LIVE TEXT, Romania are 184 de morti de coronavirus. Dosar penal la maternitatea din Timisoara Datele statistice pentru toate statele lumii sunt inregistrate zilnic AICI.

virus  151837800

Dimensiune font:

| 07-04-2020 22:00

 LIVE TEXT, cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume:

Datele statistice pentru toate statele lumii sunt inregistrate zilnic AICI.

 

Romania a ajuns la un bilant negru de 184 de morti din cauza coronaviruslui, dupa ce 8 noi decese au fost inregistrate marti dimineata.

Romania a ajuns la un bilant negru de 198 de morti din cauza coronavirusului, dupa ce 21 de noi decese au fost inregistrate marti.

De asemenea, avem 360 de noi cazuri de imbolnavire cu COVID-19, iar numarul total ajunge la 4.417.

Luni am avut cel mai mare numar de morti intr-o singura zi de pana acum - 25 si, aceasta fiind situatia, nu e de mirare ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat prelungirea pana pe 16 mai a starii de urgenta.

Dupa ce se va incheia starea de urgenta, in functie de evolutia pandemiei, se va decide si cand se vor relua cursurile, a precizat marti ministrul Educatiei, care a dat asigurari ca anul scolar nu se ingheata. In ceea ce priveste examenul de bacalaureat si evaluarea nationala, acestea ar putea fi organizate in iulie.

In lume, situatia este dramatica in SUA care au trecut de 10.000 de morti, mai ales la New York unde cadavrele sunt ingropate in parcuri. Totodata, Germania se apropie de 100.000 de cazuri, iar numarul deceselor a ajuns la 1.607.

Pe de alta parte, singura veste buna vine din China unde nu s-a mai inregistrat niciun deces nou pentru prima oara de la debutul epidemiei.

La nivel mondial, avem acum peste 1,3 milioane de imbolnaviri si mai mult de 75.000 de morti.

Azi e Ziua mondiala a sanatatii, marcata, in fiecare an, la 7 aprilie.


 

21:23 - Ministerul Sanatatii confirma decesul ambulantierului de la Suceava, infectat cu coronavirus. Bilantul deceselor urca la 198.

"Este vorba despre un ambulantier in varsta de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Suceava. Barbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 in data de 24 martie 2020. A fost testat si a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu si nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru isi exprima regretul fata de aceasta pierdere si transmite condoleante familiei. Ministrul Sanatatii este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava. In prezent, conform raportarilor din teritoriu la INSP, un numar de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus", arata Grupul de Comunicare Strategica.

Autoritatile precizeaza si ca acesta e primul deces inregistrat in Romania in randul cadrelor medicale. Amintim insa ca pe 2 aprilie a murit si o asistenta medicala din Constanta. La intrebarile jurnalistilor, reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca aceasta s-a imbolnavit dupa ce a fost intr-o vacanta in Turcia, nu in timp ce trata bolnavi.

21:02 - Episcopia Romano Catolica din Iasi a anuntat, marti, ca a donat opt tuneluri de dezinfectie catre patru spitale din capitala Moldovei. O parte dintre echipamente au fost deja montate. Opt ventilatoare mecanice au fost comandate pentru Spitalului Judetean Suceava.

20:49 - Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca va propune in sedinta de miercuri a Consiliului Local cumpararea unui computer tomograf "cu un soft special care depisteaza coronavirusul".

20:37 - In Elvetia are loc cea mai mare mobilizare a armatei de dupa Al Doilea Razboi Mondial, transmite Reuters marti. Mii de militari au fost trimisi in sprijinul personalului sanitar angajat in combaterea coronavirusului.

20:34 - Doua laboratoare sanitare veterinare din judetele Satu Mare si Bistrita Nasaud vor incepe sa prelucreze din aceasta saptamana teste pentru detectia coronavirusului SARS-CoV-2, informeaza marti Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) intr-un comunicat.

20:31 - Echipa de 11 medici si 4 asistenti medicali romani a sosit marti pe aeroportul Milano Linate, pentru a oferi sprijin celei mai afectate zone din Italia in contextul masurilor de combatere a epidemiei COVID-19, informeaza Ambasada Romaniei la Roma.

Medicii si asistentii romani, selectati pe baza de voluntariat, vor actiona timp de 14 zile in sprijinul sistemului medical italian. Acestia fac parte, alaturi de colegi din Norvegia, dintr-o echipa europeana de personal medical mobilizata prin intermediul Mecanismului de Protectie Civila al Uniunii Europene pentru a veni in ajutorul cadrelor medicale italiene in lupta pe care acestea o duc impotriva coronavirusului.

20:25 - La Maternitatea Odobescu, din Timisoara, au fost create doua zone, unde sa fie consultate femeile care au suspiciune de COVID-19. De asemenea, toate femeile externate vor fi retestate, la fel ca si bebelusii lor, potrivit anchetei DSP Timis, care a fost transmisa, marti, Ministerului Sanatatii.

20:16 - Un ambulantier de la Statia Suceava a Serviciului de Ambulanta Judetean, Cristian Stupiuc, a murit, marti, din cauza infectiei cu coronavirus. Barbatul avea 53 de ani. Potrivit colegilor, in urma cu circa doua saptamani s-a simtit rau si a plecat acasa. Pe 23 sau 24 martie, a mers la Directia de Sanatate Publica Suceava si, pentru ca avea simptome sugestive pentru infectia cu coronavirus, a fost testat. In data de 30 martie a fost confirmat pozitiv, dar din pacate nu a mers la spital, increzator ca organismul sau va invinge coronavirusu, potrivit Monitorul de Suceava.

20:00 - Presedintele american Donald Trump a afirmat ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a esuat in modul de a gestiona pandemia cu noul coronavirus, acuzand totodata organizatia ca este "foarte China-centrica". Liderul de la Casa Alba s-a facut astfel, aparent, ecoul criticilor in sensul ca OMS s-a bizuit in prea mare masura pe informatii din China, in faza initiala a epidemiei.

"OMS chiar a dat-o in bara. Dintr-un motiv sau altul, finantata in mare parte de Statele Unite, totusi foarte China-centrica. Vom analiza bine acest lucru. Din fericire am respins sfatul sau (al OMS) privind mentinerea deschisa a granitelor cu China la inceput. De ce ne-a facut o astfel de recomandare gresita?", a transmis Trump pe Twitter.

19:58 - Ministerul Apararii Nationale a solicitat Unitatii Multinationale de Transport Strategic care opereaza de pe Baza Aeriana Papa din Ungaria, desfasurarea unei noi misiuni aeriene de urgenta, pentru transportul a inca aproximativ 45 de tone de echipamente de protectie medicala de la Seul la Bucuresti, constand in aproximativ 100.000 de combinezoane de protectie.

19:47 - Un tanar din Cluj-Napoca a vrut sa ii duca droguri prietenului sau aflat in carantina institutionalizata si a ascuns in pachetele de tigari substante vegetale interzise, precum si un cutit de vanatoare. Jandarmeria Romana anunta ca tanarul are, acum, dosar penal.

19:38 - Zeci de oameni care participau, marti, la o inmormantare, in comuna Slatioara, judetul Olt, au fugit la vederea "mascatilor". Jandarmii si luptatorii SAS au fost sesizati ca sunt incalcate prevederile ordonantelor militare.

Potrivit unor surse locale, la inmormantarea din Slatioara participau aproximativ 40 de oameni. Ei erau adunati intr-o curte, unde murise o femeie.

19:27 - Marea Britanie anunta 786 de noi decese, un nou record care ridica la peste 6.159 numarul mortilor de COVID-19 din tara. Pana marti la ora 08:00 GMT, 213.181 de persoane au fost testate pentru COVID-19 si 55.242 au fost depistate cu noul coronavirus.

19:25 - Purtand masti de protectie, multi cetateni din statul american Wisconsin asteptau marti la cozi lungi pentru a vota intr-un numar redus de sectii de votare pentru alegerile locale si primare, relateaza Reuters.

Procesul electoral se desfasoara in ciuda interdictiei de circulatie impuse in Wisconsin si in alte state din cauza coronavirusului. In mai mult de zece alte state, alegerile au fost amanate.

19:22 - Romania a fost desemnata de Comisia Europeana sa cumpere, stocheze si sa distribuie echipamente medicale pentru toate tarile Uniunii Europene afectate de pandemia de coronavirus, a anuntat, marti, Alianta USR PLUS.

"Delegatia USR PLUS in Parlamentul European a sustinut si promovat la nivelul Uniunii Europene crearea unei rezerve europene de echipament medical, care a devenit azi realitate. Munca inceputa in februarie prin raportorul Nicolae Stefanuta pe Mecanismul european de protectie civila, sprijinita de Dacian Ciolos si grupul Renew Europe, da azi roade importante pentru Europa si Romania. Tara noastra a fost desemnata de catre Comisia Europeana cu sarcina de a cumpara, stoca si distribui echipamente medicale pentru toate tarile Uniunii afectate de criza COVID-19", se precizeaza intr-un comunicat al Aliantei USR PLUS.

19:12 - Un medic din Deva s-a infectat cu noul COVID-19 de la un pacient in timpul unei endoscopii digestive, pentru ca nu a avut echipament."O simpla masca chirurgicala si o pereche de ochelari. Atat am avut. Si un halat de unica folosinta, care se da la vizitatori",spune doctorul Ioan Demeter, de la Deva.

19:05 - Italia anunta cel mai mic bilant de imbolnaviri din 13 martie si pana acum. In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 3.039 de noi cazuri. Bilantul deceselor ramane insa ridicat, astfel ca au fost raportate 604 decese in 24 de ore.

18:34 - Guvernul german si-a exprimat marti ingrijorarea privind o recrudescenta a antisemitismului in tara legata de criza coronavirusului, in contextul in care "teorii ale conspiratiei" infloresc pe retelele sociale, relateaza AFP.

"Exista legaturi directe intre actuala propagare a coronavirusului si cea a antisemitismului. Teoriile conspiratiei au succes pe timp de criza", a declarat Felix Klein, comisar al guvernului german insarcinat cu combaterea antisemitismului.

18:31 - Laboratoarele germane au prelucrat saptamana trecuta 332.414 teste pentru depistarea cazurilor de COVID-19, cu 5,9% mai multe fata de saptamana anterioara, a anuntat un grup comercial implicat in aceasta activitate, adaugand ca exista o capacitate de testare suplimentara disponibila pentru situatia in care decidentii politici vor solicita intensificarea activitatii de diagnosticare.

18:30 - Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) din Targu Mures, doctorul Horatiu Suciu, a facut un apel, marti, la populatie sa se mobilizeze pentru dotarea personalului medico-sanitar de aici cu echipamente si materiale de protectie, dupa ce institutia, desi are prevazute si paturi pentru pacienti cu coronavirus, nu figureaza pe nicio lista pentru alocari de fonduri.

18:28 - Ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva l-a rechemat marti in tara pe seful sectiei consulare a ambasadei Bulgariei la Haga dupa ce acesta a pretins ilegal o "taxa de coronavirus" de la vizitatorii care solicitau asistenta consulara, a anuntat marti diplomatia bulgara, relateaza BTA si Reuters.

18:23 - Unul dintre cei 10 bebelusi depistati pozitiv cu Covid-19 a primit, la cea de-a doua testare, rezultatul negativ. Este vorba de bebelusul nascut prematur, singurul din cei 10 care inca se afla internat la Maternitatea Odobescu.

18:15 - Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a declarat ca este o posibilitate sa puna conducere militara si la Spitalul din Deva, unde echipa de management a demisionat astazi. Decizia nu este inca definitiva.

18:07 - Constantin Dina, seful Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, a fost testat negativ pentru COVID-19, dupa ce primul test arata ca este infectat cu coronavirus. Dupa testul pozitiv, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a fost si el testat, rezultatul fiind negativ.

18:03 - Credinciosii nu vor putea intra in Domul din Milano in duminica Pastelui catolic, dar a fost facuta o exceptie pentru tenorul Andrea Bocelli, care va sustine un concert live, ce va fi difuzat la nivel global pe platforma online YouTube.

18:00 - Primaria Cluj-Napoca a instalat dispensere cu dezinfectant in 15 statii de transport public din oras, in 5 piete agroalimentare si in 130 de scari de bloc din cartierele Manastur si Marasti. "In perioada urmatoare vor fi amplasate astfel de dispensere si in alte statii CTP", a declarat primarul Emil Boc, citat de Mediafax.

17:58 - In conditiile pandemiei, Nuclearelectrica a anuntat ca amana oprirea planificata a reactorului 1 de la Cernavoda, transmite News.ro. In fiecare an, fiecare unitate a centralei era oprita pe rand planificat, de regula in perioada mai-iunie.

17:37 - Purtarea mastilor de protectie devine obligatorie in spatiile publice din Prahova, a decis, marti, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Prahova. Masura va intra in vigoare de vineri, 10 aprilie.

17:31 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat luni, la Brasov, la inceputul unei intalniri cu autoritatile locale si directorii de spitale din sistemul de stat si privat, ca judetul Brasov nu este in situatia Sucevei, "unde au existat nereguli intre partea medicala, populatie si administratia locala".

17:22 - Macedonia de Nord a raportat marti cinci noi decese si 29 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, crescand bilantul total al deceselor la 26 si al imbolnavirilor la 599, informeaza agentia MIA.

Expertii recomanda ca persoanele care au fost plasate in carantina institutionalizata timp de 14 zile dupa intoarcerea din strainatate sa ramana inca 14 zile in izolare la domiciliu, deoarece au stat in centre de carantina in grup

17:14 - Regina Elisabeta a II-a i-a urat prim-ministrului Boris Johnson "o insanatosire grabnica si deplina" si i-a trimis un mesaj de sustinere logodnicei sale insarcinate si familiei lui, relateaza Reuters.

16:59 - Companiile aeriene globale nu-si pot permite sa restituie costul biletelor anulate din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, spune directorul Asociatiei Internationale de Transportat Aerian (IATA), Alexandre de Juniac. Potrivit acestuia, operatorii emit in schimb vouchere, deoarece isi pastreaza numerarul pentru a supravietui.

16:57 - Persoanele care au confirmarea sau suspiciunea infectarii cu noul coronavirus trebuie sa restrictioneze contactul cu animalele de companie si cele domestice, sustin reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

16:53 - Presedintele Klaus Iohannis a transmis medicilor un mesaj, pe Facebook, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii.



16:46 - Belgia a inregistrat pana in prezent peste 2.000 de decese provocate de noul coronavirus, dupa anuntarea a 162 de morti in ultimele 24 de ore. De asemenea, numarul total al persoanelor spitalizate este de 6.012 - dintre care o cincime sunt la terapie intensiva.

16:38 - Procurorii din Galati au inceput o ancheta dupa ce mai multe persoane de la caminul pentru varstnici s-au infectat cu Covid-19. Potrivit acestora, directorul institutiei a intrat in contact cu o persoana venita dintr-o tara cu peste 500 cazuri de coronavirus si nu a luat masuri pentru prevenirea si combaterea bolilor, continuandu-si activitatea in cadrul centrului.

16:25 - Mai mult de 100 de persoane au murit in ultimele 24 de ore in Suedia. In prezent sunt 7.693 de cazuri de contaminare si 591 de decese in total, mortalitate mult mai crescuta decat in tarile nordice cu care se invecineaza.

16:17 - Peste 2 milioane de masti, ochelari de protectie, viziere, combinezoane, viziere si alte materiale de protectie, precum si 36.000 de tone de dezinfectant au fost aduse in tara de Ministerul Sanatati si Unifarm, in ultimele doua zile.

16:11 - Inca 13 persoane au murit de coronavirus in Romania, iar numarul total ajunge la 197. Este vorba despre o persoana din Sibiu, 4 din Suceava si 8 din Arad. Decesele au fost anuntate cu intarziere, unii pacienti murind in urma cu 11 zile.

15:58 - Guvernul elvetian lucreaza la mai multe scenarii pentru relaxarea masurilor de izolare, a anuntat marti presedintele Simonetta Sommaruga.

15:50 - Starea premierului britanic Boris Johnson, internat luni la terapie intensiva din cauza imbolnavirii de COVID-19, este stabila, a anuntat marti purtatorul sau de cuvant. El a precizat ca i se administreaza oxigen prin mijloace standard, nu cu ajutorul altor dispozitive de asistenta respiratorie.

15:41 - Fostul ofiter MAI Nelu Lupu, care a mintit ca nu a calatorit in strainatate si a infectat zeci de persoane cu COVID-19, a ramas cu sechele pulmonare si are nevoie de un aparat de oxigen. In varsta de 60 de ani, el a fost externat din spital luni.

15:30 - Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu 75.538 de morti in lume - dintre care aproape trei sferturi (53.928) in Europa - de la aparitia acesteia in decembrie in China, potrivit unui bilant intocmit in baza unor surse oficiale, marti, de catre AFP. Italia - cu 16.523 de morti - este cea mai indoliata tara din lume, urmata de Spania (13.798 de morti), Statele Unite (10.993 de morti) si Franta (8.911 morti).

15:19 - Intr-un spital din Thailanda bebelusilor nou nascuti li s-au pus viziere, pentru a fi protejati de coronavirus.



15:12 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, va merge in aceasta dupa amiaza la sediul Consiliului Judetean Brasov unde va avea o intalnire cu autoritatile locale administrative, cu reprezentantii DSP Brasov, precum si managementul unitatilor sanitare brasovene: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie si cel de Psihiatrie. Ministrul Sanatatii a solicitat si prezenta reprezentantilor Spitalului Municipal Fagaras.

15:08 - Noul cronavirus a contaminat oficial 62.589 de persoane si a ucis 3.872 de oameni in Iran - dintre care 133 in ultima zi, a anuntat marti un purtator de cuvant al Ministerului iranian al Sanatatii.

14:52 - Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara anunta ca a fost inregistrat un dosar penal, privind zadarnicirea combaterii bolilor, in cazul Maternitatii Odobescu unde 25 de cadre medicale si paciente au fost infectate cu coronavirus, iar testele in cazul a zece bebelusi au fost pozitive. Testele bebelusilor vor fi reluate.

14:49 - Numarul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns marti la 565, in crestere cu 24 fata de ziua anterioara, a anuntat celula guvernamentala de criza de la Sofia. Pana in prezent in Bulgaria au decedat 22 de persoane din cauza coronavirusului.

14:37 - Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi a anuntat marti ca reia productia de paracetamol si novocalmin in regim de urgenta si ca pana la sfarsitul lunii aprilie le va livra catre farmaciile si spitalele din Romania.

14:25 - Trei angajati din cadrul Tribunalului Suceava sunt infectati cu virusul COVID-19, contactii acestora fiind izolati la domiciliu, anunta Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit unor surse din magistratura, citate de Ziare.com, printre cele trei persoane infectate este si un judecator cu functie de conducere in aceasta instanta.

14:14 - S-au inregistrat alte doua decese in Romania, bilantul negru ajunge la 184 de morti. Este vorba despre un barbat din Suceava si altul din Neamt.

14:08 - Reluarea cursurilor s-ar putea face dupa incetarea starii de urgenta si asigurarea tuturor masurilor pentru ca elevii, studentii si cadrele didactice sa fie in siguranta, a anuntat marti ministrul Educatiei, Monica Anisie. Totodata, ea a spus ca examenele de evaluare si bacalaureat ar putea avea loc in iulie.

"In functie de data, probele scrise la evaluare si bacalaureat ar puta fi organizat in iulie", a declarat Anisie.

13:59 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) cere tarilor afectate de COVID-19 sa nu relaxeze prea repede masurile luate pentru incetinirea propagarii noului coronavirus.

"Unul dintre cele mai importante lucruri este de a nu renunta prea devreme la aplicarea masurilor pentru a nu avea o recidiva", a declarat purtatorul de cuvant al OMS, Christian Lindmeier.

13:47 - Numarul persoanelor decedate la nivel mondial este de peste 75.000.

13:42 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat marti ca numarul infectiilor cu noul tip de coronavirus se mentine intr-o crestere usoara, "progresiva", insa nu exista un aflux de cazuri care sa blocheze activitatea in unitatile medicale.

13:30 - 1.700 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare au fost plasate in carantina institutionalizata de la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent. De asemenea, 57 de persoane aflate in carantina au parasit locatia in care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusa masura carantinarii pentru o noua perioada de 14 zile.

13:27 - In Romania, pana la aceasta data au fost prelucrate 43.578 de teste pentru noul coronavirus.

 

13:18 - David Sassoli, presedintele Parlamentului European, a anuntat marti ca sediul din Strasbourg al PE va fi transformat in centru de testare si tratare a Covid-19.
 

 

En coopération avec les autorités françaises, nous avons mis à disposition le siège du @Europarl_FR à Strasbourg pour qu'il soit transformé en centre de dépistage et de consultation . Nous voulons être avec notre ville d'accueil et ses citoyens en ces temps difficiles.

47 persoane vorbesc despre asta



13:11 - 631 de romani din strainatate au fost testati pozitiv cu noul coronavirus, iar numarul romanilor care au murit in afara tarii ramane 29, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

13:04 - CNAS anunta ca, incepand de marti, vor fi distribuite medicilor de familie peste 1,1 milioane de masti de protectie.

12:56 - Romania inregistreaza 360 de noi cazuri de imbolnavire cu COVID-19, iar numarul total ajunge la 4.417. Totodata, dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate si externate. La Terapie Intensiva, in acest moment, sunt internati 274 de pacienti, o crestere brusca fata de ieri cand erau doar 179.

12:54 - Dupa patru zile consecutive de scadere, numarul deceselor a crescut iar in Spania, astfel ca in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 743. Numarul total ajunge astfel la 13.798 morti.

12:32 - Medicii si asistentii medicali romani pe care presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca ii va trimite in Italia au plecat azi. Guvernul precizeaza ca echipa a fost selectata pe baza de voluntariat.

Personalul medical roman va lucra, 14 zile, alaturi de medicii din spitalele din Milano pentru combaterea epidemiei COVID-19.
 

medici romani Italia

 

Foto: Guvernul Romaniei



12:20 - In momentul de fata, purtarea mastilor in spatii publice sau macar acoperirea fetei cu esarfe sau masti improvizate in casa, a devenit obligatorie in tot mai multe judete. Este vorba despre Suceava, Vaslui, Maramures, Iasi, Galati, Botosani, Bacau, Alba, Buzau, Hunedoara, Vrancea.

12:15 - Managerul Spitalului de Urgenta Timisoara, unde 10 bebelusi au fost diagnosticati cu noul COVID-19, spune ca 4 mame au iesit din spital cu test pozitiv. Olimpia Oprea afirma ca a cerut ca mamele sa nu fie externate inainte de teste, insa DSP a dat prioritate analizelor din Hunedoara, informeaza Mediafax.

12:06 - Rusia a inregistrat inca 1.154 de contaminari cu noul coronavirus de luni si pana marti si a depasit astfel pragul de 1.000 de imbolnaviri zilnice pentru prima oara, au anuntat autoritatile. In total, Rusia a inregistrat oficial 7.497 de contaminari si 58 de decese - cu 11 mai multe decat luni.

11:58 - Brandul Pronovias a anuntat ca va oferi, gratuit, rochii de mireasa personalului din spitalele din intreaga lume. Astfel, medicii, asistentii medicali si ingrijitorii isi pot alege o rochie, pana in 31 august 2020. Pronovias spune ca vrea in acest fel sa multumeasca personalului medical care trateaza pacientii cu coronavirus.

11:53 - Editia de anul acesta a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), programata sa aiba loc la finalul lunii mai, a fost amanata pentru o perioada care urmeaza sa fie anuntata.

11:45 - Romania are inca 6 decese cauzate de coronavirus, astfel ca numarul total ajunge la 182. Acestea au fost inregistrate in Mehedinti, Ialomita, Alba, Arad, Salaj si Bucuresti.

11:26 - Premierul britanic Boris Johnson, aflat la terapie intensiva din cauza infectiei cu coronavirus, nu a fost pus pe ventilator, dar a avut nevoie de 4 litri de oxigen pe parcursul noptii, scrie The Guardian.

11:18 - Procurorii din Dolj au inceput o ancheta, dupa ce mai multi functionari din cadrul Directiei de Sanatate Publica au dispus scoaterea din carantina a patru persoane, fara sa mai astepte rezultatul testelor pentru a vedea daca acestea sau infectate cu Covid-19. Ulterior, cele patru persoane au fost confirmate cu coronavirus, fiind internate la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova, transmite News.ro.

11:12 - Cea de-a 50-a editie a Festivalului Roskilde din Danemarca, unul dintre cele mai mari evenimente de profil organizate in Europa, a fost anulata din cauza pandemiei de coronavirus, au anuntat luni organiz

11:00 - Starea premierului britanic Boris Johnson nu s-a modificat, au afirmat marti doua surse apropiate sefului guvernului. Johnson a fost internat luni in spital si transferat in cursul dupa-amiezii la terapie intensiva in urma agravarii simptomelor de COVID-19.

10:47 - Purtarea mastilor de protectie este obligatorie, incepand de marti, in orasul Campeni, din Muntii Apuseni. Este prima unitate administrativ-teritoriala din judetul Alba in care autoritatile adopta o astfel de masura.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

România, alertată de gazul radioactiv care provoacă cancer pulmonar / Care sunt cele mai expuse zone din țara noastră
14/04/2024 18:38

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat in mod tradiţional ca fiind o ”boală a fumătorilor”, ...

Poate fi inversată totuși îmbătrânirea? Un nou studiu arată un efect necunoscut până acum al exercițiilor fizice
14/04/2024 17:26

 Un tip de grăsime care se acumulează odată cu imbătranirea ţesuturilor poate fi inversată prin exerciţii fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă intr-o nouă cercetare publicată vineri, relate ...

Femeie cu rudă internată la spitalul Sf. Pantelimon: „Asistenta ne spunea să-l încurajăm să-şi accepte moartea, să-şi dea duhul mai repede”
14/04/2024 00:23

O femeie, care si-a pierdut socrul după ce a fost internat la Spitalul Pantelimon, rupe tăcerea cu privire la comportamentul inuman al unor asistente si medici de la sectia unde era internat bărbatul. Bărb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei