LIVE TEXT, cele mai noi date despre criza COVID-19 in Romania si in lume Romania a ajuns la 133 de decese din cauza COVID-19 si sute de cadre medicale infectate

virus  Coronavirus-confirmat-i

Dimensiune font:

| 04-04-2020 00:05

 
 LIVE TEXT, cele mai noi date despre criza COVID-19 in Romania si in lume:

 

Datele statistice pentru toate statele lumii sunt inregistrate zilnic AICI.

Pandemia de coronavirus a provocat deja peste un milion de imbolnaviri in intreaga lume si mai mult de 50.000 de decese. In Romania s-au inregistrat pana vineri la amiaza 3.183 de cazuri confirmate si 133 decese.

Spitalele din tara raman principalele focare de infectie, din ce in ce mai multe cadre medicale fiind confirmate zilnic cu COVID-19, in tot mai multe unitati sanitare, inclusiv centre mari din Bucuresti. Numarul cadrelor medicale infectate a ajuns la 474, iar dintre acestea 318 sunt din Suceava.

In plus, medici din diverse colturi ale tarii continua sa isi anunte demisiile. Altii sunt detasati la spitalele care raman fara cadre medicale.

Situatia cea mai dramatica pe plan extern este in Spania, care are 14.681 de decese, respectiv Italia, cu 10.935 de decese. SUA are 6.000 de morti, dar Casa Alba estimeaza ca epidemia ar urma sa se soldeze cu 100.000 pana la 240.000 de morti.

Presedintele Klaus Iohannis a facut vineri un apel la romanii din Diaspora, sa inteleaga situatia si sa nu vina acasa de sarbatori, pentru a-i proteja pe cei dragi.

23:34 - Doua persoane din cadrul structurii de control intern din Politia Capitalei, au fost confirmate cu coronavirus, iar din aceasta cauza 23 de politisti sunt izolati la domiciliu.

23:21 - Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seara, ca principalul partener al autoritatilor este populatia, iar daca oamenii nu respecta masurile impuse se va ajunge la focare ce nu mai pot fi controlate, urmand a se impune noi restrictii.

23:08 - Secretarul de stat Raed Arafat a refuzat, vineri seara, sa faca o estimare a numarului de cazuri de infectare cu coronavirus pe care-l va inregistra Romania, dar a precizat ca, din pacate, numarul de cazuri si de decese va creste. "Medicii vor face tot posibilul sa previna orice deces", a spus el la Antena3.

22:50 - Primarul orasului Harsova cere sprijinul Politiei si al Armatei pentru ca nu ii poate tine in case pe cei care se afla in autoizolare. Sunt multi care mint cadrele medicale, se comporta violent cu ele si circula nestingheriti prin oras, spune acesta, citat de Mediafax.

Edilul spune ca in orasul aflat la 25 de kilometri de Tandarei oamenii incalca masiv masurile impuse de Ordonantele Militare, iar politia locala nu mai poate face fata situatiei.



22:40 - Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordoneaza echipa militara de conducere de la Spitalul Judetean Suceava, a declarat, vineri, ca o parte din personal a refuzat sa poarte echipamentele de protectie, de aceea s-a ajuns la un numar atat de mare de infectari, potrivit News.ro.

22:17 - Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri ca o decizie in ceea ce priveste prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei va fi luata in functie de evolutia epidemiei de coronavirus.

"Analizam evolutia epidemiei si in functie de aceasta evolutie vom vedea care este cea mai buna decizie. Starea de urgenta expira la jumatatea lunii aprilie si in functie de evolutia epidemiei vom lua cele mai potrivite decizii", a declarat pentru Agerpres Ludovic Orban.

22:01 - O cursa Tarom a adus din China, vineri seara, 200.000 de masti FFP2 care vor fi distribuite spitalelor, mai ales in judetele cu numar mare de cazuri confirmate.

21:40 - Un asistent de la Spitalul Floreasca este acuzat ca a furat din depozitul spitalului 2.000 de masti si dezinfectanti, dupa care a vandut echipamentele medicale unei alte persoane, informeaza Mediafax.

21:21 - Oficialii francezi au anuntat vineri seara ca 27.432 de persoane au fost diagnosticare pozitiv de Covid-19 si sunt spitalizate in Franta, dintre acestea 6.662 fiind la Terapie Intensiva. In spitalele franceze au murit 588 de pacienti din cauza coronavirusului in ultimele 24 de ore, ceea ce duce bilantul total la 6.507 de la inceputul epidemiei, potrivit News.ro, care citeaza Le Figaro.

21:07 - Spitalul Judetean din Suceva este decontaminat de catre militarii Batalionului 202 Aparare CBRN, care vor continua apoi cu dezinfectarea strzilor din municipiul Suceava.



20:55 - Alte 30 de izolete romanesti au fost receptionate de specialistii din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Acestea fac parte din comanda initiala facuta de MApN unui producator romanesc.

20:39 - Este posibil ca noul coronavirus sa se transmita si cand oamenii vorbesc si respira, a declarat un inalt responsabil stiintific al guvernului american vineri, in contextul in care Casa Alba se pregateste sa recomande populatiei purtarea mastilor, informeaza Agerpres care citeaza AFP.

20:23 - Bilantul deceselor provocate de epidemia de COVID-19 a crescut vineri in Italia cu 766 de cazuri, fata de 760 inregistrat in urma cu o zi, ajungand la un total de 14.681. Totodata, de joi pana vineri au fost inregistrate inca 4.585 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, fata de 4.668 in intervalul anterior de raportare. 

20:08 - Pandemia de coronavirus a ucis 40.768 de persoane in Europa, dintre care trei sferturi in Italia, Spania si Franta, potrivit bilantului stabilit de AFP care citeaza date oficiale.

19:46 - Un numar de 474 de cadre medicale sunt infectate cu COVID - 19, 318 dintre acestea fiind din Suceava, unde, din cauza numarului mare de cazuri de imbolnavire, a fost instituita carantina.

19:22 - Alte 11 persoane au murit de coronavirus, iar bilantul ajunge in Romania la 133 de decese.

19:10 - Bilantul mortilor din cauza noului coronavirus in Marea Britanie a crescut cu 684 (23%) la 3.605 de decese pana joi la ora 16.00 GMT (19.00, ora Romaniei), a anuntat vineri Ministerul britanic al Sanatatii.

18:47 - Secretarul de stat in MAI Bogdan Despescu a declarat, vineri, ca masurile pentru cei care vor veni in tara de Paste s-ar putea inaspri, astfel ca a facut apel la cetatenii romani care locuiesc in strainatate, sa nu vina in Romania.

18:23 - Comisia Europeana incurajeaza si faciliteaza tratamentul transfrontalier al pacientilor si desfasurarea de personal in alte state membre, potrivit unui comunicat al CE. Comisia a emis, vineri, orientari practice in acest sens pentru statele membre. Decizia a fost luata deoarece pandemia de coronavirus supune sistemele de sanatate din intreaga UE unei presiuni tot mai mari si fara precedent.

18:03 - Mai multe cadre medicale din Timisoara si din Craiova au fost detasate la Arad si la Deva pentru a implementa un plan de masuri impotriva coronavirusului care vor fi luate in judetele Arad si Hunedoara.

17:45 - Primarul general, Gabriela Firea, anunta ca 400.000 de manusi, 3.500 de masti de protectie in trei pliuri, 5.000 de combinezoane si 1.800 de perechi de ochelari de protectie sunt livrate spitalelor din subordinea Municipalitatii.

17:21 - Statele Unite au inregistrat 1.169 de morti in 24 de ore, potrivit Universitatii americane Johns Hopkins, o crestere enorma - cu o treime - fata de bilantul precedent (884) - cel mai mare bilant inregistrat in 24 de ore intr-o tara.

17:12 - Preasfintitul Petru, episcop de Ungheni si Nisporeni, a inconjurat Republica Moldova cu icoana Maicii Domnului Facatoare de Minuni si sfinte moaste, iar in timpul zborului a citit rugagiunea la vreme de epidemie.

16:53 - Mitropolia Banatului a cumparat 2 kilometri de material din care maicutele cos 1.000 de cearsafuri si 5.000 de prosoape pentru spitalele din Timisoara. Prima transa de lenjerie a plecat vineri spre destinatar.

16:45 - Alte 4 persoane au murit de coronavirus in Romania, astfel ca bilantul ajunge la 122 de decese. Este vorba despre doua femei de 69 de ani, una din judetul Hunedoara si a doua din Ialomita, un barbat de 78 de ani din Timis si o alta femeie, de 60 de ani, din Neamt.

16:40 - Designerul italian Sergio Rossi, creator al marcii de lux de incaltaminte care ii poarta numele, a murit joi la varsta de 85 de ani de Covid-19, a anuntat vineri primaria din orasul natal. Rossi era internat la un spital din Cesena.

16:24 - Numarul deceselor provocate in Olanda de epidemia de COVID-19 a crescut cu 148, ajungand la un total de 1.487, au comunicat vineri autoritatile sanitare. Totodata, bilantul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus este de 15.723, cu un plus de 1.026 fata de raportarea anterioara.

16:16 - Angajati ai Serviciului de Protectie si Paza (SPP) au donat Spitalului Judetean Suceava 5.000 de masti, 5.000 de manusi si 600 de combinezoane.

16:05 - Poti dona sange in siguranta, anunta autoritatile, mai ales ca "Nevoia de sange in contextul pandemiei de coronavirus este si mai acuta".

"Asigurarea rezervelor esentiale pentru urgentele medicale, pacientii oncologici si toti cei care au nevoie de sange pentru o sansa la viata se poate face doar cu ajutorul tau. Vino sa donezi in cel mai apropiat Centru de Transfuzie! O poti face in siguranta, dupa cum vei afla din acest video! Lista Centrelor de Transfuzie din toata tara o ai AICI", este mesajul transmis de autoritati.



15:57 - Premierul britanic Boris Johnson a anuntat vineri ca ramane in izolare pentru ca are in continuare simptome de Covid-19, inclusiv temperatura ridicata, la 7 de zile de cand a fost testat pozitiv.

 

Another quick update from me on our campaign against .

You are saving lives by staying at home, so I urge you to stick with it this weekend, even if we do have some fine weather.

8.555 persoane vorbesc despre asta



15:55 - O firma din Galati a fost amendata cu 65.000 de lei pentru ca a incercat sa vanda clor amestecat cu apa sub titulatura de solutie de dezinfectare. Politistii au mai descoperit ca angajatiii foloseau o instalatie improvizata pentru realizarea amestecului. Reprezentantii societatii au fost amendati si sunt cercetati penal, iar politistii au confiscat aproape 15.000 de litri de clor, informeaza Mediafax.

15:50 - Papa Francisc s-a rugat in timpul Sfintei Liturghii de vineri pentru toti cei care ajuta, in diferite forme, la solutionarea problemelor cauzate de pandemia de COVID-19, dar si pentru cei care se gandesc deja "la toate problemele care vor veni: probleme de saracie, de locuri de munca, de foame", informeaza Vatican News. Omilia de vineri preceda Saptamana Patimilor inaintea Pastelui catolic, sarbatorit pe 12 aprilie, informeaza Agerpres.

15:45 - Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt, Toader Mocanu, si-a dat demisia invocand motive medicale. El fusese investit in functie in data de 17 martie.

Si seful DSP Arad, Constantin Catana, a demisionat, vineri, din functie, invocand o campanie mediatica si politica indreptata impotriva sa si a celor care muncesc pentru limitarea efectelor COVID-19 la Arad, relateaza Mediafax.

15:40 - Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos (fondatorul Amazon), a anuntat ca va dona 100 de milioane de dolari initiativei America's Food Fund, banii urmand sa fie folositi pentru furnizarea de alimente celor afectati de criza provocata de pandemie, informeaza TMZ.

Bezos se alatura altor celebritati care au facut donatii impresionante, printre care si Oprah Winfrey, care a decis sa doneze 10 milioane de dolari pentru cei afectati de pandemia de Covid-19.

15:36 - Doi medici si trei asistente din Prahova au fost confirmati vineri cu coronavirus, iar cadrele medicale care au intrat in contact cu acestia sunt in izolare, informeaza, vineri, Prefectura Prahova. In acest judet sunt la ora actuala 80 de cadre medicale, brancardieri sau farmacisti confirmati sau in autoizolare, informeaza Agerpres.

15:29 - Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal, dupa ce directorul medical al unui spital de urgenta din Capitala a fost reclamat ca a pus la dispozitia angajatilor un numar insuficient de masti chirurgicale simple, informeaza Agerpres.

15:20 - Mai multe studii verifica posibile efecte de protectie fata de Covid-19 ale unui vaccin impotriva tuberculozei, in contextul in care dezvoltarea unui vaccin impotriva SARS CoV-2 urmeaza sa dureze inca luni de zile. "Stim de zeci de ani ca BCG are efecte benefice nespecifice", adica protejeaza de alte boli decat cea impotriva careia a fost creat - tuberculoza - a precizat directoarea Cercetarii la INSERM de la Institul Pasteur din Lille, Camille Locht, relateaza AFP, preluata de News.ro.

15:15 - Anul acesta, in Franta examenul de Bacalaureat nu se va da in forma traditionala, au anuntat oficiali de la Ministerul Educatiei, din cauza epidemiei de Covid-19. Masura este una fara precedent, dupa 1808, an in care a fost initiat acest examen, in regimul lui Napoleon Bonaparte.

14:55 - Printul Charles a deschis, vineri, la Londra un spital temporar cu 4.000 de paturi organizat intr-un centru de conferinte din estul orasului, primul dintr-o serie de spitale special amenajate pentru Covid-19, informeaza The Guardian.

Spitalul a fost amenajat in doar 9 zile.

Vezi AICI imagini si structura noului spital.

14:38 - Autoritatile anunta inca doua noi decese, unul in Constanta si unul in Bucuresti.

Conform Digi24, se inregistreaza primul caz de deces in randul cadrelor medicale. Este vorba despre o asistenta de 54 de ani din Constanta, care dupa revenirea din Turcia, unde a mers in excursie, a fost confirmata pozitiv, pe 19 martie. Femeia avea si alte probleme de sanatate.

 

14:30 - Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucuresti, vor distribui, in perioada 3-5 aprilie, aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare si 1.000 de pachete cu produse de igiena persoanelor varstnice din zone afectate de coronavirus din judetul Suceava si din localitati greu accesibile din zona Dambovicioara, judetul Arges, informeaza Ministerul Apararii.

"Produsele au fost oferite de un donator care a dorit sa ramana anonim", mai arata MApN.

Imagini de la operatiunea care a demarat deja in Arges au fost postate pe Facebook.

"Romania e despre bunicul care asteapta la poarta. Despre copii care impart in multe parti o singura paine. E despre noroiul de pe strazi. Despre agricultura si munca grea pana la miezul noptii. E despre batrani care cara apa de la fantana veche din celalalt capat de sat. E despre gospodari, oameni simpli si corecti. Oamenii care au nevoie de multe dar nu cer nimic", se arata pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii.



14:20 - Pana la data de 2 aprilie doar 18 tari nu au raportat cazuri de Covid-19, multe fiind insulare, informeaza BBC, care citeaza date puse la dispozitie de Johns Hopkins University.

Este vorba despre patru tari din Asia (Coreea de Nord, Yemen, Turkmenistan, Tajikistan), patru din Africa (Sudanul de Sud, Lesotho, Insula Comoros si Insulele Sao Tome si Principe) si zece tari insulare din Oceania (Insulele Marshall, Insulele Solomon, Kiribati, Micronezia, Nauru, Palau, Samoa, Tonga, Tuvalu si Vanuatu).

14:10 - Politistii au aplicat, in ultimele 24 de ore, peste 9.100 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 11.090.347 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restrictionarea circulatiei.

14:08 - Alte 18 cadre medicale de la Spitalul "Victor Babes" din Capitala au fost depistate cu infectie cu coronavirus. Anterior, sapte medici erau confirmati cu aceasta boala, anunta ASSMB.

14:00 - 221 de romani din strainatate au fost confirmati ca fiind infectati cu noul coronavirus, iar numarul deceselor inregistrate peste hotare ramane 25, informeaza Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

Situatia romanilor din Diaspora infectati este urmatoarea: 129 in Spania, 57 in Italia, 14 in Franta, 8 in Germania, 4 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia si SUA.

Desesele au fost inregistrate astfel: 9 in Italia, 6 in Franta, 4 in Marea Britanie, 5 in Spania si unul in Germania.

14:00 - Presedintele Klaus Iohannis sustine o noua declaratie de presa, la Palatul Cotroceni. Seful statului a facut apel la romanii din strainatate sa inteleaga situatia si sa nu vina acasa de Paste.

Declaratia este transmisa de Ziare.com in format LIVE text, putand fi urmarita AICI.

13:56 - Petrecere online, la apusul soarelui, organizata de autoritatile din Tel Aviv: "Petrecerea urmeaza sa fie transmisa online de pe acoperisul municipalitatii in intervalul orar 17:00 - 18:00 (14:00-15:00 GMT) (...) Evenimentul va fi difuzat pe Facebook si prin aplicatia de conferinte video Zoom pentru ca locuitorii si oamenii din intreaga lume sa poata participa si dansa la ei in sufragerii", se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

13:45 - Angela Merkel a iesit din izolare si s-a dus la sediul Cancelariei vineri, dupa mai multe teste de detectare a noului coronavirus cu rezultate negative, relateaza Reuters.

 

 
 
 
 
-0:00
 
 
 
 

 

13:40 - Metroul nu va circula in noaptea de Inviere, in contextul in care Ordonanta Militara nr. 2 interzice accesul publicului in lacasurile de cult, informeaza Metrorex. 

13:20 - In acest moment, SUA (245.380), Spania (117.710) si Italia (115.242) inregistreaza aproape jumatate din numarul total al cazurilor confirmate in intreaga lume (1.030.181).

13:16

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei