1Neculai Tarcan

Dimensiune font:

„Au crescut împreună, se înţeleg foarte bine, dar mai trebuie şi altceva...”

| 09-10-2019 14:36

 

Campioanele de la Politehnica Iaşi par mai hotărâte decât anul trecut. Nu mai vor să lase în seama ultimei etape titlul de campioană naţională la rugby în 7 pentru senioare şi în cele două meciuri susţinute în turneul de la Iaşi cu rivala Agronomia Bucureşti au demonstrat că ele rămân cele mai bune din ţară. Ce eforturi presupune acest statut aflăm de la reputatul lor antrenor, Neculai Tarcan.

 

- Domnule Tarcan, mai sunt două etape de disputat din actuala ediţie a Campionatului Naţional de rugby în 7 pentru senioare şi Politehnica Iaşi mai are nevoie de o singură victorie în cele patru meciuri pe care le mai are de susţinut cu Agronomia Bucureşti pentru a rămâne campioană naţională. O veţi obţine la următorul turneu, programat la Paşcani?

- Anul trecut, titlul naţional a fost decis în favoarea noastră după ultima etapă, la esaveraj! Mă aşteptam ca şi anul acesta să se întâmple cumva la fel, deoarece fetele sunt şi acum foarte obosite. Cele mai multe dintre ele au făcut parte din echipa naţională a României care a promovat în primul eşalon al Europei! Au avut de jucat câteva turnee foarte grele, n-au prea avut parte de o vacanţă în care să se poată odihni şi cum noi nu prea dispunem de metode decente de recuperare nu era chiar exclus să nu ne prezentăm chiar aşa de bine în Campionatul Naţional. Ele sunt însă jucătoare valoroase şi iată că mai au nevoie de o singură victorie pentru a cuceri şi în acest an medalia de aur, deşi nu este exclus să ne fie suficient chiar şi numai un rezultat de egalitate. La cât de ambiţioase sunt mă aştept să nu se mulţumească nici de această dată cu puţin. Aş vrea ca în meciurile rămase să pot verifica şi câteva jucătoare tinere, aşa cum în noiembrie, la Iaşi, nu vrem să ratăm cucerirea Cupei României.

- Ce s-a întâmplat la junioare? Aţi pierdut meciul cu Agronomia şi acum sunteţi la egalitate de puncte cu rivala bucureşteană.

- Nu ne-am putut baza pe două dintre jucătoarele noastre de bază, ele fiind accidentate, şi le aşteptăm să ni se realăture abia în primăvara anului viitor. Cu fetele pe care le avem la dispoziţie vom încerca să ne descurcăm onorabil, echipele sunt de valori apropiate. Important este să fie sănătoase. Alta este însă problema noastră. Cinci dintre fete vor încheia junioratul şi noi nu prea le putem oferi nimic. Sper să mă asculte şi să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport Iaşi (n.r. - este cunoscut faptul că Tarcan nu acceptă o jucătoare în echipă dacă nu este studentă). Dacă nu pleacă nimeni le-am avea şi pentru următorii cinci ani pentru ca Iaşul să rămână cea mai bună echipă a ţării.

- Mai mereu evitaţi să spuneţi care ar fi condiţiile minime de care ar trebui să beneficieze rugbistele.

- Mereu am încercat să ne vedem de treaba noastră, să deranjăm cât mai puţin, să demonstrăm că suntem capabili de performanţă la un nivel înalt, că putem reprezenta cu cinste numele Iaşului. Dar la 5-600 de lei pe lună nu prea mai stă nimeni la Iaşi. În afară de cazare şi masă, cred că o indemnizaţie de 1.500-2.000 de lei pe lună ar fi decentă.

- Şi, totuşi, în ciuda ofertelor, cum de nu pleacă fetele?

- Ele sunt studente sau eleve, dar este şi grupul care face diferenţa. Au crescut împreună, se înţeleg foarte bine, au demonstrat că împreună pot face performanţă la cel mai înalt nivel din moment ce anul viitor vor juca în elita rugby-ului european. Dar să ştiţi că muncesc foarte mult pentru a putea atinge astfel de performanţe şi mai ales a rămâne la acest nivel. Bine că avem Stadionul „Tepro”, pe care-l împărţim şi cu băieţii de la rugby, dar şi cu cei de la fotbal. Ne înţelegem cu toţii ca să-l folosim cât mai bine, vorbim aceeaşi limbă, aşa cum ar trebui să vorbească şi factorii de decizie din fruntea Iaşului pentru ca sportul să fie ceva mai bine reprezentat... Dragoş GAŞPAR

 

 

În turneul de la Iaşi, antepenultimul din actuala ediţie, Politehnica Iaşi, pregătită de antrenorii Neculai Tarcan şi Gabriela Lepciuc, a dispus la senioare de contracandidata la titlu, Agronomia Bucureşti, cu 19-5 (14-0), respectiv 21-7 (14-0).

 

 

 

Lotul formaţiei ieşene a cuprins la turneul de la Iaşi următoarele jucătoare: Loredana Juncanariu, Georgiana Gabor, Ioana Acatrinei, Gabriela Lepciuc, Ana Maria Sandu, Maria Atomi (căpitan), Mădălina Radu, Alisa Uliankina, Simona Roşca, Gabriela Buciumanu, Oksana Nikoriak, Ana Maria Călin, Andreea Nechifor şi Oxana Bunici (transferată chiar de la Agronomia, acolo unde însă a ajuns ieşeanca Andreea Brânză).

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Cele mai importante meciuri din acest weekend
05/06/2020 20:43

 In acest weekend se vor disputa meciurile din cadrul etapei a 30-a a Bundesligii. Capul de afis e tinut de meciul dintre Bayer Leverkusen si Bayern Munchen, programat pentru sambata. O alta confrunt ...

Lovitura de teatru: Astra Giurgiu nu a luat licenta!
05/06/2020 20:41

 Astra Giurgiu nu a primit licenta UEFA pentru sezonul urmator din cauza datoriilor fata de jucatori. In consecinta, giurgiuvenii nu vor evolua sezonul urmator in cupele europene indiferent de locul pe ...

Miercuri este ziua cea mare pentru CSM Politehnica Iaşi!
05/06/2020 19:21

Citeste si: Un club din Liga 1 nu a primit licenta UEFA! Si CSM Politehnica Iasi solicitase licenta UEFA!   A fost stabilită data şedinţei extraordinare a Consiliului Local Iaşi in care va fi vo ...

Lionel Messi s-a accidentat
05/06/2020 17:33

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, vedeta echipei FC Barcelona, a suferit o "contractura usoara la cvadricepsul drept" si a ratat ultimele doua antrenamente colective, de miercuri si vineri diminea ...

Gigi Becali i-a stabilit soarta lui Bogdan Vintila
05/06/2020 17:31

 Gigi Becali a vorbit despre viitorul lui Bogdan Vintila la FCSB. Finantatorul "ros-albastrilor" sustine ca Vintila va ramane pentru tot restul vietii lui la formatia care isi are baza de preg ...

Arcaşii şi-au trimis săgeţile pe urmele fotbalului
05/06/2020 11:14

Fotbaliştii de la CSM Politehnica Iaşi au fost primii care au reluat antrenamentele in cadru organizat, respectand un protocol draconic pe care nicio altă disciplină sportivă nu s-a incumetat să-l adopte. ...

Mihai Chirica: se plătesc salariile la Poli Iaşi
05/06/2020 07:26

 „Sunt sută la sută şanse dacă şi Consiliul Local aprobă. Legea este foarte clară, şi din punctul meu de vedere, şi din punctul de vedere al colegilor mei. A fost depus un material de către ...

Gică Hagi, dorit la Ministerul Tineretului şi Sportului
04/06/2020 21:27

 Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce are nevoie de expertiza lui Gheorghe Hagi in ceea ce priveşte dezvoltarea sportului romanesc, preciza ...

Celebru fotbalist a fost CONDAMNAT definitiv
04/06/2020 15:30

 Jucătorul a recunoscut faptele care ii sunt imputate de fisc şi va achita acum o amendă pe 12 luni de 100 de euro pe zi, adică 36.000 de euro. Brazilianul a fost acuzat că nu a declarat 5 milioane de ...

Trupa lui Rednic mai are zece zile până la reluarea campionatului! Amicalul cu FC Botoșani a fost anulat! Nou proiect de finanțare depus la Consiliul Local
04/06/2020 12:20

Trupa lui Mircea Rednic era miercuri la antrenament in Copou cand a aflat că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a stabilit programul etapei a III-a a play-out-ului Ligii 1, prima de cand campionatul a fost in ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!