Revoluția radiofrecvenței. Cheia sănătății și frumuseții durabile

radiofrecventa

Dimensiune font:

| 13-06-2024 13:12

 

Radiofrecvența, o metodă non-invazivă și eficientă, a devenit rapid o soluție preferată pentru multe persoane care doresc să îmbunătățească aspectul pielii, să reducă semnele îmbătrânirii și să gestioneze diverse afecțiuni medicale.

Radiofrecvența reprezintă o tehnologie care utilizează unde electromagnetice pentru a încălzi țesuturile subcutanate. Această încălzire stimulează producerea de colagen, o proteină esențială pentru sănătatea și elasticitatea pielii. Procesul nu doar că ajută la întinerirea pielii, dar poate și să contribuie la tratarea unor afecțiuni medicale diverse. Dispozitivele de radiofrecvență emit unde de înaltă frecvență care pătrund în straturile profunde ale pielii. În momentul în care undele radio sunt absorbite de țesuturi, acestea generează căldură controlată. Această căldură declanșează o serie de reacții biologice care au efecte benefice asupra pielii și țesuturilor subcutanate. Printre aceste reacții se numără și stimularea fibroblastelor, celule responsabile pentru sinteza colagenului și a elastinei.

Beneficiile radiofrecvenței în îngrijirea pielii

Radiofrecvența este recunoscută pentru capacitatea sa de a reduce vizibil ridurile și liniile fine. Prin stimularea producției de colagen, pielea devine mai fermă și mai netedă. Acest proces este esențial pentru combaterea semnelor de îmbătrânire, oferind un aspect întinerit și revitalizat. De asemenea, pielea poate avea o textură neuniformă din cauza diverselor factori precum expunerea la soare, poluare sau modificări hormonale. Tratamentul cu radiofrecvență contribuie la uniformizarea texturii pielii, conferindu-i un aspect mai neted și mai sănătos.

Porii dilatați pot fi o problemă estetică pentru multe persoane. Radiofrecvența ajută la micșorarea porilor prin strângerea țesuturilor din jurul acestora, oferind pielii un aspect mai fin și mai curat. Pentru cei care doresc un lifting facial fără a recurge la intervenții chirurgicale, radiofrecvența reprezintă o soluție ideală. Prin stimularea colagenului și elastinei, pielea devine mai fermă, iar contururile feței sunt redefinite. Radiofrecvența poate fi eficientă și în tratarea cicatricilor, inclusiv a celor post-acneice, precum și a petelor pigmentare. Prin regenerarea țesuturilor și uniformizarea culorii pielii, aceste imperfecțiuni devin mai puțin vizibile.

Ajutor în tratarea celulitei și a vergeturilor

Celulita și vergeturile sunt două probleme estetice comune care afectează în mod special femeile. Deși nu reprezintă o problemă medicală gravă, ele pot influența negativ încrederea în sine și calitatea vieții. Radiofrecvența este adesea utilizată în tratamentele anti-celulitice datorită capacității sale de a pătrunde adânc în țesuturile subcutanate și de a stimula metabolismul celular. Prin încălzirea celulelor adipoase, acestea sunt descompuse și eliminate mai ușor de către organism. De asemenea, tratamentul contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, ceea ce ajută la reducerea aspectului de „coajă de portocală”.

Vergeturile apar atunci când pielea este supusă unor întinderi rapide, cum ar fi în timpul sarcinii sau al creșterii rapide în greutate. Radiofrecvența stimulează regenerarea colagenului și elastinei, ceea ce ajută la refacerea elasticității pielii și la reducerea aspectului vergeturilor. De-a lungul timpului, acestea devin mai puțin vizibile, iar pielea capătă un aspect mai uniform.

Tratamente în afecțiunile medicale

Pe lângă beneficiile sale estetice, radiofrecvența are și aplicații medicale diverse, contribuind la tratamentul unor afecțiuni variate. Poate fi utilizată pentru gestionarea durerilor cronice, inclusiv a celor cauzate de artrită. Prin aplicarea căldurii controlate asupra nervilor afectați, aceasta ajută la reducerea inflamației și a durerii. Multe persoane au raportat o ameliorare semnificativă a simptomelor și o îmbunătățire a calității vieții după tratamentele cu radiofrecvență.

Diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și rosaceea, pot fi tratate eficient cu ajutorul radiofrecvenței. Prin reducerea inflamației și stimularea regenerării celulare, această tehnologie ajută la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea aspectului pielii afectate. Radiofrecvența are aplicații și în domeniul cardiologiei. De exemplu, ablația cu radiofrecvență este o procedură utilizată pentru tratarea aritmiilor cardiace. Prin distrugerea micilor zone de țesut cardiac care provoacă bătăi neregulate ale inimii, această procedură ajută la restabilirea ritmului cardiac normal.

Refluxul gastroesofagian este o afecțiune comună care poate provoca arsuri la stomac și disconfort. Radiofrecvența poate fi utilizată pentru întărirea sfincterului esofagian inferior, prevenind astfel refluxul acidului gastric și ameliorând simptomele.

