Vaccinul meningococic. Tot ce trebuie să știi despre meningococ și vaccinul pentru meningită

vaccinul_meningococic__vaccin_meningita_94363900

Dimensiune font:

| 19-04-2019 13:44

Vaccinul meningococic. Vaccin meningită. Boala meningococică este cauzată de bacteria Neisseria meningitides, cunoscută și ca meningococ.

 

 Vaccinul meningococic. Vaccin meningită. Boala meningococică implică 13 tipuri de bacterii; totuși, doar cinci sunt responsabili pentru boală (tipurile A, B, C, Y și W135). În Europa, în special, cele mai frecvente tipuri prezente includ tipurile B și C.

Unele persoane sunt purtătoare ale bacteriilor în partea din spate a nasului și în gât, fără a prezenta semne sau simptome ale bolii; totuși, uneori, bacteria poate invada organismul, cauzând anumite boli (cunoscute sub numele de boala meningococică).

Vaccin meningită. Transmiterea se face prin picături sau excreții faringeale sau nazale, eliberate de persoanele infectate, prin schimb de secreții respiratorii și din gât, sau prin contact îndelungat. Boala meningococică este responsabilă pentru diverse infecții și poate apărea la orice vârstă, dar cel mai frecvent la copiii cu vârsta sub 5 ani.

Infecțiile meningococice sunt adesea asimptomatice sau provoacă inflamații ale tractului respirator superior. În cazurile severe, însă, bacteria poate duce la meningită, sau sepsis, o complicație care poate pune în pericol viața, al cărui rezultat poate fi chiar fatal.

Caz șocant în Capitală. Eleva colegiului Gheorghe Lazăr din Capitală diagnosticată cu meningită a murit. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața, însă boala a debutat brusc. Fata a ajuns în această noapte la spitalul Universitar după care a fost trimisă la Institutul Matei Balș, iar câteva ore mai târziu a murit. Preventiv, elevii colegiului Gheorghe Lazăr au fost trimiși astăzi acasă, iar de mâine liceul intră în carantină. Reprezentanții DSP București au început ancheta epidemiologică. Toți cei care au intrat în contact cu eleva au primit, deja, tratament.

Vaccin meningită. Aproximativ 1 din 5 pacienții care se recuperează au tendința de a se confrunta cu dizabilități pe termen lung, cum ar fi surditatea, pierderea membrelor, leziuni cerebrale și probleme care implică sistemul nervos. Vaccinul meningococic poate ajuta la prevenire pentru tineri în timpul anilor cu cel mai mare risc de a contracta boala meningococică.

Vaccin meningită. Ce compoziție are vaccinul meningococic?
Există două tipuri principale de vaccin meningococic disponibile:

Vaccinul conjugat tetravalent împotriva meningococului tip A, C, Y, W135 (MCV4): un vaccin care poate fi administrat în două modalități: prima de la vârsta de 12 luni, iar a doua de la vârsta de doi ani. Acest tip de vaccin este adesea recomandat atunci când călătoriți în țări cu risc crescut de prezență de meningită. Se administrează subcutanat, în partea superioară a brațului.

Vaccinul conjugat împotriva meningococului tip C (MenC): un vaccin comun, care poate fi administrat de la vârsta de trei luni. Acesta asigură o protecție prelungită și eficientă. După 9 ani, se administrează în regiunea antero-laterală a coapsei.

Vaccin meningită. Când se recomandă administrarea vaccinului meningococic?
Vaccinul meningococic nu este obligatoriu, dar este foarte recomandat. În mod obișnuit, el implică administrarea de MenC la copiii cu vârste între 13 și 15 luni, în asociere cu vaccinul ROR (rujeolă, oreion și rubeolă). MCV4 este administrat în cazurile în care o persoană intenționează să călătorească în țări cu risc crescut de prezență a meningococului A, C, Y și W135.

Vaccinul meningococic este, de asemenea, recomandat persoanelor care sunt expuse riscului unor afecțiuni sau în condiții speciale.

Care sunt efectele secundare ale vaccinului meningococic?
Vaccinul meningococic este bine tolerat. După administrare, poate fi simțită doar o ușoară durere la locul injectării. Simptomele ușoare care pot apărea includ următoarele:

Roșeață la locul injectării
Durere la locul injectării
Inflamare
Febră

Vaccin meningită. Ca la toate vaccinurile, există posibilitatea apariției unor probleme grave, cum ar fi reacțiile alergice severe și, deși rare, există astfel de cazuri care se pot manifesta. Aceste probleme pot apărea după câteva minute sau câteva ore după vaccinare, în funcție de sistemul imunitar individual.

Meningită simptome. Iată care sunt primele semne ale meningitei! Mergi de urgență la medic!
Vaccinul meningococic. Principalele simptome ale acestei boli sunt că și cele ale unei gripe severe, adică dureri în zona cervicală, gât înțepenit, febră, frisoane, dureri de cap și, în mod special, vărsături, somnolență sau dureri musculare.

Medicii trag un semnal de alarmă, susțînând că meningita se manifestă în special la copii sau la adulții tineri, dar ea poate afecta și persoanele mai în vârstă.

Vaccin meningită. Tipuri de meningită
Vaccin meningită. Meningită acționează oricum asupra persoanelor cu un sistem imunitar scăzut. Specialiștii au ajuns la concluzia că există mai multe tipuri de meningită, în funcție de ceea ce o provoacă.

Astfel, există meningită virală, bacteriană, meningococica, pneumococica, stafilococica, streptococica, cu bacili gram negativi, tuberculoasă, coriomeningita limfocitara benignă, meningită urliana, meningită cu HIV și meningită fungice, potrivit Doctorulzilei.ro.

Meningita virală
Meningita virală este cea mai răspândită. Potrivit statisticilor, aproximativ 80% dintre copii riscă să facă acest țipe de meningită. Afactiunea se ia prin mâncare, apă sau prin atingerea unor obiecte contaminate. Copiii mici sunt cei mai expuși, mai ales cei care se află în colectivitate.

Meningita bacteriană
Vaccinul meningococic. De asemenea, meningită bacteriană, mai rar întâlnită, este cauzată de un meningococ sau pneumococ, bacterii care se găsesc la nivelul gâtului sau nasului înfundat. Ele nu cauzează probleme mari, decât atunci când ajung în sânge, declanșând boală necruțătoare.

Meningită se transmite de la om la om prin salivă sau secreții nazale. În cazul în care nu este tratată, meningită poate să provoace afecțiuni ireversibile ale creierului și poate produce decesul unei persoane în 24 de ore.

Deoarece simptomele sale sunt asemănătoare unei gripe, meningita poate evolua foarte rapid fără că pacientul să se alarmeze.

Vaccinul meningococic. Vaccin meningită. Cum se diagnostichează?
Vaccinul meningococic. Este important totuși, că în cazul în simptomele asociate răcelii sunt însoțite și de vărsături sau dureri de cap, pacientul să se prezinte de urgență la medic.

Meningita poate fi diagnosticată printr-o serie de analize, cum ar fi testele de sânge, tomografie sau RMN. Aceste teste sunt importante pentru identificarea tipului de meningită și tratarea ei cât mai rapid. REALITATEA.NET

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei