1Mihai Teja

Dimensiune font:

„Dacă intri şi nu joci bine, nu mai intri cât sunt eu antrenor!” Mihai Teja analizează primele douăsprezece etape din Liga 1

| 10-10-2019 14:31

 

O etapă a mai rămas de disputat din turul Ligii 1 la fotbal, etapă pe care CSM Politehnica Iaşi o va găzdui pe 21 octombrie, la Botoşani, cu... FC Botoşani. Practic jumătate din sezonul regular s-a încheiat, iar formaţia pregătită de antrenorul Mihai Teja continuă să se afle pe o poziţie de play-off, ocupând locul 5, cu 18 puncte. Au fost însă douăsprezece runde cu multă sare şi mult piper, iar câteva concluzii pot fi desprinse în urma dialogului cu Mihai Teja.

 

- Domnule Teja, în primele şase etape din campionat aţi acumulat 14 puncte din patru victorii şi două egaluri, iar în următoarele şase aţi adunat doar patru, bilanţul fiind de patru egaluri, două înfrângeri şi, evident, nicio victorie! Prestaţia din primele opt etape, până la prima întrerupere a campionatului, a ajuns să fie judecată după cele două meciuri din rundele 7 şi 8, în care CSM Poli a condus cu 2-0, dar n-a reuşit să câştige. Mai mult, în următoarele patru jocuri, echipa a condus în trei dintre ele, dar tot n-a câştigat, ba chiar a pierdut pe final de joc la Ovidiu după ce a avut şi un om în plus pe teren. Ce vă reproşaţi în aceste dispute de când victoria vă surâde mare parte din joc, dar până la urmă vă ocoleşte?

- E clar că îmi reproşez că nu am câştigat. Poate îmi reproşez greşelile pe care le-am făcut, deoarece am condus, şi devine clar că la mijloc este ceva de concentrare. Am avut meciuri bune, am condus, dar n-am luat punctele, cu toţii ne reproşăm asta. Am avut punctele în mână, dar le-am scăpat printre degete şi este cu atât mai dezamăgitor. CSM Poli Iaşi este însă o echipă nouă, formată acum două luni şi jumătate, poate nu avem încă maturitatea necesară, poate n-avem omogenitatea necesară şi uşor-uşor, prin antrenament, prin muncă, încercăm să luăm şi punctele de care avem nevoie. Jocul este unul bun, băieţii au avut evoluţii bune, sunt dezamăgit un pic pentru că n-am câştigat punctele.

- În primele şase etape rezultatele o luaseră înaintea jocului, dar în celelalte şase au rămas evident în urmă. Nu trebuie însă să uităm că a fost 2-0 şi în etapa a III-a, acasă, cu Clinceni, în minutul 77. A fost 2-0 şi în etapa a V-a la pauza jocului cu Dinamo, tot în Copou, ambele dispute încheindu-se cu 2-0. 2-0 n-a fost un scor care totuşi să vă surprindă de la început.

- Nu trebuie să facem comparaţie, nu trebuie delimitate lucrurile. Jocul de fotbal este un tot unitar în care sunt implicaţi toţi factorii, nu trebuie făcute comparaţii, în fiecare meci este cu totul altă istorie şi altă strategie, iar greşelile apar. Sunt lucruri care probabil ne-au surprins şi pe noi, un exemplu fiind că am început atât de bine sezonul. Mai este însă drum lung pentru a avea continuitate în tot ceea ce facem. Până la urmă, baza pentru toate performanţele şi rezultatele va fi jocul. Trebuie să ajungem la ecuaţia să joci bine şi să câştigi. Trebuie să arăţi forţă pe teren. De aici trebuie pornit.

- Probabil există o anumită doză de nemulţumire în privinţa lotului de jucători.

- Nu. Sunt mulţumit de lotul pe care l-am făcut în condiţiile şi bugetul pe care le avem. Indiferent de rezultat, am spus tot timpul că sunt mulţumit de jucători. Se mai face o greşeală, nu se câştigă toate punctele, sunt alte lucruri tehnico-tactice care apar, dar numai cine nu munceşte nu greşeşte.

Cu Târnovanu a fost un risc!”

- V-aţi declarat nemulţumit de nivelul jucătorilor Under 21 din lot. Nu aţi aşteptat însă cam mult titularizarea tânărului portar Ştefan Târnovanu, abia în etapa a X-a? Aţi fi câştigat mai devreme un om experimentat în câmp.

- Am dat şansă tuturor jucătorilor Under 21. Eu pe Ştefan nu-l ştiam, a jucat undeva înainte? Puteam să-l titularizez în Liga 1 pe o responsabilitate extraordinară deşi nu-l ştiam? Fiind o echipă mică, portarul este foarte important, înseamnă 50%. Având un lot nou format, în care am schimbat o echipă întreagă, era clar că siguranţa trebuia să vină mai întâi din poartă. Am adus jucători Under 21, dar ei nu pot să facă faţă rigorilor Ligii 1. Danale, Francisc Cristea, Haţiegan, Onea - pe el încă nu l-am văzut, dar cu siguranţă îl vom vedea -, nu pot să facă faţă. La Liga 1 este alt ritm, altă intensitate. Ei au jucat numai la juniori, e greu. Eu însă am încercat, le-am dat şanse la fiecare dintre ei. Apoi a venit şi rândul lui Târnovanu. I-am dat şansă într-un meci foarte important (n.r. - la Ovidiu, cu FC Viitorul), în care putea să fie altă poveste... Am avut încredere în el, s-a pregătit bine, dar ca să pun un jucător în teren trebuie să am nişte criterii, iar pe Ştefan nu-l recomanda nimic să-l trimit de la început titular în Liga 1. Înainte de toate te uiţi la experienţa fiecărui jucător. La vârsta lui nu avea de unde să aibă experienţă, dar măcar să fi avut un campionat jucat la Liga a III-a dacă nu chiar a II-a. Nu putem arunca pe teren jucătorii de dragul de a-i arunca. Am fost constrâns de situaţia că nu mai aveam pe cine titulariza al doilea fotbalist Under 21 în câmp, pentru că nu-mi dădeau randament, şi atunci a trebuit să risc cu Ştefan pentru a putea avea un senior pe teren şi atunci echipa să fie un pic mai puternică, neştiind ce poate Târnovanu, cum apără într-un meci oficial. I-am dat şansa, a luat-o, mă bucur pentru el, sper să apere din ce în ce mai bine.

- Dumneavoastră l-aţi propus la FCSB?

- Nu.

- Dar aţi fost consultat de cei de la FCSB înainte de a-l cumpăra?

- Da. M-au sunat. M-au întrebat ce fel de om este, dacă are calităţi ca jucător. Le-am spus că este de perspectivă, că deocamdată trebuie să apere, să aibă meciuri în picioare.

- De ce au debutat atât de târziu Lopes Cabral şi Bârnoi, aduşi în vară?

- Obiectivul nu este de a debuta, ci de a intra şi a juca bine. Dacă intri şi nu joci bine nu mai intri. Aşa este la Politehnica Iaşi cât voi fi eu antrenor. Cine va juca sută la sută şi cine va arăta pe teren că îşi merită locul rămâne în echipă. Eu nu voi debuta pe cineva pentru am vreun parti-pris cu el, ci întotdeauna va prima performanţa. Toţi jucătorii din lot au avut şansa să joace!

- Ce aşteptări aveţi de la Assulin?

- Dacă l-am luat înseamnă că avem încredere că poate face lucruri frumoase pentru CSM Poli Iaşi. Are în spate meciuri jucate în liga a doua din Spania. Sper ca tot ceea ce ştie să arate şi pe teren.

Sincer vă spun, este greu să ne calificăm în play-off”

- Urmează o serie de alte patru meciuri până la următoarea întrerupere, două la rând la Botoşani şi două la rând în deplasare. Ce vă propuneţi concret, în afară că vreţi să le câştigaţi pe toate?

- Nu stau să fac calcule, niciodată nu le voi face. Urmează primul meci, care este foarte greu. Jucăm acasă, la Botoşani, cu FC Botoşani, o situaţie nu foarte bună pentru noi, dar mulţumim grupării botoşănene că ne-a lăsat să jucăm pe terenul ei. Nu mă gândesc la ce va urma după Botoşani. Tratăm acest meci cu seriozitate maximă, vrem toate cele trei puncte, ele sunt cele mai importante.

- După primele şase etape suporterii ieşeni au început să viseze frumos, că şi la Iaşi putem vorbi despre fotbal de calitate. Cât de tare credeţi în calificarea în play-off? Iaşul chiar are forţa să se agaţe de un loc în play-off?

- Nu ştiu, e greu. Deocamdată n-am ajuns la nivelul în care să gândim atât de lejer că putem fi în play-off. Este greu, sunt echipe cu buget mai mare ca noi, care au luat jucători cu salarii foarte mari. Obiectivul meu aici este a forma o echipă competitivă, care joacă un fotbal bun, după care dacă putem să ne calificăm în play-off ar fi foarte bine, dar, sincer vă spun, este greu.

- Spuneţi-mi vă rog trei jucători pe care i-aţi vrut în lot, dar au fost pierduţi în favoarea altor echipe din Liga 1.

- Nu pot să dau nume. Au fost foarte mulţi, dar n-au putut să vină. Jucătorii pe care îi am acum sunt cei mai buni pentru mine.

- Aveţi contract pe un an la Iaşi. N-aţi avut încredere să semnaţi pe o perioadă mai lungă?

- Nu neapărat, dar am vrut să văd ce se întâmplă. E adevărat că atunci când am ajuns la Iaşi nu ştiam cum vor evolua lucrurile. Am aflat de situaţia financiară destul de rea, dar nu ştiam dacă tot ce am vorbit cu domnul primar Mihai Chirica se va realiza şi iată că s-a realizat, mă refer la infrastructură, nu ştiam dacă lucrurile vor merge într-o direcţie bună. Mi-am zis că un an este suficient

- Dacă vi s-ar propune acum prelungirea angajamentului la Iaşi ce aţi decide?

- Nu ştiu, deocamdată nu vreau să vorbesc ipotetic. Nu pot să dau un răspuns acum. Depinde de viitor, depinde de echilibrul financiar al clubului. Dacă va fi un echilibru financiar, cu cea mai mare plăcere. Eu mă simt bine la Iaşi, îmi place la Iaşi, chiar mă înţeleg bine cu cei din conducere, oamenii din Iaşi sunt altfel. Dragoş GAŞPAR

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Un derby mai ciudat ca niciodată! CSM Politehnica Iaşi - FC Botoşani (ora 20:30)
21/10/2019 00:00

  Ultimul meci al turului Ligii 1 este programat diseară, dar ce meci! Statutul de derby al Moldovei pică intr-un fel in plan secund din moment ce gazdă la Botoşani intr-un meci cu FC Botoşani este c ...

Liga 1: Rezultatele meciurilor de duminica VEZI AICI CLASAMENTUL
20/10/2019 22:36

Iata mai jos rezultatele complete ale zilei si cronicile aferente: Academica Clinceni - FC Viitorul 0-0 Liga 1: Viitorul face un egal surprinzator cu Clinceni si rateaza sansa de a egala pe CFR Cluj VEZI AIC ...

Liga 1: FCSB se impune in deplasarea de la Chindia  VEZI AICI CLASAMENTUL
20/10/2019 22:28

 FCSB s-a impus in deplasarea de la Chindia Targoviste, scor 2-1, in ultima partida a zilei de duminica din Liga 1, in etapa cu numarul 13 din sezonul competitional 2019/2020. Chindi ...

Simona Halep a plecat catre Shenzhen, pentru Turneul Campioanelor. Ce mesaj a postat campioana noastra, pe aeroport
20/10/2019 22:08

 Simona Halep a plecat catre Shenzhen, China, acolo unde va participa incepand cu 27 octombrie la o noua editie de Turneul Campioanelor. Romanca ce va ocupa incepand de luni locul 5 mondial&nb ...

 

Rafael Nadal s-a căsătorit cu iubita din copilărie. Primele imagini de la nuntă
20/10/2019 18:28

  Jucătorul de tenis Rafael Nadal, care a caştigat 19 turnee de Grand Slam, dintre care 12 la Roland Garros, s-a căsătorit sambătă cu partenera lui de viaţă, Maria Francesca “Mery&rdqu ...

Mihai Teja: „Jucăm acasă şi trebuie să câştigăm!”
20/10/2019 12:45

  Conferinţa de presă de ieri din Copou, dedicată meciului de luni (ora 20:30), de „acasă”, organizat la Botoşani, cu... FC Botoşani, in inchiderea etapei a XIII-a a Ligii 1, ultima a re ...

Politehnica Iaşi este din nou campioana României la senioare!
20/10/2019 12:39

  Etapa a VII-a a Campionatului Naţional feminin de rugby 7 s-a desfăşurat sambătă pe Stadionul CFR din Paşcani şi a lămurit definitiv situaţia in privinţa titlului de campioană naţională a s ...

Final aurit de juniorat pentru ieşeanca Laura Aniţei! Rezultate bune şi pentru Andreea Verdeş
20/10/2019 12:37

  Ieşeanca Laura Aniţiei, pregătită de antrenorii Constantin Radu şi Cătălina Radu la CSS „Unirea” Iaşi, a incheiat junioratul cu rezultate remarcabile la Campionatele Naţionale de gi ...

Nominalizare surpriză la șefia Ministerului Sportului!
19/10/2019 09:02

 Gabriel Toncean (44 de ani) conduce de sase ani Federatia Romană de Culturism si Fitness. A absolvit Liceul de Telecomunicatii „George Baritiu” din Cluj-Napoca si Facultatea de Educatie Fizic ...

UPDATE Vestea momentului, aşteptată de toţi suporterii: meciul cu CFR Cluj se joacă la Iaşi!
18/10/2019 15:39

  Preşedintele executiv Adrian Ambrosie a anunţat astăzi in deschiderea conferinţei de presă dedicată jocului de luni de la Botoşani, cu FC Botoşani, că formaţia ieşeană va reveni pe Stadionul ...