Maura ANGHEL

Radiofrecvența reprezintă o tehnologie revoluționară care oferă numeroase beneficii pentru păstrarea unei stări de sănătate foarte bune și pentru îmbunătățirea aspectului pielii. De la reducerea ridurilor și a celulitei, la gestionarea durerilor cronice și tratarea afecțiunilor medicale, această metodă non-invazivă și eficientă câștigă tot mai multă popularitate. Într-o lume în care aspectul fizic și bunăstarea generală sunt din ce în ce mai importante, radiofrecvența se dovedește a fi o soluție valoroasă. Prin stimularea proceselor naturale de regenerare ale organismului, această tehnologie nu doar că îmbunătățește aspectul exterior, dar contribuie și la creșterea calității vieții. Pe măsură ce cercetările continuă și tehnologia avansează, este probabil ca utilizările radiofrecvenței în domeniul medical și cosmetic să se extindă.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:14

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Comarna, cu sediul in sat Comarna, comuna Comarna, Str. Dreptatii nr. 465, judetul Iasi, telefon/fax 0232.238.900, e-mail: comarnaiasi @yahoo.com, cod fiscal 4540640. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -cladire in suprafata de 69 mp si teren aferent in suprafata de 250 mp, situat in T42, Parcela CC 1867-1868, nr. cadastral 63013, CF 63013, in intravilanul satului Comarna, comuna Comarna, nr. 112, judetul Iasi, ce apartine domeniului privat al Comunei Comarna, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comarna nr. 39/31.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se poate consulta pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria comarna.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartiment Secretariat din cadrul Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 30Lei/exemplar, ce se achita la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 24.07.2024, ora 16.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 01.08.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 02.08.2024, ora 10.00, Sala de sedinte a Comunei Comarna, sat Comarna, comuna Comarna, Str. Principala nr. 197, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Raducaneni, comuna Costuleni, sat Cozia, judetul Iasi -sediu temporar, telefon 0232.292.315, fax 0232.273.999, e-mail: judecatoria- raducaneni-gref @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2024
Marcel Ciolacu a cerut ședință de urgență la Guvern, după ce s-a emis Cod Roșu de caniculă
11/07/2024 12:02

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut ministrilor Sănătătii si Internelor să convoace de urgentă o videoconferintă cu prefectii pentru a stabili măsuri ce trebuie adoptate, după ce Administratia National ...

UBBMed Cluj devine parte a uropean Institute of Innovation & Technology
11/07/2024 10:45

UBB School of Health - UBBMed al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a devenit partener al EIT Health (cu sediul la Munchen, Germania), parte din structura European Institute of Inno ...

Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în ultimele patru zile, 5.542 solicitări
10/07/2024 12:47

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a inregistrat, in ultimele patru zile, 5.542 solicitări, dintre care 3.462 pentru persoane care au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat miercur ...

Peste 500 de cazuri de rujeola
10/07/2024 09:18

Peste 500 de noi cazuri de rujeolă au fost inregistrate in ultima săptămană, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică. Au fost şi două decese din cauza acestei boli: un băieţel de şapte lu ...

Obezii au la dispoziție un nou medicament pentru slăbit
09/07/2024 11:17

Un medicament al companiei farmaceutice americane Eli Lilly, Mounjaro, permite o pierdere in greutate mai mare decat best-seller-ul Ozempic al grupului danez Novo Nordisk, potrivit primului studiu care compară ...

România poate exporta inimi
09/07/2024 06:52

Medicul Horaţiu Moldovan, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat, luni seară, că in Romania sunt mai mulţi donatori de inimă decat pacienţi cu ins ...

Sarea pusă în apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timp de vară. Câtă cantitate folosești?
07/07/2024 20:09

Sarea pusă in apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timpd e vară. Cată cantitate folosesti? vă spun specialistii. Acestia avertizează să consultati si un medic pentru a nu lua prea mult sodiu in ...

Președintele CNAS: 'Suntem ţara cu cea mai tânără bunică, în vârstă de 23 de ani'
05/07/2024 19:33

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a declarat, vineri, la Targu Mureş, că Romania este ţara care are cea mai tanără bunică, la 23 de ani, precum si feti ...

Lege promulgată: Românii vor beneficia de 'terapia durerii' dacă plătesc CASS
03/07/2024 12:38

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea legii care prevede că persoanele asigurate vor avea dreptul la servicii medicale pentru „terapia durerii”. Terapia durerii este ...

Criza CNAS care ar putea determina medicii să nu mai presteze gratuit serviciile, în baza asigurării de sănătate. O problemă majoră pentru lunile viitoare
03/07/2024 12:18

CNAS se află in mijlocul unui scandal de proportii. Recent, Casa Natională de Asigurări a transmis faptul că a semnat contractele aditionale cu 99,5% dintre medicii din Romania si furnizorii de servicii med ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei