1Mihai Teja

Dimensiune font:

„Dacă intri şi nu joci bine, nu mai intri cât sunt eu antrenor!” Mihai Teja analizează primele douăsprezece etape din Liga 1

| 10-10-2019 14:31

 

O etapă a mai rămas de disputat din turul Ligii 1 la fotbal, etapă pe care CSM Politehnica Iaşi o va găzdui pe 21 octombrie, la Botoşani, cu... FC Botoşani. Practic jumătate din sezonul regular s-a încheiat, iar formaţia pregătită de antrenorul Mihai Teja continuă să se afle pe o poziţie de play-off, ocupând locul 5, cu 18 puncte. Au fost însă douăsprezece runde cu multă sare şi mult piper, iar câteva concluzii pot fi desprinse în urma dialogului cu Mihai Teja.

 

- Domnule Teja, în primele şase etape din campionat aţi acumulat 14 puncte din patru victorii şi două egaluri, iar în următoarele şase aţi adunat doar patru, bilanţul fiind de patru egaluri, două înfrângeri şi, evident, nicio victorie! Prestaţia din primele opt etape, până la prima întrerupere a campionatului, a ajuns să fie judecată după cele două meciuri din rundele 7 şi 8, în care CSM Poli a condus cu 2-0, dar n-a reuşit să câştige. Mai mult, în următoarele patru jocuri, echipa a condus în trei dintre ele, dar tot n-a câştigat, ba chiar a pierdut pe final de joc la Ovidiu după ce a avut şi un om în plus pe teren. Ce vă reproşaţi în aceste dispute de când victoria vă surâde mare parte din joc, dar până la urmă vă ocoleşte?

- E clar că îmi reproşez că nu am câştigat. Poate îmi reproşez greşelile pe care le-am făcut, deoarece am condus, şi devine clar că la mijloc este ceva de concentrare. Am avut meciuri bune, am condus, dar n-am luat punctele, cu toţii ne reproşăm asta. Am avut punctele în mână, dar le-am scăpat printre degete şi este cu atât mai dezamăgitor. CSM Poli Iaşi este însă o echipă nouă, formată acum două luni şi jumătate, poate nu avem încă maturitatea necesară, poate n-avem omogenitatea necesară şi uşor-uşor, prin antrenament, prin muncă, încercăm să luăm şi punctele de care avem nevoie. Jocul este unul bun, băieţii au avut evoluţii bune, sunt dezamăgit un pic pentru că n-am câştigat punctele.

- În primele şase etape rezultatele o luaseră înaintea jocului, dar în celelalte şase au rămas evident în urmă. Nu trebuie însă să uităm că a fost 2-0 şi în etapa a III-a, acasă, cu Clinceni, în minutul 77. A fost 2-0 şi în etapa a V-a la pauza jocului cu Dinamo, tot în Copou, ambele dispute încheindu-se cu 2-0. 2-0 n-a fost un scor care totuşi să vă surprindă de la început.

- Nu trebuie să facem comparaţie, nu trebuie delimitate lucrurile. Jocul de fotbal este un tot unitar în care sunt implicaţi toţi factorii, nu trebuie făcute comparaţii, în fiecare meci este cu totul altă istorie şi altă strategie, iar greşelile apar. Sunt lucruri care probabil ne-au surprins şi pe noi, un exemplu fiind că am început atât de bine sezonul. Mai este însă drum lung pentru a avea continuitate în tot ceea ce facem. Până la urmă, baza pentru toate performanţele şi rezultatele va fi jocul. Trebuie să ajungem la ecuaţia să joci bine şi să câştigi. Trebuie să arăţi forţă pe teren. De aici trebuie pornit.

- Probabil există o anumită doză de nemulţumire în privinţa lotului de jucători.

- Nu. Sunt mulţumit de lotul pe care l-am făcut în condiţiile şi bugetul pe care le avem. Indiferent de rezultat, am spus tot timpul că sunt mulţumit de jucători. Se mai face o greşeală, nu se câştigă toate punctele, sunt alte lucruri tehnico-tactice care apar, dar numai cine nu munceşte nu greşeşte.

Cu Târnovanu a fost un risc!”

- V-aţi declarat nemulţumit de nivelul jucătorilor Under 21 din lot. Nu aţi aşteptat însă cam mult titularizarea tânărului portar Ştefan Târnovanu, abia în etapa a X-a? Aţi fi câştigat mai devreme un om experimentat în câmp.

- Am dat şansă tuturor jucătorilor Under 21. Eu pe Ştefan nu-l ştiam, a jucat undeva înainte? Puteam să-l titularizez în Liga 1 pe o responsabilitate extraordinară deşi nu-l ştiam? Fiind o echipă mică, portarul este foarte important, înseamnă 50%. Având un lot nou format, în care am schimbat o echipă întreagă, era clar că siguranţa trebuia să vină mai întâi din poartă. Am adus jucători Under 21, dar ei nu pot să facă faţă rigorilor Ligii 1. Danale, Francisc Cristea, Haţiegan, Onea - pe el încă nu l-am văzut, dar cu siguranţă îl vom vedea -, nu pot să facă faţă. La Liga 1 este alt ritm, altă intensitate. Ei au jucat numai la juniori, e greu. Eu însă am încercat, le-am dat şanse la fiecare dintre ei. Apoi a venit şi rândul lui Târnovanu. I-am dat şansă într-un meci foarte important (n.r. - la Ovidiu, cu FC Viitorul), în care putea să fie altă poveste... Am avut încredere în el, s-a pregătit bine, dar ca să pun un jucător în teren trebuie să am nişte criterii, iar pe Ştefan nu-l recomanda nimic să-l trimit de la început titular în Liga 1. Înainte de toate te uiţi la experienţa fiecărui jucător. La vârsta lui nu avea de unde să aibă experienţă, dar măcar să fi avut un campionat jucat la Liga a III-a dacă nu chiar a II-a. Nu putem arunca pe teren jucătorii de dragul de a-i arunca. Am fost constrâns de situaţia că nu mai aveam pe cine titulariza al doilea fotbalist Under 21 în câmp, pentru că nu-mi dădeau randament, şi atunci a trebuit să risc cu Ştefan pentru a putea avea un senior pe teren şi atunci echipa să fie un pic mai puternică, neştiind ce poate Târnovanu, cum apără într-un meci oficial. I-am dat şansa, a luat-o, mă bucur pentru el, sper să apere din ce în ce mai bine.

- Dumneavoastră l-aţi propus la FCSB?

- Nu.

- Dar aţi fost consultat de cei de la FCSB înainte de a-l cumpăra?

- Da. M-au sunat. M-au întrebat ce fel de om este, dacă are calităţi ca jucător. Le-am spus că este de perspectivă, că deocamdată trebuie să apere, să aibă meciuri în picioare.

- De ce au debutat atât de târziu Lopes Cabral şi Bârnoi, aduşi în vară?

- Obiectivul nu este de a debuta, ci de a intra şi a juca bine. Dacă intri şi nu joci bine nu mai intri. Aşa este la Politehnica Iaşi cât voi fi eu antrenor. Cine va juca sută la sută şi cine va arăta pe teren că îşi merită locul rămâne în echipă. Eu nu voi debuta pe cineva pentru am vreun parti-pris cu el, ci întotdeauna va prima performanţa. Toţi jucătorii din lot au avut şansa să joace!

- Ce aşteptări aveţi de la Assulin?

- Dacă l-am luat înseamnă că avem încredere că poate face lucruri frumoase pentru CSM Poli Iaşi. Are în spate meciuri jucate în liga a doua din Spania. Sper ca tot ceea ce ştie să arate şi pe teren.

Sincer vă spun, este greu să ne calificăm în play-off”

- Urmează o serie de alte patru meciuri până la următoarea întrerupere, două la rând la Botoşani şi două la rând în deplasare. Ce vă propuneţi concret, în afară că vreţi să le câştigaţi pe toate?

- Nu stau să fac calcule, niciodată nu le voi face. Urmează primul meci, care este foarte greu. Jucăm acasă, la Botoşani, cu FC Botoşani, o situaţie nu foarte bună pentru noi, dar mulţumim grupării botoşănene că ne-a lăsat să jucăm pe terenul ei. Nu mă gândesc la ce va urma după Botoşani. Tratăm acest meci cu seriozitate maximă, vrem toate cele trei puncte, ele sunt cele mai importante.

- După primele şase etape suporterii ieşeni au început să viseze frumos, că şi la Iaşi putem vorbi despre fotbal de calitate. Cât de tare credeţi în calificarea în play-off? Iaşul chiar are forţa să se agaţe de un loc în play-off?

- Nu ştiu, e greu. Deocamdată n-am ajuns la nivelul în care să gândim atât de lejer că putem fi în play-off. Este greu, sunt echipe cu buget mai mare ca noi, care au luat jucători cu salarii foarte mari. Obiectivul meu aici este a forma o echipă competitivă, care joacă un fotbal bun, după care dacă putem să ne calificăm în play-off ar fi foarte bine, dar, sincer vă spun, este greu.

- Spuneţi-mi vă rog trei jucători pe care i-aţi vrut în lot, dar au fost pierduţi în favoarea altor echipe din Liga 1.

- Nu pot să dau nume. Au fost foarte mulţi, dar n-au putut să vină. Jucătorii pe care îi am acum sunt cei mai buni pentru mine.

- Aveţi contract pe un an la Iaşi. N-aţi avut încredere să semnaţi pe o perioadă mai lungă?

- Nu neapărat, dar am vrut să văd ce se întâmplă. E adevărat că atunci când am ajuns la Iaşi nu ştiam cum vor evolua lucrurile. Am aflat de situaţia financiară destul de rea, dar nu ştiam dacă tot ce am vorbit cu domnul primar Mihai Chirica se va realiza şi iată că s-a realizat, mă refer la infrastructură, nu ştiam dacă lucrurile vor merge într-o direcţie bună. Mi-am zis că un an este suficient

- Dacă vi s-ar propune acum prelungirea angajamentului la Iaşi ce aţi decide?

- Nu ştiu, deocamdată nu vreau să vorbesc ipotetic. Nu pot să dau un răspuns acum. Depinde de viitor, depinde de echilibrul financiar al clubului. Dacă va fi un echilibru financiar, cu cea mai mare plăcere. Eu mă simt bine la Iaşi, îmi place la Iaşi, chiar mă înţeleg bine cu cei din conducere, oamenii din Iaşi sunt altfel. Dragoş GAŞPAR

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Ajutor neaşteptat pe perioada stării de alertă pentru CSM Politehnica Iași! „Ar fi prea frumos...”
02/06/2020 14:27

Trupa lui Mircea Rednic a susţinut ieri primul antrenament normal după aproape trei luni in care a fost nevoită să se pregătească online sau in grupuri de cel mult patru fotbalişti. Şedinţa de pregăti ...

Simona Halep: „Nu mi-am luat nici mașină scumpă, nici casă scumpă. Mi-am luat un apartament mic, ca să am bani să investesc în mine”
02/06/2020 11:33

 Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Gheorghe Hagi si Cristian Chivu sunt modele pe care Simona Halep le-a avut in carieră si despre care sportiva vorbeste, printre altele, in podcastul BT Tal ...

Nadal avertizeaza ca ar putea sa nu participe la Roland Garros
02/06/2020 06:35

 Jucatorul spaniol de tenis Rafael Nadal, numarul 2 mondial, va participa la turneul de la Roland Garros, in luna septembrie, doar daca vor exista "conditii optime de securitate", a declarat camp ...

DEZASTRU la o echipă celebră de fotbal: 16 jucători au fost depistați cu coronavirus
01/06/2020 20:22

Clubul brazilian Vasco da Gama a anunţat că testele in cazul a 16 dintre 43 de jucători testaţi au fost pozitive. Cei 16 jucători au fost plasaţi in izolare, scrie news.ro. Potrivit lequipe.fr, club ...

Evaluare Națională 2020: Marți, 2 iunie, încep înscrierile / Bacalaureat 2020: Înscrierile încep miercuri, 3 iunie / Calendarul examenelor
01/06/2020 17:24

 Marti, 2 iunie, incep inscrierile pentru Evaluarea Natională. Absolventii clasei a VIII-a se pot inscrie pană in 5 iunie pentru sustinerea examenului, iar prima probă o vor sustine in 15 iunie. Pentru ...

Revenire spectaculoasa la FCSB Luni
01/06/2020 17:23

 Gigi Becali insista pentru intoarcerea la FCSB a portarului Florin Nita. Fanatik anunta ca finantatorul "ros-albastrilor" a facut o ofera de 100.000 de euro pentru goalkeeperul celor de ...

Pas consistent spre normalitate la CSM Politehnica Iași
01/06/2020 15:36

Trupa lui Mircea Rednic va relua de astăzi antrenamentele colective şi nu va mai reveni in cantonament, insă gruparea ieşeană va trebui să işi asume răspunderea legală in acest sens, după cum se arat ...

Maraton de meciuri în Serie A - Care vor fi noile ore de start
01/06/2020 10:37

Serie A se va relua la 20 sau 21 iunie după intreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, iar liga profesionistă italiană a decis că vor fi meciuri in fiecare zi a săptămanii, informează gazzzetta.it ...

Ploaie de goluri in Bundesliga
01/06/2020 10:34

 Spectacolul a fost la el acasa duminica in Bundesliga. In cele doua meciuri programate in ultima zi a saptamanii s-au marcat nu mai putin de 12 goluri! In primul meci al zilei, Borussia Monchengladbach ...

VIDEO Cât să te chinui pentru a rata dintr-o asemenea poziție?
31/05/2020 10:54

 Asa cum există cărti si analize despre cum poti marca in fotbal, ar trebui să existe si un manual al ratărilor, acolo unde o asemenea fază ar trebui să ocupe un loc de cinste. S-a petrecut ...