12:47 - O celebra manastire ortodoxa din centrul Kievului, care a boicotat masurile impotriva noului coronavirus, a devenit un focar de contaminare in Ucraina - 30 de infectari.

Manastirea, care are aproximativ 250 de calugari, s-a opus mult timp indemnurilor autoritatilor de a suspenda liturghiile in vederea unei limitari a raspandirii noului coronavirus.

12:38 - 15 persoane, printre care o asistenta si un psiholog, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca. Toti cei 15 sunt izolati, anunta Medifax.

12:25 - Cele sase curse aeriene care urmau sa plece vineri de la Cluj spre Germania si despre care prefectul spunea ca nu vor pleca vor porni totusi spre Germania.

Daca initial Mircea Abrudean spunea ca nicio cursa charter cu muncitori nu va mai decola vineri spre Germania, prefectul a revenit si a spus ca avioanele vor pleca totusi. Abrudean a spus, pentru Mediafax, ca s-au facut demersuri la Ministerul Transporturilor pentru ca zborurile programate sa aiba loc.

"Cele sase curse programate vor decola vineri, iar pasagerii care au fost opriti se vor intoarce", a spus Abrudean.

12:21 - Aproximativ 450 de detinuti si membri ai personalului celei mai mari inchisori din Chicago au fost testati pozitiv cu noul coronavirus, au anuntat autoritatile locale. A fost semnalat astfel unul dintre cele mai mari focare de contaminare de la inceputul epidemiei in Statele Unite.

12:12 - Inca trei angajati ai Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Galati au fost confirmati pozitiv cu coronavirus, numarul total al bolnavilor din aceasta institutie ajungand la 16. De asemenea, alte circa 20 de persoane sunt izolate la domiciliu, potrivit News.ro.

12:01 - Reprezentantii conducerii filialei PNL din Vrancea au solicitat inlocuirea conducerii Spitalului Judetean din Focsani cu personal militar. Cererea a aparut dupa ce una dintre persoanele aflate in conducerea unitatii medicale s-a infectat cu noul COVID-19.

11:44 - Pana la 22.000 de oameni ar putea muri si intre 934.000 si 1,9 milioane de persoane ar putea fi contaminate de noul coronavirus in Canada, au anuntat autortatile sanitare federale.

 
 
 
 
-0:03
 
 
 
 


Viata va reveni la normal dupa ce se va dezvolta un vaccin, ceea ce ar putea dura pana la 18 luni, spune premierul canadian Justin Trudeau. Canada inregistra peste 20.000 de contaminari si 526 de morti, potrivit unor bilanturi publicate joi.

11:39 - Sase curse aeriene care urmau sa plece vineri de la Cluj spre Germania apar pe site-ul Aeroportului Cluj-Napoca, insa prefectul spune ca nu va pleca niciuna. 200 de oameni ajunsi la aeroport sunt trimisi acasa.

"In cursul zilei de vineri erau programate sa decoleze spre Germania sase curse aeriene dar niciuna nu va mai pleca de pe aeroportul din Cluj. Toate sunt oprite la sol in urma Ordonantei Militare nr. 8 de joi, aceasta este decizia Ministerului Transporturilor", a spus Mircea Abrudean, potrivit Mediafax.

11:35 - Doua zboruri charter cu muncitori sezonieri cu destinatia Germania, care urmeau sa decoleze vineri de pe Aeroportul din Iasi, au fost anulate.

"A intrat in vigoare ordonanta militara prin care se vorbeste despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore inainte de catre statul roman, ceea ce face ca astazi si maine sa nu existe zboruri", a declarat directorului Aeroportului din Iasi, Catalin Bulgariu, potrivit Mediafax.

11:30 - Un barbat din Anglia, in varsta de 101 ani, a revenit acasa dupa ce a fost tratat in spital pentru infectia cu noul coronavirus. Keith Watson a fost internat luna trecuta pentru o operatie si a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Worcestershire Acute Hospitals NHS Trust a postat un mesaj pe Facebook, pentru a sarbatori vindecarea barbatului.



11:14 - 91 de pacienti sud-coreeni care se vindecasera complet de COVID-19 au fost testati din nou pozitiv, au anuntat vineri autoritatile medicale de la Seul.

Autoritatile medicale spun ca este foarte probabil ca virusul sa se fi reactivat, in loc ca persoanele respective sa se fi reinfectat, dat fiind ca testele au iesit pozitive din nou intr-un timp relativ scurt.

  

11:08 - Politia Romana recomanda in aceasta perioada si "distantarea de cele mai populare chipuri din Romania: cele de pe bancnote. Ele trec prin zeci de mii de maini inainte de a ajunge la tine". Intr-o postare pe Facebook, Politia recomanda plata cu cardul.



10:50 - Managerul Spitalului Judetean Neamt, Florin Apostoae, demis joi seara din functie, i-a administrat sotiei tratament pentru COVID-19, desi aceasta nu este bolnava.

"Sotia mea are o problema imunitara, eu i-am administrat preventiv tratament anti-COVID-19, sunt medic. Avand in vedere riscul ca eu sa fac, Doamne fereste, o forma asimptomatica de COVID-19 si sa transmit aceasta boala sotiei, care are probleme imunitare, am dorit preventiv sa-i administrez aceste medicamente, pentru a nu aparea o situatie mai grava", a spus Florin Apostoae, pentru Antena3.

10:38 - Alte 9 persoane au murit de coronavirus in Romania, bilantul total ajunge la 257. Este vorba despre 4 barbati si 5 femei, din Arad, Hunedoara, Gorj, Timis, Mures, Neamt si Bucuresti.

10:27 - Comisia Nationala de Sanatate din China a anuntat ca in tara mai exista doar 144 de pacienti in stare grava diagnosticati cu COVID-19. E cea mai scazuta cifra inregistrata din luna ianuarie si pana in prezent.

10:20 - Un barbat de 31 de ani din judetul Vrancea a fost prins de jandarmi dupa ce a vrut sa fuga dintr-un centru de carantina din judetul Galati, sarind pe geam. Barbatul se afla in carantina de patru zile, dupa ce venise din Anglia.

10:15 - O asistenta medicala de la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Cluj-Napoca a fost data afara de proprietar din locuinta in care statea cu chirie, de frica noului coronavirus.

10:06 - Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat ca nu recomanda purtarea manusilor decat in unitatile sanitare.

"Purtatul manusilor nu il recomand decat in unitati sanitare. In momentul in care ne-am pus manusi nu mai suntem precauti", spune Rafila.

09:50 - Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, Florin Apostoae, a fost revocat din functie. In locul sau a fost numita Daniela Macroci, de la Directia de Sanatate Publica Neamt.

"Am fost revocat din functie prin ordin de ministru, in cursul serii de 9 aprilie", a declarat, pentru Mediafax, Florin Apostoae.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este asteptat azi la Spitalul din Piatra-Neamt, unde va discuta cu autoritatile locale si cu cadrele medicale. Joi, conducerea Spitalului a anuntat ca nu mai face fata numarului mare de cazuri de COVID-19 si a decis sa trimita pacienti la Iasi. Judetul Neamt se afla pe locul cinci la nivel national ca numar de imbolnaviri cu coronavirus.

09:35 - Politia Romana face cateva precizari pentru populatie in contextul apropiatelor sarbatori pascale. Astfel, intr-o postare pe pagina de Facebook, Politia Romana arata ca cetatenii pot merge sa isi cumpere carne de miel pentru Paste, dar recomanda sa aiba la ei cartea de identitate si declaratia pe proprie raspundere.

 
 
 
 <

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Alergiile, provocatorii invizibili ai vieții cotidiene
28/03/2024 13:54

Într-o lume in care progresul si inovatia sunt la ordinea zilei, sănătatea umană se confruntă paradoxal cu provocări crescande. Una dintre cele mai răspandite si complexe probleme de sănătate din ...

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea
28/03/2024 13:45

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf Apostol Andrei” din Galati vorbeşte cu mortii. Chiar dacă un bărbat era mort de zile intr ...

Cât este valabilă adeverința care înlocuiește cardul național de sănătate
28/03/2024 00:17

Adeverinta care substitutie cardul de sănătate va fi valabilă pană la emiterea unui nou card, conform unui ordin al presedintelui CNAS. Un ordin al presedintelui CNAS stabileste că valabilitatea adeverint ...

 Prosopagnosia, oamenii care nu-și recunosc nici imaginea din oglindă
27/03/2024 13:45

Prosopagnosia, cunoscută si sub numele de „cecitate facială”, este o tulburare neurologică rară, care impiedică capacitatea de a recunoaste fetele. Acesta nu este doar un simplu moment de uitar ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:30

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:05

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Renumitul doctor William Makis aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021
26/03/2024 16:31

William Makis este un binecunoscut specialist in domeniul oncologiei, cu peste 100 de lucrări publicate pe această temă. De curand, specialistul a venit cu o teorie care a pus pe jar lumea medicală. In urm ...

Cele cinci temeri legate de sex ale generației Z, conform terapeuților
26/03/2024 11:52

Conform unor cercetări, generatia Z - adică cei născuti intre 1997 si 2012 – este mai putin activă din punct de vedere sexual fată de alte generatii. Dependenta de tehnologie, stresul si problemele de s ...

Banii pentru spitale se termină în luna mai
24/03/2024 00:10

Sub guvernarea PSD-PNL, cu Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă in frunte, sistemul de sănătate din Romania se confruntă cu perspectiva alarmantă ca fondurile destinate spitalelor să se epuizeze pană in luna ...

Încrederea, unul din factorii care pot aduce sănătatea
23/03/2024 09:00

Pentru eliminarea cancerului de col uterin este necesar ca pacientii să aibă incredere in medici si sistemul de sănătate. Asta reiese din exemplul oferit in acest caz de Slovenia, după ce această tară a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei