LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre criza Covid-19: Bilantul urca la 79 de morti. Focar si la Spitalul Universitar din Bucuresti

virus  152700000

Dimensiune font:

| 31-03-2020 23:05

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre criza Covid-19:

Avem 2.245 de cazuri de coronavirus confirmate in Romania si am intrat oficial in Scenariul 4. Doar astazi au fost confirmate aproape 300 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. De acum spitalele se vor ocupa doar de cazurile grave, restul celor infectati fiind tratati acasa sau in spatii speciale de carantina.

Aproape de 600 de oameni sunt bolnavi la Suceava, din ce se stie oficial, pentru ca s-ar putea sa mai fie "1.000 de purtatori care umbla liberi", considera chiar ministrul Sanatatii. Asa ca, incepand de azi-noapte orasul si 8 comune din zona s-au inchis pentru carantina totala.

Pana acum, COVID-19 a ucis in tara noastra 82 de persoane si a infectat aproape 300 de cadre medicale, doua treimi tot in Suceava. In plus, situatia se agraveaza in spitalele de la noi din tara, caci din ce in ce mai multe cadre medicale isi dau demisia, de frica coronavirusului.

Situatia nu este mai buna nici in alte tari. SUA au depasit China la numarul de decese, cu un bilant de 3.402 morti. Italia are cele mai multe decese de pe glob - 12.428, in timp ce Spania ii urmeaza in clasamentul tragic cu 8.269 de decese. La nivel mondial sunt peste 820.000 de cazuri si peste 40.000 de morti.

Exista insa si o veste buna, aceea ca Johnson & Johnson o sa inceapa testarea pe oameni a vaccinului sau anticoronavirus pana in luna septembrie.

 

22:58 - Autoritatile din Turkmenistan au interzis cuvantul "coronavirus", incercand sa blocheze toate informatiile despre pandemie. Reporteri fara frontiere avertizeaza insa ca astfel este pusa in pericol populatia. Turkmenistan este una dintre cele 21 de tari din lume care nu au raportat pana acum cazuri de coronavirus.

22:43 - O explicatie incredibila vine de la Grupul de Comunicare Strategica in legatura cu motivul pentru care decesul pacientei cu coronavirus de la Spitalul Universitar din Bucuresti nu a fost raportat.

Dupa ce initial Institutul National de Sanatate Publica Grupul a transmis doar ca a fost o problema tehnica la Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, pentru ca si-a mutat sediul, Grupul de Comunicare Strategica a venit ulterior cu "precizari".

Astfel am aflat ca "deficiente tehnice inseamna ca de pe numarul de fax la care se raporta initial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB".

22:41 - Numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus la Suceava a ajuns la 638, fiind inregistrate si cele mai multe decese.

22:33 - Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat ca la rectificarea bugetara pe care o pregateste Guvernul vor fi suplimentate fondurile alocate pentru judete, orase si comune, acolo unde este nevoie de bani mai multi. Rectificarea va fi aprobata cel tarziu in sedinta de Guvern de luni.

22:31 - Un barbat de 40 de ani din judetul Braila, aflat in izolare la domiciliu, este cercetat penal pentru ca a chemat la el mai multi prieteni, cu care a petrecut. Barbatul a fost plasat in carantina.

22:29 - Ministrul de Interne Marcel Vela a spus ca nu vor mai fi localitati carantinate zilele urmatoare, dupa ce Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a propus intrarea in carantina a comunei Sacosu Turcesc, unde au fost confirmate 7 cazuri de coronavirus, dintre care o persoana a decedat. In aceasta localitate, Primaria a fost inchisa, iar intreg personalul a fost trimis in autoizolare la domiciliu, dupa ce doua angajate au fost infectate cu covid - 19.

"Orice carantinare se ia doar dupa o analiza foarte serioasa, dupa statisticile exitente, date stiintifice si cu consultarea specialistilor in epidemiologie si boli infectioase. Pot sa garantez ca nu vom inchide maine-poimaine alta localitate", a spus Vela, la Digi24.

22:27 - Aproape 500 de pacienti au decedat din cauza coronavirusului in spitalele din Franta in ultimele 24 de ore, o noua crestere record a numarului de la inceputul epidemiei, ceea ce creste bilantul total la 3.523 de morti, a anuntat marti directorul general al Sanatatii, Jerome Salomon, relateaza AFP.

Numarul total de persoane spitalizate a ajuns la aproape de 22.800, o crestere de 1.749 incepand de luni. Printre acestea, un nou flux foarte puternic de cazuri grave in terapie intensiva (457) unde se afla in prezent 5.564 de pacienti.

22:21 - Un angajat in varsta de 77 de ani al Primariei Zlatna a bagat institutia in carantina totala dupa ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Primaria a fost inchisa marti dimineata ca o masura de precautie. Se va desfasura o ancheta epidemiologica, functionarii fiind izolatia la hotelul primariei.

21:57 - Inca doua decese anuntate in Sibiu si Mures. Bilantul urca la 82.

Deces 81 - Este vorba de un barbat de 70 de ani din judetul Sibiu care pe 26 martie a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Judetean Sibiu. El suferea de insuficienta renala cronica cu dializa si o boala cardiovasculara. Sotia sa era confirmata cu coronavirus si a murit saptamana trecuta, fiind al 51-lea deces inregistrat. Ambii fusesera impreuna in Turcia, pentru un tratament.

El a murit pe 30 martie si rezultatul testului a venit astazi, 31. Nu se precizeaza cand a fost testat.

Deces 82 - Este vorba de un barbat de 70 de ani, din judetul Mures. In aceasta dimineata a chemat ambulanta, a fost dus la Spitalul Clinic de Urgenta Judetean Mures si apoi a fost transferat la Spitalul Clinic - sectia Boli Infectioase, dupa ce starea de sanatate i s-a inrautatit.

A murit tot azi, la pranz si se pare ca rezultatul pozitiv a fost emis tot azi. Nici in cazul sau nu se precizeaza cand i-au fost prelevate probe.

Nici nu se stie de unde a contratat virusul, se precizeaza doar ca "in cartierul unde locuieste este confirmat un alt caz COVID 19" si ca ancheta epidemiologica este in curs.

21:38 - Primarul comunei Banca, din judetul Vaslui, a cumparat masti si manusi pentru toti locuitorii. Edilul propune si masuri fiscale pentru sprijinirea populatiei in aceasta perioada.

21:33 - Doua persoane care au fost externate in ultimele doua saptamani de la Spitalul "Gerota" din Bucuresti si care s-au aflat de atunci in izolare la domiciliu in localitati din judetul Olt au fost internate marti seara la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, potrivit unui comunicat al Institutiei Prefectului Olt.

21:24 - Un barbat in varsta de 47 de ani din judetul Bistrita-Nasaud, care intrase marti in izolare la domiciliu dupa revenirea din strainatate, a decedat, in cursul serii, in timp ce repara un tir, fiind strivit sub greutatea cabinei acestuia. Echipajul SMURD a intervenit in echipament de protectie, dar barbatul nu a mai putut fi salvat.

21:21 - Sapte cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" au fost infectate cu coronavirus, testarea facandu-se dupa ce acestea au prezentat simptome.

Unitatea anunta ca s-a facut ancheta epidemiologica, iar persoanele cu care au intrat in contact au fost izolate si spatiile au fost dezinfectate. Medicii au identificat o noua metoda prin care se poate face supravegherea periodica a personalului medical.

21:12 - Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis va propune Ministerului Afacerilor Interne intrarea in carantina a localitatii Sacosu Turcesc, unde au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, iar o persoana a decedat. In aceasta localitate, Primaria a fost inchisa, iar intreg personalul a fost trimis in autoizolare la domiciliu, dupa ce doua angajate au fost infectate cu covid - 19.

20:55 - Mai mult de 1.500 de decese din cauza coronavirusului au fost inregistrate in New York, a precizat guvernatorul statului american Andrew Cuomo in conferinta zilnica de presa sustinuta in Albany, potrivit The Guardian. Cuomo a confirmat 172.196 de cazuri de coronavirus si 1.550 de decese, reprezentand aproximativ jumatate dintre decesele din tara.

20:41 - Peste 70 de persoane care se afla in caminul pentru persoane varstnice din Ramnicu Valcea trebuie sa plece acasa, dupa ce autoritatile locale, in subordinea carora se afla caminul, au decis sa inchida institutia pana la finalizarea starii de urgenta.

20:36 - Maternitatea Odobescu din Timisoara intra in carantina, dupa ce 5 asistente au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Vor fi testate aproximativ 90 de persoane, pacienti si angajati ai spitalului.

20:24 - Al 80-lea deces a fost confirmat la Satu Mare.

Este vorba de o femeie de 61 de ani din judetul Satu Mare, care pe 26 martie a fost internata la Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Testul i-a fost facut pe 27, zi in care a venit si rezultatul pozitiv. Astazi ea a murit.

Ea suferea de insuficienta renala cronica, facea dializa de 15 ani si facea si chimioterapie pentru un cancer.
  

20:12 - 17 cadre medicale si 10 pacienti de la SPitalul Universitar din Bucuresti au coronavirus.

De la nivelul SUUB s-au prelevat in total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se asteapta rezultate. Cei 10 pacienti au fost transferati, conform protocolului, catre spitalele din Capitala care gestioneaza pacienti infectati cu noul coronavirus (COVID-19).

19:44 - Protectia Civila din Italia a anuntat un nou buletin grav: numarul deceselor este in continuare in crestere, 837 intr-o zi, in timp ce luni au fost 812. In regiunea Lombardia cazurile de infectie cu coronavirus au scazut, inregistrandu-se 1.047 in ultimele 24 de ore.

19:36 - Printul Albert II de Monaco, care a contractat coronavirusul, "s-a vindecat si se simte bine", a anuntat serviciul sau de presa intr-un comunicat transmis marti, scrie Le Figaro.

19:33 - A fost anuntat al 79-lea deces, de care Institutul National de Sanatate Publica a aflat din ... presa.

"Institutul National de Sanatate Publica s-a autosesizat in urma articolelor aparute in masa media si a solicitat Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si DSP Bucuresti informatii privind existenta unui deces in cadrul unitatii sanitare. Urmare a raspunsului SUUB, in data de 27 martie 2020 a fost inregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus", anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Asadar, al pacient cu coronavirus care a murit in Romania este o femeie de 84 de ani, din Bucuresti, care s-a dus pe 26 martie la camera de garda UPU a Spitalului Universitar din Capitala. Ea avea simptomatologie specifica celor infectati cu COVID-19.

Pacienta a fost izolata si i s-au recoltat probe pe 27, tot atunci a si venit rezultatul pozitiv si tot in aceeasi zi a si murit.

Ea suferea de fibrilatie atriala, insuficienta cardiaca cronica si avea un pacemaker permanent.

"Cazul a fost raportat la DSPMB de catre unitatea sanitara, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiente tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB", justifica Grupul de Comunicare Strategica.

19:12 - SUA au depasit China la numarul de decese, cu un bilant de 3.402 morti. In China au murit 3.305 persoane de coronavirus. Italia are cele mai multe decese de pe glob - 12.428, in timp ce Spania ii urmeaza in clasamentul tragic cu 8.269 de decese.

La nivel mondial sunt peste 820.000 de cazuri si peste 40.000 de morti.

19:01 - Prezentatorul CNN Chris Cuomo, fratele guvernatorului statului New York Andrew Cuomo, a fost diagnosticat cu coronavirus, potrivit The Guardian.

18:53 - Fostul premier Dacian Ciolos anunta un armistitiu politic pana la sfarsitul crizei provocate de coronavirus.

"Trecem printr-o perioada extrem de grea, fara precedent de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Traim vremuri in care avem nevoie in primul rand de solidaritate umana. Impreuna cu colegii mei din PLUS am decis urmatorul lucru: nu vom mai face declaratii politice. Intram intr-un armistitiu politic total pana la trecerea crizei in care ne gasim", arata Ciolos, intr-un mesaj postat pe Facebook.



18:49 - FDA a aprobat in regim de urgenta un kit de testare rapida pentru coronavirus produs de Bodysphere Inc. Rezultatul, fie el negativ sau pozitiv, este dat in doar 2 minute.

18:35 - Dosar penal dupa ce o persoana a dat declaratii false la mai multe unitati medicale din Baia Mare, unde se prezentase intrucat avea simptome de infectie cu coronavirus, ulterior fiind diagosticata cu Covid-19

18:31 - Autoritatile din judetul Buzau au identificat un hotel de patru stele din municipiu pentru cazarea asistentilor si medicilor din Spitalul Judetean care nu vor sa mai mearga acasa de teama sa nu-si imbolnaveasca familiile.

18:25 - Cinci unitati medicale au fost desemnate sa fie spitale de suport in judetul Timis, insa unele dintre acestea au materiale necesare pentru tratarea unor pacienti infectati cu coronavirus doar pentru una sau doua saptamani.

Cele cinci spitale-suport din Timis sunt: Spitalul CFR Timisoara, Spitalul Municipal Timisoara, Spitalul Municipal din Lugoj, Maternitatea Bega si Spitalul Judetean pentru cazurile grave. Acestea vin sa sprijine Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara care deja trateaza bolnavi infectati cu coronavirus.

Maternitatea Bega apartine de Spitalul Judetean, iar seful acesteia, medicul Marius Craina, spune ca s-au facut deja pregatirile necesare

18:19 - Numarul mijloacelor de transport aflate in circulatie in Bucuresti va fi redus, de miercuri, cu pana la 40 la suta fata de normal, in urma scaderii cererii de transport. Societatea de Transport Bucuresti precizeaza ca nu va fi suspendata nicio linie.

18:12 - Autoritatile cehe testeaza un sistem informatic care depisteaza rapid - cu ajutorul datelor de telefonie - contactele pe care le-au avut persoanele infectate cu noul coronavirus, in vederea opririi raspandirii acestuia, a anuntat marti o purtatoare de cuvant a unui grup aflat la originea acestei initaitive, relateaza AFP.

18:00 - Testari pentru depistarea Covid-19 vor fi facute, de saptamana viitoare, si la Tulcea, acestea urmand sa fie realizate in laboratorul Directiei Veterinare Tulcea. In prezent se fac lucrari pentru asigurarea conditiilor de biosecuritate pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe.

17:51 - Cel putin 30 de persoane au participat la o intrunire religioasa in judetul Dambovita, 18 fiind deja sanctionate cu amenzi. Alte 12 persoane au fost identificate si vor fi sanctionate, iar politistii incearca sa identifice toti participantii.

17:45 - Guvernatorul BNR Mugur Isarescu afirma ca varful tensiunilor generate de criza COVID-19 in domeniul bancar a fost depasit, subliniind ca, in perioada 11-20 martie, retragerile de numerar, de la BNR, ale institutiilor de credit, pentru a acoperi cererea populatiei si a firmelor, aau fost duble fata de perioada sarbatorilor de iarna din 2019.

17:33 - Inca 6 decese, anuntate deodata, toate de la Suceava. Bilantul negru urca la 78.

Deces 73 - Este vorba de un barbat de 62 de ani din judetul Suceava, care a fost testat pe 25 martie, zi in care a si murit. Rezultatul a venit acum.

Deces 74 - Este vorba de o femeie de 69 de ani din judetul Suceava, testata pe 25 martie si care a murit pe 27. Astazi a venit rezultatul pozitiv.

Deces 75 - Este vorba de un barbat de 68 de ani, tot din jud. Suceava. A fost testat tot pe 25 martie si a murit 3 zile mai tarziu, pe 28. Astazi a venit si rezultatul pozitiv pentru COVID-19.

Deces 76 - Este vorba de un barbat de 57 de ani, tot din jud. Suceava. A fost testat pe 26 martie. In cazul sau, insa, rezultatul pozitiv a venit pe 28 martie. A murit ieri, pe 30 martie, insa nu a fost inclus in bilantul anuntat luni.

Deces 77 - Este vorba de o femeie, de 82 de ani, din jud. Suceava. A fost testata pe 26 martie, rezultatul i-a venit pe 28 martie si a murit ieri, 30 martie. Nici aici nu se precizeaza de ce nu a fost inclusa in bilantul de luni.

Deces 78 - Este vorba de o femeie de 64 ani, din jud. Suceava. A fost testata pe 26 martie si a murit in aceeasi zi. Rezultatul a ajuns abia astazi.

Grupul de Comunicare Strategica precizeaza ca pacientii 73, 75, 76 si 77 erau internati la Sectia Medicala a Spitalului Judetean de Urgenta Suceava. Pacientii 74 si 78 erau internati la sectia de gastroenterologie a aceluiasi spital.

Oficialii precizeaza ca la acest moment nu au date despre alte suferinte ale acestor pacienti.

17:28 - Directorul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglitoiu, a afirmat, dupa ce unitatea medicala pe care o conduce a devenit spital suport, pentru pacientii infectati cu COVID-19, ca are echipamentele si materialele sanitare necesare pentru trei-patru saptamani. "Daca nu eram in stare, poate se orientau catre alt spital", spune el.

17:22 - Materialele medicale licitate in comun de statele UE nu vor sosi la inceputul lunii aprilie, cum promisese presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ci vor incepe sa fie disponibile "in cateva saptamani".

17:00 - Numeroase situri turistice din Shanghai, care au fost redeschise la jumatatea lunii martie, si-au inchis din nou portile pentru vizitatori, ilustrand astfel temerile legate de aparitia unui al doilea val al epidemiei de COVID-19 in China, tara in care noul coronavirus a fost detectat pentru prima data la sfarsitul anului 2019.

16:59 - Ministrul german al sanatatii, Jens Spahn, a incercat sa-si linisteasca marti compatriotii, dandu-le asigurari ca tara este bine pregatita pentru o crestere asteptata a numarului de pacienti cu COVID-19 care vor necesita terapie intensiva, transmite dpa.

16:58 - Organizatorii festivalurilor de la Cluj-Napoca au lansat biletul de solidaritate, iar in ultimele 24 de ore s-au adunat aproape 500.000 de lei din vanzarea lor. In acest fel, Untold, TIFF, Electric Castle si Jazz In The Park ii ajuta pe medicii-eroi sa invinga COVID-19.

16:57 - Medicul-sef de la principalul spital din Moscova care trateaza bolnavi de coronavirus si care s-a intalnit cu Putin saptamana trecuta a fost infectat, potrivit agentiei ruse Interfax si televiziunii publice, care citeaza spitalul.

Un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anuntat imediat ca presedintele rus este testat in mod regulat in vederea depistarii noului coronavirus si ca "totul este normal".

16:55 - Printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, publicat marti in Monitorul Oficial, a fost desemnat personalul competent sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni contraventionale pe perioada starii de urgenta pentru nerespectarea masurilor impuse de autoritati.

Potrivit ordinului emis luni, pe durata starii de urgenta se desemneaza ofiterii si agentii de politie din cadrul Politiei Romane, Politiei de Frontiera, ofiterii si subofiterii din cadrul Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si inspectoratelor pentru situatii de urgenta judetene/ Bucuresti - Ilfov, precum si politistii locali sa constate contraventii si sa aplice sanctiunile contraventionale prevazute de art. 28 din OUG 1/1999 privind regimul starii de urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea 453/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru nerespectarea prevederilor art. 9 alin. 2 din acelasi act normativ.

16:52 - Marea Britanie a anuntat marti ca va reinnoi automat vizele pentru angajatii straini din sistemul de sanatate, fara taxa, pentru a garanta ca se pot concentra pe lupta impotriva pandemiei de coronavirus.

16:49 - Presedintele Klaus Iohannis a vorbit cu presedintele Israelului Reuven Rivlin despre criza epidemiologica generata de noul coronavirus, precum si despre cooperarea pentru contracararea raspandirii acestuia. De asemenea, Iohannis l-a invitat pe omologul sau sraelian la Bucuresti dupa finalizarea crizei generate de pandemia de SARS-CoV-2, invitatia fiind acceptata, scrie News.ro.

16:48 - Premierul rus Mihail Musustin a ordonat marti recurgerea la datele operatorilor de telefonie mobila pentru a controla respectarea masurilor de izolare la domiciliu instituite in Rusia, in special la Moscova, principalul focar al epidemiei de coronavirus pe teritoriul Federatiei Ruse.

16:47 - Industria farmaceutica din Romania va inregistra afaceri record in 2020, in contextul cererii crescute de medicamente si echipamente sanitare, generate de pandemia de Coronavirus.

16:45 - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) din Romania cere autoritatilor sa ia masuri privind pacientii cronici din Suceava, aratand ca aceia care faceau tratament perfuzabil la spital nu mai pot face acest lucru, in contextul infectarilor cu coronavirus, si solicitand ca ei sa poata beneficia de acest tratament la domiciliu.

16:44 - Mai multe capre salbatice au invadat strazile pustii din Llandudno, un oras turistic aflat intr-o regiune de coasta a Tarii Galilor, dupa decretarea starii de urgenta la nivel national in Marea Britanie din cauza pandemiei.
 



16:43 - Rebelii din cadrul Armatei de Eliberare Nationala din Columbia au anuntat incetarea focului, incepand cu 1 aprilie, in urma pandemiei de coronavirus.

16:35 - Presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat luni ca nu se pot impune mai multe masuri de izolare fata de cele deja aplicate pentru combaterea coronavirusului pentru ca se pierd locuri de munca si cei nevoiasi sufera in mod disproportionat, scrie Reuters.

16:31 - 57 de asistenti maternali profesionisti din Vrancea si-au exprimat disponibilitatea de a primi in ingrijire copii ai caror parinti au fost diagnosticati cu COVID-19, pana la insanatosirea acestora.

16:26 - O angajata a Penitenciarului de Maxima Siguranta Galati se afla in izolare la domiciliu dupa ce a intrat in contact cu persoane infectate cu COVID-19. Desi salariata nu are simptome, in interiorul unitatii au fost luate masuri speciale deoarece femeia a intrat in contact cu detinute si colegi, scrie Mediafax. Ca masura de siguranta, 41 de detinute sunt monitorizate de medici.

16:23 - Medicii sunt ingrijorati de posibilitatea de a merge la serviciu infectati si spun ca a trimite personalul medical infectat in spitale reprezinta o "crima cu premeditare". Cele mai riscante sectii pentru COVID-19 sunt ATI, ORL, oftalmologie si chirurgie.

16:22 - Un grup de initiativa format din studenti ai Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita elaboreaza viziere pentru protectie ce urmeaza a fi distribuite unitatilor sanitare, confruntate in aceasta perioada cu mari probleme de aprovizionare, in special pe palierul echipamentelor de protectie.

16:17 - Izolarea si alte masuri luate pentru a frana propagarea epidemiei de COVID-19 au salvat viata a circa 59.000 de persoane in 11 tari europene, intre care 2.500 in Franta, afirma cercetatori britanici, citati de Agerpres.

16:16 - Constructorul auto Ford Motor Co a anuntat marti ca a deci sa-si amane planul care viza repornirea unor uzine din America de Nord la inceputul lunii aprilie, din cauza ingrijorarilor cu privire la siguranta angajatilor in contextul pandemiei de coronavirus.

16:11 - Sistemul sanitar din Catalonia este in colaps: medicilor li se recomanda sa nu mai interneze pacientii in stare critica. La nivel oficial, scenariul este negat de autoritatile catalane.

16:09 - Membrii Federatiei Sanitas din Romania sustin, i

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Ce este moringa și care sunt beneficiile sale pentru sănătate
29/03/2024 10:02

Ce este moringa si care sunt beneficiile sale pentru sănătate Moringa oleifera este o plantă originară din nordul Indiei, care poate creste si in alte locuri tropicale si subtropicale, cum ar fi Asia si Af ...

Toate spitalele publice vor fi modernizate
29/03/2024 08:30

Executivul va demara un program de investitii in spitale publice in valoare de 13,25 miliarde lei (2,7 miliarde euro, la cursul de schimb actual) pană in 2031. Prin acest program vor fi finantate lucrări de i ...

Alergiile, provocatorii invizibili ai vieții cotidiene
28/03/2024 13:54

Într-o lume in care progresul si inovatia sunt la ordinea zilei, sănătatea umană se confruntă paradoxal cu provocări crescande. Una dintre cele mai răspandite si complexe probleme de sănătate din ...

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea
28/03/2024 13:45

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Judetean de Urgentă „Sf Apostol Andrei” din Galati vorbeşte cu mortii. Chiar dacă un bărbat era mort de zile intr ...

Cât este valabilă adeverința care înlocuiește cardul național de sănătate
28/03/2024 00:17

Adeverinta care substitutie cardul de sănătate va fi valabilă pană la emiterea unui nou card, conform unui ordin al presedintelui CNAS. Un ordin al presedintelui CNAS stabileste că valabilitatea adeverint ...

 Prosopagnosia, oamenii care nu-și recunosc nici imaginea din oglindă
27/03/2024 13:45

Prosopagnosia, cunoscută si sub numele de „cecitate facială”, este o tulburare neurologică rară, care impiedică capacitatea de a recunoaste fetele. Acesta nu este doar un simplu moment de uitar ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:30

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: 'Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi'
27/03/2024 09:05

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună, uneo ...

Renumitul doctor William Makis aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021
26/03/2024 16:31

William Makis este un binecunoscut specialist in domeniul oncologiei, cu peste 100 de lucrări publicate pe această temă. De curand, specialistul a venit cu o teorie care a pus pe jar lumea medicală. In urm ...

Cele cinci temeri legate de sex ale generației Z, conform terapeuților
26/03/2024 11:52

Conform unor cercetări, generatia Z - adică cei născuti intre 1997 si 2012 – este mai putin activă din punct de vedere sexual fată de alte generatii. Dependenta de tehnologie, stresul si problemele de s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei